DimAsi
Supreme Member
Απάντηση: τα παντα για το SKY HD
Αυτό το EPG το καινούργιο είναι ασυνηθιστο και καθόλου βολικό για μένα
Μετα απο 2,5 μηνες αναμονή (λογω μεγαλη ζητησης...) αναβαθμιστικε επιτελους η συνδρομη με την προσθηκη των HD καναλιών! Το περιεργο ειναι ειναι οτι δεν μου αλλαξαν την καρτα με τις καινουριες (ασπρες) οποτε συνεχιζουμε μεχρι νεοτέρας...
Δεν χρησιμοποιω το sky box αλλα την εχω σε dreambox και απο οτι βλεπω εχει κανει update μεχρι αρχες Σεπτεμβρη.Θα φτασει και η σειρα σου μην ανησυχεις. Η δικη μου ειναι στο δρομο. Ισως σκασει μυτη τη Δευτερα.
Πρωτα θα εχεις μηνυμα στο κουτι οτι πρεπει να κανεις switch την καρτα σου και θα σε παραπεμπει σε λεπτομερειες στο καναλι 998. Μεχρι τοτε βλεπε αφοβα.
Enjoy!
Welcome to the world of HD!
Nick
Έγινε update χτες το epg μου και με έπιασε κάτι και άρχισα να σκαλίζω το menu. Στο signal input λοιπόν, ενώ το είχα στο 1080i είπα να το γυρίσω σε automatic. Μου φάνηκε καλύτερη η εικόνα στα sd κανάλια, αφού από ότι κατάλαβα την επεξεργασία την αφήνει στη τηλεόραση μου, και ίδια εικόνα στα HD.
Το σπαστικό είναι πως όταν πας απο HD -->>SD-->ΗD κάνει αρκετή ώρα μέχρι η τηλεόραση να αλλάξει την ανάλυση της.
Εσείς πως το έχετε και τι προτείνετε?
Και μενα τα ιδια κανει. Το αφησα λοιπον στο 1080i. Ωστοσο επειδη εχω και γω οπως και αλλα παιδια διαπιστωσει οτι καποια SD καναλια δεν δειχνουν τοσο πολυ καλα μεσω HDMI κανω το εξης απλο. Ολα τα SD καναλια τα βλεπω μεσω scart ενω τα HD μεσω HDMI. Ετσι αν ενα καναλι SD θελω να δω πως παιζει τοσο σε αναλογικη οσο και ψηφιακη συνδεση κανω απλα αλλαγη συνδεσης και μενω εκει που ειμαι ικακοπιημενος απο την εικονα.
Με χαλουσε και μενα αυτο το τρεμοπαιγμα οταν ειχα το κουτι στο auto.
PS
Σε λιγες μερες περιμενω το ανταλλακτικο RELKIT για αναβαθμιση στο PSU και ταυτοχρονα αγορασα τον 1Τ HDD της samsung που προτεινεται απο τους τεχνικους του sky να αντικαταστησω και τον δισκο που φοραει το μηχανημα. Συμφωνα με τους τεχνικους ο νεος δισκος ειναι πρακτικα αθορυβος δουλευει με πολυ χαμηλοτερη καταναλωση αρα και θερμοκρασια η οποια δεν αναγκαζει τους ανεμιστηρες να δουλευουν και να κανουν θορυβο ενω δινουν χρονια στο κουτι. Την ιδια στιγμη η 32MB buffer τιναζει την ταχυτητα του δισκου στα υψη σε σχεση με τα 16MB που φορανε συνηθως οι δισκοι που επιλεγει ο sky ειτε Matrox or WD. Eχω κατεβασει eπισης το copy+ και περιμενω πως και πως να βαλω χερι στο box χεχε.:drummer:
Έχεις μόνιμα συνδεδεμένο scart+hdmi και ανάλογα το κανάλι που βλέπεις διαλέγεις και το κατάληλο input στη τηλεόραση? Χμμμ. Πάλι θα έχω καθυστέρηση και αλλαγές πολλές, αλλά θα το δοκιμάσω.
Όσο αναφορά τις αλλαγές που πας να κάνεις στο κουτί σου, είμαι και εγώ σε σκέψεις. Όχι τόσο, ότι θέλω να αυξήσω το capacity, όσο για να εξαφανίσω το θόρυβο. Λένε πως τα samsung είναι τα πιό αθόρυβα κουτιά, οπότε ούτε να φανταστώ δε θέλω το θόρυβο των pace/thomson. Επειδή φοβάμαι λίγο να τα σκαλίσω, θα περιμένω 2 μήνες να κλείσω δωδεκάμηνο και μετά θα κλείσω τη συνδρομή και θα παραγκείλω καινούργια, ωστέ να μου μείνει το samsung για πειράματαΑν εντωμεταξύ εσύ το υλοποιήσεις, δειξε μας και εμάς πως γίνεται η όλη φάση, για να γλιτώσουμε κάμποσες ώρες
Αυτό που θα κάνω μέσα στο χειμώνα είναι να πάω στο επόμενο gibertini. Με έχει κουράσει λίγο που μερικά κανάλια τα πιάνω μόνο βράδυ, άσε που το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά που έχασα εντελώς το σήμα. Θα πάω στο 1.55 και ας έχει 270 ευρώ (το ζαχαρώνω καιρό).
Κάτι άλο που παρατήρησα με το νέο epg είναι πως στο signal 1 input έχω full strength και μόνο μία μπάρα στο quality, ενώ στο 2 input έχω σχεδόν full quality. Στη πράξη δε καταλαβαίνω τίποτα, οπότε υποθέτω πως είναι κάποιο bug του καινούργιου epg.
Μόλις το κάνεις δώσε μας τα φωτα σου :grandpa:
Όπα. Μας πόρωσες. Φέυγω για Αγγλία τη Παρασκευή και μου έχεις βάλει ιδέες. Πες κι άλλα, πές κι άλλα.
Πληροφοριακά για το θέμα των αλλαγών κάρτας, μου τα έσπασαν από το Sky HD και τους μεσάζοντες, έκοψα τη συνδρομή (άλλαξα πιστωτική) και έκανα καινούρια με νέα λευκή κάρτα Sky HD... Το κέρατό μου (sic)![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.