Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Παιδια, πηρα αυτες τις μερες αποκοδικοποιητη για να βλεπω την εκπομπη της DIGEA. Αιγιο μενω. Τα πιανω κομπλε, κανενα προβλημα. Απο εκει και περα, μου ειχαν πει οτι θα επιανα και τα ψηφιακα της ΕΡΤ (σινε+ κλπ) αλλα κατι τετοιο δε συμβαινει. Μηπως φταιει η κατευθυνση της κεραιας; Και παλι, φιλοι τα βλεπουν ταυτοχρονα, δε μετακινουν την κεραια καθε λιγο. Σημειωτεον, η δικια μου κοιταει στο Ξυλοκαστρο.

Παιδια, πηρα αυτες τις μερες αποκοδικοποιητη για να βλεπω την εκπομπη της DIGEA. Αιγιο μενω. Τα πιανω κομπλε, κανενα προβλημα. Απο εκει και περα, μου ειχαν πει οτι θα επιανα και τα ψηφιακα της ΕΡΤ (σινε+ κλπ) αλλα κατι τετοιο δε συμβαινει. Μηπως φταιει η κατευθυνση της κεραιας; Και παλι, φιλοι τα βλεπουν ταυτοχρονα, δε μετακινουν την κεραια καθε λιγο. Σημειωτεον, η δικια μου κοιταει στο Ξυλοκαστρο.

Εαν ο δεκτης που πηρες δεν υποστηριζει MPEG2 τοτε δεν θα μπορεις να πιανεις τα ψηφιακα της ΕΡΤ.

Υποστηριζει φιλε μου. Λες να διατυπωνα την απορια αυτη αν δεν υποστηριζε? Και update στο firmware εκανα, και αναζητηση στην αναζητηση, αλλα τα 4 της ERT δεν τα βρισκει ουτε με σφαιρες...

Μήπως η ΕΡΤ εκπέμπει από διαφορετικό σημείο εκπομπής και δεν έχεις τη δυνατότητα λήψης από το σημείο που βρίσκεσαι; Η αν συμβαίνει κάτι με τις ρυθμίσεις στον ψηφιακό δέκτη.

Re: Απάντηση: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Μήπως η ΕΡΤ εκπέμπει από διαφορετικό σημείο εκπομπής και δεν έχεις τη δυνατότητα λήψης από το σημείο που βρίσκεσαι; Η αν συμβαίνει κάτι με τις ρυθμίσεις στον ψηφιακό δέκτη.

Προφανώς είναι το πρώτο, διαφορετικό κέντρο εκπομπής της ΕΡΤ....

Ίσως να περιμένεις γιατί ακόμα σε στάδιο δοκιμών βρίσκονται, από ότι λέγεται αναμένουμε και την ΕΡΤ να εκπέμψει σε mpeg4 οπότε θα λυθεί και το πρόβλημα...

γειά σου πατριώτη. σε ποια περιοχή του Αιγίου είσαι; εγώ από Φανερωμένη τα πιάνω μια χαρά. βέβαια χρειάστηκε να γυρίσω λίγο την κεραία.

Εγω ειμαι Κουλουρα. Πηγα σε φιλο στη Φωνησκαρια (2 χλμ πιο περα) και δοκιμασα τον αποκωδικοποιητη μου, οπου τα πιανει κανονικα. Εδω ελεγε "Δεν υπάρχει σήμα" εκει που επρεπε να ειναι το σπορ + κλπ Επαναλαμβανω τα πιανω μια χαρα τα αλλα ψηφιακα. Γυρισα και την κεραια καπως σημερα, κοιταει εκει που κοιταει κ του φιλου. Αλλα τζιφος. Μηπως θελω κ αλλη κεραια; Τι να πω;

Εγω ειμαι Κουλουρα. Πηγα σε φιλο στη Φωνησκαρια (2 χλμ πιο περα) και δοκιμασα τον αποκωδικοποιητη μου, οπου τα πιανει κανονικα. Εδω ελεγε "Δεν υπάρχει σήμα" εκει που επρεπε να ειναι το σπορ + κλπ Επαναλαμβανω τα πιανω μια χαρα τα αλλα ψηφιακα. Γυρισα και την κεραια καπως σημερα, κοιταει εκει που κοιταει κ του φιλου. Αλλα τζιφος. Μηπως θελω κ αλλη κεραια; Τι να πω;

Aν τ'αναλογικά με καλό σήμα τα πιανεις καθαρά όπως ο φίλος σου ;

H αληθεια ειναι πως οχι. Γενικα εχω χειροτερο σημα απο αυτον... Αλλα ολοι στην περιοχη ειναι κομπλε. Μηπως φταιει καλωδιο να το αλλαξω ή καμια κεραια?

Τότε η εγκατάσταση σου έχει πρόβλημα.Πρέπει να ψάξεις τι φταίει.

Επίσης τσέκαρε και στους άμεσα γείτονες σου (αν γίνεται) αν λαμβάνουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ,γιατί μπορεί να είναι σε τέτοια θέση το σπίτι σου, που ότι και να κάνεις να μην γίνεται τίποτε.Το σήμα της ΕΡΤ δεν είναι και ότι καλύτερο από ισχύ εκτός μεγάλων πόλεων.