Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Re: Απάντηση: Re: Tαχυδρομεία - Τελωνεία

Τα εισερχόμενα όμως είναι άλλο θέμα. Περιμένω από Γερμανία ένα που έφυγε στις 17 Δεκεμβρίου και τα ΕΛΤΑ ούτε το βλέπουν ακόμη. Θα δούμε...
Εσείς από εισερχόμενα εξωτερικού με ΕΛΤΑ τον τελευταίο καιρό τι εμπειρίες έχετε?

Εισερχομενο (φακελος περιπου χοντρουτσικος συστημενο) απο γερμανια εφυγε 1-12-2020 εφτασε σημερα μεσω ΕΛΤΑ.

Σπασαμε ολα τα ρεκορ.....

Εντάξει τότε σε καλό δρόμο είμαι! :flipout:

1-2 φορές και σε καιρό "ειρήνης" μου έχει συμβεί αυτό τα τελευταία 10+ χρόνια. Από Γερμανία μία φορά ένα είχε κάνει 40 μέρες (καμήλα το έφερε μάλλον). Ας περιμένουμε.

Πάντως τον τελευταίο μήνα με DHL από Γερμανία μου ήρθαν διάφορα μέσα σε μία εβδομάδα χωρίς πρόβλημα, αν και λίγα χρόνια πριν τουλάχιστόν στη δική μου περίπτωση ήταν οι χειρότεροι όλων για εισερχόμενα.

Από Γερμανία μία φορά ένα είχε κάνει 40 μέρες (καμήλα το έφερε μάλλον.

Στην Ελλαδα ειναι το προβλημα στα κεντρα διαλογης.

Το συγκεκριμενο ειχε πατησει Ελλαδα απο 8 Δεκεμβριου δηλαδη εκανε μια εβδομαδα απολυτα λογικο.

Θεσσαλονικη για την ακριβεια....εκει εκατσε να κλωσησει ενα μηνα!!!! και τελικα ειπε να κατεβει Αθηνα.

Δεν περιγραφω αλλο....

Το θέμα σε αυτό που περιμένω είναι ότι ακόμη δεν εμφανίζεται Αθήνα.
Αν εμφανιστεί μετά θα πάρει μπρος...(από τότε που εμφανίζεται έως τώρα δεν μου έχει αργήσει κάτι σαν αυτά που διαβάζω)

Υπάρχουν πολύ πιο φτηνοί γι'αυτές τις δουλειές.
Εγώ στέλνω δέματα συνεχώς στο Μόναχο και πληρώνω 25 μέχρι 10 κιλά κι απο κει και πάνω 2,5 το κιλό.
Το παραλαμβάνουν στην πόρτα μου και το παραδίδουν στην πόρτα τους στο Μόναχο σε 2-3 μέρες.

Με DHL EXPRESS ;

Με DHL EXPRESS ;

Για εταιρίες courier αποκλειστικά μιλάτε;
Δεν έχω πάει τόσο πίσω να διαβάσω, μήπως λέμε διαφορετικά πράγματα;
Εγώ για μεταφορέα μιλάω, για Γερμανία σε δρομολόγια που κάνει κάθε 20 μέρες.

Για εταιρίες courier αποκλειστικά μιλάτε;
.

Ε ναι για κουριερ...
Αλλά και το απλό συστημένο των ΕΛΤΑ δεν νομίζω πως έχει μεγάλες χρεώσεις
Για 2 κιλά αν θυμάμαι καλά για Κίνα μου ζήτησαν 27 ευρώ και η παραλαβή έγινε σε 22 μέρες ( όλα αυτά εντός εορτών)

Μια βοήθεια γιατί κάπου τα έμπλεξα
Ήρθε στη γυναίκα ένα φούτερ από Ολλανδία με ups. Το νούμερο ήταν μικρό και πρέπει να γυρίσει για αλλαγή.
Πως το στέλνω χωρίς να πληρωσω μεταφορικά; Πήγα στην asc και μου ζητούσαν αριθμό εντολής (δηλαδή ότι η χρέωση θα γίνει στον έμπορα) δεν κατάλαβα και πολύ τι ζητάνε..
Μήπως πρέπει να το στείλω με την ups που το έφερε; Και αν ναι, χρησιμοποιώ άλλο courier για να πάει εκεί; Το να πάω μόνος μου δεν συμφέρει είναι πολύ μακρυά (Κορωπι λέει κεντρικά μόνο)
Δεν μου έχει ξανατύχει και δεν ξέρω την διαδικασία

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Προσοχή απάτη! Από φίλη που το ανέβασε στ fb η οποία όπως λέει ότι δεν περιμένει κάποια παραγγελία. Επειδή ο όλο και περιμένουμε κάποιο δέμα, βρήκαν ευκαιρία οι απατεώνες.
5995b492333ebdd1ba554c9bcd8ea5ff.jpg

Επειδή έχω χρόνια να αγοράσω από ΗΠΑ και δεν θυμάμαι...
Από ebay πληρωνωντας τα import charges ξεμπερδευω με επιπλεον χρεώσεις από το τελωνείο;
Νομίζω πριν 8 χρόνια για αγορά λαπτοπ έτσι είχα κάνει αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κατι.

Και από την δική μου εμπειρία το ίδιο.
Στη δική μου περίπτωση μάλιστα, μου επιστρέψανε και κάποιο μικρό ποσό γιατί είχαν κρατήσει λίγο περισσότερα από όσο έπρεπε.

Παραπάνω πάντως δεν πρόκειται να ζητήσουν (από όσα έχω ακούσει τουλάχιστον)

Να και κάτι καλό του Brexit.

Επειδή στα προϊόντα μικρής αξίας δεν μπαίνει ΦΠΑ και σε συνδυασμό με χαμηλά ταχυδρομικά, μερικές αγορές είναι συμφέρουσες.

Έψαχνα για ένα πενσάκι και διάβασα το μήνυμα του Χιώτη, που απατώντας στον Nickola πρότεινε τη γιαπωνέζικη πένσα της Engineer

Κοιτάξτε: Ενώ η πένσα κάνει 15 λίρες, στο ταμείο πάει με 12,5 αφού αφαιρείται ο ΦΠΑ και με τα ταχυδρομικά πάει στα 17,3 (19,5 ευρω δηλαδή).
Το ίδιο πενσάκι στο Amazon.de βγαίνει στα 36 ευρω!

Screenshot 2021-01-16 at 7.59.06 AM.jpg

Την παρήγγειλα. Ελπίζω να μην υπάρξει κάποια έξτρα χρέωση. Θα ενημερώσω έτσι και αλλιώς :)

(επειδή είχα κάνει μια δωρεαν δοκιμαστική Prime συνδρομή που ισχύει ακόμα, ίσως μου βγαίνει 2 λίρες φτηνότερα.
Και πάλι όμως συμφέρει, αρκεί να μην υπερβεί τα 22 ευρώ και μπουν πρόσθετες χρεώσεις).

Ετσι ειναι, το ειχα γραψει και παραπανω σε αυτο το νημα, οι μικρες αγορες καθιστανται πιο συμφερουσες λογω απουσιας εγγλεζικου αλλα και Ελληνικου ΦΠΑ.
Εχω παραγγειλει ηδη και εγω καποια πραγματατακια μεχρι 22 ευρω συνολικα.

Επισης ισως ειναι καλο να ζητας απο το αμαζον την τιμολογηση σε ευρω αντι σε λιρες.
Περαν απο το οτι ειναι ξεκαθαρο στο τελωνειο το ποσο που πληρωνεις, νομιζω οτι ειναι και πιο συμφερουσα η προτεινομενη αγγλικη ισοτιμια απο τις χρεωσεις των Ελληνικων τραπεζων.

Αμάν Μιχάλη πάλι σε έξοδα μας βάζεις -bye-
Την έβαλα κι εγώ την παραγγελία αλλά για την μεγαλύτερη την pz-58 προκειμένου να έχω την επιλογή για μεγαλύτερο εύρως βίδας.
Η τιμή με τα μεταφορικά βγ'ηκε στα 21,50

Εμένα δεν με βόλεψε καθόλου η συγκεκριμένη πένσα, την έχω στην αχρηστία...
Και δεμένη βέβαια γιατί αλλιώς δεν μένει κλειστή.

Έχει ένα καπάκι/κάλλυμα για να την κρατάει κλειστή. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμένα με έχει πολυβολέψει.

Ειναι πενσα ειδικου σκοπου, δεν ειναι πενσα γενικης χρησης.

Σε εμενα εχει φανει παρα πολυ χρησιμη και αυτη η μεσαια αλλα ειδικα η πιο μικρη που ειναι ακομα πιο ιδανικη για τις μικρες προβληματικες βιδες.