Τα πάντα για την αγορά και την ποιότητα του βινυλίου

τότε θες ένα τέτοιο:
Καλο αλλα ακριβο μόνο για το στατικό.
Εγω ξερεις τι σκεφτομαι επειδή γενικά σκέφτομαι διαρκώς οταν κανουμε την δουλειά ξερεις εσυ.
Θα βαλω λεφτά στην ακρη για δυο αγορές μια ανταλλαχτικη ακιδα jico και θα αγορασω πλυντηριο δίσκων

Διονύση καλησπέρα να σε ρωτήσω επειδή είσαι και εσύ φίλος του μέταλ απ' ότι βλέπω, με τα Focal πως τα πάς. Το ρωτάω επειδή σε ένα αναλυτικό σύστημα με πάρα πολύ καλά ηχεία και ενισχυτή, με όχι και τόσο καλές παραγωγές μέταλ μουσικής ειδικά παλαιών κυκλοφοριών δεκαετίας 80-90 συγκροτημάτων με χαμηλό μπάτζετ ηχογράφησης , ακούγονται ευχάριστα ή ενοχλούν

Διονύση καλησπέρα να σε ρωτήσω επειδή είσαι και εσύ φίλος του μέταλ απ' ότι βλέπω, με τα Focal πως τα πάς. Το ρωτάω επειδή σε ένα αναλυτικό σύστημα με πάρα πολύ καλά ηχεία και ενισχυτή, με όχι και τόσο καλές παραγωγές μέταλ μουσικής ειδικά παλαιών κυκλοφοριών δεκαετίας 80-90 συγκροτημάτων με χαμηλό μπάτζετ ηχογράφησης , ακούγονται ευχάριστα ή ενοχλούν
τι εννοεις αμα ενοχλουν?επειδη εγω οκ οσο αφορα ενισχυτικα δεν εχω και το σουπερ ντουπερ ωστε να τα οδηγει 100% τα φοκαλ,απλα σε χαμηλου μπατζετ παραγωγης μεταλ απλα θα ακουγεται μουντα λιγο θολα να σου δωσω να καταλαβεις καπως.
αλλα σε καλες παραγωγες μεταλ τα φοκαλ οργωνουν σε τιναζει η μποτα στον καναπε

Προσωπικά επειδή έχω δίσκους όλων των μέταλ ειδών από heavy έως black υπάρχουν δύσκολες παραγωγές. .π.χ. τα πρώτα αλμπουμ των rotting Christ ή των kreator,sodom destruction....σε ένα απλό σύστημα τα ακούς καί λες οκ κρύβονται πολλά σε ένα πολύ καλό σύστημα θα ενοχλήσει θα σου το δώσει φάτσα φόρα το πρόβλημα αυτό εννοώ.
Τα θεωρείς τα focal απαιτητικά και δύσκολα στο ματσαρισμα όσον αφορά στην ενίσχυση? Σκεφτόμουν αν έβρισκα τα kanta 1ή 2 μεταχειρισμένα φυσικά... αλλά με έχει βάλει και στα αίματα η αγγελία του Κώστα με τα ATC scm40....

Last edited:
Προσωπικά επειδή έχω δίσκους όλων των μέταλ ειδών από heavy έως black υπάρχουν δύσκολες παραγωγές. .π.χ. τα πρώτα αλμπουμ των rotting Christ ή των kreator,sodom destruction....σε ένα απλό σύστημα τα ακούς καί λες οκ κρύβονται πολλά σε ένα πολύ καλό σύστημα θα ενοχλήσει θα σου το δώσει φάτσα φόρα το πρόβλημα αυτό εννοώ.
Τα θεωρείς τα focal απαιτητικά και δύσκολα στο ματσαρισμα όσον αφορά στην ενίσχυση? Σκεφτόμουν αν έβρισκα τα kanta 1ή 2 μεταχειρισμένα φυσικά... αλλά με έχει βάλει και στα αίματα η αγγελία του Κώστα με τα ATC scm40....
Κοιτα τα δικα μου τα φοκαλ aria 926 απο τι αποδείχθηκε που λενε και διάφοροι φίλοι που έρχονται σπιτι μου οτι ο creek σαν ενισχυτης ολοκληρομενος που εχω ειναι λίγος για τα ηχεια,οτι θελουν ρεύματα.
Εγω να σου πω κατι απο προσωπικο γουστο; εμενα με ευχαριστει ο ηχος μου αρέσει ναι μπορει να μην οδηγει το 100% αλλα ο ηχος που περνω ειναι ικανοποιητικός, αμα ειχα λεφτά μπορεί στο μελλον να πηγαινα για αλλον ενισχυτη.
Λοιπον εχω ακούσει για τα φοκαλ ότι δεν θελουν ενισχυτές με σκληρά άκρα συν αυτο μου το ειχε πει ενα παλικάρι που ηξερε αρκετά δωστου λαμπατο ενισχυτη στο φοκαλ θα παιξει παπαδες.
Εγω το εχω πει το σπιτι μου είναι ανοιχτό οποιος θελει να ακουσει τα φοκαλ μου, καλος ανθρωπος να είναι ο άλλος γιατί τα φοβαται κάτι τέτοια η γυναικα μου και καλη διάθεση να υπάρχει το εχω πει εγω και τον ενισχυτη του να φερει κάποιος να τον ακουσει με τα φοκαλ να βγαλει συμπεράσματα ποιο καλα.
Να ο analoj jim το προηγουμενο σαββατο ηταν; ειχε ερθει σπιτι μου με τον ενισχυτη του να ακουσει τα φοκαλ

Και να συμπληρώσω αυτό που έλεγες ναι την κακη παραγωγή τα φοκαλ θα στην βγαλει θα σου πει παρτα ετσι ειναι η παραγωγή δεν θα στο ωραιοπιηση την ηχογράφηση

Οκ Διονύση σε ευχαριστώ για την ευγενική σου προσφορά και τις γνώσεις. Να είσαι καλά
Παρακαλώ εγω χαίρομαι οσο μπορω με αυτα που κατέχω απο γνώσεις να βοηθαω.
Ενα τελευταίο που ειπες για τα atc ασε είναι πραγματικά αλλο επίπεδο σε ηχο.
Τα εχω ακουσει τα συγκεκριμένα τα εχει ο πρωην γενικος του φορουμ με ενισχυτικα Copland και phono dact με πικαπ clear audio και φτου δεν θυμάμαι την κεφαλή παντος ειναι mc.
Αστα αλλος ηχος οταν παω σπιτι του και ακουω μετα απο μια εβδομάδα αναβω το συστημα μου να ακουσω 🤣🤣🤣

Κατάλαβα αλλά είναι αυτό πού λες με λάμπα και προσεγμένα (ακριβά) σύνοδα κελαϊδάνε και σε ωραίες παραγωγές jazz για παράδειγμα ακούς τα όργανα με μεγάλη φυσικότητα. Αφού και εγώ που έχω κάποιους δίσκους αναφοράς άλλων μουσικών ειδών όταν παίζουν νομίζω ότι ακούω άλλο σύστημα...

Να γυρισουμε στο θεμα μας.
Αυτη την στιγμη ακούω το δισκακι των savatage και μαλιστα με την μπλε ακίδα που παίζει γενικά ποιο χαμηλα σε σχεση με την jico.
Τέτοια πεντακαθαρη εγγραφή δεν εχω ξανα ακουσει μια χαρα ειναι τα φωνητικά, παπαριες ελεγε ο αδερφος της γυναικας μου.
Κύριε βλαδιμηρε θα συγχωρέστε με για την λέξη εμ δεν αντεξα έπρεπε να το πω

• Love
Reactions: superfly
Αν και η ερώτηση δεν έγινε σε μένα θα ήθελα να σου πω κι εγω τη γνώμη μου. Αρχικά να σου πω ότι υπήρξα μέταλ κιθαρίστας σε μικρές συναυλίες με διαφορά γκρουπακια από τα 16 έως τα 23 μου. Ο Διονύσης που έχει έρθει σπίτι μου έχει δει τις κιθάρες μου και πάντα στο σαλόνι μου υπάρχει ένας ενισχυτής κιθάρας μπας και μου έρθει η για άμεση σύγκριση κάποιας εγγραφής.
Φυσικά πάντα οι προτιμήσεις και οι επιρροες μου ήταν από πιο classic metal, judas priest Maiden, Acdc, Krokus κτλ.
Ο Βρώμικος ήχος του μέταλ και οι συνήθως κακές εγγραφές δεν ευνοούνται από πολυ αναλυτικά ηχεία. Η άποψη μου είναι ότι γενικός τα focal γουστάρουν hard rock. Να σημειωθεί ότι είχα τα mezzo utopia

Κατάλαβα αλλά είναι αυτό πού λες με λάμπα και προσεγμένα (ακριβά) σύνοδα κελαϊδάνε και σε ωραίες παραγωγές jazz για παράδειγμα ακούς τα όργανα με μεγάλη φυσικότητα. Αφού και εγώ που έχω κάποιους δίσκους αναφοράς άλλων μουσικών ειδών όταν παίζουν νομίζω ότι ακούω άλλο σύστημα...
Αμα λες για τα atc ναι απίστευτα σε τζαζ αλλα και τα φοκαλ επειδη εχω λαμπατο ακριβο phono δωστου τζαζ εκει καταλαβαίνεις πόσο καλό στημένο συστημα έχεις φτιάξει.
Εγω το λεω συνέχεια στα τζαζ επειδή είναι φυσικα τα οργανα και παρα πολλα καταλαβαίνεις το συστημα σου.
Γιαυτο τωρα τελευταια το εχω ριξει σε αφροτζαζ νταξει δεν παίζεται απλα

Να γυρισουμε στο θεμα μας.
Αυτη την στιγμη ακούω το δισκακι των savatage και μαλιστα με την μπλε ακίδα που παίζει γενικά ποιο χαμηλα σε σχεση με την jico.
Τέτοια πεντακαθαρη εγγραφή δεν εχω ξανα ακουσει μια χαρα ειναι τα φωνητικά, παπαριες ελεγε ο αδερφος της γυναικας μου.
Κύριε βλαδιμηρε θα συγχωρέστε με για την λέξη εμ δεν αντεξα έπρεπε να το πω
Τόσο καλή που να θέτει υποψηφιότητα να την ακούσουμε;

Τόσο καλή που να θέτει υποψηφιότητα να την ακούσουμε;
Αμα τελικα κανονιστεί να έρθω σπιτι σου θα το φέρω. Αν και σκεφτόμουν κατι αλλο σαββατο πρωί βρουμ βρουμ στορκ να παμε για καφε και οταν μπορεί ο βλαντ κανονίζουμε απλα μια ιδεα ρίχνω

Το edge of thorns έχει βγεί στη σειρά αυτή των βινυλίων γιατί έχει εκπληκτικές κιθάρες και σόλος με φανταστική παραγωγή όπως ακούγεται από το ταπεινό cd 20ετιας που έχω ...

Τελικό συμπέρασμα για τους savatage το συγκεκριμένο.
Πολυ καλη καθαρή εγγραφή αυτό που έλεγε ο αδερφος της γυναικας μου για θαμμενα φωνητικά δεν ισχύει, απλα τι εχει γίνει έχουν βάλει μπροστά τις κιθάρες και ποιο πισω ειναι τα φωνητικά αλλα δεν ισχύει αυτό που ελεγε ο αδερφός της οτι δεν ξεχώριζε τι ελεγε ο τραγουδιστης βέβαια σύστημα με σύστημα διαφέρει εγω τα άκουγα μια χαρά ξεκάθαρα τα λόγια.
Δευτερο το τελευταίο κομμάτι στην δεύτερη πλευρά που ειναι μπαλάντα ε; και εχει κατι ξεσπάσματα τι εχουν κανει ενω όλο το δισκακι παιζει δυνατά στο τελευταίο κομμάτι λες και έχουν ρίξει το volume σχεδον στο μισό που εχει κατι οπως ειπα ξεσπάσματα και έπρεπε να απογειωθεί το κομμάτι αλλα οκ πολύ μικρο το κακό.
Αυταααα

Το edge of thorns έχει βγεί στη σειρά αυτή των βινυλίων γιατί έχει εκπληκτικές κιθάρες και σόλος με φανταστική παραγωγή όπως ακούγεται από το ταπεινό cd 20ετιας που έχω ...
Ναι,γίνεται επανέκδοση όλης της δισκογραφίας τους...

Τελικό συμπέρασμα για τους savatage το συγκεκριμένο.
Πολυ καλη καθαρή εγγραφή αυτό που έλεγε ο αδερφος της γυναικας μου για θαμμενα φωνητικά δεν ισχύει, απλα τι εχει γίνει έχουν βάλει μπροστά τις κιθάρες και ποιο πισω ειναι τα φωνητικά αλλα δεν ισχύει αυτό που ελεγε ο αδερφός της οτι δεν ξεχώριζε τι ελεγε ο τραγουδιστης βέβαια σύστημα με σύστημα διαφέρει εγω τα άκουγα μια χαρά ξεκάθαρα τα λόγια.
Δευτερο το τελευταίο κομμάτι στην δεύτερη πλευρά που ειναι μπαλάντα ε; και εχει κατι ξεσπάσματα τι εχουν κανει ενω όλο το δισκακι παιζει δυνατά στο τελευταίο κομμάτι λες και έχουν ρίξει το volume σχεδον στο μισό που εχει κατι οπως ειπα ξεσπάσματα και έπρεπε να απογειωθεί το κομμάτι αλλα οκ πολύ μικρο το κακό.
Αυταααα
Ουφφφφ...

• Haha
Reactions: mparaxir
Ουφφφφ...
Ανακουφιστηκες ε; χιχι εμ με το που γυρισα απο γυμναστηριο με ετρωγε αναβω ενισχυτικά βαζω ραδιο να παιξει να ζεσταθουν κανω και ενα μπάνιο και το εβαλα να παίξει αφου πρώτα επαιξε εναν ολόκληρο δίσκο πριν να ζεσταθεί και λιγο η ακίδα

Ανακουφιστηκες ε; χιχι εμ με το που γυρισα απο γυμναστηριο με ετρωγε αναβω ενισχυτικά βαζω ραδιο να παιξει να ζεσταθουν κανω και ενα μπάνιο και το εβαλα να παίξει αφου πρώτα επαιξε εναν ολόκληρο δίσκο πριν να ζεσταθεί και λιγο η ακίδα
Μωρέ θα το είχα ακούσει τόσο καιρό που το έχω πάρει έλα όμως που έχω μείνει από σύστημα εδώ και κανα εξάμηνο....