Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Ωραιο και αυτο ...για να προσθεσεις πακετο το κανεις online , για να αφαιρεσεις ομως???

Και για να κανω διακοπη αν χρειαστει? ?

Για διακοπη σιγουρα τηλεφωνο,
Νικος

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Φυσικά και βγαίνει. Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι τα 150 εκατοστά αλλά και τα 125 είναι μια χαρά.

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Παιδια να σας ρωτησω κατι επειδη εχω προβλημα με τη συχνοτητα του NHK world HD ειπα να ανεβω στην ταρατσα και να δω τι γινεται με τη στοχευση αν και οι υπολοιπες συχνοτητες χτυπανε 90% ποιοτητα.
Εχω giberdini 1,20 σταθερο για sky και δεν λεει για μια συχνοτητα να αγορασω πιο μεγαλο πιατο αν και με τα πιξελιαρισματα σε διαφορετικες ωρες της ημερας και την τελεια απωλεια σηματος σε καποιες αλλες ωρες φαινεται αυτο να ειναι μονοδρομος.
Ομως τα περισσοτερα παιδια λενε οτι η συχνοτητα ειναι σχετικα ευκολη, ετσι δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει στην περιοχη μου. Θελετε και το κερασακι στην τουρτα? Το κινητο μου παλι giberdini 1,05 για το υπολοιπο τοξο που τροφοδοτει 3 διαφορετικους δεκτες δεν κατεβαζει την συγκεκριμενη συχνοτητα με τιποτα.
Απο τα παραπανω μπορω να συμπερανω οτι μαλλον μιλαμε για θεμα μεγεθους πιατου.
Μιας ομως και πολλα παιδια επαναλαμβανω λενε οτι η συχνοτητα βγαινει σ αυτους ευκολα σκεφτηκα να παιξω λιγο με διαφορετικο LNB με μεγαλο gain μπας και βγαλω λαβρακι. Σκεπτομαι λοιπον αυτο που βρηκα στην Ελλαδα απο 52 ευρω φτηνοτερη τιμη μεχρι και 80 η ακριβοτερη ενω στο amazon 29 λιρες.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004ALD65Q/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A27RN1VPVXZF5E
Τι λετε γι αυτο? Εχετε μηπως να προτεινετε κατι αλλο για την περιπτωση μου?
Και κατι ακομα, σε μια προχειρη ερευνα τι κακο ειναι αυτο οι κατασκευαστες LNB να μην αναφερουν πλην ελαχιστων για πιο πιατο ειναι ενδεδειγμενη η χρηση του καθενος. Δηλαδη τα giberdini εχουν F/D 0.6 και το invacom κανει γι αυτη τη δουλεια αλλα για αλλα που δεν γραφουν πως θα ξερω αν ενδυκνυνται?
Ευχαριστω,
Νικος

Last edited:

πριν αρχισεις ολες αυτες τις ιστοριες δοκιμασε και ενα απλο ενισχυτακι γραμμης (για το 1,20), πολλοί έχουν δει βελτίωση στις 28Ε !

πριν αρχισεις ολες αυτες τις ιστοριες δοκιμασε και ενα απλο ενισχυτακι γραμμης (για το 1,20), πολλοί έχουν δει βελτίωση στις 28Ε !

Σ ευχαριστω για την απαντηση,
Ενισχυτακια γραμμης χρησιμοποιω καιρο τωρα. Τα ενισχυτακια με σωσανε απο τα προβληματα που ειχα με το δυστροπο Thomson box που τωρα συμπεριφεται σαν αρνακι. Μετα και την αναβαθμιση του τροφοδοτικου με νεους πυκνωτες (satcure) και την αλλαγη δισκου με ταχυτερο το sky box συμπεριφερεται υποδειγματικα. Τα ενισχυτακια ανεβασαν την ισχυ του σηματος αλλα δεν ειδα καμμια διαφορα στην ποιοτητα σηματος. Μαλιστα κατα περιεργο τροπο ενω σε αλλη δοκιμη στους αλλους δεκτες εχω και μια σχετικη μειωση της ποιοιτητας σηματος (αυξηση και του θορυβου λογω της ενισχυσης σηματος) στο sky box δεν εχει καμμια τετοια επιδραση.
Αρα παμε για αλλα, τα ενισχυτακια δεν βοηθησαν εδω.
Νικος

Σ ευχαριστω για την απαντηση,
Ενισχυτακια γραμμης χρησιμοποιω καιρο τωρα. Τα ενισχυτακια με σωσανε απο τα προβληματα που ειχα με το δυστροπο Thomson box που τωρα συμπεριφεται σαν αρνακι. Μετα και την αναβαθμιση του τροφοδοτικου με νεους πυκνωτες (satcure) και την αλλαγη δισκου με ταχυτερο το sky box συμπεριφερεται υποδειγματικα. Τα ενισχυτακια ανεβασαν την ισχυ του σηματος αλλα δεν ειδα καμμια διαφορα στην ποιοτητα σηματος. Μαλιστα κατα περιεργο τροπο ενω σε αλλη δοκιμη στους αλλους δεκτες εχω και μια σχετικη μειωση της ποιοιτητας σηματος (αυξηση και του θορυβου λογω της ενισχυσης σηματος) στο sky box δεν εχει καμμια τετοια επιδραση.
Αρα παμε για αλλα, τα ενισχυτακια δεν βοηθησαν εδω.
Νικος

ευχαριστουμε για την αναφορα, ειναι και αυτες οι δεσμες πολυ ιδιοτροπες, πχ ενω στο σπιτι με 80εκ το movies premiere HD κατεβαινει οριακα και ουτε λογος για euronews κλπ, στο χωριο παλι με 80 εκ εχω σημα καμπανα σε όλα τα υπολοιπα λαμβανω ακομα και το euronews οριακα, αλλα movies premiere HDμε τιποτα...

ευχαριστουμε για την αναφορα, ειναι και αυτες οι δεσμες πολυ ιδιοτροπες, πχ ενω στο σπιτι με 80εκ το movies premiere HD κατεβαινει οριακα και ουτε λογος για euronews κλπ, στο χωριο παλι με 80 εκ εχω σημα καμπανα σε όλα τα υπολοιπα λαμβανω ακομα και το euronews οριακα, αλλα movies premiere HDμε τιποτα...

Παρακαλω,
Καλημερα και παλι φιλε μου,
Η συχνοτητα που αναφερεις του premiereHD ταινιων ηταν η αφορμη να αλλαjω πιατο και να παω απο 1,05 σε 1,20. Ειδα δραματικη διαφορα. Με edision twin LNB η ποιοτητα σηματος εκτοξευτηκε σε ολα τα καναλια (περαν της δυσκολης 2D) πανω απο 90%. Μονο αυτη η ρημαδα 112223V 27500-2/3 με τυραναει αλλα που θα παει απο αυριο (που εχω αδεια) τρεμε spiderman.....
Nikos

Παρακαλω,
Καλημερα και παλι φιλε μου,
Η συχνοτητα που αναφερεις του premiereHD ταινιων ηταν η αφορμη να αλλαjω πιατο και να παω απο 1,05 σε 1,20. Ειδα δραματικη διαφορα. Με edision twin LNB η ποιοτητα σηματος εκτοξευτηκε σε ολα τα καναλια (περαν της δυσκολης 2D) πανω απο 90%. Μονο αυτη η ρημαδα 112223V 27500-2/3 με τυραναει αλλα που θα παει απο αυριο (που εχω αδεια) τρεμε spiderman.....
Nikos

Αφού έχεις τα edision τώρα εξηγείται. :ADFADF1:
Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056147949&postcount=135

το single έχει 6 ευρώ.......

.... και τα ξαναλέμε.

Εδώ όλη η συζήτηση:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66480&page=14

Αφού έχεις τα edision τώρα εξηγείται. :ADFADF1:
Δοκίμασε ένα από τα παρακάτω

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056147949&postcount=135

το single έχει 6 ευρώ.......

.... και τα ξαναλέμε.

Εδώ όλη η συζήτηση:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66480&page=14

Αγαπητε φιλε ,
Το site το βρηκα αλλα δεν λεει τιποτα για το που βρισκεται.
Μπορεις να μου δωσεις οδο και αριθμο? Θα παω ποδαρατος, Και κανενα τηλεφωνο αφου στο site εχει μονο φορμα mail για επικοινωνια,
Τελος κανει για Giberdini? Δεν ειδα πουθενα αναφορα για F/D κοινως για πιο πιατο εχει κυριως κατασκευαστει?
Νικος
Ευχαριστω

Βρηκα το τηλεφωνο οποτε θα παρω αυριο να ρωτησω,
Γιατι θεωρεις οτι αυτο θα κανει τη δουλεια ενω το edision οχι καθως οταν το πρωτοεβαλα ειδα σαφεστατη αυξηση της ποιοτητας σηματος τουλαχιστο 10-15% σε σχεση με το προηγουμενο LNB?
Nikos

Αν σου αρέσουν τόσο πολυ τα edition έχω αρκετά στην άκρη να σου τα χαρίσω.:operator:
Επειδή έχω δει αρκετή διαφορά σε άλλα που έχω δοκιμάσει γι αυτό στο λέω.
Τώρα για f/D που μιλάς δεν νομίζω οι Γερμανοί να φτιάχνουν lnb ειδικά για τους Ιταλούς. Για να μην ξοδευεσαι πάρε το απλό φτηνό για να δοκιμάσεις κ αν σου αρέσει παίρνεις το διπλό.

Αν σου αρέσουν τόσο πολυ τα edition έχω αρκετά στην άκρη να σου τα χαρίσω.:operator:
Επειδή έχω δει αρκετή διαφορά σε άλλα που έχω δοκιμάσει γι αυτό στο λέω.
Τώρα για f/D που μιλάς δεν νομίζω οι Γερμανοί να φτιάχνουν lnb ειδικά για τους Ιταλούς. Για να μην ξοδευεσαι πάρε το απλό φτηνό για να δοκιμάσεις κ αν σου αρέσει παίρνεις το διπλό.

Ευχαριστω πολυ Λεφτερη,
Δεν ειναι βρε οτι μου αρεσουν τα Edision απλα οταν το πρωτοεβαλα μετα την γκουμουτσα quad LNB που ειχε ο sky ειδα σαφεστατη βελτιωση. Ισως ηταν που πηγα απο quad σε twin. Παντως τωρα θελω κατι που να εχει πολυ καλο gain και να φημιζεται για το ξελασπωμα σε δυσκολες δεσμες. Ελπιζω να εχεις δικιο. Θα ξεκινησω το πρωι προσπαθωντας να στρεψω το edision μπας και καταφερω κατι και φερω σημα στην νεκρη 11223. Αν οχι θα δοκιμασω το LNB που λες.
Σ ευχαριστω και παλι.
Νικος

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Όπως τα γράφει ο Λευτέρης. Δοκίμασε να βάλεις το lnb που έχει αναφέρει. Τα edision είναι απλώς μέτρια lnb.

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Τελικα παιδια μαλλον την πατατα την εκανε ο sky οσον αφορα την συχνοτητα 12012V 29500 3/4 DVB-S2
Με Πολυγυρο που μιλησα κατεβαινει με μολις 21% signal quality και με πιατο 1,80. Εγω εχω τωρα 10-15% χτες βραδυ μαλιστα με τη βροχη το σημα εξαφανιστηκε τελειως.
Αν δεν σας κανει κοπο ελεγξτε σας παρακαλω την συγκεκριμεη συχνοτητα οσον αφορα την ποιοτητα εικονας και συγκρινετε την με την αμεσως επομενη 12090V για να δειτε την διαφορα.
Διαφωτειστε και μενα ....:worshippy: μετα.
Νικος

Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις. Βλέπεις με 80αρι κανονικά την 12012V? Σε ποιό μέρος?

κανονικο εννουσα το σημα, οχι οτι τα βλεπω και κανονικα, φυσικά έχω σπασίματα εκτός και αν ειναι πολύ καθαρη η ατμοσφαιρα...

Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις. Βλέπεις με 80αρι κανονικά την 12012V? Σε ποιό μέρος?

Μετα την αλλαγη που εκανε ο sky στον transponder εχουμε και λεμε,
Θεσσαλονικη με 1,05μ δεν κατεβαινει με τιποτα.
Με 1,40 20% ποιοτητα σηματος
Πολυγυρος Με 1,80 25% ποιοτητα σηματος
και περιμενω αναφορα απο 1,80 παραβολικο στη Θεσσαλονικη για να δουμε τι ψαρια πιανει κι αυτο.
Νικος