Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

ok το πάω βήμα βήμα
1. modem /router από οποιοδήποτε Έλληνα provider(κλασσικό adsl ) όσο ποιοτικότερο (ΟΤΕ) τόσο καλύτερο (μακριά από hol για vpn ...προσωπική εμπειρία...έχουν θέμα και δεν πρόκειται να το διορθώσουν)
2. Αγορά ενός Linksys e4200 router version 1 , από τα καλύτερα στην αγορά, κόστος 150euro περίπου, υπάρχουν όμως και πολλές άλλες λύσεις (το χρειάζεσαι μόνο στη περίπτωση που το modem του isp σου δεν είναι vpn...και είναι το πιθανότερο)
3. Αγορά σύνδεση vpn (μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα στο strongvpn.com και στην επιλογή της ποιό σταθερής λύσης που είναι το openvpn- 40 ευρω το χρόνο), για να επιτευχθεί το openvpn το router (2) πρέπει να είναι συμβατό με dd-wrt.com (το e4200 μόνο το version 1 είναι συμβατό με dd-rwt.com)
4. αφού γίνει σύνδεση με ethernet το modem του isp σου (otenet,forthnet etc) με το vpn router σου, τότε απλά ακολουθείς τις οδηγίες που υπάρχουν στο strongvpn.com, και το internet που θα έχεις από το νέο router θα είναι μόνιμα συνδεδεμένο στην Αγγλία , άρα μπορείς να συνδέσεις επάνω οτιδήποτε (pc,ipad, ipthone, sky hd box) και να τρέχεις iplayer, itv, channel4 on demand klpklp καλούδια στο uk (ειδικά με το ipad και iphone δουλεύει άψογα το airplay με apple tv και παίζουν απευθείας στη TV ( HD 720P).
5. αν τώρα έχεις και μια κανονική συνδρομή στο sky και δεν έχεις το wifi kit (υπάρχει και αυτό με 60 λίρες) του sky + hd box, τότε απλά βάζεις ένα ethernet καλώδιο από το vpn router στο sky+ hd box, το οποίο βλέπει αμέσως ότι είσαι στο uk
6. πηγαίνεις στο sky.com κάνει log in και πηγαίνει στις υπηρεσίες και κάνεις δωρεάν ενεργοποίηση την υπηρεσία anytime.
7. Σε λίγα λεπτά θα έχει ενεργοποιηθεί και τότε.......welcome to sky anytime world.....

να προσθέσω ότι στα hd περιμένω 4-5 λεπτά να φορτώσουν ενώ τα sd σε λιγότερα από λεπτό αρχίζουν και παίζουν
αν θέλεις όμως να δεις τα καλούδια του anytime πριν μπεις στο παραπάνω κόπο, μπορείς free από το sky go στο pc σου.
Σημείωση: με το sky anytime + δεν υπάρχουν υπότιτλοι (τρώνε μπινελίκια χρόνια τώρα για αυτό αλλά .....)

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,
Δυστυχως εχω HOL και αφου εψαξα λιγο μονος μου με τις ρυθμισεις του router δεν βρηκα κατι σχετικο τους παιρνω τηλεφωνο και ξεκαθαρισαν (αφου με κοπο καταλαβαν τι ηθελα - τεχνικο τμημα να σου πετυχει) οτι δεν γινεται γιατι ειναι λενε κλειδωμενο λογω λογισμικου.
Τους παταω ενα μπινελικι τους λεω για τους ανταγωνισυες τους που μια χαρα παρεχουν αυτη την δυνατοτητα και το παιζουν κινεζοι,
Προς το παρων το ξεχναω,
Οσο για την καλωδιωση δεν εχω προβλημα γιατι εχω καλωδιωσει με ethernet και switch ολο το σπιτι.
Nikos

Ναι η Hol μέγάλος μπελάς
Εγώ έφυγα μετα απο 5 χρόνια για το συγκεκρίνο θέμα
Βασικά σου επιτρέπουν τη συνδεση αλλά μόλις πετυχαίνεις max ταχυτητα σε μπλοκάρει για λίγα λεπτά
Επίσημα δεν το παραδέχονται
Με forthnet όλα καλα σε δοκιμές που έκανα
αν μπει και το bbc iplayer όμως πιστεύω ότι θα αξίζει.....

Ναι η Hol μέγάλος μπελάς
Εγώ έφυγα μετα απο 5 χρόνια για το συγκεκρίνο θέμα
Βασικά σου επιτρέπουν τη συνδεση αλλά μόλις πετυχαίνεις max ταχυτητα σε μπλοκάρει για λίγα λεπτά
Επίσημα δεν το παραδέχονται
Με forthnet όλα καλα σε δοκιμές που έκανα
αν μπει και το bbc iplayer όμως πιστεύω ότι θα αξίζει.....

Εχω το Netfaster της HOL. Μπορεις να μου δειξεις με ποιο τροπο θα εκανα εστω αυτη την μη ικανοποιξτικη λυση μεσα απο τις ρυθμισεις του?
Δεν μπορεσα να βρω κατι σχετικο με VPN στο μενου.
Ας υποθεσουμε οτι η HOL ειχε τη δυνατοτητα .
Πως θα εκανα τις ρυθμισεις στο router?
Νικος

Μια ενδιάμεση λύση χωρίς έξοδα, είναι
Αγορα VPN account (7 ημέρες free trial)
Συνδεση του υπολογιστή σου με wifi με την hol
Συνδεση VPN μέσα απο το pc , με κάθε τύπο , pptp η l2tp ή openvpn και απο εκει μοίρασμα αυτής της συνδεσης με Ethernet στο sky box
Με l2tp. Θα έχεις τα λιγότερα προβλήματα με HOL
Επιπλέον πληροφορίες όμως για τα windows δεν μπορώ να σου δώσω, γιατί όλο το παραπάνω το κάνω σε Mac os x περιβάλλον, αλλά και σε windows είναι το ίδιο εφικτό

Μια ενδιάμεση λύση χωρίς έξοδα, είναι
Αγορα VPN account (7 ημέρες free trial)
Συνδεση του υπολογιστή σου με wifi με την hol
Συνδεση VPN μέσα απο το pc , με κάθε τύπο , pptp η l2tp ή openvpn και απο εκει μοίρασμα αυτής της συνδεσης με Ethernet στο sky box
Με l2tp. Θα έχεις τα λιγότερα προβλήματα με HOL
Επιπλέον πληροφορίες όμως για τα windows δεν μπορώ να σου δώσω, γιατί όλο το παραπάνω το κάνω σε Mac os x περιβάλλον, αλλά και σε windows είναι το ίδιο εφικτό

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις συνδεση με wifi με την HOL
Το pc συνδεεται με το router της ΗΟΛ ενσυρματα. Αυτο με τη σειρα του συνδεεται ενσυρματα με 3 switch που μοιραζουν ethernet σε ολο το σπιτι.
Αν καταλαβα καλα μου λες να κανω μια συνδεση vpn μεσω pc ( και οχι με ρυθμιση στο router) και να μοιραστει η συνδεση αυτοματα σε ολη την αλυσιδα του etherbet.
Αν καταλαβαινω καλα αυτο σημαινει οτι αν θελω να εχω anytime+ θα πρεπει να εχω τον θπολογιστη ανοικτο.
Και κατι ακομα,
ποιο site εχει free vpn trial?
Και κατι τελευταιο,
Με το λαπτοπ εχω με καποιο τροπο αγγλικη ip και εχω sky go,
Αυτο σημαινει οτι αν συνδεσω το sky box με ethernet οσο διαρκει το ip masking θα εχω και anytime+ στο box?
Νικος

1. Μεσω pc η σύνδεση με τη hol θα πρέπει να είναι ασύρματη , εκτός αν έχεις κάρτα δικτύου - ρουτερ στο pc, για να ΈΧΕΙ 2 Ethernet
2. Ναι το pc θα πρέπει να είναι ενεργό
3.free VPN trial δεν υπάρχει, με το strongvpn τα λεφτα τα παίρνεις πίσω no problem
4.δεν γνωρίζω το τροπο που έχεις κάνει masking, θεωρητικά όμως είναι εφικτό
5. Για να μην είμαστε εκτος θέματος στείλε μου πμ καλύτερα να μην γεμίζουμε το forum για θέματα που είναι με τη σύνδεση

1. Μεσω pc η σύνδεση με τη hol θα πρέπει να είναι ασύρματη , εκτός αν έχεις κάρτα δικτύου - ρουτερ στο pc, για να ΈΧΕΙ 2 Ethernet
2. Ναι το pc θα πρέπει να είναι ενεργό
3.free VPN trial δεν υπάρχει, με το strongvpn τα λεφτα τα παίρνεις πίσω no problem
4.δεν γνωρίζω το τροπο που έχεις κάνει masking, θεωρητικά όμως είναι εφικτό
5. Για να μην είμαστε εκτος θέματος στείλε μου πμ καλύτερα να μην γεμίζουμε το forum για θέματα που είναι με τη σύνδεση

Σ ευχαριστω για τη βοηθεια,
Μολις ανακαλυψα οτι το Thomson box που εχω εγω καθοτι παλιος συνδρομητης (7 χρονια) δεν ειναι συμβατο με sky anytime+,
Δεν το αλλαζω ομως διοτι του εχω αλλαξει δισκο 1Τ kai του εχω αλλαξει και το psu και φυσαει. Οποτε μενω με το sky go gia anytime+ προς το παρων.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια,
Αν χρειαστω κατι σχετικο θα σου στειλω pm
Ζητω συγγνωμη απο τα υπολοιπα παιδια αν σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου , πιστευω ωστοσο να σας εδωσα αφορμη για homework ....
Nikos

Ωραία
Εγώ θα έλεγα μια συμβουλή για τα άτομα που θα δουν το forum και θα βάλουν στο μέλλον sky,αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα
Και θέλουν anytime , να επιλέξουν από την αρχή sky box με wifi kit 1tb και 2 καλώδια απο την κεραία για να υπάρχει ταυτόχρονα εγγραφή αλλά και παρακολούθηση άλλου καναλιού

Τώρα το μόονο που μένει είναι πατέντα για multiroom!

Ωραία
Εγώ θα έλεγα μια συμβουλή για τα άτομα που θα δουν το forum και θα βάλουν στο μέλλον sky,αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα
Και θέλουν anytime , να επιλέξουν από την αρχή sky box με wifi kit 1tb και 2 καλώδια απο την κεραία για να υπάρχει ταυτόχρονα εγγραφή αλλά και παρακολούθηση άλλου καναλιού

Τώρα το μόονο που μένει είναι πατέντα για multiroom!

Απλα να διορθωσω οτι με 2 καλωδια απο κεραια κανεις δυο ταυτοχρονες εγγραφες και παρακολούθηση άλλου καναλιού
Νικος

Σίγουρα Νίκο αυτό; γιατι με ένα καλώδιο δεν μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι ζωντανά και να γράφεις άλλο ταυτόχρονα , μπορείς να βλέπεις κάτι που έχεις γράψει και να κανείς εγγραφή και κάτι άλλο
Σωστά;

Σίγουρα Νίκο αυτό; γιατι με ένα καλώδιο δεν μπορείς να βλέπεις ένα κανάλι ζωντανά και να γράφεις άλλο ταυτόχρονα , μπορείς να βλέπεις κάτι που έχεις γράψει και να κανείς εγγραφή και κάτι άλλο
Σωστά;

Ναι 100% αυτο που σου λεω γιατι το κανω συνεχως.
Παμπολες φορες στο planner μου βλεπω δυο ταυτοχρονα recordings και εγω κανω αναπαραγωγη απο το δισκο.
Να σου πω επισης οτι προχτες εκανα παλι διπλη εγγραφη αλλα μια εγινε επιτυχως διοτι καμμια φορα το κουτι κανει βλακειες και ενα απο τα δυο tuners δεν κανει lock οποτε η αντιστοιχη εγγραφη δινει fail αντι recorded.
Οποτε ειμαι περαν του δεοντος σιγουρος.
Νικος

αααα αυτό ναι , το να κάνεις αναπαραγωγή μπορέις, όχι όμως να γράφεις 2 διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα και να βλέπεις και τρίτο κανάλι (αυτό με 2 καλώδια)

Μα εννοειται οτι με 2 tuners μπορεις να κανεις αντιστοιχες ταυτοχρονα εγγραφες. Φυσικα την ιδια στιγμη μπορεις να βλεπεις μια εγγραφη απο το δισκο. Σαφως και δεν γινεται να βλεπεις τριτο καναλι αφου δεν υπαρχει τριτο tuner.
Nikos

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

καλημερα σασ. θα ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι το καλυτερο lnb που μπορω να βαλω για sky ;

ευχαριστω προκαταβολικα.

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

καλημερα σασ. θα ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι το καλυτερο lnb που μπορω να βαλω για sky ;

ευχαριστω προκαταβολικα.

Νην επικεντρωνεσαι τοσο στο LNB που εχει κι αυτο τη σημασια του βεβαια οχι ομως τη σημασια που εχει το μεγεθος και η ποιοτητα του πιατου.
Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

ρωταω γιατι περιμενω ηδη να μου ερθει το gibertini op150s,εχω ηδη και το skybox 1tb,οποτε λογικα μου μενει μονο αυτο.εκτοσ αν μου βγει και κατι αλλο,,

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

και κατι αλλο,,, εκτοσ απο το συγκεκριμενο πακετο που πληρωνεισ ,μπορεισ να παρακολουθεισ και αλλα καναλια που ειναι ελευθερα η οχι ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

ρωταω γιατι περιμενω ηδη να μου ερθει το gibertini op150s,εχω ηδη και το skybox 1tb,οποτε λογικα μου μενει μονο αυτο.εκτοσ αν μου βγει και κατι αλλο,,

Με το καλο να τα δεχτεις λοιπον τα καλουδια σου,
Κοιτα ειδικος δεν ειμαι λενε οτι καθε LNB καθεται καλα σε συγκεκριμενο πιατο. Ργω ειχα HUMAX μετα πηγα σε EDISION και τελικα κατεληξα σε καποιο πολυ δημοφιλες (δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη το ονομα του) σε μια προσπαθεια να αυξησω την ποιοτητα σηματος σε αδυναμο σημα.
Προσωπικα με το edision ειδα την πραγματικη διαφορα παντα με το ιδιο μεγεθος πιατου. Παρε twin αν μπορεις να κατεβασεις δυο καλωδια κατω στο κουτι αλλα αν κατεβασεις ενα μονο τοτε επελεξε απλο LNB. Ο λογος ειναι οτι η ποιοτητα σηματος πεφτει οταν αυξανονται οι εξοδοι.
Αν τελικα κατεβασεις ενα καλωδιο μπες στο μενου του κουτιου και επελεξε single LNB mode.
Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Με το καλο να τα δεχτεις λοιπον τα καλουδια σου,
Κοιτα ειδικος δεν ειμαι λενε οτι καθε LNB καθεται καλα σε συγκεκριμενο πιατο. Ργω ειχα HUMAX μετα πηγα σε EDISION και τελικα κατεληξα σε καποιο πολυ δημοφιλες (δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη το ονομα του) σε μια προσπαθεια να αυξησω την ποιοτητα σηματος σε αδυναμο σημα.
Προσωπικα με το edision ειδα την πραγματικη διαφορα παντα με το ιδιο μεγεθος πιατου. Παρε twin αν μπορεις να κατεβασεις δυο καλωδια κατω στο κουτι αλλα αν κατεβασεις ενα μονο τοτε επελεξε απλο LNB. Ο λογος ειναι οτι η ποιοτητα σηματος πεφτει οταν αυξανονται οι εξοδοι.
Αν τελικα κατεβασεις ενα καλωδιο μπες στο μενου του κουτιου και επελεξε single LNB mode.
Νικος

καλα λογικα διπλο δεν πρεπει να ειναι το lnb ;