Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Welcome ITV HD! Στο Νο 178 και στο EPG του Sky πλέον...

Εκτος απο τη ROI καρτα μεσω της οποιας βλεπουμε το καναλι απο το other channels

Μπορείτε να το δείτε μέσω του epg? Εγώ χτες που δοκίμασα μου έλεγε πως δεν έχει σήμα. Νομίζω είναι στον 2D

Μπορείτε να το δείτε μέσω του epg? Εγώ χτες που δοκίμασα μου έλεγε πως δεν έχει σήμα. Νομίζω είναι στον 2D

Στην uk καρτα το καναλι εκπεμπει κανονικα απο τη θεση EPG 178. Sth ROI καρτα το καναλι το βλεπουμε οχι μεσω EPG αλλα μεσω add chennel στα other channels παλια μου τεχνη κοσκινο δηλαδη. Η εικονα πολυ καλη αν και upscaled mostly.

Επειδή είμαι επαρχία για διακοπές και δεν έχω πρόσβαση στο σκαϊ μου, είδα και εγώ προχτες να λέει πως το κανάλι ξεκινάει το Σάββατο. Όταν το πάτησα όμως μου έβγαλε πως δεν έχει σήμα όπως αυτα που δε πιάνω, λόγω του ότι θέλω πιάτο κτήνος. Επειδή με τρώει όμως η περιέργεια για το αν μπορούμε να το πιάνουμε κανονικά μέσω του epg με Αγγλική κάρτα και όχι μέσω του other channels, ας μου πει κάποιος τι παίζει.

Μέχρι χτες νόμιζα πως το κανάλι θα εκμπεμπει από τον ίδιο transponder με το bbc και είχα ξενερώσει. Τελικά δεν ισχύει αυτό?

Επειδή είμαι επαρχία για διακοπές και δεν έχω πρόσβαση στο σκαϊ μου, είδα και εγώ προχτες να λέει πως το κανάλι ξεκινάει το Σάββατο. Όταν το πάτησα όμως μου έβγαλε πως δεν έχει σήμα όπως αυτα που δε πιάνω, λόγω του ότι θέλω πιάτο κτήνος. Επειδή με τρώει όμως η περιέργεια για το αν μπορούμε να το πιάνουμε κανονικά μέσω του epg με Αγγλική κάρτα και όχι μέσω του other channels, ας μου πει κάποιος τι παίζει.

Μέχρι χτες νόμιζα πως το κανάλι θα εκμπεμπει από τον ίδιο transponder με το bbc και είχα ξενερώσει. Τελικά δεν ισχύει αυτό?

Καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Οχι δεν ισχυει αυτο που λες. Εκπεμπει απο αλλο transponder ο οποιος μαλιστα δεν εχει τα χαρακτηριστικα ολων των αλλων του sky. Εκπεμπει σε 27500, 2/3 σε αντιθεση με ολα τα αλλα καναλια που εκπεμπουν σε 22500, 2/3
O O transponder ειναι φρεσκοτατος και το καναλι εκπεμπει κανονικοτατα απο την θεση 178 εφοσων εχεις την αγγλικη καρτα.
Νικος

Επειδή εγώ έχω κάρτα αγγλική και είμαι Αθήνα με 1.20 πιάτο και συνεχίζω να μην το πιάνω, ασχέτως του ότι μπήκε στο EPG, θεωρώ πως όποιος το έπιανε πριν το πιάνει και τώρα. Εμένα ακόμη μου βγάζει το ίδιο μήνυμα λάθους (no satellite signal)...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ (10 λεπτά μετά).
Το έψαξα χειροκίνητα το κανάλι (11973, V, 27.500, 2/3) και μου το έβγαλε στα OTHER CHANNELS, απ' όπου και μπορώ να το δω κανονικότατα... Όποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, ας το δοκιμάσει ;)

Last edited:

Εγώ γύρισα σπίτι και δε το πιάνω από το epg. Έχω Αγγλικη κάρτα και όχι ΡΟΙ και το πιάνω μόνο από τα other channel. Any ideas?

Χρόνια Πολλά & Χριστός Ανέστη σε όλους!

Σχετικά με το ITV HD, προσωπικά δηλώνω τα παρακάτω:

• Την πρώτη φορά που κατέβηκε στο Sky HD Box ήταν με την γνωστή διαδικασία του "add chnls". Στην συχνότητα 11426 Η 27500 2/3 και στον Eurobird. Κατέβηκε στο μενού "other chnls" χωρίς όνομα αλλά με αριθμό 10510 και με αδύναμο σήμα. (στις βροχερές ημέρες "πάγωνε").
  • Πρίν απο λίγες ημέρες δοκίμασα και δεύτερη φορά - για να κατεβάσω και το Five - αυτή την φορά στον Astra 2B 11973 V 27500 2/3 και εγκαταστάθηκε στο μενού "other chnls" με κωδικό 7480 αλλά και 7481 με σήμα όμως "καμπάνα".
  • Αρχές του μήνα παρατήρησα στο EPG εκτός απο το SKy 3D και το ITV HD στο νούμερο 178. Το σήμα είναι δυνατό και υποψιάζομαι πως είναι το 7480 και 7481 που είχα ήδη κατεβάσει και βρίσκονται στο μενού Options->Other Channels.
Η κάρτα μου είναι η λευκή αγγλική και έχω το world pack+HD με πιάτο 1.25.
Λέω τώρα εγώ, μήπως θα πρέπει να δοκιμάσετε να κατεβάσετε το 7480 ή 7481?

Καλημερα σε ολα τα παιδια και χρονια πολλα.
Το ITV1HD βρισκεται σε 2 θεσεις στον sky.
Η μια ειναι στην πλατφορμα freesat αλλα πολυ δυσκολα για μας αφου ειναι στο δυσκολο στη ληψη για μας 2D sat.
Η αλλη θεση που ομως ειναι κωδικοποιημενη ειναι ατην 11973 αλλα ευτυχως για μας δεν εκπεμπεται σε 22000 αλλα σε 27500 2/3.
Αυτο εχει μεγαλη σημασια γιατι απλα επιτρεπεται στο κουτι μας να το κανουμε add channel.
Ο Δημητρης πολυ σωστα ειπε οτι πριν μπει το καναλι στο EPG μπορουσαμε να το κανουμε προσθηκη (κι αυτο μονο μετα το νεο EPG πριν δεν γινοτανε ουτε αυτο) και εμφανιζοταν σαν νουμερο κι οχι με το ονομα του.
Επειδη εχω τη ROI καρτα και δεν το εχω στο EPG το πιανω με τον παραδοσιακο τροιπο δηλαδη της προσθηκης. Οταν λοιπον κανει scan στη συχνοτητα βγαζει δυο καναλια με το ιδιο ονομα ITV1HD, ITV1HD, ITVcentral S kai ενα ακομα max και κατι αλλο δεν θυμαμαι αλλα δεν εχει σημασια.
Τα δυο καναλια ITV1HD εκπεμπουν το ιδιο προγραμμα και προφανως ειναι τα δυο καναλια που βρισκει ο Δημητρης τα 7ΧΧΧ.
Το ευχαριστο τουλαχιστο σε μενα ειναι οτι μετα την προσθηκη αντιθετα με πριν που ειχα το καναλι με νουμερο τωρα που εμφανιζεται με το ονομα του εχω και banner για να βλεπω τι ειναι αυτο που βλεπω αλλα και να διαβαζω την περιληψη.
Μια ερωτηση στα παιδια,
Πηρε κανεις τηλεφωνο να κανει ενεργοποιηση το 3D chennel? Sto avforums αναφερεται οτι μερικα παιδια το εκαναν χωρις να εχουν ακομα 3D ready τηλεοραση και αυτο που βλεπουν ειναι δυο εικονες τη μια διπλα στην αλλη (οπως αυτη που ειχε το 3D καναλι στον Eurobird 9E). Πηρα τηλεφωνο χτες αλλα εβγαινε μαγνητοφωνημενο μυνημα και ακολουθωντας τις οδηγιες δεν μπορουσε να γινει αccepted το τηλεφωνο (Ιρπανδεζικο) και η διαδικασια σταματουσε.
Θα δοκιμασω αυριο με αποκρυψη φυσικα.
Δυο παιδια κολητοι που σπουδαζουν στην Αγγλια μου ελεγαν χτες οτι ειδαν και οι δυο το ματς του Σαββατου και ακομα δεν μπορουν να κλεισουν το στομα τους. Κι αυτο με βαζει να καθομαι σε αναμενα καρβουνα (βλεπε οβελια).
Το καναλι αναμενεται να εκπεμψει κανονικο προγραμμα ενω η κοπελα που μου απαντησε σε ερωτημα μου εγραψε οτι εκτος του καναλιου sky3D eρχονται τρια ακομα με skymovies3D, skysports3D, & skyDOc3D. Τα δυο πρωτα προστιθενται μεσα στη χρονια με την εναρξη της νεας περιοδου και ο χρονος επιλεχτηκε ετσι ωστε να εχουν βγει στην αγορα οι νεες 3D ready τηλεορασεις.
Και κατι ακομα για να μην λεμε μονο τα στραβα τα δικα μας, σε ερωτηση παλι για την ενεργοποιηση του καναλιου μια αλλη κοπελα προφανως ψιλοασχετη μου απαντησε οτι το καναλι δεν ειναι διαθεσιμο στους απλους συνδρομητες αλλα προς το παρων μονο σε club + pubs. Μεγα λαθος φυσικα αφου ο sky αλλα και το ιδιο το banner του καναλιου δηλωνουν οτι οι συνδρομητες που εχουν skyworld+HD pack + 3D ready tv μπορουν να καλεσουν συγκεκριμενο τηλεφωνο και να ζητησουν ενεργοποιηση του καναλιου στην καρτα τους.
Ετσι εξηγειται γιατι μονο οι pubs ειχαν σημα και οχι και συνδρομητες που ειχαν ενεργοποιημενη την υπηρεσια.
Με καποιο τροπο παντρευουν την καρτα με την υπηρεσια 3D οποτε μπορουν να ελεγχουν ποια καρτα θα παιζει και ποια οχι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Νικος

Last edited:

Καλημέρα Νίκο και Χρόνια Πολλά!

Την ημέρα που είχε προγραμματίσει ο Sky την έναρξη του 3D καναλιού, στις 12 το μεσημέρι της 3-4-10, περίμενα στην τηλεόρασή μου να δώ τι θα γίνει..
Ακριβώς στις 12 λοιπόν είδα το promo 3D το οποίο ήταν δυο ίδιες εικόνες η μια δίπλα στην άλλη στην οθόνη της τηλεόρασης.
Τώρα πλέον στο νούμερο 217 εμφανίζεται το μήνυμα για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Sky για όσους διαθέτουν 3D ready TV αλλά και το world+HD.

Για να πώ την αλήθεια "κωλώνω" να τηλεφωνήσω στην Αγγλία έστω και με απόκρυψη, γιατί δεν ξέρω τι θα ζητήσουν (serial number τηλεόρασης κλπ) και γίνει καμιά "στραβή" και μου κόψουν την συνδρομή:violent-smiley-030:

Πάντως αν το 3D σε τηλεόραση που δεν είναι 3D ready είναι σαν αυτό που είδα στην έναρξη, δηλαδή μια εικόνα με το είδωλό της δίπλα, δεν έχει νόημα πιστεύω η επικοινωνία με τον Sky..

Την καλημέρα μου και Χριστός Ανέστη :)

7480 και 7481 δεν υπάρχουν πλέον στη 11973. Υπάρχουν όμως 2 ΙΤV1HD τα οποία και κατέβασα. Παρόλα αυτά το ITV1HD του epg συνεχίζει να μη κατεβαίνει. Εσύ Δημήτρη υποθέτω πως μπορείς και το βλέπεις πλέον κανονικά από το epg οπότε και γράφεις κανονικά τα πάντα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί έχουμε αριβώς το ίδιο setup.

Καλημέρα Νίκο και Χρόνια Πολλά!

Την ημέρα που είχε προγραμματίσει ο Sky την έναρξη του 3D καναλιού, στις 12 το μεσημέρι της 3-4-10, περίμενα στην τηλεόρασή μου να δώ τι θα γίνει..
Ακριβώς στις 12 λοιπόν είδα το promo 3D το οποίο ήταν δυο ίδιες εικόνες η μια δίπλα στην άλλη στην οθόνη της τηλεόρασης.
Τώρα πλέον στο νούμερο 217 εμφανίζεται το μήνυμα για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Sky για όσους διαθέτουν 3D ready TV αλλά και το world+HD.

Για να πώ την αλήθεια "κωλώνω" να τηλεφωνήσω στην Αγγλία έστω και με απόκρυψη, γιατί δεν ξέρω τι θα ζητήσουν (serial number τηλεόρασης κλπ) και γίνει καμιά "στραβή" και μου κόψουν την συνδρομή:violent-smiley-030:

Πάντως αν το 3D σε τηλεόραση που δεν είναι 3D ready είναι σαν αυτό που είδα στην έναρξη, δηλαδή μια εικόνα με το είδωλό της δίπλα, δεν έχει νόημα πιστεύω η επικοινωνία με τον Sky..

Την καλημέρα μου και Χριστός Ανέστη :)

Καλημερα και παλι Δημητρη,
Αν εχες ολα τα στοιχεια της συνδρομης μη κολωνεις. Απο την αλλη ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι. Η εκπομπη 3D γινεται με την ταυτοχρονη προβολη 2 εικονων (καθε μια αφορα διαφορετικο ματι). Σε μια συμβατικη τηλεοραση λοιπονζυτες τις δυο εικονες βλεπουμε τη μια διπλα στην αλλη. Σε μια 3D ready τηλεοραση ομως αναλαμβανουν τα 3D γυαλια να κανουν ολη τη δουλεια. Δηλαδη μολις φορεσεις τα γυαλια (με ενεργοποιημενη την τηλεοραση στη θεση 3D) ο υπερυθρος δεκτης της τηλεορασης στελνει εντολες στα γυαλια για το ποτε θα ανοιγει ο δρομος για το αριστερο και ποτε για το δεξιο αλλα με απιστευτη ταχυτητα ετσι ωστε η εντυπωση που παραμενει στον εγκεφαλο απο τις 2 εικονες να μεταφραζεται σε τριτη διασταση.
Τεχνικα τωρα οταν βαλεις τα γυαλια (μιλαμε για active shutter glasses) η αριστερη μιση εικονα μεγενθυνεται απο τα γυαλια και καλυπτει ολη την οθονη αλλα με μικροτερη αναλυση. Στη συνεχεια δινεται η ιδια εντολη αλλα για το δεξι ματι. Το αθροισμα των δυο εικονων ειναι μια πληρης εικονα 1920 * 1080 με τα υπολοιπα να γινονται απο τον εγκεφαλο μας.
Τωρα που το σκεπτομαι να πω μια κακια. Ηθελα να δω πως μεταφραζεται στον εγκεφαλο μιας ξανθιας το τρισδιαστατο αποτελεσμα. Καημο το'χω :flipout:
Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω και με ψιλομπερδευει. Συμφωνα με τον sky το καναλι ειναι συμβατο και με τις δυο τεχνολογιες δηλαδη την active shutter με ενεργα γυαλια και την τεχνικη του superimpose με παθητικα γυαλια. Η τεχνικη των 2 εικονων η μια διπλα στην αλλη φωναζει απο μακρια για active shutter technique. Πως στο καλο ομως θα δουλεψει μια τηλεοραση με polarized glasses οταν δεν βλεπω superimposed εικονες (ΒΛΕΠΕ AVATAR)
Am I missing something here?
Παω να ξεστραβωθω να διαβασω παλι τα σχετικα διαφημιστικα του sky μπας και βγαλω ακρη. Αν ξερει κανεις κατι ας μας φωτισει.
Νικος

Last edited:

7480 και 7481 δεν υπάρχουν πλέον στη 11973. Υπάρχουν όμως 2 ΙΤV1HD τα οποία και κατέβασα. Παρόλα αυτά το ITV1HD του epg συνεχίζει να μη κατεβαίνει. Εσύ Δημήτρη υποθέτω πως μπορείς και το βλέπεις πλέον κανονικά από το epg οπότε και γράφεις κανονικά τα πάντα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο γιατί έχουμε αριβώς το ίδιο setup.

Εχεις επαρκες quality στο σημα σου και στα 2 feeds?
Επειδη προκειται για νεα συχνοτητα μηπως λογω μεγεθους πιατου εισαι οριακα στη συγκεκριμενη συχνοτητα? Ετσι την ειχα πατησει καποια στιγμη οταν το premiereHD και το anytimeHD αλλαξαν transponder ποιο δυσκολο για το πιατο μου και αναγκαστηκα να αλλαξω για να λυσω το προβλημα.
Πριν λιγο ειδα το The international απο το anytime. Καταπληκτικη εικονα με φανταστικη υποθεση-εξελιξη. Το HD σκιζει. H cinema ζωγραφιζει και με μια εικονα 56'' χωρις μπαρες απολαμβανω μεχρι και την τελευταια ιντσα,
Σας το συνιστω ανεπιφυλακτα. Το ειδα τωρα γιατι 2 παιδια στο avforum παραπονεθηκαν οτι η ταινια πιξελιαριζε και γινοταν σχεδον αδυνατον να εχει ομαλη ροη. Μου φανηκε παραξενο και καθισα και την ειδα ολη. Πριν απο λιγο τελειωσε. Δεν ειχε ουτε σπασιματακι σε μενα αψογη απο την αρχη μεχρι το τελος.
Παντως πρεπει να παιζει ρολο και το νεο τροφοδοτικο και η αλλαγη ταχυτερου και μεγαλυτερου δισκου. Φτου φτου ολα καλα. Μην ξεχνατε να κανετε planner rebuilt μια φορα την εβδομαδα και να μηδενισετε το instant rewind. Θα γλυτωσετε τα νευρα σας και ενα καρο reboots.
Και κατι ακομα. Αν εχετε τα ιδια setup και το ιδιο κουτι αλλα ιδια και τα υπολοιπα (πιατα -περιοχη) πολυ μεγαλο ρολο παιζουν και τα tuners. Υπαρχουν μεγαλες αποκλισεις στα ιδια tuners. Δοκιμασσμενο σε Humax 2000HD o ενας να κατεβαζει απροβληματιστα συγκεκριμενη συχνοτητα στον astra και να δειχνει αψογα o αλλος στο σπιτι μου με ολα τα ιδια να πιξελιαρει του κερατα. Φυσικα κρατησα τον πρωτο. Απλα μια παρατηρηση κανω απο προσωπικη εμπειρια!

Nikos

Last edited:

Πριν λιγο ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια sky3D και αρχισαν να μου τρεχουν τα σαλια παλι.
Επιβεβαιωθηκε η κοπελα που ειπε για την εισοδο καναλιων 3D απο το Φθινοπωρο και πλεον φαινεται και στη διαφημιση.
Κλασικα οι 2 εικονες η μια διπλα στην αλλη,
Δειτε και σεις αν εχετε ενεργοποιημενη την υπηρεσια γιατι ειχα κανει κανει αιτηση μεσω mail στο Help center desk φυσικα με ολα τα στοιχεια της συνδρομης.
Αν δεν εχετε αυτοματα ενεργοποιημενη την υπηρεσια μπορειτε (οπως μαλλον φαινεται) να το κανετε ζητωντας το μεσω mail οποτε no need για τηλεφωνηματα..
Νικος

Ενεργοποιημένη είναι και εμένα η 3d.
Όσο αναφορά το itvHD, είμαι δουλειά οπότε και δε μπορώ να δω το σήμα όταν είμαι στο συγκεκριμένο κανάλι. Παρόλα αυτά μόλις είδα πως ο Δημήτρης ναι μεν έχει το ίδιο setup με εμένα (gibertini 125 έχω) αλλά ζει στο Βόλο ενώ εγώ Αθήνα. Ίσως η νέα συχνότητα να χρειάζεται κάτι παραπάνω από 1.25 στην Αθήνα για να δώσει τα μέγιστα. Αν υπάρχει άλος κάτοχος 1.25 στην Αθήνα ας μας πει για το ITVHD (αυτό που έχει το epg, όχι αυτά του other channels)