Τα πάντα για το SKY HD

Re: Απάντηση: Τα πάντα για το SKY HD

Για πιο συλλογισμο μιλας Σεραφειμ? Για το οτι η στρογγυλη βαση εχει τοποθετηθει αναποδα η κατι αλλο? Οι βοηθητικες ραβδοι εκατερωθεν του πιατου ειναι πολυ ψηλα σε σχεση με τις αντιστοιχες στο πιατο μου. Αυτο με κανει να υποστηριζω οτι το πιατο ειναι αναποδα. Ακομα και η μπαρα που υποδεχεται το LNB ειναι θψηλοτερα απο οτι η αντιστοιχη στο πιατο μου. Αυτο μυριζει αναποδο πιατο, Αυτο εξηγει πολλα. Για την καχυποψια μου απο την αρχη της συμπεριφορας ενος πιατου 1,50 με ενα πιατο 1,25. Κατι δεν πηγαινε καλα για να μην αναφερω και το λαθος να κανουμε alignment με το viva channel που ανηκει στον 28Α και οχι στον 28Ε.
Σε καθε περιπτωση καθε εμποδιο για καλο. Το κακο ειναι οτι πρεπει να κατεβασουμε το θηριο απο το δωμα του ασανσερ στην κυριως ταρατσα και να ξαναγινουμε παιδια αποσυναρμολογωντας και συναρμολογωντας ξανα.
Παρεπιπτοντως Σεραφειμ πιστευεις οτι εχω δικιο για το αναποδο πιατο?

Μισό λεπτό!

Βλέπω καλά ή όχι;

Η εγκοπή είναι από κάτω στο πιάτο σου ή όχι τελικά.

Αυτή είναι η δική σου φωτογραφία και την εγκοπή την βλέπω από κάτω, συνεπώς είναι σωστό αυτό.

Μήπως βάλατε το μπράτσο του LNB ανάποδα;
Έχω μπερδευτεί, δώσε φωτογραφίες και υλικό.

Nikos2.jpg

Παρεπιπτοντως Σεραφειμ πιστευεις οτι εχω δικιο για το αναποδο πιατο?
Νίκο, κάτι δεν έχει τοποθετηθεί σωτά. Αλλά πρέπει να δούμε περισσότερες φωτογραφίες για να μιλήσουμε με σιγουριά. Απ' ότι φαίνεται πάντως, το μπράτσο του lnb δεν έχει τοποθετηθεί σωστά (δες μηνύματα 1904 και 1907).

Last edited:
OP150.2.jpgOP150.1.jpgOP150.3.jpg

Μολις ανεβηκα στην ταρατσα και εβγαλα 3 φωτο.
Η Μπαρα εχει τοποθετηθει πιο ψηλα απο οτι πρεπει. Η εγκοπη ειναι προς τα κατω οπως πρεπει αλλα κατι δεν μου καθεται στο πιατο περα απο τη μπαρα που φιλοξενει το LNB.
Σεραφειμ - Pcmac τι λεει η γνωματευση?

Νίκο το πιατο δεν ειναι ανάποδα. Και να ήθελες να το βάλεις ανάποδα δεν γίνεται γιατί η βάση είναι έκκεντρη οπότε αν το έβαζες ανάποδα δεν θα έφτανε το μπράτσο του lnb. Απλά η στήριξη της βίδας μικρορύθμισης σου είναι λάθος. Πρέπει να μπει στην κάτω τρύπα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες και το δικό μου
68a15c3617b52da87ae8aeaee8bf22d5.jpg

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Η μπάρα πρέπει να κατέβει τουλάχιστο 7-8 εκατοστά. Αυτό αλλάζει δραματική τη θέση του LNB και την απολαβή. Όποτε πΛι θέλει ξήλωμα. Στου Αντώνη το πιάτο υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο πιάτο και στο σημείο όπου η μπάρα στρέφει από το τέρμα της πλάτης προς τα εμπρός. Στο δικό μου ειναι σχεδόν συριζα. Έτσι εξηγείται και η απουσία στις βίδες της βάσης που έχω προαναφερει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα σκάσω μ αυτή την μπάρα. Ο Αντώνης την έχει τοποθετήσει ακριβώς όπως και γω. Φαίνονται οι βίδες από την πάνω μεριά της βάσης της πλάτης. Αντίθετα ο φίλος pcmax την έχει τοποθετήσει ίσως και 10 cm χοντρικά πιο κάτω . Αυτό όμως αλλάζει δραματική το σημείο εστίασης του LNB. Δεν μπορεί και οι δυο θέσεις να ειναι σωστές. Τώρα τι κάνουμε; Αν ειναι σωστός ο Αντώνης δεν χρειάζεται να κάνω τιποτα παρα να φτιάξω τη μικρό ρύθμιση της βίδας. Αν ειναι σωστός ο pcmax τότε πρέπει να κατέβει το πιάτο και να επανατοποθετηθεί η μπάρα. Μου θυμίζει την ταινία του μπάρμπα Γιώργη για ποιον χτυπά η κουδούνα. Θυμάστε την ατάκα;
Τώρα τι κάνω βγαίνω η μένω;

Νίκο σωστά τα βλέπω όλα.
Ίσως στην φωτογραφία η γωνία λήψης να το δημιουργεί αυτό με τις βίδες, μην αγχώνεσαι.

@malakudi Πάνο εγώ είδα βελτίωση περίπου 1.3dB στο σήμα μετά την τοποθέτηση του feedhorn σε σχέση με το mti high line quad. Η σύγκριση έγινε την ίδια χρονική στιγμή. Θα το δοκιμάσω όμως και σε σχέση με το inverto ultra black που έχω αν και αυτό είναι single

Ειχα κάνει και εγώ το ίδιο λάθος σε μια εγκατάσταση.Απλα εχεις βάλει ανάποδα την στρογγυλή βάση που κρατάει το κάτοπτρο.Αυτο κρατάει όλο τον βραχίονα λιγο πιο πάνω και δεν χωράει να περάσει κατω απο το πιάτο.Προφανως το έχεις στραβώσει στο κατω μερος σωστά?

Νίκο τώρα το είδα...

Ο pcmax έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που σου έχει γράψει !!!!

Ειχα κάνει και εγώ το ίδιο λάθος σε μια εγκατάσταση.Απλα εχεις βάλει ανάποδα την στρογγυλή βάση που κρατάει το κάτοπτρο.Αυτο κρατάει όλο τον βραχίονα λιγο πιο πάνω και δεν χωράει να περάσει κατω απο το πιάτο.Προφανως το έχεις στραβώσει στο κατω μερος σωστά?

Οχι ειναι σωστα η βαση διοτι η εγκοπη βρισκεται στο κατω μερος της. Ο βραχιονας χωραει στην τριχα να περασει κατω απο το πιατο δεν τον πειραξα. Ο αντωνης στο πιατο του φαινεται να εχει τη μπαρα ακριβως οπως και γω. Ο φιλος pcmax ομως σαφως την εχει τοποθετησει χαμηλοτερα. Δεν αγχωνομαι αλλα σκεπτομαι οτι αν η μπαρα κατεβει εστω και λιγα εκατοστα απο το πισω μερος συμπαρασυρει και το προσθιο κομματι της και συνεπως και τη θεση του LNB αρα και την σωστη θεση του ως προς το σημειο εστιασης των κυματων. Αυτο απο μονο του μπορει να εχει δραματικη επιδραση στην απολαβη. Πεστε μου οτι κανω λαθος

Οχι ειναι σωστα η βαση διοτι η εγκοπη βρισκεται στο κατω μερος της. Ο βραχιονας χωραει στην τριχα να περασει κατω απο το πιατο δεν τον πειραξα. Ο αντωνης στο πιατο του φαινεται να εχει τη μπαρα ακριβως οπως και γω. Ο φιλος pcmax ομως σαφως την εχει τοποθετησει χαμηλοτερα. Δεν αγχωνομαι αλλα σκεπτομαι οτι αν η μπαρα κατεβει εστω και λιγα εκατοστα απο το πισω μερος συμπαρασυρει και το προσθιο κομματι της και συνεπως και τη θεση του LNB αρα και την σωστη θεση του ως προς το σημειο εστιασης των κυματων. Αυτο απο μονο του μπορει να εχει δραματικη επιδραση στην απολαβη. Πεστε μου οτι κανω λαθος

Νίκο, ίσα ίσα είναι και στο δικό μου.
Ίσως να σε ξεγελά η γωνία λήψης της φωτογραφίας.

OP150_8.jpg

inverto ειναι αυτο που εχει τα χαρακτηριστκα rt? Αν ναι το εχω ηδη δοκιμασει. Το εχω ακομα στη ντουλαπα. Μου εδωσε ακομη χαμηλοτερο σημα. Το smart μου εχει δωσει μεχρι στιγμης το καλυτερο σημα.
Θα ανεβουμε το απογευμα στην ταρατσα και θα κεντραρουμε με βαση τον 2Ε. Δεν περιμενω και πολλα αφου η διαφορα ειναι μικρομετρικα ελαχιστη αλλα τουλαχιστο θα εχω κανει οτι μπορω. Θα φτιαξουμε και τη βιδα. Οποτε μετα θα παιξω λιγο παλι με το συνδυασμο LNB φλατζας και feedhorn.

Ναι αυτό είναι το LNB αλλά δε είναι όλα τα ίδια και υπάρχουν διαφορές.
Εγώ έχω κέντρο τον 28,5Ε λες να κεντράρω τον 28,2; Θα μου δώσει περισσότερα κανάλια;
Σκανάρησα πάλι σήμερα και κατεβάζω 609 στο σύνολο χωρίς τα ραδιόφωνα.

Ναι αυτό είναι το LNB αλλά δε είναι όλα τα ίδια και υπάρχουν διαφορές.
Εγώ έχω κέντρο τον 28,5Ε λες να κεντράρω τον 28,2; Θα μου δώσει περισσότερα κανάλια;
Σκανάρησα πάλι σήμερα και κατεβάζω 609 στο σύνολο χωρίς τα ραδιόφωνα.

Οχι καλα εισαι μην το κουνας απο κει,
Αυτο που δοκιμασα με απογοητευσε, τι εννοεις δεν ειναι ολα ιδια; Εξαρταται απο το κομματι η εννοεις αλλο twin αλλο quad αλλο single οποτε ετσι το καταλαβαινω