Τα πάντα για το SKY HD

Re: τα παντα για το SKY HD

Θεώρησα ότι συζητάτε για το SKY player το οποίο είναι ένα εργαλείο για τους συνδρομητές του sky ώστε να μπορούν να βλέπουν διάφορα κανάλια/προγράματα αλλά δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός UK (και εκεί μπάινει το VPN). Νομίζω αυτό είναι που περιγράφει το hitech (φαντάζομαι απευθύνεται σε όσους έχουν usernames/pw για skyplayer). Αν περιγράφει γενικοτέρα πως να δεις τα κανάλια του sky χωρίς συνδρομή από το pc σου τότε είναι το λιγότερο αφελές (ποιός αντέχει νομικό τμήμα εταιρίας 11 εκατομμυριών συνδρομητών:)). Θεωρώ πως έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους οι συντάχτες του περιοδικού.

Last edited:

Τι απαιτεί συγκεκριμένα ο Sky δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν αμέτρητα τέτοια sites στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα οποία δεν απαιτούν καμία συνδρομή - απλά βλέπουν IP.

Και φυσικά τα ξεγελάς πανεύκολα μέσω VPN.

Ο φιλος μας παραπανω εξηγουσε οτι ακομα κι αν εχεις free vpn η λειτουργια του ειναι παντελως αχρηστη αν δεν εχεις συνδρομη στο sky. Η φραγη εχει να κανει με ip διαφορετικες απο αυτες του Ηνωμενου Βασιλειου και οχι την παρανομη θεαση.
Οσον αφορα την παρανομη θεαση εκτος Αγγλιας γνωστος που δουλευει στο sky μας ειπε οτι ξερουν πολυ καλα τι γινεται αλλα σιωπηλα το αποδεχονται για 2 λογους.
1. Οσο παραξενο κι αν ακουγεται πολιτιστικη εισβολη. Ξερουν πολυ καλα ξενοι φοιτητες οταν γυρισουν σπιτια τους θελουν να εχουν επαφη με τον τοπο που σπουδασαν.
2. Ειναι πολλα τα χρηματα για να πουν οχι
3. Για επιβεβαιωση των παραpανω σας παραπεμπω στο help desk οπου μεσα στο πακετο ερωτησεων για συνδρομες υπαρχει tab με θεμα sky abroad.
Νικος

Last edited:

Επειδή εγώ έχω κάρτα αγγλική και είμαι Αθήνα με 1.20 πιάτο και συνεχίζω να μην το πιάνω, ασχέτως του ότι μπήκε στο EPG, θεωρώ πως όποιος το έπιανε πριν το πιάνει και τώρα. Εμένα ακόμη μου βγάζει το ίδιο μήνυμα λάθους (no satellite signal)...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ (10 λεπτά μετά).
Το έψαξα χειροκίνητα το κανάλι (11973, V, 27.500, 2/3) και μου το έβγαλε στα OTHER CHANNELS, απ' όπου και μπορώ να το δω κανονικότατα... Όποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, ας το δοκιμάσει ;)

YES !! It works...

Ο φιλος μας παραπανω εξηγουσε οτι ακομα κι αν εχεις free vpn η λειτουργια του ειναι παντελως αχρηστη αν δεν εχεις συνδρομη στο sky. Η φραγη εχει να κανει με ip διαφορετικες απο αυτες του Ηνωμενου Βασιλειου και οχι την παρανομη θεαση.

Οπότε ο Sky έχει δυο "δικλείδες ασφαλείας". Έχει user authentication (user name & password) αλλά και IP filter.

Οπότε, προκύπτει η προφανής ερώτηση: Γιατί δεν τους φτάνει μόνο το user authentication;

Ο γεωγραφικός περιορισμός εγκειται στο ότι το περιεχόμενο που μεταδίδουν τα κανάλια του sky έχουν άδεια προβολής εντός ηνωμένου βασιλείου. Θα μου πεις, όσοι έχουν mysky account σημαίνει πως είναι και Αγγλία (αφού απαγορεύεται να έχει κάποιος sky εκτός αυτής). Δε ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό. Ίσως θεωρούν δεδομένο το ότι δε γίνεται να κρατήσουν τη πλατφόρμα μόνο στην Αγγλία και κοιτάνε να μαζέψουν οτιδήποτε μπορούν για να μη ξεφύγει η κατάσταση και μέσω ιντερνετ.

Πάντως η χρήση vpn για υπάρχοντες συνδρομητές SKY είναι όσο παράνομη είναι και η εγκατάσταση skybox εκτός Αγγλίας.

Last edited:

Η επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης "παράνομη" είναι λανθασμένη και ατυχής. Δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο. Υπάρχει αθέτηση όρων διμερής συμφωνίας (μεταξύ αυτού που βλέπει και αυτού που παρέχει το περιεχόμενο). Δεν παραβιάζεται κάποιος νόμος.

Αν εγώ πουλάω σουβλάκια και σε βάζω να υπογράψεις ένα συμφωνητικό που να λέει πως τα σουβλάκια μου μπορείς να τα φας μόνο πίνοντας αναψυκτικό συγκεκριμένης εταιρείας και μόνο μέσα στα όρια του καταστήματός μου, και εσύ τα πάρεις μαζί σου σπίτι σου και πιεις μπύρα, δεν είσαι παράνομος. Απλώς αθέτησες το συμφωνητικό. Τα δικαστήρια θα κρίνουν αν οι όροι του συμφωνητικού ήταν έγκυροι και αν ναι, θα επιδικάσουν την όποια αποζημίωση ζητήσει ο ενάγων. Δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο (παρά τω νόμω - απόκλιση από το νόμο), εκτός κι αν αναφερόμαστε στο γενικό νόμο που διέπει τις διμερείς συμφωνίες.

Στο παράδειγμά μας του περιορισμού στην πρόσβαση συνδρομητικών ή άλλων υπηρεσιών περιεχομένου που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκκρεμεί υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κατά πόσο τέτοιοι περιορισμοί εναρμονίζονται με την ελεύθερη αγορά της Ε.Ε. Μέχρι την έκβαση αυτής της υπόθεσης, κάθε συνδρομητής του Sky UK που του διακόπτεται η σύνδεση γιατί αθέτησε τον όρο της συμφωνίας με το Sky UK που αναφέρεται για τη μη λειτουργία της υπηρεσίας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου έχει δικαίωμα να μηνύσει το Sky UK στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για περιορισμό του ελεύθερου εμπορίου και της ελεύθερης διακίνησης υπηρεσιών στην Ε.Ε. , αλλά και να απαιτήσει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας (μέσω ασφαλιστικών μέτρων) μέχρι την έκδοση απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

edit: Είναι πρόβλημα των εταιρειών που παρέχουν το περιεχόμενο να έρθουν σε συνεννόηση με τους παραγωγούς περιεχομένου για τα δικαιώματα. Η χρέωση των δικαιωμάτων με γεωγραφικά κριτήρια στην εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι απαρχαιωμένη αλλά και τεχνολογικά ξεπερασμένη και αδύνατο να ελεγχθεί. Ας βρουν νέα φόρμουλα (πχ με βάση των αριθμό των συνδρομητών) , γενικά ας ξεκολλήσουν από τις νοοτροπίες του παρελθόντος και ας περάσουν στη νέα παγκοσμιοποιημένη ψηφιακή εποχή.

Last edited:

Επειδή εγώ έχω κάρτα αγγλική και είμαι Αθήνα με 1.20 πιάτο και συνεχίζω να μην το πιάνω, ασχέτως του ότι μπήκε στο EPG, θεωρώ πως όποιος το έπιανε πριν το πιάνει και τώρα. Εμένα ακόμη μου βγάζει το ίδιο μήνυμα λάθους (no satellite signal)...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ (10 λεπτά μετά).
Το έψαξα χειροκίνητα το κανάλι (11973, V, 27.500, 2/3) και μου το έβγαλε στα OTHER CHANNELS, απ' όπου και μπορώ να το δω κανονικότατα... Όποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, ας το δοκιμάσει ;)

Και μάλιστα το βγάζει σε 2 συχνότητες με ονομασία ITV 1 HD... Γιατί όμως σε μερικούς το βγάζει και στο EPG και σε άλλους όχι ??

Και μάλιστα το βγάζει σε 2 συχνότητες με ονομασία ITV 1 HD... Γιατί όμως σε μερικούς το βγάζει και στο EPG και σε άλλους όχι ??

Εξαρταται αποκλειστικα απο τα δικαιωματα που σου δινει η καρτα που εχεις.
Αν εχεις την UK καρτα σου το βγαζει στο EPG,
Aν εχεις την ROI καρτα δεν το βγαζει στο EPG αλλα μπορεις να το κανεις add channel δυνατοτητα που δεν θα υπηρχε παλι αν το καναλι εξεπεμπε σε 22000 που standard χρησικοποιει ο sky.
Αν εχεις για παραδειγμα ROI καρτα κανε μια δοκιμη και βγαλε την καρτα. Θα δεις ξαφνικα να εμφανιζεται στην θεση 178 το ITVHD. Ετσι οπως εισαι ξαναβαλε την καρτα και θα δεις αμεσως οτι η θεση 178 να εξαφανιζεται απλα γιατι δεν εχει δικαιωματα για το συγκεκριμενο καναλι.
Νικος

Μα εμένα είναι Αγγλική η κάρτα και ενώ μου το εμφανίζει στο epg μου βγάζει Νο signal σε συχνότητα που κανονικά θα έπρεπε να πιάνω καμπάνα. Τα υπόλοιπα 3 ITVHD τα πιάνω μιά χαρά αλλά του epg όχι.

Μα εμένα είναι Αγγλική η κάρτα και ενώ μου το εμφανίζει στο epg μου βγάζει Νο signal σε συχνότητα που κανονικά θα έπρεπε να πιάνω καμπάνα. Τα υπόλοιπα 3 ITVHD τα πιάνω μιά χαρά αλλά του epg όχι.

Εδω μου βρωμαει κατι αλλο. Κατι σε software μου βρωμαει. Κανε και κανενα planner rebuilt δεν ξερεις καμμια φορα.
Οντως περιεργο!
Νικος

Πως κάνω planer rebuild?

Πρεπει να βγιες στο κρυφο μενου.
Βλεποντας οτιδηποτε πατας sevices στο remote control.
Μετα πατας με τη σειρα 0,0,1 select
Θα δεις μετα ενα νεο menu πας πανω του βρισκεις το rebuilt πατας το κουτακι του rebuilt και εισαι οκ.
Για λιγο το κουτι θα σου γραψει σε ενα banner ====HOUSEKEEPING PLEASE WAIT=======
Σε μερικα δευτεροπλεπτα το κουτι θα κελισει μονο του αλλα δεν θα κανει μονο του reboot.
Περιμενεις κανενα 3 λεπτο και ανοιγεις το κουτι.
Οταν ανοιξει το κουτι μην ανησυχησεις αν σουφαινεται το ρεμοτε κοματακι αργο.
Θα ειναι για μερικα λεπτα κι αυτο γατι το κουτι δεν εχει περιληψη για κανενα προγραμμα. Αν οας σε οποιοδηποτε καναλι και ζητησεις περιληψη θα σου γραφει ----PROGRAMME SYNIPSIS IS NOT AVAILABLE----
Μη μασας, αστο για λιγο και εισαι οκ, απλα κατεβαζει απο το δορυφορο..
Θα δεις μετα ενα γρηγορο κουτι αρκετα πιο responsive remote γενικα πιο ανετο χειρισμο.
Να το κανεις μια φορα την εβδομαδα ιδιαιτερα αν βλεπεις υλικο απο το δισκο σβηνεις γραφεις κτλ.
Γλυτωνεις πολλους μπελαδες...
Νικος

Astra 2B (28.2°E), 2010-04-08
Sky Digital: Sky Sports HD 4 is testing in DVB-S2 VideoGuard on 12344.00MHz, pol.H SR:29500 FEC:3/4 SID:3826 PID:514[MPEG-4] /642 Αγγλικά,662 Αγγλικά.

sky sports hd 4 testing!!! ερχεται και αυτό!

Το έκανα και τίποτα πάλι. Νο σιγκναλ λέει ακόμα. Όντως έγινε πιό γρήγορο το κουτί. Καμία άλλη ιδέα?

Δεν παει το μυαλο μου καπου αλλου ,
Δεν προσπαθεις να αλλαξεις τη θεση των feeds? Ειναι πολυ παραξενο η ιδια συχνοτητα να παιζει στο other channels αλλα οχι στο epg.
Αλλαξε τη θεση των feeds.
Nikos

PS Ξανακλειδωσε η υπηρεσια 3D. Εστειλα mail και μου απαντησαν οτι πρεπει να παρω τηκεφωνο αλλα μονο αν πληρω ολες τις προυποθεσεις αναμεσα τους και η τηλεοραση 3D ready.
Εχεις ακομα την υπηρεσια ενεργοποιημενη?

Αν δεν δουλεψει δοκιμασε το τελευταιο χαρτι,
Forced software download

Last edited:

sky sports hd 4 testing!!! ερχεται και αυτό!

και SkynewsHD
Ακομα δεν βλεπω το animal planetHD και το περιμενω πως και πως.
Το παραξενο ειναι οτι το καναλι εκπεμεπι απο Βρετανια στον Σκανδιναβικο και Τουρκικο δορυφορο και οχι στο συμπλεγμα του astra.
Am I missing something here?

Είσαι σίγουρος πως τα 3 itv1hd που έχω βάλει στα other channels έχουν την ίδια συχνότητα με αυτό που βρίσκεται στο epg? είναι όντως πολύ περίεργο, εάν πρόκειται για τις ίδιες συχνότητες

Είσαι σίγουρος πως τα 3 itv1hd που έχω βάλει στα other channels έχουν την ίδια συχνότητα με αυτό που βρίσκεται στο epg? είναι όντως πολύ περίεργο, εάν πρόκειται για τις ίδιες συχνότητες

Ναι,
Το καναλι εκπεμεπι τωρα σε 3 συχνοτητες
1. Την παλια συχνοτητα που εξεπεμπε και εκπεμπει ακομα απο τις 28,5 μη κωδικοποιημενα. Σ αυτη τη συχνοτητα το καναλι φαινεται σαν νουμερο και οχι με το ονομα του.
2. Νεα συχνοτητα μη κωδικοποιημενη επισης αλλα απο την πλατφορμα freesat και απο τον δυσκολο transponder 2D. Αδυνατη η ληψη του απο την Ελλαδα με φυσιολογικα πιατα.
3. Νεα συχνοτητα εκπεμπει κωδικοποιημενα πια απο την πλατφορμα skydigital
A. Γιa οσους εχουν καρτα ROI. Προστιθεται σαν add channel, αυτη τη φορα ανιχνευεται με το ονομα του και οχι σαν νουμερο
B. Για οσους εχουν καρτα UK. Εμφανιζεται αυτοματα στη θεση EPG 178

Δες αναλυτικα τις συχνοτητες στο www.kingofsat.net
Νικος

Last edited:

Θεωρείς πως υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται ρύθμιση το πιάτο μου, ή τσάμπα θα πληρώσω το 50άρικο για τον τεχνικό? Το itv του epg είναι στον Astra 2b 28.2?

Last edited:

Θεωρείς πως υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται ρύθμιση το πιάτο μου, ή τσάμπα θα πληρώσω το 50άρικο για τον τεχνικό? Το itv του epg είναι στον Astra 2b 28.2?

Καλημέρα,

επειδή παρακολουθώ την συζήτηση, σκέφτομαι μήπως φταίει η version του epg που έχεις..
Για παράδειγμα εγω που το βλέπω κανονικά στο κανάλι 178 η version του epg που έχω στον Pace είναι : sky+8.4.0.MultiPlatform.v3.0.0

Αυτή έχεις κι εσύ?