Τα πάντα για το SKY HD

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Αυτό το EPG το καινούργιο είναι ασυνηθιστο και καθόλου βολικό για μένα

Είναι σαν το Office 2007. Τις πρώτες μέρες κάνεις μισή ώρα για να βρεις πως τυπώνεις και μετά από μία εβδομάδα δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό !!

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Σε μενα λειτουργει θαυμασια,
Ειναι ελαχιστα πιο αργο απο το παλιο αλλα εδωσε signal quality better than used to, εξαφανισε τα οποια ιχνη pixelation και εδωσε μια καινουργια σε γενικες γραμμες αισθηση φρeσκαδας.
Well done so far
Nick

Re: τα παντα για το SKY HD

Μετα απο 2,5 μηνες αναμονή (λογω μεγαλη ζητησης...) αναβαθμιστικε επιτελους η συνδρομη με την προσθηκη των HD καναλιών! Το περιεργο ειναι ειναι οτι δεν μου αλλαξαν την καρτα με τις καινουριες (ασπρες) οποτε συνεχιζουμε μεχρι νεοτέρας...

Μετα απο 2,5 μηνες αναμονή (λογω μεγαλη ζητησης...) αναβαθμιστικε επιτελους η συνδρομη με την προσθηκη των HD καναλιών! Το περιεργο ειναι ειναι οτι δεν μου αλλαξαν την καρτα με τις καινουριες (ασπρες) οποτε συνεχιζουμε μεχρι νεοτέρας...

Θα φτασει και η σειρα σου μην ανησυχεις. Η δικη μου ειναι στο δρομο. Ισως σκασει μυτη τη Δευτερα.
Πρωτα θα εχεις μηνυμα στο κουτι οτι πρεπει να κανεις switch την καρτα σου και θα σε παραπεμπει σε λεπτομερειες στο καναλι 998. Μεχρι τοτε βλεπε αφοβα.
Enjoy!
Welcome to the world of HD!
Nick

Θα φτασει και η σειρα σου μην ανησυχεις. Η δικη μου ειναι στο δρομο. Ισως σκασει μυτη τη Δευτερα.
Πρωτα θα εχεις μηνυμα στο κουτι οτι πρεπει να κανεις switch την καρτα σου και θα σε παραπεμπει σε λεπτομερειες στο καναλι 998. Μεχρι τοτε βλεπε αφοβα.
Enjoy!
Welcome to the world of HD!
Nick
Δεν χρησιμοποιω το sky box αλλα την εχω σε dreambox και απο οτι βλεπω εχει κανει update μεχρι αρχες Σεπτεμβρη.
Απλα η απορια μου ηταν επειδη πηγε ο τεχνικος στο σπιτι για να κανει το "installation" και να φερει το καινουριο box να φερει και την νεα καρτα.
Τέλος παντων, αναμενουμε...

Έγινε update χτες το epg μου και με έπιασε κάτι και άρχισα να σκαλίζω το menu. Στο signal input λοιπόν, ενώ το είχα στο 1080i είπα να το γυρίσω σε automatic. Μου φάνηκε καλύτερη η εικόνα στα sd κανάλια, αφού από ότι κατάλαβα την επεξεργασία την αφήνει στη τηλεόραση μου, και ίδια εικόνα στα HD.

Το σπαστικό είναι πως όταν πας απο HD -->>SD-->ΗD κάνει αρκετή ώρα μέχρι η τηλεόραση να αλλάξει την ανάλυση της.
Εσείς πως το έχετε και τι προτείνετε?

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Η τηλεόραση δεν αλλάζει την ανάλυση της. Αυτή παραμένει σταθερή ότι και να κάνεις.
Στο "auto" o δέκτης αλλάζει αναλύσεις και η τηλεόραση κάνει το upscaling. Στην ουσία κάνει "pass through" τα σήματα που λαμβάνει.
Ενδεικτικά, στον Dreambox η καθυστέρηση είναι της τάξης του ενός δευτερολέπτου.

Έγινε update χτες το epg μου και με έπιασε κάτι και άρχισα να σκαλίζω το menu. Στο signal input λοιπόν, ενώ το είχα στο 1080i είπα να το γυρίσω σε automatic. Μου φάνηκε καλύτερη η εικόνα στα sd κανάλια, αφού από ότι κατάλαβα την επεξεργασία την αφήνει στη τηλεόραση μου, και ίδια εικόνα στα HD.

Το σπαστικό είναι πως όταν πας απο HD -->>SD-->ΗD κάνει αρκετή ώρα μέχρι η τηλεόραση να αλλάξει την ανάλυση της.
Εσείς πως το έχετε και τι προτείνετε?

Και μενα τα ιδια κανει. Το αφησα λοιπον στο 1080i. Ωστοσο επειδη εχω και γω οπως και αλλα παιδια διαπιστωσει οτι καποια SD καναλια δεν δειχνουν τοσο πολυ καλα μεσω HDMI κανω το εξης απλο. Ολα τα SD καναλια τα βλεπω μεσω scart ενω τα HD μεσω HDMI. Ετσι αν ενα καναλι SD θελω να δω πως παιζει τοσο σε αναλογικη οσο και ψηφιακη συνδεση κανω απλα αλλαγη συνδεσης και μενω εκει που ειμαι ικακοπιημενος απο την εικονα.
Με χαλουσε και μενα αυτο το τρεμοπαιγμα οταν ειχα το κουτι στο auto.
PS
Σε λιγες μερες περιμενω το ανταλλακτικο RELKIT για αναβαθμιση στο PSU και ταυτοχρονα αγορασα τον 1Τ HDD της samsung που προτεινεται απο τους τεχνικους του sky να αντικαταστησω και τον δισκο που φοραει το μηχανημα. Συμφωνα με τους τεχνικους ο νεος δισκος ειναι πρακτικα αθορυβος δουλευει με πολυ χαμηλοτερη καταναλωση αρα και θερμοκρασια η οποια δεν αναγκαζει τους ανεμιστηρες να δουλευουν και να κανουν θορυβο ενω δινουν χρονια στο κουτι. Την ιδια στιγμη η 32MB buffer τιναζει την ταχυτητα του δισκου στα υψη σε σχεση με τα 16MB που φορανε συνηθως οι δισκοι που επιλεγει ο sky ειτε Matrox or WD. Eχω κατεβασει eπισης το copy+ και περιμενω πως και πως να βαλω χερι στο box χεχε.:drummer:

Έχεις μόνιμα συνδεδεμένο scart+hdmi και ανάλογα το κανάλι που βλέπεις διαλέγεις και το κατάληλο input στη τηλεόραση? Χμμμ. Πάλι θα έχω καθυστέρηση και αλλαγές πολλές, αλλά θα το δοκιμάσω.
Όσο αναφορά τις αλλαγές που πας να κάνεις στο κουτί σου, είμαι και εγώ σε σκέψεις. Όχι τόσο, ότι θέλω να αυξήσω το capacity, όσο για να εξαφανίσω το θόρυβο. Λένε πως τα samsung είναι τα πιό αθόρυβα κουτιά, οπότε ούτε να φανταστώ δε θέλω το θόρυβο των pace/thomson. Επειδή φοβάμαι λίγο να τα σκαλίσω, θα περιμένω 2 μήνες να κλείσω δωδεκάμηνο και μετά θα κλείσω τη συνδρομή και θα παραγκείλω καινούργια, ωστέ να μου μείνει το samsung για πειράματα:) Αν εντωμεταξύ εσύ το υλοποιήσεις, δειξε μας και εμάς πως γίνεται η όλη φάση, για να γλιτώσουμε κάμποσες ώρες:)

Αυτό που θα κάνω μέσα στο χειμώνα είναι να πάω στο επόμενο gibertini. Με έχει κουράσει λίγο που μερικά κανάλια τα πιάνω μόνο βράδυ, άσε που το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά που έχασα εντελώς το σήμα. Θα πάω στο 1.55 και ας έχει 270 ευρώ (το ζαχαρώνω καιρό).

Κάτι άλο που παρατήρησα με το νέο epg είναι πως στο signal 1 input έχω full strength και μόνο μία μπάρα στο quality, ενώ στο 2 input έχω σχεδόν full quality. Στη πράξη δε καταλαβαίνω τίποτα, οπότε υποθέτω πως είναι κάποιο bug του καινούργιου epg.

Last edited:
Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

Και μενα τα ιδια κανει. Το αφησα λοιπον στο 1080i. Ωστοσο επειδη εχω και γω οπως και αλλα παιδια διαπιστωσει οτι καποια SD καναλια δεν δειχνουν τοσο πολυ καλα μεσω HDMI κανω το εξης απλο. Ολα τα SD καναλια τα βλεπω μεσω scart ενω τα HD μεσω HDMI. Ετσι αν ενα καναλι SD θελω να δω πως παιζει τοσο σε αναλογικη οσο και ψηφιακη συνδεση κανω απλα αλλαγη συνδεσης και μενω εκει που ειμαι ικακοπιημενος απο την εικονα.
Με χαλουσε και μενα αυτο το τρεμοπαιγμα οταν ειχα το κουτι στο auto.
PS
Σε λιγες μερες περιμενω το ανταλλακτικο RELKIT για αναβαθμιση στο PSU και ταυτοχρονα αγορασα τον 1Τ HDD της samsung που προτεινεται απο τους τεχνικους του sky να αντικαταστησω και τον δισκο που φοραει το μηχανημα. Συμφωνα με τους τεχνικους ο νεος δισκος ειναι πρακτικα αθορυβος δουλευει με πολυ χαμηλοτερη καταναλωση αρα και θερμοκρασια η οποια δεν αναγκαζει τους ανεμιστηρες να δουλευουν και να κανουν θορυβο ενω δινουν χρονια στο κουτι. Την ιδια στιγμη η 32MB buffer τιναζει την ταχυτητα του δισκου στα υψη σε σχεση με τα 16MB που φορανε συνηθως οι δισκοι που επιλεγει ο sky ειτε Matrox or WD. Eχω κατεβασει eπισης το copy+ και περιμενω πως και πως να βαλω χερι στο box χεχε.:drummer:

Μόλις το κάνεις δώσε μας τα φωτα σου :grandpa:

Έχεις μόνιμα συνδεδεμένο scart+hdmi και ανάλογα το κανάλι που βλέπεις διαλέγεις και το κατάληλο input στη τηλεόραση? Χμμμ. Πάλι θα έχω καθυστέρηση και αλλαγές πολλές, αλλά θα το δοκιμάσω.
Όσο αναφορά τις αλλαγές που πας να κάνεις στο κουτί σου, είμαι και εγώ σε σκέψεις. Όχι τόσο, ότι θέλω να αυξήσω το capacity, όσο για να εξαφανίσω το θόρυβο. Λένε πως τα samsung είναι τα πιό αθόρυβα κουτιά, οπότε ούτε να φανταστώ δε θέλω το θόρυβο των pace/thomson. Επειδή φοβάμαι λίγο να τα σκαλίσω, θα περιμένω 2 μήνες να κλείσω δωδεκάμηνο και μετά θα κλείσω τη συνδρομή και θα παραγκείλω καινούργια, ωστέ να μου μείνει το samsung για πειράματα:) Αν εντωμεταξύ εσύ το υλοποιήσεις, δειξε μας και εμάς πως γίνεται η όλη φάση, για να γλιτώσουμε κάμποσες ώρες:)

Αυτό που θα κάνω μέσα στο χειμώνα είναι να πάω στο επόμενο gibertini. Με έχει κουράσει λίγο που μερικά κανάλια τα πιάνω μόνο βράδυ, άσε που το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά που έχασα εντελώς το σήμα. Θα πάω στο 1.55 και ας έχει 270 ευρώ (το ζαχαρώνω καιρό).

Κάτι άλο που παρατήρησα με το νέο epg είναι πως στο signal 1 input έχω full strength και μόνο μία μπάρα στο quality, ενώ στο 2 input έχω σχεδόν full quality. Στη πράξη δε καταλαβαίνω τίποτα, οπότε υποθέτω πως είναι κάποιο bug του καινούργιου epg.

Σε διαβεβαιω οτι δεν προκειται να δεις κανενα lag οταν οταν αλλαζεις inputs και ταυτοχρονα εχεις scart+ HDMI. To εχω συνεχεια ετσι και δεν εχω παρατηρησει τιποτα παρομοιο ποτε.
Για να χανεις το σημα μαλλον εισαι Αθηνα οποτε θα δεις πραγματικα μεγαλη διαφορα με το μεγαλο GIBERDINI.
Οσο για τη διαφορα στα inputs ναι ειναι μαλλον bug με ενοχλει πολυ αλλα δεν μπορω να κανω και τιποτα.
Να ξερεις παντως οτι (προσωπικη παρατηρηση) οταν καποιο παο τα δυο imputs εχει πολυ μικρη μπαρα στο quality πολυ γρηγορα το κουτι θα κρασαρει και θα χρειαστει να το βγαλεις απο την πριζα και να το ξαναβαλεις. Κλασικο για τα sky boxes.
Επισης αντιθετα απο το προηγουμενο EPG που το quality ηταν συνδεδεμενο με συγκεκριμενο καναλι (998) και δεν υπηρχαν αλλαγες στην μπαρα οταν αλλαζες καναλια τωρα κανε ενα πειραμα και δες οτι οταν αλλαζεις καναλι μεταβαλεται και η μπαρα της ποιοτητας πραγμα που σημαινει οτι αυτο ειναι πραγματικο σημα ποιοτητας του συγκεξριμενου καναλιου που βλεπεις.
Επισης εχε υποψη σου οτι μπορει να εχεις πολυ μικρο σημα ποιοτητας σε ενα απο τα δυο inputs οταν το κουτι κανει εγγραφη του anytime.
Τελος για να μειωσετε τα προβληματα στο κουτι σας.
Απενεργοποιειστε το instant rewind. Δεν προσφερει τιποτα παρα μονο προβληματα. Εαν γραφετε και απο τα δυο inputs Προγραμμα HD και ταυτοχρονα κανετε play καποας εγγραφης μην χρησιμοποιειτε το 30Χ στην ταχυτητα.
Αλλοι εχουν απενεργοποιησει και το anytime και το minitv αλλα εγω προσωπικα τα θελω και τα 2.
Δειτε προς το παρων πως γινεται η ολη διαδικασια. Περιγραφεται αναλυτικοτατα. Θα δειξει ομως η πραξη!:grandpa:
http://www.stevetowells.co.uk/

Re: Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

Μόλις το κάνεις δώσε μας τα φωτα σου :grandpa:

Λοιπον η εγχειρηση εγινε σημερα και στεφτηκε με απολυτη επιτυχια. Κατ αρχη αντικατεστησα τον maxtor που ειχε το κουτι με samsung 1Τ αφου προηγουμενως ειχα αντιγραψει τα περιεχομενα του παλιου δισκου στον καινουργιο χρησιμοποιωντας φυσικα το copy+.
Ο νεος δισκος ειναι κλασεις ταχυτερος και ζεσταινεται με το στανιο σε αντιθεση με τον παλιο που στην κυριολεξια ζεματουσε. Τα 32 Mb buffer memory + 8,9msec accessing power + 520mvolts power boot up consumption του νεου δισκου τον καθιστουν μοναδικο για το skyHD χαριζοντας στο κουτι μακροζωια μειωση της θερμοκρασιας και φυσικα του θορυβου που κανει το κουτι απο τα ανεμιστηρακια.
Το κερασακι σας το αφησα για το τελος. Εκανα ταυτοχρονα και psu upgrade με το kit που μου ειχε ηδη ελθει απο το satcure. Ειχα παραγγείλει το RELKIT33 γιατι ειχα κατα νου να αλλαξω δισκο. Λοιπον αν και το κουτι μου ηταν αξιοπιστο σε γενικες γραμμες ειχα 4 απο τους 15 πυκνωτες διογκωμενους με αποτελεσμα σε μικρο χρονικο διαστημα να ειχα σοβαρα προβληματα. Ολα πηγαν κατ ευχη και μετα το psu upgrade + αλλαγη δισκου ηρθε η ωρα να βαλω το κουτι στη πριζα,
Και οι εκπληξεις συνεχιζονται.
Το κουτι ανοιξε σε χρονο ρεκορ,
Για να καταλαβω οτι λειτουργουσε επρεπε να στησω αυτι και μαλιστα πολυ κοντα στο κουτι,
Θορυβοσ? Ποιος θορυβος? Νο clicking disk sounds, ουτε θορυβος απο τα ανεμιστηρακια. Τελειως αθορυβο σας λεω ...
Και το καλυτερο σας το φυλαω για το τελος.... Εικονα απιθανη με τη διαυγεια να χτυπαει κοκκινο και την οξυτητα να δινει ρεστα. Το ακουγα απο τα παιδια στο αγγλικο forum αλλα δεν μπορουσα να φανταστω ποσο πολυ μπορει να επηρεασει η psu την ποιοτητα εικονας του box.
Εν κατακλειδι, σας το συστηνω ανεπιφυλακτα ιδιαιτερα αν εχετε thomson skyHD με ηλικια μεγαλυτερη των 24 μηνων.
Νικος:music-smiley-005:

Όπα. Μας πόρωσες. Φέυγω για Αγγλία τη Παρασκευή και μου έχεις βάλει ιδέες. Πες κι άλλα, πές κι άλλα.

Καλο ταξιδι και καλες επεμβασεις χεχε,
Τι να σας πω αλλο?
Εχω παθει την πλακα μου. Το κουτι ειναι σφαιρατο οι αλλαγες γινονται σε χρονο dt, το remote ταχυτατο, ολα τα menu ανοιγουν ταχυτατα (ιδιαιτερα μετα το απαιτητικο νεο EPG), απο standby σε on γινεται αστραπιαια.
Ποιοτητα εικονας απαιχτη.
Θορυβος μηδεν,
Τελος στη κουτι πουν καιει.
Χρειαζεται προσοχη αν παρετε το RELKIT33 να μην μπερδευτει ο τεχνικος διοτι απλα δεν ειναι ιδιοι ολοι οι πυκνωτες με αυτους που αντικαθιστουν. Να πατε σε καλο τεχνικο.
Μην ξεχασετε να βαλετε το αστερακι σαν γειωση κατω απο το PSU (APARAITHTO - συμπεριλαμβανεται στο (RELKITR 33)
Αν θελησετε να αλλαξετε και δισκο και πατε αε 1Τ να πατε μονο στους παρακατω (ετσι συστηνεται απο τους τεχνικους του SKYHD)
1.Western Digital WD10EADS/WD10EVDS
2. Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II)

ΔΙΟΤΙ
The Maxtor drives need 1.5A to startup (!) and the new EPG caches to the drive every hour, even when the box is in standby, which puts additional strain on the drive and PSU, so I would always advise replacing the drive with a more efficient, low power drive if you are thinking about replacing the PSU.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μην συνδεσετε εσωτερικα τους δισκους γιατι υπαρχει πιθανοτητα τα windows να δημιουργησουν προβλημα και να χασετε τις εγγραφες σας.
Ο πιο ευκολος γρηγορος τροπος ειναι ειτε με 1 η με δυο USB-SATA caddies
Νικος

Για όσους έχουν iPhone, μπορείτε να κατεβάσετε από το Αγγλικό store το πρόγραμμα Tioti TV+ για να βλέπετε το πρόγραμμα του SKY στο κινητό σας (χρειάζεται αγγλική πιστωτική κάρτα προσωρινά σαν τρόπος πληρωμής).

Επιπλέον, εάν ξέρετε και τον κωδικό συμβολαίου με το SKY, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δωρεάν υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας του που σας επιτρέπει να δώσετε εντολή για recording κάποιου προγράμματος στο δέκτη του σπιτιού σας από το κινητό σας !!

"E4 hd?
The HD test channel label 3876 @ 11.856 GHz Vertical is now carrying now/next epg information for E4 ... "

Ξέρετε αν πιάνετε αυτό με νορμάλ πιάτα? (όχι 5μετρα).

Πληροφοριακά για το θέμα των αλλαγών κάρτας, μου τα έσπασαν από το Sky HD και τους μεσάζοντες, έκοψα τη συνδρομή (άλλαξα πιστωτική) και έκανα καινούρια με νέα λευκή κάρτα Sky HD... Το κέρατό μου (sic) :P

Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

Πληροφοριακά για το θέμα των αλλαγών κάρτας, μου τα έσπασαν από το Sky HD και τους μεσάζοντες, έκοψα τη συνδρομή (άλλαξα πιστωτική) και έκανα καινούρια με νέα λευκή κάρτα Sky HD... Το κέρατό μου (sic) :P

Και πόσα εδωσες για την καινουργια ?