Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Υπαρχει περίπτωση παραγγελία από Amazon Αγγλίας να πέρασει τελωνειο; μου γράφει ότι ξεκίνησε διαδικασία εκτελωνισμου

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι βεβαια, υπαρχει περιπτωση εαν ο πωλητης του αμαζον στελλει απο Κινα, κατι που ειναι συνηθισμενο τα τελευταια χρονια. Εχει γεμισει κινεζους πωλητες το Αμαζον και καποιοι απο αυτους δινουν δωρεαν μεταφορικα παντου.

Οποτε δεν εχει καμμια διαφορα εαν το πηρες απο το αμαζον αγγλιας καθως εαν το δεματακι ερχεται απο Κινα θα ακολουθησει την διαδιακασια εκτελωνισμου για χωρες εκτος Ευρωπης. Εαν η αξια ειναι μικροτερη των 22 ευρω με τα μεταφορικα μεσα, δεν θα εχεις θεμα.

Αν το ήξερα θα τα έπερνα χωρια... Είναι περίπου 29 η αξία και 37 ευρω στο σύνολο με μεταφορικά.
.... Την έπαθα σαν αρχαρια.... Αλλά και πάλι κερδισμένη βγαίνω εδώ θα μου έβγαιναν 100. Θα πληρώσω φόρο για την τιμή των προϊόντων ή για όλο το ποσό με τα μεταφορικά μαζί;

Σπασαμε ρεκορ... παραγγελια απο Κινα 19 Ιανουαριου εφτασε την προηγουμενη εβδομαδα..
Λογω τελωνειου !

Αν το ήξερα θα τα έπερνα χωρια... Είναι περίπου 29 η αξία και 37 ευρω στο σύνολο με μεταφορικά.
.... Την έπαθα σαν αρχαρια.... Αλλά και πάλι κερδισμένη βγαίνω εδώ θα μου έβγαιναν 100. Θα πληρώσω φόρο για την τιμή των προϊόντων ή για όλο το ποσό με τα μεταφορικά μαζί;

εκτελωνισμο συν φπα της χωρας εαν θυμαμαι καλα.
για κανα 25αρι σε κοβω.

μπακαλιστικα το ανεφερα βαση ενος αντιστοιχου πακετου που φορολογηθηκα εγω πριν κατι μηνες.
μακαρι να ειναι λιγοτερα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα βλέπω στην ups ότι θα μου έρθει αύριο..... Λέτε να το γλιτωσα; θα δείξει..... Πάντως το ένα αντικείμενο είναι από Κινα και το άλλο από Κύπρο. Τώρα πως τα στείλανε μαζι απορώ;

Εντελώς ενημερωτικά, παρόλο που έγραφε στο Αμαζόν ότι ξεκίνησε η διαδικασία εκτελωνισμου.... Εχθές παρέλαβα κανονικότατα από γενική το δεματακι μου χωρίς καμία επιβάρυνση!

Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Εμένα μου έρχονται δέματα που είχα ξεχάσει...

Με Priority Line από Hong Kong περνάει τελωνείο ?

Καθε εταιρεια μπορει να ονομαζει 'priority line' εναν διαφορετικο τροπο αποστολης απο μια αλλη. Δεν σου εγγυαται κανεις δηλαδη οτι δεν θα περασει τελωνειο, εκτος και εαν το αναφερει.

Απο ποια εταιρεια παρηγγειλες? Συνηθως αναγραφουν τις διαφορές που εχουν οι τροποι αποστολης που διαθετουν.

Το priority direct mail του banggood φαινεται οτι δεν περναει απο τελωνειο γιατι εκτελωνιζει στην Ολλανδια.

Το priority direct mail του banggood φαινεται οτι δεν περναει απο τελωνειο γιατι εκτελωνιζει στην Ολλανδια.

Από πέρυσι στέλνει και με το Γερμανικό ταχυδρομείο (DHL Paket) και, κατά τη γνώμη μου, είναι η καλλίτερη μέθοδος αποστολής γιατί το δέμα έρχεται οδικώς από τη Γερμανία (Feucht) στην Αθήνα, στις αποθήκες της DHL στο Κορωπί, και διανέμεται στον παραλήπτη από την DHL στις περιοχές που έχει καταστήματα και με courier στην υπόλοιπη Ελλάδα, και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις το μπελά (μεγάλες καθυστερήσεις) των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο.
Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις τη μεταφορική (NL ή DHL Paket).

Προ ημερών διάβασα ότι για την ίδια μέθοδο αποστολής (PDM) χρησιμοποιεί τώρα και το ταχυδρομείο του Λουξεμβούργου, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η σωστή λειτουργία του.

Από πέρυσι στέλνει και με το Γερμανικό ταχυδρομείο (DHL Paket) και, κατά τη γνώμη μου, είναι η καλλίτερη μέθοδος αποστολής γιατί το δέμα έρχεται οδικώς από τη Γερμανία (Feucht) στην Αθήνα, στις αποθήκες της DHL στο Κορωπί, και διανέμεται στον παραλήπτη από την DHL στις περιοχές που έχει καταστήματα και με courier στην υπόλοιπη Ελλάδα, και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις το μπελά (μεγάλες καθυστερήσεις) των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο.
Το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να επιλέξεις τη μεταφορική (NL ή DHL Paket).

Προ ημερών διάβασα ότι για την ίδια μέθοδο αποστολής (PDM) χρησιμοποιεί τώρα και το ταχυδρομείο του Λουξεμβούργου, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η σωστή λειτουργία του.
Το έχεις γράψει ξανά αυτό . Δεν ξέρω πως λειτουργεί για Αθήνα , αλλά για Θεσσαλονίκη αν έρθει από Γερμανία με DHL έμπλεξες με ένα από τα χειρότερα καταστήματα γενικής ταχυδρομικής στην Ελλάδα . Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στην πόρτα σου . Σε αντίθεση με τα ΕΛΤΑ που αν δεν το αφήσουν στην θυρίδα με παίρνουν τηλέφωνο ότι έχω δέμα...

Αυτή τη στιγμή περιμένω πακέτο από Γερμανία , από γερμανικό κατάστημα όπου στάλθηκε στις 8 του μήνα και σήμερα πήρε ενημέρωση ότι είναι Αθήνα . Με DHL ... Το ζα μου είναι αργά .

Το έχεις γράψει ξανά αυτό . Δεν ξέρω πως λειτουργεί για Αθήνα , αλλά για Θεσσαλονίκη αν έρθει από Γερμανία με DHL έμπλεξες με ένα από τα χειρότερα καταστήματα γενικής ταχυδρομικής στην Ελλάδα . Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στην πόρτα σου . Σε αντίθεση με τα ΕΛΤΑ που αν δεν το αφήσουν στην θυρίδα με παίρνουν τηλέφωνο ότι έχω δέμα...

Αυτή τη στιγμή περιμένω πακέτο από Γερμανία , από γερμανικό κατάστημα όπου στάλθηκε στις 8 του μήνα και σήμερα πήρε ενημέρωση ότι είναι Αθήνα . Με DHL ... Το ζα μου είναι αργά .

Και εσύ επαναλαμβάνεις τις ίδιες αρνητικές απόψεις σου για την αποστολή δεμάτων από Κίνα, μέσω Γερμανικού ταχυδρομείου, επειδή δεν έχει κατάστημα η DHL στη Θεσσαλονίκη.
Τι να κάνουμε τώρα;
Εγώ παραμένω απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή τη μέθοδο αποστολής, αφού μένω στην Αθήνα και εσύ όχι.

Αλλά και το παράδειγμα που αναφέρεις είναι ατυχές, γιατί μιλάμε για τριγωνικές αποστολές από Κίνα (PDM) και όχι κανονικές από Γερμανία.

Και εσύ επαναλαμβάνεις τις ίδιες αρνητικές απόψεις σου για την αποστολή δεμάτων από Κίνα, μέσω Γερμανικού ταχυδρομείου, επειδή δεν έχει κατάστημα η DHL στη Θεσσαλονίκη.
Τι να κάνουμε τώρα;
Εγώ παραμένω απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή τη μέθοδο αποστολής, αφού μένω στην Αθήνα και εσύ όχι.

Αλλά και το παράδειγμα που αναφέρεις είναι ατυχές, γιατί μιλάμε για τριγωνικές αποστολές από Κίνα (PDM) και όχι κανονικές από Γερμανία.
Ναι ομως ειτε αθηνα ειτε θεσσαλονικη μεσω Ολλανδιας ποτε δεν υπηρχε προβλημα. Την ανωτερωτητσ της dhl δεν βλεπω , οχι στις τριγωνικες, ουτε στις δικες της αποστολες. Και εχει καταστημα στην Θεσσαλονικη...

Ναι ομωςειτε αθηνα ειτε θεσσαλονικη μεσω Ολλανδιας ποτε δεν υπηρχε προβλημα. Την ανωτερωτητσ της dhl δεν βλεπω , οχι στις τριγωνικες, ουτε στις δικες της αποστολες. Και εχει καταστημα στην Θεσσαλονικη...

Δεν προσπαθώ να σε μεταπείσω και προσπάθησε και εσύ να κάνεις το ίδιο.

Για μένα, η αποστολή PDM από Banggood, με το Γερμανικό ταχυδρομείο, είναι η καλλίτερη μέθοδος, αφού φτάνει στα χέρια μου από την courier, χωρίς να μπλέξει με τις καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ, στη μέθοδο μέσω του Ολλανδικού ταχυδρομείου.

Τόσο απλά.

Δεν προσπαθώ να σε μεταπείσω και προσπάθησε και εσύ να κάνεις το ίδιο.

Για μένα, η αποστολή PDM από Banggood, με το Γερμανικό ταχυδρομείο, είναι η καλλίτερη μέθοδος, αφού φτάνει στα χέρια μου από την courier, χωρίς να μπλέξει με τις καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ, στη μέθοδο μέσω του Ολλανδικού ταχυδρομείου.

Τόσο απλά.

Εσυ απλα αναφερεις μια μεμονομενη ατομικη προτιμηση και εγω ενα γενικευμενο προβλημα με την dhl για ολη την περιοχη του Νομου Θεσσαλονικης με διπλασιους χρονους αναμονης και ταλαιπωρίας απο την αποστολη μεσω Ολλανδιας... Δεν χρειαζεται να σε πεισω. Εσυ απλα γενικευεις κατι υποκειμενικο...