Τα πάντα για το SKY HD

Καλησπερα σε ολα τα παιδια,
Μολις ηρθαν τα καλουδια απο Αγγλια και μπηκα σε δουλεια. Συνδεσα το feedhorn με το flange LNB,
Να ρωτησω ρε παιδια, Λεει μεσα το χαρτι προσεξτε την πολικοτητα για να εχετε τη μεγιστη αποδοση. Πως το κανουμε αυτο? Εχει σημασια πως συνδεουμε το feedhorn αφου ειναι κυκλος το σημειο επαφης, εχει σημασια η περιστροφη πριν τοποθετησουμε τις βιδες? Αν οχι τοτε τι κανουμε? Αφου τοποθετησουμε ολο το συστημα στο μπρατσο το στρεφουμε ολο μαζι?

Καλησπερα σε ολα τα παιδια,
Μολις ηρθαν τα καλουδια απο Αγγλια και μπηκα σε δουλεια. Συνδεσα το feedhorn με το flange LNB,

Καλησπέρα φίλε,
Καλορίζικα τα καλούδια, προχώρα εσύ και σε ακολουθώ και εγώ από πίσω, έτσι όπως πάει τον ίδιο εξοπλισμό θα έχουμε, εσύ βόρεια και εγώ νότια με κέντρο τον ίδιο δορυφόρο.

Καλησπέρα φίλε,
Καλορίζικα τα καλούδια, προχώρα εσύ και σε ακολουθώ και εγώ από πίσω, έτσι όπως πάει τον ίδιο εξοπλισμό θα έχουμε, εσύ βόρεια και εγώ νότια με κέντρο τον ίδιο δορυφόρο.

Καλησπερφα, καλησπερα,
Αν εχεις αγορασει ακομα μην αγορασεις, Με βασει αυτα που ειδα δεν κερδισα απολυτως τιποτα. Στην συχνοτητα που ειχαμε στο πεδιομετρο πριν τιοποθετησουμε το νεο συνδυασμο LNB - feedhorn ειχαμε 60%. Με το νεο συνδιασμο ειχαμε ακριβως το ιδιο και αρχισανε να με ζωνουνε τα φιδια. Ελεγχω μρτα τις εν λογω HD συχνοτητες τιποτα μηδεν εις το πηλικο. Το συνολικο κερδος μηδαμηνο. Στην πραξη λοιπον μ αυτα που ειδα εγω δεν αξιζει οικονομικα η διαφορα οποτε θα σου ελεγα να παραμειενις ως εχεις και να ευχαριστηθεις τα χρηματα καπου αλλου που τουλαχιστον θα πιασουν τοπο. Και αν δεν εχια πεσει σε κεινο τον απατεωνα που ειχε πει ψεματα οτι το 1,85 επιανε τα προβληματικα καναλια με ποιοτητα 50% δεν θα ειχα μπει στον κοπο να αγορασω το νεο πιατοι και θα ειχα και στην τσεπη μου 500 ευρουλακια.
Το λεω ειδικα σε καποιον ποπυ μπορει να διαβαζει απο Θεσσαλονικη να μην το επιχειρησει καν γιατι και οικονομικα θα χασει και θα ταλαιπωρηθει αδικα.!

δηλαδή πρώτα το παρέλαβες το 1,85 και μετά είδες το πρόβλημα;;

αν ναι τότε πρόκειται για μεγάλο απατεώνα!

εκτός και αν εννοείς το ΟΡ150

Νίκο καλημέρα,

Μην στεναχωριέσαι και θα κατεβάσεις όλον τον 2G που έρχεται σε λίγο καιρό.
Εγώ το OP 150 το πήρα και θα το τοποθετήσω Σαββατοκύριακο αλλά θα βάλω για LNB το Inverto Quad HGLN Black Ultra και θα δούμε.
Έχω ανοίξει εδώ σχετικό θέμα.

δηλαδή πρώτα το παρέλαβες το 1,85 και μετά είδες το πρόβλημα;;

αν ναι τότε πρόκειται για μεγάλο απατεώνα!

εκτός και αν εννοείς το ΟΡ150

Οχι Βαιε, οταν προεκυψε το προβλημα αρχες Μαρτιου προσπαθησα να βρω καποιον Θεσσαλονικη που ειχε μεγαλο πιατο να δω τι γινεται. Δεν εβρισκα κανενα εως οτου βρισκω καποιο καταστημα με δορυφορικα πιατα - αναλωσιμα που οπως μου ειπε ειχε πιατο στην ταρατσα του αφου του εδωσα τις συχνοτητες για τις οποιες ενδιαφερομουνα του ζητησα να τις ελεγξει με το Μαβο 1,85 που ειχε. Μου ειπε οτι εβγαζαν 50% και με μεκρορυθμιση πηγε μαλιστα και στο 56%. Λεω και γω ενταξει κανε παραγγελια. Αφου τραβηξα μια κοροιδια (τον ειχα πληρωσει προκαταβολικα) ερχεται σημερα , ερχεται αυριο οχι μετα μεθαυριο αλλα ηταν Κυριακη και ειχαν οι παπαδες ευχελαιο μετα Δευτερα ηταν Τσαγκαροδευτερα και δουλευαν λιγοτερο οι μεταφορικες και τελικα μου ξεφουρνιζει μετα απο παιρες επισκεψεις - τηλεφψνα ότι το πιατο τελικα ειχε ερθει προβληματικο και θα εφερενε αλλο. Αν το ειδατε εσεις το ειδα και γω. Ειχα αγανακτισει και επιπλεον αγανακτισα να παρω και τα χρηματα μου πισω. Αμφιβαλλω και αν υπηρξε ποτε παραγγελια. Του το ειπα και στα μουτρα .
1,85 ομως πουθενα. Ολοι το ειχαν αποσυρει. Οποτε πηρα το ΟΡ150 απο αλλον φυσικα εννοειται για δυο λογους..
Πρωτονν διοτι ο τεχνικος φιλος μου ειχε πει (αλλα το ειχα ακουσει και απο αλλου) οτι το ΟΡ150 λογω κατασκευης - σχεδιασμου ειχε σχεδον ταυτοσημη απολαβη με το Μαβο 1,85.
Δευτερον διοτι υπηρχε ηδη η βαση στην ταρατσα απο το ΟΡ125 η οποια ηταν ιδια μ αυτην που χρειαζοταν το ΟΡ150 οποτε δεν θα καναμε αλλες τρυπες και δεν θα ξεσηκωναμε καποιο κακο γειτονα που τους εχουμε μπολικους στην οικοδομη μας
Αφου το τοποθετησαμε και το προβλημα εξακολουθουσε να υπαρχει ξαναπαιρνω το βλακα - απατεωνα και του ζηταω να ξανακανει ελεγχο στο 1,85 που ειχε δινοντας του ξανα τις συχνοτητες. ΟΠως αποδειχτηκε αυτος εβαζε μια συχνοτητα (οποια βρηκε) του sky και υπεθεσε οτι θα επιανε και τις αλλες. Ετσι εξηγειται και το 53% που βγαζει το 1,85 με το 60%που βγαζει σε γενικες γραμμες το ΟΡ150.
Και μπως το καταλαβα? Επαιζε ενα πιατο 2,10 απο προπατζιδικο το οποιο μαλιστα μου ειπε οτι ...επιανε sky. Τι λες ρε φιλε? Sky πιαναμε και μεις με το 1,25. Το θεμα ειναι ποια συχνοτητα επιανε.
Να μη σου τα πολυλογω ετσι ξεκινησε το ψαξιμο για το 1,50 το οποιο δεν θα ξεκινουσε καν αν ηξερα απο την αρχη οτι δεν υπηρχε πιθανοτητα με το 1,50 να βγαζαμε κατι και θα ειχα γλυτωσει και τα 500 ευρω που τελικα ξοδεψα αδικα οχι για να τα βαλω στο μαξιλαρι μου αλλα θα τα ειχα για να παρω το apple watch που λιγουρευομαι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγαπητε φιλε pcmax καλημερα,
Δεν στενοχωριεμαι απογοητευμενος ειμαι που δεν ειχε καρπους η προσπαθεια. Και να σου πω και κατι? Πηρα ενα κολαρο της ελισαβετ το εκανα χωνι και το εβαλα μπροστα απο το feedhorn αφου το εντυσα με αλουμινοχαρτο. Αυτη η φτηνοκατασκευη που στοιχισε 1,5 ευρω μου εδωσε σχεδον 10% αυξηση στην ποιοτητα.
Ο 2G φιλε μου απο οτι εχω διαβασει τουλαχιστο δεν θα αντικαταστησει συχνοτητες που τωρα βρισκονται στον 2Ε και 2F. Σαν συγχρονος δορυφορος Ερχεται για να συμπληρωσει τους προηγουμενους επισης νεους και συγχρονους και να αντικαταστησει μαλλον τη βορεια δυσκολη δεσμη. Ακομα κι αν εχει φιλικο σε μας footprint δεν θα περιεχει καναλια που μας εφυγαν. Μακαρι να εχω αδικο και να εχεις εσυ δικιο.
Γιατι quad? Exei κλαλυτερη απολαβη? Αφου χρειαζεσαι δυο tuners.
Και σου το λεω αυτο διοτι οταν πρελαβα το πρωτο κουτι του sky ena thomson τοτε ειχε μεσα στο κουτι και ενα quad noname το οποιο ηταν τελειως αναισθητο. Οτανν καποια στιγμη το αλλαξα με twin ειδα το φως το αληθινο.

Αγαπητε φιλε pcmax καλημερα,
Δεν στενοχωριεμαι απογοητευμενος ειμαι που δεν ειχε καρπους η προσπαθεια. Και να σου πω και κατι? Πηρα ενα κολαρο της ελισαβετ το εκανα χωνι και το εβαλα μπροστα απο το feedhorn αφου το εντυσα με αλουμινοχαρτο. Αυτη η φτηνοκατασκευη που στοιχισε 1,5 ευρω μου εδωσε σχεδον 10% αυξηση στην ποιοτητα.
Ο 2G φιλε μου απο οτι εχω διαβασει τουλαχιστο δεν θα αντικαταστησει συχνοτητες που τωρα βρισκονται στον 2Ε και 2F. Σαν συγχρονος δορυφορος Ερχεται για να συμπληρωσει τους προηγουμενους επισης νεους και συγχρονους και να αντικαταστησει μαλλον τη βορεια δυσκολη δεσμη. Ακομα κι αν εχει φιλικο σε μας footprint δεν θα περιεχει καναλια που μας εφυγαν. Μακαρι να εχω αδικο και να εχεις εσυ δικιο.
Γιατι quad? Exei κλαλυτερη απολαβη? Αφου χρειαζεσαι δυο tuners.
Και σου το λεω αυτο διοτι οταν πρελαβα το πρωτο κουτι του sky ena thomson τοτε ειχε μεσα στο κουτι και ενα quad noname το οποιο ηταν τελειως αναισθητο. Οτανν καποια στιγμη το αλλαξα με twin ειδα το φως το αληθινο.

Καλημέρα φίλε,

Να μην απογοητεύεσαι και να μην εμπιστεύεσαι ό,τι σου λένε αν δεν το δεις εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου.
Εγώ ρώτησα σε 8 με 10 μαγαζιά και το τι άκουσα δεν περιγράφεται, άλλος μου έλεγε πάρε το Tecatel που το έχω εδώ και μείνε ήσυχος, άλλος μου έλεγε ότι με το OP125 θα είσαι άρχοντας, άλλος μου έλεγε ότι με 1,20 κατέβαζε όλα τα κανάλια στον 28.
Ένας μόνο μου είπε ότι οι 28 μοίρες είναι πολύ δύσκολες και ότι ακόμα και με το OP150 δεν θα έχω όλα τα κανάλια και ήταν και ο ποιο οικονομικός, πολύ σωστός επαγγελματίας και από αυτόν τελικά αγόρασα το Gibertini.

Προσωπικά θεωρώ μια τέτοια αγορά επένδυση γιατί τέτοιο κάτοπτρο το αγοράζεις μία φορά στα 10 και βάλε χρόνια, οι εκπομπές των δορυφόρων αλλάζουν, δεν πιάνεις τώρα θα πιάνεις μετά, δες το μακροπρόθεσμα.

Το κάτοπτρο αυτό σηκώνει 10 LNB για παράκεντρες ή μοτέρ και το πας όπου θέλεις, οπότε μην σε χαλάει ότι δεν πιάνεις κάποια κανάλια. Ξέρω ότι υπάρχει η συνδρομή στο SKY, συμφωνώ ότι αυτό είναι ένα θέμα σοβαρό αλλά περίμενε τον 2G τουλάχιστον ως τελευταία ελπίδα.
Θα τα πούμε και αργότερα μόλις βάλω και το δικό μου και σου δώσω αναφορές στις συχνότητες που θέλεις.
Θα βάλω Quad γιατί έχω 3 δέκτες, ίσως και τέταρτο σε λίγο καιρό, θα δω.

Στις 4 εξόδους που έχει δεν δίνουν όλες τα ίδια σήματα, συνεπώς θα κρατήσω αυτό με το περισσότερο ή θα δοκιμάσω όλα τα LNB που έχω και θα αφήσω αυτό με την καλύτερη λήψη.
Δεν ξέρω ειλικρινά και εγώ ψάχνοντας θα πάω και θα δούμε.

Για το Iwatch περίμενε πρώτα να κυκλοφορήσει καλά και μετά να το πάρεις, δώσε χρόνο στους προγραμματιστές να διορθώσουν τα bugs που θα βγάλει, παιδί της πληροφορικής είμαι και ξέρω την βαρύτητα σε αυτό που λέω.

Υ/Γ: Think positive!

Καλημερα και παλι,
Κατ αρχη σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση και το κουραγιο.
Σαφως και το βλεπω μακροπροθεσμα οπως λες αλλα με συγχιζει το γεγονος του οτι εχασα για παραδειγμα το μοναδικο και πολυ καλο 3D καναλι μετα τις τελευταιες αλλαγες. Το ΟΡ150 οπως και το ΟΡ125 ειναι σταθερα και στοχευουν μονο τον 28. Εχω αλλο κινητο giberdini 1,05 για το υπολοιπο τοξο αλλα κι αυτο ειναι παρκαρισμενο στη Nova. Ξερεις πιο ειναι το πιο παραξενο? Το οτι ο συνδθασμος feedhorn + flang LNB δεν εδωσε σχεδον τιποτα σε σχεση με το twin inverto black που ειχα. Αυτο με ξενιζει περισσοτερο
Ευχομαι καθε καλη επιτυχια στην τοποθετηση του δικου σου πιατου. Ειναι δυσκολο και θελει βοηθεια. Δυο ανθρωποι χρειαστηκαμε 2 ωρες μαζι με την τοποθετηση και ρυθμιση. Μη λεω υπερβολες εγω απλα βοηθουσα στη συναρμολογηση. Τα τεχνικα τα εκανε ο φιλος που ειχε και το πεδιομετρο απλο δυστυως χωρις δυνατοτητα HD οποτε η ρυθμιση εγινε με καποιο ελευθερο καναλι του δορυφορου.

Τα τεχνικα τα εκανε ο φιλος που ειχε και το πεδιομετρο απλο δυστυως χωρις δυνατοτητα HD οποτε η ρυθμιση εγινε με καποιο ελευθερο καναλι του δορυφορου.

Eπειδή στις 28 μοίρες, υπάρχουν πολύ δορυφόροι, καλό είναι να στοχεύεις ακριβώς στον πιο δύσκολο(και εφικτό).
Που σημαίνει ότι για μέγιστο σήμα στον 2Ε που σε δυσκολεύει, πρέπει να στοχεύσεις με βάση συχνότητα του 2Ε.

Eπειδή το πιάτο είναι μεγάλο, είναι ακόμα σημαντικότερο.

Δεν έχω τεράστια εμπειρία στην τοποθέτηση κατόπτρων στις 28(μόνο δύο έχω βάλει από 1.20 το καθένα), οπότε ας μας πει και κάποιος άλλος πιο έμπειρος την γνώμη του.

Ωστόσο, πιστεύω πως είναι αρκετά σημαντικό να γίνει η στόχευση στο τελικό στάδιο με συχνότητα του 2Ε.

Εγώ όταν την έκανα χρησιμοποίησα αρχικά την συχνότητα HD των BT, μετά κάποια HD στον 2Α και τέλος το Sky Movies Premiere HD στην 12.012 που νομίζω είναι η πιο δύσκολη συχνότητα, τουλάχιστον για Αθήνα.

Μολις ο φιλος αποκτησει το νεο πεδιομετρο που πιανει και HD καναλια θα το προσπαθησουμε κι ετσι,
Παρεπιπτοντως σημερα παρατηρω μια πτωση του σηματος του premiereHD και να πω οτι εχει συννεφια? Μια χαρα μερα ειναι με απουσια καθε ιχνους νεφους. Χυες ηταν κοντα στο 55% σημερα βλεπω 35%. Τι σκατα εγινε παλι?

Πιστεύω πως θα κάνει διαφορά.

Επίσης, για lnb συστήνω inverto black ultra. Έχω δοκιμάσει διάφορα και μου έδωσε την καλύτερη απολαβή.

Δεν μπορώ να κοιτάξω το σήμερα γιατί είμαι εκτός Αθήνας για 1-2 μέρες ακόμα.

Θα το κοιτάξω όταν γυρίσω.

Νίκο καλησπέρα,

Αν λες για το SKY 3D στην Αθήνα το κατεβάζω.
Sorry φίλε, ίσως να είναι θέμα περιοχής, αν όχι ψάξε ξανά καλύτερα.
Το LNB που έχω είναι Inverto Quad black ultra.

Θα τα πούμε ξανά με λεπτομέρειες.

SKY 3D.jpg

Σε μία εγκατάσταση στην Αργολίδα,σχεδόν ίδια με αυτή που έχω στην Αθήνα, παρατήρησα σημαντική πτώση του σήματος σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Όταν λέω σημαντική εννοώ πως πριν δεν υπήρχαν προβλήματα με συννεφιά και πλέον, το σήμα είναι οριακό με καλό καιρό.

Στην Αθήνα πάλι, όλα καλά εκτός αν βρέχει καταρρακτωδώς.

2 ενδεχόμενα υπάρχουν:

Ή μετακινήθηκε από τον αέρα το πιάτο ή έχει αλλάξει το footprint και καλύπτει καλά μόνο την Αθήνα(ίσως και τα νησιά, ας μας πει κάποιος με εγκατάσταση εκεί).

Τείνω προς το 2ο, επειδή το σήμα στον Eutelsat που έχει τα BT HD, δεν έχει αλλάξει.

Για αυτό υποθέτω υπάρχει και η μεγάλη διαφορά Αθήνας-Θεσσαλονίκης, και γενικότερα Αθήνας και άλλων περιοχών.

Δεν είχα χρόνο, να ελέγξω την εγκατάσταση(αν μπορεί να βελτιωθεί η στόχευση). Θα το κάνω την επόμενη φορά, κυρίως από περιέργεια.

και μένα ή έχει ξεφύγει το πιάτο ή έχω πτώση στις δύσκολες συχνότητες και δεν τι πιάνω καθόλου πλέον με εξαίρεση το Lifetime HD και το MTV Live τα οποία τα είδα για μερικές ώρες μόνο.
δεν έχω δει τώρα τελευταία τα sky1 sky1+1 sky atlantic

Πάτρα είσαι, αν θυμάμαι καλά?

Πιθανώς ο δορυφόρος να έχει footprint που καλύπτει καλά την Αθήνα, αλλά όχι τις κοντινές περιοχές.

Το έχουμε ξαναδει.

Νομίζω ο 2F έχει κάτι αντίστοιχο στην Κωνσταντινούπολη.

Λογικά οι περισσότεροι συνδρομητές του Sky είναι στην Αθήνα και στα νησιά του Αιγαίου, οπότε μπορεί να το έχουν κάνει έτσι.

και μένα ή έχει ξεφύγει το πιάτο ή έχω πτώση στις δύσκολες συχνότητες και δεν τι πιάνω καθόλου πλέον με εξαίρεση το Lifetime HD και το MTV Live τα οποία τα είδα για μερικές ώρες μόνο.
δεν έχω δει τώρα τελευταία τα sky1 sky1+1 sky atlantic

Καλησπέρα,
Αν λες για την 12344H (Sky Atlantic HD) και την 12148H που έχει το Sky Atlantic SD τότε αυτές κατεβαίνουν στην Αθήνα.

12344H.jpg

Καλησπέρα,
Αν λες για την 12344H (Sky Atlantic HD) και την 12148H που έχει το Sky Atlantic SD τότε αυτές κατεβαίνουν στην Αθήνα.

όχι λέω για τα σχέτα...
αλλά σήμερα είχα καλύτερη ατμόσφαιρα και τα ξαναέπιασα για μερικές ώρες...

Ανεβηκαμε ξανα στην ταρατσα σημερα το βραδυ,
Τελικα το καναλι που ρυθμιζαμε με το πεδιομετρο ηταν το viva που ανηκει στον 28Α. Ειναι προφανες οτι δεν καναμε ρυθμιση σε 2E or 2F. Δεν εχουμε πεδιομετρο HD οποτε βρηκαμε καποιες συχνοτητες σε SD που μαλιστα εχουν μετακινηθει πολυ τελευταια απο τους προαναφερθεντες δορυφορους και θα προσπαθησουμε να επανασυντονισουμε το πιατο μηπως και δουμε τελικα χαιρι.
Βεβαια η ρυθμιση ειναι τοσο μικρομετρικη που εχω παθει πλακα, και μονο το κουνημα απο το βιδωμα αλλαζει signal quality.
Το καλυτερο θα ηταν να ειχαμε HD πεδιομετρο αλλα δεν το βλεπω να γινεται!