Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Η ερώτηση τώρα. Είμαι Αθήνα, πρέπει να αλλάξω κάτοπτρο γιατί τώρα δουλεύω με wave frontier. Η ερώτηση μου είναι αν θα δω κάποια διαφορά αν αντι να βάλω 1,8 βάλω 2,4 κάτοπτρο ή αν επιλέξω το μεγάλο gibertini δω κάποια διαφορά σε σχεση με το 2,4. Μη παω να βάλω το 2,4 χωρις πραγματικό λόγω.

Εγω εχω sky uk τα τελευταια 15 χρονια. Με αυτα που ισχυουν απο συχνοτητες σημερα παντως πιστευω οτι ενα 1.60-1.80 σε υπερκαλυπτει. Εγω με ενα Tecatel 1.45 κανω την δουλεια μου μια χαρα παντως 99% του χρονου. Πρεπει να ριξει χοντρη βροχα για να μην βλεπω... Ειχα και ενα mabo 1.80 αλλα το πεταξα γιατι δεν ειδα διαφορα και επιανε τσαμπα χωρο. Μιλαμε παντα για Αθηνα.

Πράγματι στην Αθήνα όπως σου έγραψαν ήδη δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά περνώντας απο 1.80 σε 2.40μ. Για να δεις διαφορά (να ξεκινάς να βλέπεις κάποια κανάλια του astra2D) θα χρειαστείς....πεντάμετρο και άνω!

Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

Εγω εχω sky uk τα τελευταια 15 χρονια. Με αυτα που ισχυουν απο συχνοτητες σημερα παντως πιστευω οτι ενα 1.60-1.80 σε υπερκαλυπτει. Εγω με ενα Tecatel 1.45 κανω την δουλεια μου μια χαρα παντως 99% του χρονου. Πρεπει να ριξει χοντρη βροχα για να μην βλεπω... Ειχα και ενα mabo 1.80 αλλα το πεταξα γιατι δεν ειδα διαφορα και επιανε τσαμπα χωρο. Μιλαμε παντα για Αθηνα.
Οκ. Ενα gibertini μεγαλο με invacom εχει μεγαλες διαφορες απο το 180 αν ξερει κανεις; greg ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Με σωζεις απο το να με πεταξουν απο το σπιτι οι γυναικες και να κοιμαμαι κατω απο το κατοπτρο!

Re: Απάντηση: Re: τα παντα για το SKY HD

Οκ. Ενα gibertini μεγαλο με invacom εχει μεγαλες διαφορες απο το 180 αν ξερει κανεις; greg ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Με σωζεις απο το να με πεταξουν απο το σπιτι οι γυναικες και να κοιμαμαι κατω απο το κατοπτρο!

Οχι μεγάλες, αλλά σε περιπτωση οριακής λήψης θα ήταν χρήσιμο το κατι τις παραπάνω. Στην ουσία πρεπει να συγκρινουμε τις απολαβές των κατόπτρων (gain) και μάλιστα σε συγκεκριμένες συχνότητες αλλά δεν δημοσιοποιούνται πλέον εύκολα αυτά απο τους κατασκευαστές (και αν είναι και αληθινά, όταν δημοσιοποιούνται)
Τα Mabo 1.80 πάντως σε διαστάσεις είναι (νομίζω) 1.70Χ1.80 οπότε κανονικά θα έπρεπε να ονομάζονται 1.70. Παλαιότερα υπήρχαν και "βαρβάτα" 1.80 , με διαστάσεις 1.80Χ1.95 που ειχαν φυσικά καλύτερη απολαβή

Η μονη συχνοτητα μου φαινεται που ειναι οριακη για μενα καποιες μερες ειναι η :

Astra 2B (28.2E) - 12324.00 V - Txp: 32 - Δέσμη: Astra 2B North DVB-S2 (QPSK) - 29500 3/4 - NID:2 - TID:2032

που εχει εχει τα Discovery HD UK, Sky Box Office, Sky Arts 1, Disney Cinemagic HD U.K., Sci-Fi HD UK

Ισως φταιει το γεγονος οτι εστησα το πιατο με γνωμονα να ειμαι κεντρο στην συχνοτητα του ITV HD ωστε να πιανω αυτο που ειναι ακρως οριακο καναλι. Δεν εχω ασχοληθει να το δω διοτι μετακομιζω σε 15-20 μερες οποτε θα το κοιταξω τοτε και θα κανω και δοκιμες με καποια νεα lnb που εχω σταμπαρει, οπως ειναι το Smart Titanium TTs Universal Twin LNB 0,1 dB.

Εαν παντως αλλαξω καποια στιγμη κατοπτρο τα μονα που ισως θα κοιταζα ειναι τα DH SATELLITE τα αμερικανικα για τα οποια εχω ακουσει τα καλυτερα. Βεβαια ο Φιλλιπος θα ξερει να σου πει καλυτερα τι να προτιμησεις.-bye-

Κυριοι, μερικες ερωτησεις απο μενα...

Πληρωνοντας κατι παραπανω, τελικα εγινα συνδρομητης στο sky digital. Την εγκατασταση την εκανα μονος μου και χρησιμοποιω ενα gibertini 1.2, lnb ενα MTI λευκο και για δεκτη εχω τον amstrad drx550 (οχι HD). Περιοχη Αθηνα.

Ειμαι συνδρομητης στο βασικο πακετο και μπορω να πω οτι σε αρκετα καναλια η εικονα ειναι μια χαρα, χωρις διακοπες. Ομως σε καποια καναλια που με ενδιαφερουν (πχ. discovery science), το σημα σπανια εμφανιζεται..καποιες φορες παιζει για λιγα δευτερολεπτα, μετα τετραγωνακια, μετα το χαος...

Πηρα το ακολουθο screenshot απο την επιλογη signal test που εχει ο δεκτης.

http://[URL

Το ερωτημα ειναι, μηπως ειμαι χαμηλα και πρεπει να ρυθμισω το πιατο καλυτερα????

Για ριχτε καμια ιδεα! :idea:

γεια χαρα,
ειμαι και εγω συνδρομητης του skyhd και ο γερμανος μεσαζων μου ζηταει 200 ευρωπουλα για ετησιο administration fee οπου υπολογιζει το κοστος υποστηριξης της συνδρομης μου και την αντικατασταση της καρτας στην νεα.
εχετε και εσεις αντιστοιχα θεματα η παει να με δαγκωσει?
ευχαριστω,
αχιλλεας

γεια χαρα,
ειμαι και εγω συνδρομητης του skyhd και ο γερμανος μεσαζων μου ζηταει 200 ευρωπουλα για ετησιο administration fee οπου υπολογιζει το κοστος υποστηριξης της συνδρομης μου και την αντικατασταση της καρτας στην νεα.
εχετε και εσεις αντιστοιχα θεματα η παει να με δαγκωσει?
ευχαριστω,
αχιλλεας

Εχουν βρει και τα κανουν αλλοι ζητανε 100 αλλοι 150 .Παντως 200 ειναι πολλά

Η ερώτηση τώρα. Είμαι Αθήνα, πρέπει να αλλάξω κάτοπτρο γιατί τώρα δουλεύω με wave frontier. Η ερώτηση μου είναι αν θα δω κάποια διαφορά αν αντι να βάλω 1,8 βάλω 2,4 κάτοπτρο ή αν επιλέξω το μεγάλο gibertini δω κάποια διαφορά σε σχεση με το 2,4. Μη παω να βάλω το 2,4 χωρις πραγματικό λόγω.

Με 90άρι Wave Frontier δεν κατεβαίνουν όλα τα κανάλια του Skydigital? (Αθήνα)

Με 90άρι Wave Frontier δεν κατεβαίνουν όλα τα κανάλια του Skydigital? (Αθήνα)

Δυστυχώς όχι. Χάνω ειδικά κάποια βράδια όπως το αποψινό κάποια HD κανάλια όπως SKY Indie HD, SKY ScFi/HorHD, MdnGrtsHD, κλπ κλπ. Και φυσικά βέβαια δεν κατεβάζω ITV HD. Ισως αν κεντράρω τον Eurobird και ο αέρας είναι prima και δεν περνάει κανένα κοπάδι πουλιά απο το οπτικό πεδίο του πιάτου να κατεβάσει οριακά.

Last edited:

Σήμερα δεν πήγα γήπεδο και είπα να δω Παναθηναϊκό στη Nova. Έχοντας συνηθίσει να βλέπω μπάλα στo SKYSPORTS HD έχω ξενερώσει απίστευτα! Α ρε Ελλαδάρα. Πότε θα δούμε άραγε μπάλα σε HD στην Ελλάδα οεο;

Re: Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

μη βιαζεσαι. το καλο πραγμα αργει λενε! :flipout::flipout::flipout:

Αργει τόσο πολύ που θα αγοράζεις τηλεόραση 3D στα 450 € και αυτοί θα λανσάρουν τεχνολογία "αιχμής" το HD! Θα έχουμε ξεχάσει αυτό το thread στο forum και αυτοί θα μιλάνε για πρωτοπορία!!!

:BXVZCBXZ6: :rifle:

Απάντηση: τα παντα για το SKY HD

Ειδε κανείς χτες το ποδόσφαιρο σε 3D που μετεδωσε χτες βραδυ ? Αλλαξε το firmware τη νυχτα ?

Δε νομίζω ότι μπορούσε να το δει κανείς το ματς σε 3d. Εκτός του ότι δεν έχουμε τις τηλεοράσεις:) στην ανακοίνωση ο sky έλεγε πως 9 pub στην αγγλία θα το βλέπαν 3d και μάλιστα ούτε καν τις κατανόμαζε. Δε ξέρω αν γίνεται ένα κανάλι να το έχουν στοχευμένα μόνο 9 αποκωδικοποιητές ή κάτι παρόμοιο, πάντως και στα Αγγλικά φορουμ δεν ανααφέρει κανείς κάτι.

Αναφέρει όμως ο Β. Σκουντής στο Goal News σήμερα για το SKY και την μετάδοση 3D!

Δε νομίζω ότι μπορούσε να το δει κανείς το ματς σε 3d. Εκτός του ότι δεν έχουμε τις τηλεοράσεις:) στην ανακοίνωση ο sky έλεγε πως 9 pub στην αγγλία θα το βλέπαν 3d και μάλιστα ούτε καν τις κατανόμαζε. Δε ξέρω αν γίνεται ένα κανάλι να το έχουν στοχευμένα μόνο 9 αποκωδικοποιητές ή κάτι παρόμοιο, πάντως και στα Αγγλικά φορουμ δεν ανααφέρει κανείς κάτι.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στο σημερινό Goal News, σχολιάζει το Avatar, και την τρισδιάστατη τηλεόραση.

Περισσότερα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42162&page=71

Last edited: