Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

παντως το sky ειναι το πιο τελειο πακετο δορυφορικου συστηματος σημερα

Μην μπερδευεσαι,
Υπαρχουν δυο βασικοιν τροποι.
1. Μεσω ελληνικου μαγαζιου (αθηνα κυριως) Χρεωνουν τη μανα και τον πατερα τους, δεν στο συνιστω. Η καρτα και το κουτι μπορει να σου βγει κοντα στα 1000 ευρα χωρις τα χρηματα που θα πληρωνεις για το πακετο που θα επιλεξεις. Σ αυτα τα χρηματα θα πρεπει να προσθεσεις και ετησια διαχειριστικα εξοδα που μπορει να φτανουν και τα 150 ευρω η και παραπανω το χρονο.
2. Απο το εξωτερικο. Αρκετοι κανουν αυτη τη δουλεια. Μονο ενας δεν εχει διαχειριστικα εξοδα ολοι μοι αλλοι εχουν και ποικιλουν επισης. Παντως ειναι κοντα στα 150 ευρω επισης. Η διαφορα τους με τον Ελληνα ειναι η πολυ μα πολυ χαμηλοτερη τιμη καρτας και κουτιου που μπορει να φτανει ακομα και στο 40% της αντιστοιχη τιμης του Ελληνα.
Μεσα στις σελιδες θα βρεις αρκετες ιντερνετικες σελιδες που πωλουν skyHD οποτε ψαχνεις και βρισκεις την πιο συμφερουσα τιμη.
Να προσεξεις να παρεις την αγγλικη και οχι την ιρλανδεζικη καρτα.
Νικος

Οκ φιλε μου ευχαριστω.

Βρηκα καποια Links (καλα τα περισσοτερα εχουν κλείσει :P) αλλα ειναι πολυ ακριβο για τη τσέπη μου :D

Οκ φιλε μου ευχαριστω.

Βρηκα καποια Links (καλα τα περισσοτερα εχουν κλείσει :P) αλλα ειναι πολυ ακριβο για τη τσέπη μου :D

Παρακαλω δεν κανει τιποτα,
Οταν το αποφασισεις θα αποζημιωθεις με το παραπανω!
Νικος

Παρακαλω δεν κανει τιποτα,
Οταν το αποφασισεις θα αποζημιωθεις με το παραπανω!
Νικος
Είναι πολύ ακριβό ilise. Εγώ το αγόρασα, μέσω γυναίκας, απευθείας από Αγγλία. Σε διαφορετική περίπτωση δε νομίζω πως θα τα έσταζα στους εδώ λαμόγιους γιατί οι τιμές που τα εμπορεύονται είναι πραγματικά πολύ υψηλές.

Είναι πολύ ακριβό ilise. Εγώ το αγόρασα, μέσω γυναίκας, απευθείας από Αγγλία. Σε διαφορετική περίπτωση δε νομίζω πως θα τα έσταζα στους εδώ λαμόγιους γιατί οι τιμές που τα εμπορεύονται είναι πραγματικά πολύ υψηλές.

Ασφαλως και ειναι. Δεν το συζηταω για τους Ελληνες λαμογια. Παντα απο το εξωτερικο. Γι αυτο ειπα στον φιλο μας παραπανω οτι οι τιμες συγκριτικα μπορει να ειναι και 40% κατω μεσω dealer εξωτερικου.
Νικος

By the way ενεργοποίησε κανείς το sky 3D? Είμαι στα μαχαίρια με τη γυναίκα για το αν θα αγοράσουμε vt20.

Ναι το εχω ενεργοποιησει αρκετο καιρο τωρα. Τους εδωσα τυπο συσκευης και το ενεργοποιησαν οση ωρα μιλουσαμε στο τηλεφωνο. Σφαιρα
Παροτι side by side ειναι καταπληκτικη αισθηση, Μετα απο αυτο νομιζεις οτι πριν δεν εβλεπες κατι σου ελειπε ακριβως δηλαδη την αισθηση που ειχαμε οταν ειχαμε πρωτοδει HD και επιστρεφαμε κατοπιν στα συμβατικα SD καναλια.
Νικος

Ναι το εχω ενεργοποιησει αρκετο καιρο τωρα. Τους εδωσα τυπο συσκευης και το ενεργοποιησαν οση ωρα μιλουσαμε στο τηλεφωνο. Σφαιρα
Παροτι side by side ειναι καταπληκτικη αισθηση, Μετα απο αυτο νομιζεις οτι πριν δεν εβλεπες κατι σου ελειπε ακριβως δηλαδη την αισθηση που ειχαμε οταν ειχαμε πρωτοδει HD και επιστρεφαμε κατοπιν στα συμβατικα SD καναλια.
Νικος

Είναι by default side by side ή εξαρτάται απο τον τύπο της τηλεόρασης; Τι τηλεόραση έχεις;

Είναι by default side by side ή εξαρτάται απο τον τύπο της τηλεόρασης; Τι τηλεόραση έχεις;

Ειναι by default side by side οπως ολες οι δορυφορικες μεταδοσεις 3D.
Samsung 40C8000 προς το παρων αλλα εχω προπαραγγειλει και την νεα cinema.
Νικος

Ειναι by default side by side οπως ολες οι δορυφορικες μεταδοσεις 3D.
Samsung 40C8000 προς το παρων αλλα εχω προπαραγγειλει και την νεα cinema.
Νικος

Κατι δεν πάει καλά πάντως. Σε pub που είδα αγώνα στην Αγγλία δεν ήταν side by side. Βέβαια εκεί είχε γυαλιά κανονικά σαν αυτά στο AVATAR όχι με μπαταρίες. Μάλλον για να μη αυξηθεί το κόστος στις pub, στα επαγγελματικά πακέτα δίνουν άλλο 3D

Last edited:

Κατι δεν πάει καλά πάντως. Σε pub που είδα αγώνα στην Αγγλία δεν ήταν side by side. Βέβαια εκεί είχε γυαλιά κανονικά σαν αυτά στο AVATAR όχι με μπαταρίες.

Side by side ειναι το format που εκπεμπεται το σημα.
Σε μια συμβατικη τηλεοραση οπως και σε μια τηλεοραση 3D που δεν εχει ενεργοποιηθει η λειτουργια 3D βλεπεις δυο εικονες την μια διπλα στην αλλη.
Οταν ομως πατησεις το κουμπι 3D και επιλεξεις το καταλληλο φορματ (side by side) τοτε η αναμορφικη συμπιεση των δυο εικονων ξεδιπλωνεται και εχεις δυο εικονες σχεδον ομοιες αλλα με μικρη διαφορα ως προς την γωνια ληψης. Η εικονα δηλαδη μετατρεπεται σ αυτο που βλεπεις στις pubs αν βγαλεις τα γυαλια.
Με τα γυαλια ο εγκεφαλος ξεγελιεται και βλεπεις την τριτη διασταση.
Οσο αφορα τα γυαλια εχω τις επιφυλαξεις μου γιατι μεχρι στιγμης δεν ξερω καμμια τηλεοραση η οποια να χρησιμοποιει την τεχνολογια πολωτικων φιλτρων. Ολες τουλαχιστον μεχρι στιγμης οι τηλεορασεις λειτουργουν με active shutter glasses.
Παρολα αυτα ο sky εχει ηδη ανακοινωσει οτι το 3D του ειναι συμβατο και με τις δυο τεχνολογιες.
Νικος

Last edited:

Τηλέφωνο πως τους πήρες? Δεν υπήρχε πρόβλημα που η τηλεόραση σου είναι αγορασμένη από Ελλάδα ή δε φαίνεται αυτό?

Χοντρικά πόσο βγαίνει το Sky εφόσον έχουμε γνωστό στην Αγγλία?

Εφόσον έχουμε γνωστό εκεί τα πράγματα είναι απλά δηλαδή αγοράζει το πακέτο από εκεί (πόσο?) μας το στέλνει και κάνουμε εμείς την πληρωμή κάθε μήνα μέσω πιστωτικής η είναι πολύ πιο μπερδεμένη η κατάσταση?
Για Αθήνα ένα πιάτο 1,25μ είναι αρκετό για το HD πακέτο? Αν όχι πόσο θέλει?

Τέλος σε ποιο δορυφόρο είναι ο SkyDigital?

Πιθανόν τα παραπάνω να έχουν απαντηθεί σε προηγούμενα πόστ αλλά όποιος γνωρίζει και δεν βαριέται ας τα πει περιληπτικά

Ο γνωστός σου παίρνει τηλέφωνο το sky και έρχονται σπίτι του να το εγκαταστήσουν. Αφού το εγκαταστήσουν και παντρέψουν καρτα/αποκωδικοποιητή παίρνει το κουτί μαζί με τη κάρτα και στο στέλνει Ελλάδα. Υπόψη ο φίλος σου χρειάζεται να έχει ενεργή τηλεφωνική γραμμή για να ενεργοποιηθεί το πακέτο.
Το πως θα γίνεται η πληρωμή δε το ξέρω γιατί εγώ έχω Αγγλικό λογιαριασμό και πληρώνετε από εκεί. Πιστεύω γίνεται με οποιαδήποτε πιστωτική/χρεωστική κάρτα επίσης.
Η συνδρομή που θα πληρώνεις το κάθε μήνα εκαρτάται από πιό πακέτο έχεις διαλέξει και πιά είναι η ισοτιμία λυρας/ευρώ. Για αποκωδικοποιητή δε πληρώνεις τίποτα. Ίσως χρεώσουν 30 λύρες για τα μαστόρια που θα έρθουν σπίτι του φίλου σου.

Το 1.25 πιάτο είναι μία χαρά και εγώ αυτό έχω
Βρίσκεται στο δορυφόρο Astra 2

Ευχαριστω για τις διευκρινισεις kover

Οποτε απο τα 550ε που μου είπαν εδω για δεκτη και κάρτα πήγαμε στις 30 λιρες.
Εκτος απο αποκωδικοποιητη και κάρτα σου δίνουν free και τον υπόλοιπο εξοπλισμό? (πιατο, καλωδια, κλπ)
Ο γνωστος μου για παράδειγμα δεν θέλει να βάλει Sky και δεν έχει κανένα εξοπλισμό. Πως γίνεται να “ξεγελάσουμε” το Sky και απλά να πάρει τον εξοπλισμο, εννοω ότι αν πάει σπιτι του ενας τεχνικός λογικα θα περίμενε να έχει το πιατο και όλα ετοιμα και αυτός απλα να το σεταρει και να το ενεργοποιηση αλλα ο γνωστος μου δεν έχει τιποτα. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοω.

Απ'ότι βλέπω στο σιτε τους το Sport Pack βγαίνει στις 46 λίρες. Αυτό μόνο θα πληρώνω δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Οπότε με 1.25 είσαι οκ με τα HD κανάλια?

δηλαδη εαν εχω γνωστο στην Αγγλια,μου στελνει τον hd δεκτη&καρτα-σχεδον-τσαμπα και πληρωνω για το hdsport κανα 60αρι το μηνα?
ετσι ειναι?

Το πιάτο που φέρνει ο sky είναι ένα 70άρι που στην Αγγλία δουλεύει μία χαρά στην Ελλάδα όμως όχι. Εδώ χρειάζεσαι ένα πιάτο 1.25+. Εγώ έχω το gibertini 125 και είμαι μία χαρά.
Όταν πάει ο τεχνικός στο σπίτι του φίλου σου θα πρέπει να τον αφήσει να εγκαταστήσει το πιάτο γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει ενεργοποίηση. Μπορεί να του πει να μη τρυπήσει πουθενά στο τοίχο(εγώ αυτό έκανα) και απλά να περάσει το καλώδιο από το παράθυρο. Με το που φύγει ο τεχνικός απλά ο φίλος σου κόβει/ξεσυνδέει τα καλώδια και σου στέλνει Ελλάδα τον αποκωδικοποιητή με τη κάρτα μέσα. Μπορεί αν θέλει να ξηλώσει και το πιάτο το οποίο βιδώθηκε στο τοίχο του με 2 δεκάρες βίδες της πλάκας και θα είναι σα να μην είχε ποτέ sky σπίτι του.
Ανά εποχές δε χρεώνουν ούτε τις 30 λύρες για την εγκατάσταση, ανάλογα με τις προσφορές που τρέχουν.
Από τη στιγμή που θα έχεις στα χέρια σου τον αποκωδικοποιητή με τη κάρτα μέσα και ενεργοποιημένη είναι έτοιμο να δουλέψει σε οποιαδήποτε χώρα.

Θα πληρώνετε κάθε μήνα ανάλογα με το πακέτο που έχετε και την ισοτιμία ευρώ/λύρας. Δε θα πληρώνετε κάτι άλο.
Επίσης μέσω ιντερνετ μπορείτε να προσθέσετε/αφαιρέσετε κανάλια/πακέτα μέσα σε 5 λεπτά αρκεί να φτιάξετε ένα account στο sky.com και να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία της κάρτας(serial που το βλέπεις γραμμένο μόλις πάρεις τη κάρτα, όνομα στο οποίο είναι η συνδρομή και τηλέφωνο που έχει δηλωθεί).

Επίσης έχεις και επιλογή για paperless bill. Εγώ το έχω ενεργοποιήσει για να μην πηγαίνουν καθόλου λογαριασμοί στο σπίτι της γυναίκας μου στην Αγγλία. Μπορείς να κάνεις το ίδιο για να μη σκοτίζεται καθόλου ο φίλος σου.

Η διαφορά στη τιμή είναι τεράστια αν έχεις κάποιον δικό σου στην Αγγλία μη σου φαίνεται περίεργο. Ό,τι σου έχω γράψει τα έχω κάνει και εγώ 1 χρόνο πρίν.

δηλαδη εαν εχω γνωστο στην Αγγλια,μου στελνει τον hd δεκτη&καρτα-σχεδον-τσαμπα και πληρωνω για το hdsport κανα 60αρι το μηνα?
ετσι ειναι?
63ευρώ(58 λύρες περίπου) το μήνα είναι το full pack με τα πάντα όλα μέσα συμπεριλαμβανομένων και των 40 περίπου HD καναλιών και των sports.
Εγώ τώρα που καλοκαιρίαζει τα απενεργοποιώ τα sky sports και και διάφορα άλλα πακέτα που δε με ενδιαφέρουν. Είναι πανεύκολο να βάλεις και να βάλεις πακέτα. Τα έχω δοκιμάσει όλα και έχω μόνιμα απενεργοποιημένα τα music/cartoon και πληρώνε 55(60 ευρώ) λύρες το μήνα. Είναι ανάλογα τι γουστάρει ο κάθε ένας:)

Last edited:

Το 1.25 πιάτο είναι οκ για Αθήνα έτσι. Δε παρατήρησα που ζείτε αλλά στη Κρήτη ας πούμε δε κάνει το 1.25, θέλει αρκετά μεγαλύτερο.

Τηλέφωνο πως τους πήρες? Δεν υπήρχε πρόβλημα που η τηλεόραση σου είναι αγορασμένη από Ελλάδα ή δε φαίνεται αυτό?

Υποτιθεται οτι επαιρνα απο Αγγλια γι αυτο και πηρα απο αποκρυψη. Με ρωτησαν μονο την μαρκα και τον αριθμο σειρας. Πολυ τραβηγμενο θα το εβρισκα να κρατανε σειριακα νουμερα για να δουν απο που ειναι αγορασμενη μια συσκευη οπου στην τελικη ελευθερη αγορα ειμαστε αγοραζει απο οπου θελει ο καθενας.
Νικος