Τα πάντα για το SKY HD

Ποιο ειναι αυτο το γερμανικο πιατο των 1.85μ;

Κατα 99% ειναι ενα απο τα δυο πολωνικης κατασκευης:
http://mabo.pl/czasze-do-anten-satelitarnych/offsetowe/antena-185-m/#offer-menu
http://www.laminas.com.pl/page_eng/as1800_eng.html
με το δευτερο σαφως καλυτερο βασει τα λεγομενα ενος Γερμανου καταστηματαρχη.

Γερμανικης κατασκευης κεραιες αμφιβαλλω πολυ να υπαρχουν πια στον τομεα ανω των 1.20μ. Ακομα και η για την κορυφαια ποιοτητα πασιγνωστη Kathrein με εδρα το Rosenheim δε πιστευω πως πια βγαζει απο δικα της εργοστασια την CAS 180. Η τιμη ομως απαγορευτικη για τον ερασιτεχνη.

Οι εποχες οπου με 1μ γινοταν ληψη των Αγγλικων πλην φυσικα των UK Beams προφανως εσβησαν, ισως και για τη Κερκυρα. Οσοι λοιπον εχετε τον χωρο να μεταβειτε σε μεγαλυτερη κεραια μην κανετε οικονομια σε λαθος σημειο. Ειμαι επιφυλακτικος με προτασεις μιας και δεν εχουν τελειωσει οι αλλαγες (εναρξη του 2G, αποσυρση του Eutelsat 28A) ομως εαν ημουν συνδρομητης του Sky και προφανως τακτικος θεατης πουθενα στην Ελλαδα δεν θα τολμουσα πλεον να σκεφτομαι κατω απο 1.80μ αν οχι μεγαλυτερη. Δεν χρειαζεται να τονισω οτι ειναι αυτονοητη η υψηλη ποιοτητα του ανακλαστηρα διοτι αλλιως ουτε για μπαλωμα μιλαμε.

εντάξει για την ώρα για το family bundle πλήγμα δεν είναι τραγικό

στα Movies όμως έχουμε 50% απώλεια στα HD

και είναι και το 3D...

Δεν ξερω ποιο αλλα θα ρωτησω σημερα ξανα και θα σας πω. Παντως σιγουρα δεν ειναι mabo ουτε ομως και giberdini.
Πως εξασφαλιζουμε υψηλη ποιοτητα ανακλαστηρα?
Παραπιπτοντως ειπα στον συγκεκριμενο ανθρωπο να κανει ελεγχο των συχνοτητων που με ενδιεφεραν. Το πιατο του 1,85 πολυκαιρισμενο αρθμηστο κινητο (κατα δηλωση του) ειπε οτι εβγαλε 33% ποιοτητα σηματος που κατα τη γνωμη μου ειναι λιγο για τετοιοτ μεγεθους πιατο. Ειπε οτι θα το ρυθμισει θα ξαναμετρησει σημα και θα με παρει τηλεφωνο. Μεχρι τωρα δεν το εκανε αλλα μιλησαμε το πρωι.
Να σημειωσω επισης οτι δινει το πιατο 450 ευρα με τη βαση του και 100 ευρω πιο πανω πιατο 2,40.
Εχεια κατι να προτεινεις η κατι να προσεξω?
Νικος

Νίκο γιατί δεν κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσουν όλες οι αλλαγές ?? Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις...

Νίκο γιατί δεν κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσουν όλες οι αλλαγές ?? Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις...

Λες ε? Ξερουμε ποτε θα τελειωσουν αυτες οι αλλαγες? Οι Αγγλοι δεν φαινεται να τις τελειωνουν ποτε. Το κακο αρχισε απο περισι το Φεβρουαριο και απο τοτε δεν βαζουν κολο κατω!
Παντα προς το χειροτερο παμε. Φοβαμαι οτι ουτε ο 2G θα μας βοηθησει απο οτι ακουγεται. Επισηςη οποτε εγινε αλλαγη αυτη ηταν προς το χειροτερο. Αδυνατω να φανταστω οτι αν αλλαξει παλι κατι θα ειναι προς το καλυτερο. Μακαρι να κανω λαθος αλλα δεν το βλεπω!

Λες ε? Ξερουμε ποτε θα τελειωσουν αυτες οι αλλαγες? Οι Αγγλοι δεν φαινεται να τις τελειωνουν ποτε. Το κακο αρχισε απο περισι το Φεβρουαριο και απο τοτε δεν βαζουν κολο κατω!
Παντα προς το χειροτερο παμε. Φοβαμαι οτι ουτε ο 2G θα μας βοηθησει απο οτι ακουγεται. Επισηςη οποτε εγινε αλλαγη αυτη ηταν προς το χειροτερο. Αδυνατω να φανταστω οτι αν αλλαξει παλι κατι θα ειναι προς το καλυτερο. Μακαρι να κανω λαθος αλλα δεν το βλεπω!
συμφωνώ όχι βιαστικές κινήσεις διότι το ίδιο έκανα φέτος το καλοκαίρι (αναβάθμιση) και να που μέσα στο χρόνο χρειάζομαι και πάλι αλλαγές!

Πραγματικα πιστευεις Βαιε οτι θα γινουν τα πραγματα καλυτερα? Και αν ναι που βασιζεις αυτη την αισιοδοξια?
Μηπως να σκεπτομαι δηλαδη κατευθειαν το θηριο? (2,40)

Σκέψου το σενάριο να γίνουν οι αλλαγές και να μην επαρκεί το 1.80!
Εκτός αυτού τα movies τα κρατάω μόνο και μόνο λόγω προσφοράς, σε κανονική τιμή ούτε λόγος.
Δηλαδή το 1μ μου φτάνει και όταν βρω χρόνο θα το συντονισω και καλύτερα!

Σκέψου το σενάριο να γίνουν οι αλλαγές και να μην επαρκεί το 1.80!
Εκτός αυτού τα movies τα κρατάω μόνο και μόνο λόγω προσφοράς, σε κανονική τιμή ούτε λόγος.
Δηλαδή το 1μ μου φτάνει και όταν βρω χρόνο θα το συντονισω και καλύτερα!

Ουτε να το σκεπτομαι δεν θελω,
Να αλλαξουν οι δεσμες τοσο πολυ ωστε να θελουμε 2,40 το βλεπω λιγο χλωμο εκτος κι αν εχουν αποφασισει να μας διαγραψουν εντελως εδω στο Ελλαντα.

Δεν ξερω ποιο αλλα θα ρωτησω σημερα ξανα και θα σας πω. Παντως σιγουρα δεν ειναι mabo ουτε ομως και giberdini.
Πως εξασφαλιζουμε υψηλη ποιοτητα ανακλαστηρα?
Παραπιπτοντως ειπα στον συγκεκριμενο ανθρωπο να κανει ελεγχο των συχνοτητων που με ενδιεφεραν. Το πιατο του 1,85 πολυκαιρισμενο αρθμηστο κινητο (κατα δηλωση του) ειπε οτι εβγαλε 33% ποιοτητα σηματος που κατα τη γνωμη μου ειναι λιγο για τετοιοτ μεγεθους πιατο. Ειπε οτι θα το ρυθμισει θα ξαναμετρησει σημα και θα με παρει τηλεφωνο. Μεχρι τωρα δεν το εκανε αλλα μιλησαμε το πρωι.
Να σημειωσω επισης οτι δινει το πιατο 450 ευρα με τη βαση του και 100 ευρω πιο πανω πιατο 2,40.
Εχεια κατι να προτεινεις η κατι να προσεξω?
Νικος

Gibertini μεγαλυτερο απο το γνωστο OP150L δεν υπηρξε και δεν υπαρχει.

Προσωπικη εμπειρια δεν μπορεσα ποτε να αποκτησω με κεραιες μεγαλων διαστασεων αφου οι συνθηκες εδω απλα ειναι απαγορευτικες ακομα και για τους περισσοτερους ιδιοκτητες διαμερισματων που αποτελουν την μειοψηφια επισης. Οποτε οσα θα σου πω βασιζονται σε γραφομενα κατοχων των τελευταιων 20+ χρονων εχοντας διαβασει απειρα σε ελληνικα, γερμανοφωνα, αγγλοφωνα, ιταλοφωνα φορα κ.α., παλιοτερα και τονους απο περιοδικα. Γεγονος ειναι οτι το φθινο το διπλοπληρωνεις αλλαζοντας το σε κατι πολυ καλυτερο. Σκεψου το φθινο 1.80μ να αποδιδει σαν ενα καλο 1.50μ και οσο πιο μεγαλη η διασταση τοσο πιο μεγαλο ρολο παιζει η ποιοτητα αλλα και η σωστη στοχευση και εγκατασταση. Στις μεταχειρισμενες κεραιες ειδικα πιο μεγαλων διαστασεων ειναι θεμα τυχης τι αποδοση θα εχουν. Μπορει να μην φαινεται χτυπημενη αλλα να εχει στραβωσει εστω ελαφρως που μπορει να οδηγησει σε ακραια περιπτωση σε τοσο μιζερη εστιαση που μικραινει την απολαβη. Με λιγα λογια: Μεταχειρισμενη μεγαλη κεραια = γουρουνι στο σακι. Συχνα ικανοποιειται ο αγοραστης επειδη απλα ειναι τυχερος η επειδη δεν εχει τη δυνατοτητα αμεσης συγκρισης με ιδιας διαστασης υψηλοτατης απολαβης κεραιας.

Οποτε καταλαβαινεις πως δε μπορω να προτεινω κατι συγκεκριμενο σε κανεναν. Αν ηταν ομως για προσωπικη μου χρηση αν πηγαινα σε τετοια μεγεθη θα προτιμουσα ανευ συζητησεως καινουργια πολυεστερικη κεραια π.χ. Laminas η Prodelin με προτιμηση τις τελευταιες.

Ουτε να το σκεπτομαι δεν θελω,
Να αλλαξουν οι δεσμες τοσο πολυ ωστε να θελουμε 2,40 το βλεπω λιγο χλωμο εκτος κι αν εχουν αποφασισει να μας διαγραψουν εντελως εδω στο Ελλαντα.

Ουτε θελω να τα βαψω μαυρα αλλα ουτε θα ενθαρρυνα καποιον την εποχη που αλλαζουν τοσα πολλα στις 28.2Ε και συντομα στις 28.5Ε να προτεινα συγκεκριμενο μεγεθος κεραιας.

Αυτα που περνατε τωρα στην Ελλαδα με τις European Beam των 2E/2F τα εχουμε εδω με τις UK Beam.

Εδω στη Γερμανια πριν την εναρξη των 2E/2F τα πραγματα ηταν απλα: Σε ολη τη χωρα υπηρχε πληρης ληψη ολων των συχνοτητων πλην των UK του 2D με 60εκ. Οι UK οσο πιο ανατολικα εμενε κανεις ηθελαν εως και 1.80μ για οριακη, 2.40μ για 24ωρη ληψη με περιθωρια μετριας εντασης βροχοπτωσης. Στα πολυ Δυτικα αντιθετα ακομα με 33εκ γινοταν οριακη ληψη τους.

Καθως μπηκε ο 2F σε λειτουργια τα πραγματα αγριεψαν. Στα πολυ Δυτικα η διαφορα δεν παρατηρηθηκε σχεδον καθολου. Αντε τα 33εκ minimum να γινανε 60εκ και για σοβαρη ληψη 80εκ. Ας δουμε ομως το παραδειγμα ενος κατοικου του Αμβουργου οπου πριν τις αλλαγες με 90εκ ησουν καλυμμενος. Αισιοδοξος οπως μερικοι πηγε και αγορασε 1.50μ παρατηροντας οτι τις βραδινες ωρες οι προβληματικες συχνοτητες επεφταν στο μαυρο σκοταδι. 5-7 ωρες αναλογα την εποχη απλα off στο prime time !! Καποιοι για να μειωσουν τον χρονο μαυριλας αλλαξαν ξανα σε μεγαλυτερη, ετσι κι αυτος σε 1.80μ. Ηρθε ο 2F οπου στη θεωρια το ιχνοδιαγραμμα ειναι ιδιο, στη πραξη ομως διαφερει. Αυτο τον οδηγησε να μεταβει σε 2.30μ. Ναι μεν μειωσε το παραθυρο μη θεασης σε 3-5 ωρες αλλα και παλι δεν ελυσε το προβλημα του. Βεβαια δεν υπηρχε κανεις κοντα του με μεγαλη κεραια να παρει μια ιδεα το πως ειναι η κατασταση. Ο ανθρωπος αυτος οπως και αλλοι εδω και 1 χρονο καταγραφουν τα σκαμπανεβασματα των σηματων με ειδικο script στον Enigma² δεκτη τους. Απο κει και μετεπειτα καταλαβαμε ολοι ποσο ακραια ειναι τα σκαμπανεβασματα των σηματων λαμβανοντας τις ακομα και με 1μ οριακα οταν ειναι στα υψη τους, αλλα να χανονται σε 2.30μ οταν ειναι στο πατο. Διασταυρωσαν λοιπον τις μετρησεις με τις ταλαντωσεις του ιχνοδιαγραμματος και εβγαλε το συμπερασμα οτι η ταλαντωση του τον απομακρυνει η τον φερνει πολυ κοντα στο πρωτο zero (το απολυτο μηδεν καλυψης). Δυτικα και Ανατολικα του zero υπαρχει ληψη εστω με μεγαλη κεραια. Τα zero ομως διαφερουν σε φαρδος αναλογα τη περιοχη. Αυτο ανακαλυφθηκε απο πολλες μετρησεις διαφορων μεγαλοπιαταδων της ευρυτερης περιοχης. Επισης υπαρχει δευτερη ζωνη πληρους σκοταδι πιο ανατολικα, σιγουρα και τριτη κλπ με μαλλον χαμηλοτερα μεγιστα ενδιαμεσα. Επισης του 2E και του 2F τα zero δεν ειναι την ιδια ωρα στα ιδια σημεια με αποτελεσμα να υπαρχει (μερικη αναλογα το μεγεθος) ληψη των 2Ε η των 2F. Στη Βρεμη, μολις 100km ΝΔ του Αμβουργου, με 1.20μ τα σηματα ποτε δε πεφτουν κατω των 10dB ενω ειναι δυσκολο να παρατηρησει κανεις διαφορες αναμεσα 2E UK και 2F UK, η αναμεσα αυτων και των European. Καποιος τωρα θα περιμενε στο Βερολινο οι συνθηκες να ειναι πολυ χειροτερες ελα ομως που εκει ειναι σχετικα ευκολοτερες σε σχεση με το Αμβουργο η του Μοναχου οπου επικρατουν πανω κατω τα ιδια. Οσοι μενουν σε περιοχες κοντα καποιου zero (νεκρης ζωνης) ισως με 4.50μ λυσουν το προβλημα τους. Δεν το εγγυαται ομως κανεις. Και ακομα δεν μας ηρθε ο 2G. Ας εχουμε στο νου μας οτι αν χανεις τη ληψη σε μεγαλη κεραια για να την αποκτησεις πρεπει να ανεβεις σε παρα πολυ μεγαλυτερη. Η αναλογα στις μικρες διαστασεις ειναι τραγικη. Π.χ. αλλο να αλλαξεις το 1μ σε 1.80μ και αλλο απο 1.80μ σε 3.30μ για να δεις πανω κατω την ιδια βελτιωση σηματος ΑΝ την δεις βεβαια.

Δε θα σας κουρασω αλλο με λεπτομεριες των εδω συνθηκων απλως θελω να τονισω πως οποιος τωρα βιαζεται μπορει να μετανιωσει επενδυοντας ενα οχι και μικρο ποσο σε κεραια (περαν της φασαριας της σωστης εγκαταστασης της) που ισως θα αποδειχτει ως (πολυ) μικρη εκ των υστερων. Βεβαιως και παιζει το σεναριο να μην δουμε μεγαλες διαφορες η ακομα και να βελτιωθει η κατασταση εστω λιγο.

Last edited:
Gibertini μεγαλυτερο απο το γνωστο OP150L δεν υπηρξε και δεν υπαρχει.

Προσωπικη εμπειρια δεν μπορεσα ποτε να αποκτησω με κεραιες μεγαλων διαστασεων αφου οι συνθηκες εδω απλα ειναι απαγορευτικες ακομα και για τους περισσοτερους ιδιοκτητες διαμερισματων που αποτελουν την μειοψηφια επισης. Οποτε οσα θα σου πω βασιζονται σε γραφομενα κατοχων των τελευταιων 20+ χρονων εχοντας διαβασει απειρα σε ελληνικα, γερμανοφωνα, αγγλοφωνα, ιταλοφωνα φορα κ.α., παλιοτερα και τονους απο περιοδικα. Γεγονος ειναι οτι το φθινο το διπλοπληρωνεις αλλαζοντας το σε κατι πολυ καλυτερο. Σκεψου το φθινο 1.80μ να αποδιδει σαν ενα καλο 1.50μ και οσο πιο μεγαλη η διασταση τοσο πιο μεγαλο ρολο παιζει η ποιοτητα αλλα και η σωστη στοχευση και εγκατασταση. Στις μεταχειρισμενες κεραιες ειδικα πιο μεγαλων διαστασεων ειναι θεμα τυχης τι αποδοση θα εχουν. Μπορει να μην φαινεται χτυπημενη αλλα να εχει στραβωσει εστω ελαφρως που μπορει να οδηγησει σε ακραια περιπτωση σε τοσο μιζερη εστιαση που μικραινει την απολαβη. Με λιγα λογια: Μεταχειρισμενη μεγαλη κεραια = γουρουνι στο σακι. Συχνα ικανοποιειται ο αγοραστης επειδη απλα ειναι τυχερος η επειδη δεν εχει τη δυνατοτητα αμεσης συγκρισης με ιδιας διαστασης υψηλοτατης απολαβης κεραιας.

Οποτε καταλαβαινεις πως δε μπορω να προτεινω κατι συγκεκριμενο σε κανεναν. Αν ηταν ομως για προσωπικη μου χρηση αν πηγαινα σε τετοια μεγεθη θα προτιμουσα ανευ συζητησεως καινουργια πολυεστερικη κεραια π.χ. Laminas η Prodelin με προτιμηση τις τελευταιες.

Κατ αρχη σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση,
Τελικα βρηκα μεταχειρισμενο mabo 1,85 το οποιο ειναι το ιδιο με εκεινο που τεσταρε ο τυπος στην ταρατσα του και με καλυτετο κενταρισμα σημερα το πρωι μου ειπε οτι εβγαλε 51 και 55% signal quality εκει που με το δικο μου giberdinι 1,20OP δεν βγαζω τιποτα signal strength & quality =0
Οποτε θεωρω οτι εχουμε κερδος εδω,
Το συζητησα μαζι του και του ειπα οτι αν δεν δω τουλαχιστο την απολαβη αυτη που ανεφερε στις εν λογω συχνοτητες το παιρνει πισω σουμπιτο και το αλλαζουμε με καινουργιο.
Παρεπιπτοντως επειδη καλοθελητες υπαρχουν πολλοι για καρφωματα μεταξυ ενοικων πηρα την πολεοδομια και μου ειπαν οτι συμφωνα με νομο του 1979 που δεν εχει αλλαξει ακομα η καθε οικοδομη πρεπει να εχει μονο 1 επιγεια και 1 δορυφορικη κεραια (αυτο προστεθηκε στις μερες μας) Αν καποιος κακοηθης κανει καποια καταγγελια να ξερει οτι αν ερθει η πολεοδομια ξηλωνει τα παντα απο επιγιες κεραιες - κλιματιστικες μοναδες , καυστηρες αεριου μεχρι ηλακους θερμοσιφωνες οποτε κανει τουμπεκι ψιλοκομενο, αυτα για να μη μας πιανουν κοροιδο!

Αν σου την παρει πισω καλως.

Παντως δεν υπαρχει ισως αλλη κεραια οπως αυτη της Mabo για την οποια εχω διαβασει τοσες διαφορετικες γνωμες. Ενω απο Ελλαδα δεν εχω διαβασει ουτε ενα αρνητικο σχολιο (Μηπως οι απαιτησεις των περισσοτερων ειναι πολυ χαμηλες; ), εδω Γερμανια ειναι ακρως αρνητικα (Μηπως οι απαιτησεις των περισσοτερων ειναι πολυ ψηλες; ) μαλιστα σε βαθμο να τη ξεπερναει σε απολαβη και η Gibertini OP150L. Τα πιο συνηθισμενα σχολια ομως ειναι στην κακη ποιοτητα κατασκευης τους που με τα χρονια δεν υπαρχει περιπτωση να κρατησουν το σχημα τους. Τα ιδια μου λεγανε δυο εμπειροι DXer απο Πολωνια και Ουγγαρια, ο τελευταιος μαλιστα μηχανικος ηλεκτρονικος με πολυετη εμπειρια στις εγκαταστασεις συστηματων ληψης/εκπομπης παρα πολλων των κεραιων.

Οπως και να χει: Η Mabo 1.85μ εχει τις εξης διαστασεις 170x187cm και θα επρεπε να ονομαστει 1.70μ.

Μ' αρεσε αυτο:
η καθε οικοδομη πρεπει να εχει μονο 1 επιγεια και 1 δορυφορικη κεραια (αυτο προστεθηκε στις μερες μας)

Δηλαδη ολες οι αναγκες ολων των κατοικων (διαφορων εθνηκοτητων) καλυπτονται με μια επιγεια και μια δορυφορικη. Σε ποιον πλανητη ζει αυτος που εκανε αυτη την προταση αλλαγης νομου και ποιοι επισης συμφωνησαν; Η να γινω πιο συγκεκριμενος: Τι συμφεροντα ειχαν ολοι αυτοι; Εννοειται πως κανενας απ' αυτους ειναι του αντικειμενου και περιοριζουν με τετοιες αποφασεις την προσβαση σε ξενα ΜΜΕ (σκοπιμα; ).
Οσο για το μπαχαλο που επικρατει σε πολλες ταρατσες θα συμφωνησω αλλα αν πραγματι αγαπανε την ταξη ας ψαξουν πρωτα αλλους τομεις παρα να αναβουν και αλλους πολεμους στις γειτονιες.

Last edited:
Αγαπητε φιλε σ ευχαριστω και παλι για την απαντηση και τον κοπο να μου εξηγησεις με τοση λεπτομερεια το σκεπτικο σου.
Θα τοποθετησω το mabo και θα μεινω σ αυτο γιατι αν για παραδειγμα τεινουν να γινουν χειροτερα τα πραγματα δεν υπαρχει περιπτωση να αρχισω τον αγωνα για μεγαλυτερο πιατο οχι τοσο γιατι ο χωρος ειναι περιοροσμενος στο δωμα του ασανσερ οσο γιατι εχει καταντησει κουραστικο οποτε μαλλον θα παω για διακοπη της συνδρομης οσο κι αν δεν το θελω αυτο καθοτι ειμαι συνδρομητης της πλατφορμας απο την εποχη που σκασανε μυτη τα πρωτα HD καναλια και δεν ξεπερνουσαν τα 8 και οχι τα 70 και πλεον που αριθμει σημερα.
Ο μονος λογος που το κανω τωρα ειναι οτι ναι ειμαι ανυπομονος και εκνευρισμενος και διοτι αν τοποθετωντας το πιατο δεν δω αμεσα τις απολαβες που μου υποσχεθηκε ο φιλος ειτε αγοραζω της κουτας ειτε μου δινει τα χρηματα μου πισω. Αυτη ειναι και η συμφωνια.
Οσον αφορα την πολεοδομια απο ποτε φιλε μου οι νομοι φτιαχτηκανν για να υπηρετουν τους πολιτες? Καθε νομος εδω στην Ελλαδα τουλαχιστον σχεδιαζεται πρωτα με τα παραθυρα του και στη συνεχεια χτιζεται το κυριως σωμα υπηρετωντας κυριως συμφεροντα.
Σαφως και ειναι αδυνατον να εξυπηρετηθει μια οικοδομη με μια δορυφορικη και μια επιγεια ιδιαιτερα με τα προβληματα που βγαζει μια τετοια εγκατασταση. Να σου υπενθυμισω οτι ο νομος παραμενει ο ιδιος απο το 1979. Φανταζομαι οτι ο συγκεκριμενος υπαλληλος πλαγιως μου ειπε πως να αντιδρασω αν καποιος κανει καταγγελια για την τοποθετηση μεγαλου πιατου (εχουμε και τετοιους μπολικους στην οικοδομη.) Αν ομως του πεις οτι θα χασεις και συ την κεραια σου θα σκεφτει να κανει κακο στην κατσικα του γειτονα εκτος κι αν εχει τα αυτοκαταστροφικα ενστικτα του σκορπιου.

Απάντηση: Re: Τα πάντα για το SKY HD

Παρεπιπτοντως επειδη καλοθελητες υπαρχουν πολλοι για καρφωματα μεταξυ ενοικων πηρα την πολεοδομια και μου ειπαν οτι συμφωνα με νομο του 1979 που δεν εχει αλλαξει ακομα η καθε οικοδομη πρεπει να εχει μονο 1 επιγεια και 1 δορυφορικη κεραια (αυτο προστεθηκε στις μερες μας) Αν καποιος κακοηθης κανει καποια καταγγελια να ξερει οτι αν ερθει η πολεοδομια ξηλωνει τα παντα απο επιγιες κεραιες - κλιματιστικες μοναδες , καυστηρες αεριου μεχρι ηλακους θερμοσιφωνες οποτε κανει τουμπεκι ψιλοκομενο, αυτα για να μη μας πιανουν κοροιδο!
Δε μπορουν να πειραξουν επιτοιχους λέβητες, splitακια και ηλιακους

Φιλε καταλαβαινω την αναστατωση σας. Η καθε εγκατασταση κεραιας αποτελει φασαρια απο μονη της. Ποσο λοιπον σε πολυκατοικα και ειδικα αν εχεις γειτονες που μονο το καλο σου θελουν και γκρινιαζουν με την καθε αφορμη. Ειμαι κι εγω νοικιαστης διαμερισματος σε 11οροφη πολυκατοικια και εχω περασει πολλα μεχρι και απειλη απο την διαχειριστρια εταιρια να με δικασουν επειδη καποτε τολμησα να ενημερωσω τους συνενοικους εδω τι οφελη θα ειχε μια σωστα μελετημενη ομαδικη δορυφορικη εγκατασταση. Περασανε βεβαια σχεδον 20 χρονια απο τοτε αλλα αυτα μενουν στο πετσι γιατι αμφιβαλλεις πως μετρας σαν πολιτης και εχεις δικαιωματα ελευθερης εκφρασης. Κι εδω οι νομοι δεν βοηθανε παντα τους πολιτες αλλα σε μεγαλο βαθμο εξευπηρετουν συμφεροντα της εξουσιας, στη περιπτωση μας οχι των ιδιοκτητων αλλα των διαχειριστων οικοδομων. Γι' αυτο και η καλωδιακη στηθηκε υπο εντολη του 1ου υπουργου οικονομικων Schwarz-Schilling επι Kohl. Ηταν κουμπαριες στη μεση και αυτες οι υποδομες εμποδιζουν την ελευθερια ενημερωσης μεχρι και σημερα σε παρα πολλους κατοικους αυτης της χωρας.

Οπως στην Ελλαδα βλεπετε τα Αγγλικα να σας κρυβονται ολο και περισσοτερο, ετσι κι εδω τα Αραβικα οπου ειχαν συνηθισει χιλιαδες μεταναστες να τα βλεπουν εστω και με το για τα εδω δεδομενα τεραστιο 1.20μ. Τωρα που μερικα δεν βλεπονται ουτε με 3μ τρεχουν σε λυσεις IPTV που ναι μεν βλεπονται οπως εχω ακουσει αλλα σε καμια περιπτωση φτανουν την ποιοτητα της απευθειας δορυφορικης ληψης.

Ευχομαι να βρεις την υγεια σου με την Mabo και να ειναι μαζι σου τα σηματα χωρις καυγαδες με ατομα που κουβαλανε κολλημενα μυαλα μονυμως.

Re: Απάντηση: Re: Τα πάντα για το SKY HD

Δε μπορουν να πειραξουν επιτοιχους λέβητες, splitακια

Δεν ειναι δικα μου λογια αλλα της πολεοδομιας. Μεταφερω οτι μου ειπε ο υπαλληλος. Εγω απλα θα πω οτι δεν ειναι δυνατον η εκτελεση του νομου να γινεται a la carte
Ειτε βγαζουμε οτι περισευει ειτε οχι. Θα συμπληρωσω τωρα που το θυμηθηκα οτι ακομα και το βαψιμο της οικοδομης θελει σχετικη αδεια

σήμερα έκανα καλύτερο συντονισμό στο πιάτο, το sky 1 HD το έφτασα περίπου στο 45-50%
αλλά τα επίμαχα Movies HD δεν τα "τσιμπάει" με τίποτα
το πολύ πολύ να πιάσω τα sky1+1, sky1, livingit, κλπ.

Το Gibertini OP150L θα αντέξει σε εγκατάσταση βεράντας ή θα φύγουν όλα τι λέτε;