Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Ξεχασα εντελως την action camera που σταματησε στο τελωνειο και μολις το ΣΚ που μας περασε τους εστειλα ηλεκτρονικα τα δικαιολογητικα που μου ζητησαν, οπως τα αναγραφω παραπανω.
Σημερα, σχεδον αμεσως δηλαδη, μου απαντησαν οτι το δεμα απελευθερωνεται:

Τους βαθμολογω με Αριστα. Μπραβο τους και για την αμεση ανταποκριση αλλα και που δεν μας ταλαιπωρουν πλεον οταν δεν χρειαζεται. Ολα με email, ομορφα και πολιτισμενα.
Ενα ακομα μπραβο καθως φαινεται οτι κατι κινειται στους ελεγχους. Δεν μας συμφερει βεβαια αλλα ετσι ειναι το σωστο. Η εικονα του μπαχαλου ηταν λυπηρη.

Απίστευτο. ας ελπίσουμε να άλλαξε κάτι πραγματικά στις υπηρεσίες τους και να μην είναι κάποια εξαίρεση της στιγμής, ίδωμεν...

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

και εγω σημερα με ειδοποιησε το τελωνειο να πληρωσω φορο για ενα κινητο που ηρθε απ ο ολλανδια

Μια ερώτηση προς οποίον μπορεί να γνωρίζει..
Είναι να μου στείλουν από Κίνα κάτι το οποίο είναι από εγγύηση. Κοστίζει περίπου 250 ευρώ, αλλά λόγω εγγύησης θα πληρώσω περίπου 60. Πως θα αποδείξω στο τελωνείο ότι δεν είμαι ελέφαντας;
Ο κινεζος πωλητής θα γράψει ότι είναι από εγγύηση και οτι το κόστος είναι 60 ευρώ, αλλά τι θα κάνω με τον (ισως περίεργο) υπάλληλο στο τελωνείο;;;

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Από την απόδειξη που σου έδωσε το Ταχυδρομείο όταν το έστειλες πίσω

Μα δεν το έστειλα πίσω.

Αποδειξη από το PayPal έχω. Για να δούμε, βλέπω να γίνεται μάχη. Έχω ακούσει κάτι κουλά του τύπου ότι οι υπάλληλοι του τελωνείου τσεκάρουν τιμές από aliexpres και άλλα παρόμοια κινεζοσαιτ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Απίστευτο. ας ελπίσουμε να άλλαξε κάτι πραγματικά στις υπηρεσίες τους και να μην είναι κάποια εξαίρεση της στιγμής, ίδωμεν...

εγω ελαβα σημερα μια επιστολη,που αναφερει οτι θελουν την αποδειξη του Paypal της αγορας απο το ebay.
την εστειλα το απογευμα μεσω email,γυρισε πισω..
πριν λιγο την ξαναεστειλα απο αλλο email..
για να δουμε..

Κάποια στιγμή θα έρθει & θα ισορροπήσει & εκεί το σύστημα.
Θα αργήσουν λίγο ακόμα να το καταλάβουν ότι & ή αγορά πρέπει να προχωρήσει & οι έλεγχοι να είναι γρήγοροι & δίκαιοι.

Κόσμο να βάλουν στα ΕΛΤΑ στις παραλαβές γιατί εκεί γίνεται τραγέλαφος κάθε μέρα.

καλησπερα παιδια θελω να παραγγείλω κάποια πραγματα απο bankgood και μου λεει σαν αποστολή air parcel register λετε να εχω καποιο προβλημα με αποστολή;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλησπερα παιδια θελω να παραγγείλω κάποια πραγματα απο bankgood και μου λεει σαν αποστολή air parcel register λετε να εχω καποιο προβλημα με αποστολή;

Eιναι απλη αποστολη με tracking number.
Σε καθε αποστολη πλεον, ειτε απλη, ειτε registered υπαρχει ο κινδυνος τελωνειου. Περισσοτερο απο οτι παλαιοτερα.

Εαν κατι ειναι συσκευασμενο μεσα σε κουτι που παραπεμπει σε τηλεφωνο, ταμπλετ, φωτογραφικη μηχανη κλπ, τοτε υπαρχει πιθανοτητα να σταματησει για ελεγχο. Οπως και καθε μεγαλουτσικο πακετο.
Αν η πραγματικη αξια του προιοντος ειναι μεχρι 20 ευρω, τοτε δεν υπαρχει θεμα, ας σταματησει στο τελωνειο. Αρκει η αποδειξη/τιμολογιο απο το καταστημα που αναφερει και τον τροπο πληρωμης.

Eιναι απλη αποστολη με tracking number.
Σε καθε αποστολη πλεον, ειτε απλη, ειτε registered υπαρχει ο κινδυνος τελωνειου. Περισσοτερο απο οτι παλαιοτερα.

Εαν κατι ειναι συσκευασμενο μεσα σε κουτι που παραπεμπει σε τηλεφωνο, ταμπλετ, φωτογραφικη μηχανη κλπ, τοτε υπαρχει πιθανοτητα να σταματησει για ελεγχο. Οπως και καθε μεγαλουτσικο πακετο.
Αν η πραγματικη αξια του προιοντος ειναι μεχρι 20 ευρω, τοτε δεν υπαρχει θεμα, ας σταματησει στο τελωνειο. Αρκει η αποδειξη/τιμολογιο απο το καταστημα που αναφερει και τον τροπο πληρωμης.
ευχαριστω ειχε μεταφορικα 1,80 και έβαλα και shipping insurance και tariff insurance τωρα τι σημαίνουν αυτα μη με ρωτάτε δεν ξερω 19,28 ηταν η αξια του δεματος και πληρωσα 20,16 μαζί με μεταφορικά και τις ασφάλειες αλλα ειχα και μια έκπτωση απο πόντους και βγήκε τόσο

εγω ελαβα σημερα μια επιστολη,που αναφερει οτι θελουν την αποδειξη του Paypal της αγορας απο το ebay.
την εστειλα το απογευμα μεσω email,γυρισε πισω..
πριν λιγο την ξαναεστειλα απο αλλο email..
για να δουμε..

...και για ενα μελανι για Plotter αξιας 90 ευρω,φαγαμε τελωνειο 36 ευρω...

Σημερα παρελαβα ενα δεμα συστημενο απο Amazon Αγγλιας ...αλλα ηρθε απο Ινδια!!!

Το δεμα ειχε μια κασετινα με ενα κατσαβιδι μπαταριας της Bosch αξιας περιπου 50 ευρω και βαρους ~ 2 κιλων.

42433876885_ba6b59454a_c.jpg

Παραδοξως, ενω περασε απο τελωνειο, αφεθηκε ελευθερο.. Kανονικα επρεπε να πληρωθει ο ΦΠΑ και τα εξοδα τελωνειου.
Στην ετικεττα γραφει gift (!!), αναφερει οτι ειναι εργαλειο και αξια 2500, μαλλον ινδικες ρουπιες, οι οποιες αντιστοιχουν σε ~30 ευρω, οποτε παλι ξεπερνα το οριο των ~20 ευρω για τελωνιακως ελευθερα προιοντα.

41528540580_d6f11687c6_b.jpg

Tις προαλλες παρελαβα μια action camera απο Ηοng Kong αξιας 10 ευρω, οπως ειχα αναφερει και σε αλλο ποστ, και μου ζητηθηκε απο το τελωνειο αποδειξη/τιμολογιο/paypal.
Toυς εστειλα μονο το τιμολογιο που ειχα στα χερια μου απο την εταιρεια το οποιο ανεγραφε την αξια και τον τροπο πληρωμης (paypal). To δεμα αφεθηκε ελευθερο (ειχε ανοιχτει απο το τελωνειο).

42582608034_9fa9bf7e18_b.jpg

θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί όλο και περισσότεροι κινεζοι/ινδοι μπαίνουν στο αμαζον. Όχι για την ποιότητα αλλά για το τελωνείο.
Νομίζεις ότι αγοράζεις από EU και την πατάς.

θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί όλο και περισσότεροι κινεζοι/ινδοι μπαίνουν στο αμαζον. Όχι για την ποιότητα αλλά για το τελωνείο.
Νομίζεις ότι αγοράζεις από EU και την πατάς.

Ετσι ακριβως!!
Πριν χρονια ειχα παρει κατι απο αμαζον αγγλιας αλλα ο πωλητης ηταν κινεζος, το δεμα εσταλει απο Κινα, σταματησε στο ρουμανικο τελωνειο (εμενα ρουμανια τοτε) και πληρωσα φορους για ενα προιον κατω των 5 ευρω.

Θελει προσοχη ειδικα εαν βλεπεις δωρεαν μεταφορικα οπως στην παραπανω περιπτωση του κατσαβιδιου απο την Ινδια.
Προσωπικα το ρισκαρα γιατι το συγκεκριμενο κατσαβιδακι διατιθεται μονο στην αγορα της Ινδιας εδω και ενα χρονο. Δεν μπορεις να το βρεις αλλου.