Τα πάντα για το SKY HD

Πιστεύω ότι πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις μεσημβρινές ώρες σε συγκεκριμένες συχνότητες

Για να κερδισω τι Βαιε? Οσες φορες κι αν εχω προσπαθησει βρισκω τον ιδιο τοιχο. Εκτος κι αν εννοεις να παιξω λιγο ακομα με το πιατο επανω στην ταρατσα. Και παλι το εχω φερει στο καλυτερο δυνατο σημειο και απο στοχευση και απο το LNB. Και οταν λεω το εχω φερει δεν εννοω εμενα φυσικα αλλα τον γειτονα μου που ειναι αστερι τεχνικος φυσικα εχει βαλει ενα σκασμο πιατα μεγαλα μικρα

Υπάρχει feed horn συγκεκριμένα για gibertini 150. LNB φλαντζας είναι τα Lnb που ταιριάζουν στο feedhorn

Δες και το thread

http://avclub.gr/forum/showthread.php/115153-Feed-horn-για-κάτοπτρα-Gibertini

Αντωνη καλησμερα,
Ειδα το link και σ ευχαριστω πολυ, Διαβασα και τα σχετικα εψαξα και βρηκα πολλα LNB φλατζας αλλα οχι και το feed horn giberdini παρα μονο σε εναν προμηθευτη στην Αγγλια.
Μου γεννηθηκαν μερικες αποριες οποτε ρωτω εσενα Αντωνη αλλα και οποιον μπορει να απαντησει.
1. Το feedhorn της Giberdini ειναι για ολα τα πιατα και οχι μονο για το OP150 σωστα?
2. Βλεπω το feedhorn αλλα και το LNB φλατζας και φαινεται να συνδεονται στο σημειο οπου υπαρχει μια σφαιρικη κεφαλη εκατερωθεν η οποια εχει τρυπες σε ολη την περιφερεια συνδεσης. Πουθενα δεν βλεπω ομως βιδες η κατι τετοιο να δειχνει πως συνδεονται αυτα τα δυο. Ξερει κανεις?
3. Ο κατασκευαστης στο feedhorn γραφει οτι το συγκεκριμενο ερχεται με δακτυλιο στον οποιο φανταζομαι οτι συνδεονται κλασσικα LNBs με διαμετρο 4 εκατοστων. Ρωτω τωρα εγω ο πονηρος. Τι ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησω αυτον τον δακτυλιο και ενα κοινο LNB η τον συνδυασμο Feedhorn και LNB φλατζας?
4. Να υποθεσω οτι το feedhorn inverto δεν θα λειτουργουσε τοσο καλα με το giberdini λογω f/d?

Νικο καλησπέρα

1. Ναι κανει και για το 120 και για το 150 γιατί έχουν το ίδιο f/d.
2. Μέσα στο κουτι του feedhorn έχει βιδάκια.
3. Όχι συνδέεται μόνο με lnb φλάντζας. Ο δακτύλιος είναι για την σύνδεση του στο μπράτσο στηριξης του gibertini.
4. Αν και δεν το γνωρίζω μάλλον υποθέτεις σωστά.

Επιχειρησες να δεις αν φέρνει καθόλου σήμα στο sky3D ? καποιος εδώ Θεσσαλονίκη ισχυρίζεται ότι έχει με 1,40 πιάτο. Το θεωρώ απίθανο. Λες να δω φως με το συνδυασμό LNB φλατζας - feedhorn η όχι;

Καλημερα
δεν προσεξα το 3D καθόλου.
Τωρα πολυ φοβάμαι οτι η οριακή λήψη βρίσκεται πιο μακριά από το 1-1.5dB που θα δώσει παραπανω to feedhorn. Για αυτό ρωταω και εγω αν καποιος εχει στην Θεσσαλονική ή και προς τα κάτω Βόλο ή Λαρισα πιατο 1.80 θα μας βοηθούσε.

Re: Απάντηση: Τα πάντα για το SKY HD

Καλημερα
δεν προσεξα το 3D καθόλου.
Τωρα πολυ φοβάμαι οτι η οριακή λήψη βρίσκεται πιο μακριά από το 1-1.5dB που θα δώσει παραπανω to feedhorn. Για αυτό ρωταω και εγω αν καποιος εχει στην Θεσσαλονική ή και προς τα κάτω Βόλο ή Λαρισα πιατο 1.80 θα μας βοηθούσε.

Αντωνη αυτο φοβαμαι και γω αλλα δυστυχως δεν εχω κανενα. Μαλιστα ξαναπηρα τον τυπο που θα επαιρνα το mabo to 1,85 που μου ειχε πει οτι εβγαζε στις συχνοτητες που χασαμε 56% και του ζητησα να ξανακοιταξει. Αμφιβαλλω αν το 56% του mabo ειναι αντιστοιχα μηδενικο σημα στο giberdini 155 X 165.
Δες σε παρακαλω στο sky3D τι σημα σου βγαζει αν σου βγαζει.

Κι εγω απο Βόλο Νίκο & Αντώνη , με 1.30 το 3D δεν κάνει κιχ!
Ψάχνουμε να βρούμε κι άλλους στην περιοχή με SKY νόμιμο αλλά δεν...
Ποιός άλλωστε είναι διατεθιμένος να δίνει 90 ευρώ τον μήνα τετοιες δύσκολες εποχές!

Κι εγω απο Βόλο Νίκο & Αντώνη , με 1.30 το 3D δεν κάνει κιχ!
Ψάχνουμε να βρούμε κι άλλους στην περιοχή με SKY νόμιμο αλλά δεν...
Ποιός άλλωστε είναι διατεθιμένος να δίνει 90 ευρώ τον μήνα τετοιες δύσκολες εποχές!

Δημητρη σ ευχαριστω πολυ για την ενημερωση,
Εχεις δικιο ειναι μεγαλο το ποσο γι αυτο θα σουταρω τ αθλητικα οσονουπω,
Δημητρη δεν χρειαζεται να ειναι νομιμο απλα να μας πει αν εχει σημα.

Δημητρη το μόνο μεγάλο πίατο που έχω δεί στον Βόλο είναι αυτό πάνω στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου στην Σπυρίδη (το βλέπεις απο τον Αγιο Νικολαο). Ξέρουμε ποιου είναι???

Δημητρη το μόνο μεγάλο πίατο που έχω δεί στον Βόλο είναι αυτό πάνω στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου στην Σπυρίδη (το βλέπεις απο τον Αγιο Νικολαο). Ξέρουμε ποιου είναι???

Δεν το έχω προσέξει..τώρα που το λές θα δω αν μπορώ να μάθω κάτι

το σήμα πάει και έρχεται...

έρχεται νωρίς το μεσημέρι και φεύγει το απόγευμα, βέβαια εκείνες τις ώρες λίγο δύσκολο να καθίσεις να δεις ταινία και το 3D δεν εκπέμπει...

μόνο καμιά εγγραφή αλλά και πάλι εκείνη την ώρα οι ταινίες δεν είναι και ότι καλύτερο.

Δεν ξέρω αν σας βοηθάει αυτό...

Αυτήν την ώρα, 12324 V 29500, SKY 3D, ποιότητα στον Edision Argus Mini που παίζει μεταξύ 58-65%.
Το κανάλι είναι φυσικά κλειδωμένο αλλά βάσει της ποιότητας δεν υπάρχει πρόβλημα λήψης.

Επίσης το Lifetime HD έχει διακύμανση μεταξύ 51-58%

Αττική, Gibertini OP120 με κέντρο 28.2Ε/28.5Ε.

Last edited:
3D και Lifetime HD οκ για εμένα όλη την ημέρα(δεν τα κοίταζα όλη την ημέρα συνεχόμενα, έλεγχα κάθε 3 ώρες).
Αθήνα πιάτο 1.20.

Τελικα υπαρχει μεγαλη διαφορα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Εδω Θεσσαλονικη αλλα ακομα και με GIBERDINI OP 1,50 πιατο ολη την ημερα δεν εχει ουτε signal strength nor signal quality
Τοσο μεγαλη διοφορα? Απιστευτο φαινεται!

Εδώ υπάρχει διαφορά και με Βόλο πόσο μάλον με Θεσσαλονίκη που είναι πιο ψηλά.
Προφανώς μετακινήθηκε η δέσμη προς Δυτικά απο ότι καταλαβαίνω κι εμείς που βρισκόμαστε ανατολικά, πιάνουμε την "ουρά" της προς το παρόν..

Τελικα υπαρχει μεγαλη διαφορα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Εδω Θεσσαλονικη αλλα ακομα και με GIBERDINI OP 1,50 πιατο ολη την ημερα δεν εχει ουτε signal strength nor signal quality
Τοσο μεγαλη διοφορα? Απιστευτο φαινεται!

Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ τις προσπάθειες του φίλου μας Ilise για να κατεβάσει τις συχνότητες που θέλει και θέλω να του δώσω κουράγιο.
Νίκο για τον 2Α ή για τον 2F γίνεται όλη η ιστορία;

Εδώ υπάρχει διαφορά και με Βόλο πόσο μάλον με Θεσσαλονίκη που είναι πιο ψηλά.
Προφανώς μετακινήθηκε η δέσμη προς Δυτικά απο ότι καταλαβαίνω κι εμείς που βρισκόμαστε ανατολικά, πιάνουμε την "ουρά" της προς το παρόν..

Είσαι σίγουρος για το δυτικά; Η Θεσσαλονίκη είναι δυτικότερα της Αθήνας.
map2.jpg

Έχει αδειάσει ο 2Α. Επίσης, στη συγκεκριμένη τροχιακή θέση, τα ιχνοδιαγράμματα τα διαψεύδει πολύ συχνά η πραγματικότητα. Δηλαδή δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτά.

Καλησπέρα σε όλους,
Παρακολουθώ τις προσπάθειες του φίλου μας Ilise για να κατεβάσει τις συχνότητες που θέλει και θέλω να του δώσω κουράγιο.
Νίκο για τον 2Α ή για τον 2F γίνεται όλη η ιστορία;

Καλησπερα και ευχαριστω για την ενθαρρυνση και το συμπασχειν.
Οχι δεν προκειται για τον 2Α, αλλα για τον 2F και καποιες δυσκολες πια για Βορεια Ελλαδα συχνοτητες του 2Ε.
Ε