In My Humble
Banned
....και μολις περασα και μια σκορδαλια γυρω απο τον υπολογιστη πμας και εχουμε καλυτερη τυχη αυτην την φορα με τις γνωστες ερωτησεις μας
Μετά τα βαριά γερμανικά των προηγούμενων posts…
Είναι γνωστό και δεν το κρύβω ότι δεν είμαι φανατικός κανενός τέτοιου είδους προϊόντος, ούτε εξωτικών καλωδίων, ακίδων κλπ.
Αλλά διαβάζοντας τις δεκάδες των Posts εξακολουθώ να έχω απορία για το τι κάνει τελικά αυτό το προϊόν. Λέτε βελτιώνει τον ήχο. Δεκτόν. Σε τι; και με ποιόν τρόπο;
Μιάς και ο κ. Μενδρινός γράφει εδώ και είναι γνωστός και στον χώρο αν μη τι άλλο, θα ήθελα μια τεκμηρίωση για το τι και πως επιδρά στον ήχο. Δεν μ'' ενδιαφέρει να μας πει την σύστασή του, απλά δυό λόγια για τι ακριβώς κάνει. Προτιμώ να ακούσω δυό πράγματα από την "πηγή" και να γίνει ένας διάλογος παρά να διαβάσω ένα ξερό ξένο review.
Το θέμα της τιμής το θεωρώ δευτερεύον καθώς είναι θέμα του κάθε υποψήφιου αγοραστή να εκτιμήσει την αξία αναλόγως την βελτίωση ή όχι στο σύστημά του.
Κατά την γνώμη μου όσο δεν υπάρχουν πειστικές τεκμηριωμενες εξηγήσεις τόσο θα συνεχίζονται οι ειρωνίες και τα απαξιωτικά σχόλια.
Αν στην τελική δεν μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικά και απλά η εξήγηση είναι : "...δοκίμασέ το , να δεις αν κάνει διαφορά στο σύστημά σου..." τότε πάο πάσο, δεκτόν από μένα το θεωρώ ένα είδος ξεκάθαρης απάντησης και ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του.
....και μολις περασα και μια σκορδαλια γυρω απο τον υπολογιστη πμας και εχουμε καλυτερη τυχη αυτην την φορα με τις γνωστες ερωτησεις μας
hi-end κατηγορια? Που ειναι? Που πηγε? Πολλοι "χομπιστες" μαζευτηκαν τελικα εδω. Προκαλω λοιπον τους κυριους aprile may july ή οπως αλλιως λεγεται τον κυριο kosh και οποιον αλλο θελει για μια ακροαση στον χωρο μου με και χωρις αυτα τα purifiers. Θα ειναι και ο κυριος Μενδρινος εκει για να δωσει απο ΚΟΝΤΑ τις οποιες εξηγησεις θελουν τα παιδια!
+1
Oσοι ζητουν τεκμηρίωση, δεν ζητουν φυσικά να μας πει ο κ.Μενδρινός πώς κατασκεύασε τα purifiers...Το γραφω επειδή, μεταξύ αλλων, ακούστηκε κι αυτο. Λίγα λόγια για το τι κανουν θέλουμε ν'ακουσουμε. Δεν ειναι δυνατόν να θεωρούμε τους εαυτούς μας χομπίστες και να προτείνουμε ο ενας στον αλλο ενα προϊόν απλά λέγοντας "δοκίμασέ το"...
Επειδη τα παραπανω ειναι οτι πιο δικαιο γραφτηκε μεχρι στιγμης εγω θα γραψω για τις δικες μου εντυπωσεις απο τις ακροασεις που εκανα σε συστηματα με και χωρις τα purifiers.
Σημειωστε οτι τα συστηματα αυτα επαιζαν καλα απο μονα τους.Αυτο που ακουσα εγω με τα purifiers ειναι μεγαλυτερη διαφανεια,περισσοτερη πληροφορια και στερεοφωνικη εικονα.Ακουσα λεπτομερειες στην ηχογραφηση που ενω ηταν εκει με τις συσκευες αυτες εγιναν σαφως πιο καθαρες και εντονες.Ιδιως σε ζωντανες ηχογραφησεις.
Επαναλαμβανω οτι τα συστηματα ηταν ηδη αριστα.Ετσι λοιπον εαν με ρωτας αν αξιζει η αγορα τους θα σου πω οτι εαν εισαι ευχαριστημενος με τον ηχο του συστηματος σου και θες το κατι παραπανω χωρις να αλλαξεις κατι αλλο τοτε ναι αξιζουν οπωσδηποτε μια ευκαιρια.Αν δεν εισαι ευχαριστημενος τοτε ψαξε αλλου σε αλλα πιο σημαντικα πραγματα και πιο "χειροπιαστα" πραγματα συμπεριλαμβανομενων και των καλωδιων.Και εδω θα πω και κατι αλλο.Εαν εχεις ενα συστημα που κοστιζει πχ 5000 ευρω και πιστευεις οτι αν δωσεις αλλα τοσα για καλωδια θα παρεις το κατι παραπανω απο το συστημα σου τοτε κρατα τα καλωδια που εχεις και δωσε στα purifiers μια ευκαιρια.
Αυτη ειναι η δικια μου αποψη.Και μιλαω για αυτα που εισεπραξα εγω απο αυτα που ακουσα.
Με τα δικα μου ταπεινα αυτια τα οποια δεν ειναι ουτε χρυσα,ουτε ασημενια,ουτε απο ψ@λ@δερμα που αμα τα χαιδεψεις γινονται κορνες της Acapella.(ουπς σορρυ για την αβαντα!!!)
Ρε παιδια θα τρελαθω τελειως με αυτα που ακουω (και βλεπω).
...
Αλλα βρε ανθρωπε του θεου, πανω απο την ακτινα lazer για ποιο λογο να το βαλεις??
Φυσικη λυκειου εχεις κανει ?? Δεν ξερει καν ο κατασκευαστης (που ειναι απο διπλα αν καταλαβα καλα - διωρθωστε με) οτι το φως lazer δεν νιωθει τα μαγνητικα πεδια που δημιουργουν οι συσκευες??
...
It is recomended that in any technical installation to avoid powering the various Audio-visual equipment from different electrical phases.
In a building that houses TV , Radio stations, production or post production facilities etc. the three phase mains supply usually is used as follows:
one phase is used forpowering the Audio visual equipment via a single phase UPS,
the second for the IT network also via UPS, and lights,
and the third for A/C and other utilities.
In most serious istallations the audio visual equipent have their own technical earth.
The reason for this is to avoid noise/hum generated when the signals from two equipment powered from two different phases, meet. When this is not possible i.e. when an external signal needs to be connected to the facility then a special isolation transformer is used.
The existence of noise/hum is totaly random and cannot be pre-arranged to appear in an installation.
What I am describing in my previous message, is how to do a professional installation, with hundreds of equipment and many kilometres of cabling, not just a home Hi Fi system. The difference being that in a big installation when you suddenly discover hum, you cannot say "oh shit, I have to do it all over again, sorry!!!"
When you lay down the plans to wire BBC's Bush House Broadcast Centre in London, you must know from the begining that you minimise all risks for noise/hum, otherwise you loose your job!!!
So there, the installation is done the way I say.
Now, when it comes to Home Hi Fi set ups, you can do whatever you like, you can even power your different components from your neighbor's house. If there is a problem, you can do it again, it is not a big deal. But usually, it is common practice to power all equipment from the same electrical phase. The fact that you do it differently and you do not have problems, is pure luck!
I do not read casually about these things, I am applying these methods in my work for the last 22 years, because these are the methods outlined by the IEE and IEEE for this type of installations. And this is not showing off.
Μια ιδέα για το πως μπορεί να λειτουργούν:
Μέσα στα υλικά περιέχεται χαλαζίας και κομμάτια χαλκού. Μήπως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δημιουργεί ρεύματα εξ' επαγωγής στον χαλκό, τα οποία απορροφώνται από τον χαλαζία πιεζοηλεκτρικά; Λέω τώρα...
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostriction
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.