Ακολουθεί μεγάλο POST
Ψάχνω 5 χρόνια να βρω κάποιο smart θερμοστάτη για το σπίτι αλλά πάντα έκανα πίσω γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει για το σπίτι μου!
Ζω σε πολυκατοικία - παραδοσιακά - και έχω κεντρική θέρμανση με αέριο. έχω τον κλασικό παλιό θερμοστάτη με την ροδελίτσα (επιλογή θερμοκρασίας) που ορίζεις στο περίπου πόσο θέλεις να ζεστάνει το σπιτι και κλείνει όταν ο θερμοστάτης (που είναι στον διάδρομο του σπιτιού) νιώσει την θερμοκρασία που έχεις ορίσει.
Το αποτέλεσμα είναι στο σαλόνι να έχει ζέστη και στα δωμάτια δροσούλα... αν και ο θερμοστάτης είναι πιο κοντά στα δωμάτια.
Πρώτη φορά βρίσκω θερμοστάτη και βλέπω ότι τον έχουν βάλει αρκετοί στην Ελλάδα (και έχει και support).... γιατί με το NEST δεν έπαιρνα και πολλά θετικά μηνύματα.
Το αν το σύστημά μου υποστηρίζει τον θερμοστάτη θα το μάθω από ότι κατάλαβα μέσω του support της TADO αφού τους στείλω φωτογραφία.
Έχω να ρωτήσει τα εξής :
1) Πρέπει να πάρω και τον κεντρικό θερμοστάτη και τα smart radiator για να δουλεύει σωστά?
2) Εάν πάρω ΜΟΝΟ τον Κεντρικό Θερμοστάτη ... οι πληροφορίες που σου δίνει (υγρασία, θερμοκρασία δωματίου κτλ κτλ) θα είναι μόνο για την περιοχή του θερμοστάτη (διάδρομος) ? (φαντάζομαι ναι, αλλά ρωτώ)
3) Εάν θέλω ΦΟΥΛ πληροφορία για το κάθε δωμάτιο, πρέπει να βάλω radiator thermostats σε κάθε δωμάτιο ?
4) Εάν δεν πάρω τα radiator thermostats, πως παίζει το πιο σώμα ανάβει και πότε ? μήπως εάν δεν βάλω σε κάθε δωμάτιο radiator θερμοστατη απλά θα λειτουργεί όπως ο παραδοσιακός θερμοστάτης με την διαφορά ότι το ελέγχεις μέσω app και remotely ?
5) Πρέπει να πάρω το ΚΙΤ υποχρεωτικά ? Στο σημείο που θα μπει ο Θερμοστάτης πιάνει το wifi ..... χρειάζομαι και το bridge ?
6) στα δωμάτια που δεν πιάνει wifi, εάν βάλω radiator thermostat πως θα επικοινωνεί με τον κεντρικό Θερμοστάτη ?
7) Βάζοντας το bridge και τον Θερμοστάτη + radiator thermostats, μήπως η κεντρική μονάδα λειτουργεί και σαν wifi extension για να επικοινωνούν οι θερμοστάτες μεταξύ τους ?
Αυτά για τώρα ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί .... εάν θέλει !
ΥΓ. Μετά θα πάω και στο κομμάτι του συναγερμού που διάβασα, ότι μέσω του θερμοστάτη μπορείς να τον οπλίζεις ... γιατί είναι ενδιαφέρον !