Τακτική nova με συνδρομητές ελεύθερης κάρτας

Διαφορετική κωδικοποίηση εννοείς?
Κυκλοφορούν και τα HD της Nova πάντως αλλά όχι τόσο πολύ.

Εγώ πάντως είμαι της άποψης πως ότι θέλουν να σπάσουν αυτοί που κάνουν την δουλειά, το σπάνε.
Και όταν λέω θέλουν εννοώ έχουν οικονομικό όφελος.
Δεν υπάρχει πακέτο σε εύκολο δορυφόρο για την Ευρώπη και μεγάλη ζήτηση που να μην έχει σπάσει.

Στο skyuk υπαρχει παντρεμα καρτας αλλα δεν υπαρχει κλειδωμα με secure silicon οπως υπαρχει στον δεκτη τις nova και του ΟΤΕ

Re: Απάντηση: Τακτική nova με συνδρομητές ελεύθερης κάρτας

Εγώ πάντως είμαι της άποψης πως ότι θέλουν να σπάσουν αυτοί που κάνουν την δουλειά, το σπάνε.
Και όταν λέω θέλουν εννοώ έχουν οικονομικό όφελος.
Δεν υπάρχει πακέτο σε εύκολο δορυφόρο για την Ευρώπη και μεγάλη ζήτηση που να μην έχει σπάσει.

Κάνεις λάθος, Dsmart και Digiturk ενδιαφέρουν εκατομμύρια τούρκους αλλά δεν σπάνε (στο Digiturk μόνο τα HD και τα LigTV).
OSN ενδιαφέρει εκατομμύρια άραβες αλλά επίσης παραμένει άσπαστο εδώ και 2+ χρόνια.
Για την ακρίβεια τα δύο παραπάνω πακέτα είναι το "ιερό δισκοπότηρο" κάθε σοβαρού cracker, αυτός που θα τα σπάσει πρώτος (αν σπάσουν ποτέ) θα βγάλει εκατομμύρια.

Η άποψη πως "ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει" είναι εξ' ορισμού εσφαλμένη και δείχνει άγνοια στην κατανόηση των κρυπτογραφικών αλγορίθμων.

Last edited:
Γιαυτο,
το μελλον λεγεται για τους τωρινους σερβερς,streaming.
Ολα αυτα τα πακετα που ειναι κλειστα στο sharing ηδη παιζουνε σε streaming....

Γιαυτο,
το μελλον λεγεται για τους τωρινους σερβερς,streaming.
Ολα αυτα τα πακετα που ειναι κλειστα στο sharing ηδη παιζουνε σε streaming....

Το streaming είναι τόσο εύκολο να εντοπιστεί (fingerprint στους δέκτες, διακίνηση μεγάλων ποσών δεδομένων) που όταν αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του, θα το κλείσουν σε ένα βράδυ.

Μάλιστα. Το έχουν σκεφτεί καλά; Να μην τα ξαναλέμε... ο 831 δεν παλεύεται και φαντάζομαι πως όταν κάποιος έχει συνηθίσει να πιάνει εκατοντάδες κανάλια, δεκάδες δορυφόρους και να μην αγωνιά με ανοιγοκλείσιμο του δέκτη, δεν θα μείνει για πολύ ευχαριστημένος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα ο αριθμός των 50-60 χιλιάδων είναι ουτοπικός, αφού η συνδρομητική βάση δημιουργήθηκε σε εποχές που τα καταστήματα πούλαγαν αβέρτα κάρτες προπληρωμένου χρόνου και δέκτες με 30-40 χιλιάδες δραχμές. ;)

Παράλληλα μπορεί να μειωθεί το κόστος, αλλά θα συνεχίσει απτόητη η κάκιστη παροχή εξυπηρέτησης πελατών. Το τηλεφωνικό κέντρο θα γεμίζει με συνδρομητές που θα απορούν γιατί ανοιγοκλείνει ο δέκτης τους, γιατί δεν πιάνουν το ΧΨΩ ελεύθερο κανάλι, γιατί δεν δουλεύει το HDMI και πάει λέγοντας. Αν είχα την επιλογή θα τους έλεγα: "Κύριοι, θέλετε να μου κόψετε την ελεύθερη κάρτα; Πάρτε ..."

Κατ' εμέ θα έπρεπε να κόψουν τις αηδίες με δωρεάν δέκτες και να το ρίξουν σε CI+. Οι περισσότερες τηλεοράσεις (αν όχι όλες οι νέες) διαθέτουν τέτοια υποδοχή... και ναι, ακόμη και οι τηλεοράσεις που πουλάνε οι ΙΔΙΟΙ στο Site τους.

Όσο για την πειρατεία... να δείτε που αν προχωρήσει η αντικατάσταση, αυτή όχι μόνο θα ανθίσει... θα πετάξει στα ύψη! Γιατί με τέτοιο μεταναστευτικό ρεύμα, οι ξένοι χάκερ θα κάνουν ότι είναι στο χέρι τους να πουλήσουν !!!

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Τακτική nova με συνδρομητές ελεύθερης κάρτας

Κάνεις λάθος, Dsmart και Digiturk ενδιαφέρουν εκατομμύρια τούρκους αλλά δεν σπάνε (στο Digiturk μόνο τα HD και τα LigTV).
OSN ενδιαφέρει εκατομμύρια άραβες αλλά επίσης παραμένει άσπαστο εδώ και 2+ χρόνια.
Για την ακρίβεια τα δύο παραπάνω πακέτα είναι το "ιερό δισκοπότηρο" κάθε σοβαρού cracker, αυτός που θα τα σπάσει πρώτος (αν σπάσουν ποτέ) θα βγάλει εκατομμύρια.

Η άποψη πως "ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει" είναι εξ' ορισμού εσφαλμένη και δείχνει άγνοια στην κατανόηση των κρυπτογραφικών αλγορίθμων.

Ναι έχω άγνοια στους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους.
Αλλά μιλώντας εκ του αποτελέσματος, υπάρχει κάποιο σοβαρό πακέτο στους Astra ή στον Hotbird (που είναι πρακτικά οι πιο εύκολοι δορυφόροι) που να μην έχει σπάσει?

Tα λεφτά για τους crackers είναι στην Ευρώπη.

Στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή/Βόρεια Αφρική η πλειοψηφία ζει σε συνθήκες στοιχειώδους διαβίωσης. Μην βλέπουμε μόνο την οικονομική άνθιση του κράτους της Τουρκίας ή τα πολυτελή κτίρια στο Ντουμπάι, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι τα βγάζουν πέρα με το ζόρι στις χώρες αυτές.

Σε κάτι γνωστούς μου που είχαν τον Panasat 3001 pvr(ελεύθερη κάρτα) πήρε τηλέφωνο η NOVA και τους είπε ότι προσφέρουνε σαν προσφορά την αντικατάσταση του δέκτη με Pace 831 και 865 με δωρεάν εγκατάσταση Multiview από δικό τους εγκαταστάτη.

Είπαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον δεκτη και από το κέντρο εξυπηρέτησης τους ανέφεραν ότι αν δεν δεχτούν,αν τυχόν χαλάσει ο δέκτης,θα πρέπει να τους πληρώσουν κανονικά τους δέκτες(Δηλαδή δικιά τους ευθύνη). :furious3:

Μη σου πάθει κάτι μόνο. Τότε δεν ...... το αποφεύγεις.

αν σου παθει κατι αγοραζεις ενα αλλο οχι απο την νοβα και συνεχιζεις κανονικα απλα πραγματα

Η αλλαγή θα προχωρήσει γιατί ... έτσι γουστάρουν. Δε μπορείτε να κάνετε τίποτα, εκτός από το να κόψετε τη συνδρομή.

Ναι έχω άγνοια στους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους.
Αλλά μιλώντας εκ του αποτελέσματος, υπάρχει κάποιο σοβαρό πακέτο στους Astra ή στον Hotbird (που είναι πρακτικά οι πιο εύκολοι δορυφόροι) που να μην έχει σπάσει?

Ξεκινάς από μία λανθασμένη αφετηρία, οπότε δε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση. Ξέρεις πόσους "πειρατικούς" συνδρομητές είχε το Orbit/Showtime πριν περάσει σε secure sillicon και εκμηδενίσει την πειρατεία; Κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Αντιλαμβάνεσαι για πόσα χρήματα μιλάμε; Και 20 ευρώ να έδινε ο κάθε user το χρόνο (που ήταν παραπάνω) μιλάμε για ένα κύκλο εργασιών 30 εκατομμυρίων. Νομίζεις δε θέλουν να το σπάσουν; Θέλουν, αλλά δε μπορούν.

Όσο για τους Astra/Hotbird, αφού επιμένεις, περίμενε σε λίγο καιρό το secure sillicon pairing στα HD του Sky Italia, ενώ εδώ και καιρό τα HD του γαλλικού Canal+ μοιράζονται από ελάχιστους. Γιατί μόνο τα HD και όχι όλα; Γιατί πολύ απλά τα πακέτα αυτά έχουν εκατομμύρια συνδρομητές και μόνο όσοι αναβάθμισαν τα τελευταία χρόνια σε HD δέκτες έχουν τη δυνατότητα για secure sillicon. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τη Nova.

Η αλλαγή θα προχωρήσει γιατί ... έτσι γουστάρουν. Δε μπορείτε να κάνετε τίποτα, εκτός από το να κόψετε τη συνδρομή.
θα συμφωνήσω! πιστεύω οτι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει προχωρήσει πολύ το πράγμα! άλλωστε και στον οτε το ίδιο συμβαίνει!

Ξεκινάς από μία λανθασμένη αφετηρία, οπότε δε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση. Ξέρεις πόσους "πειρατικούς" συνδρομητές είχε το Orbit/Showtime πριν περάσει σε secure sillicon και εκμηδενίσει την πειρατεία; Κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Αντιλαμβάνεσαι για πόσα χρήματα μιλάμε; Και 20 ευρώ να έδινε ο κάθε user το χρόνο (που ήταν παραπάνω) μιλάμε για ένα κύκλο εργασιών 30 εκατομμυρίων. Νομίζεις δε θέλουν να το σπάσουν; Θέλουν, αλλά δε μπορούν.

Όσο για τους Astra/Hotbird, αφού επιμένεις, περίμενε σε λίγο καιρό το secure sillicon pairing στα HD του Sky Italia, ενώ εδώ και καιρό τα HD του γαλλικού Canal+ μοιράζονται από ελάχιστους. Γιατί μόνο τα HD και όχι όλα; Γιατί πολύ απλά τα πακέτα αυτά έχουν εκατομμύρια συνδρομητές και μόνο όσοι αναβάθμισαν τα τελευταία χρόνια σε HD δέκτες έχουν τη δυνατότητα για secure sillicon. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τη Nova.

Ας κάνουν οτι γουστάρουν Παναγιώτη. Δικό τους το πρόβλημα....

Διαβάζοντας τα περισσότερα κείμενα εδώ, έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία υπερασπίζεται το πάντρεμα. Διακρίνω σωστά;

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά έχετε την εντύπωση πως με το πάντρεμα θα σωθεί η κατάσταση με την πειρατεία; Στοίχημα πως δύο μέρες μετά το πάντρεμα θα σκάσει τεχνική, αναβάθμιση ή όπως αλλιώς και να τα λένε αυτά. Ιδέα δεν έχω. Στην Ελλάδα ζούμε, μέσα από την εταιρία θα δοθεί το υλικό. Όπως συμβαίνει πάντα...
Και στην τελική εμένα ως συνδρομητή που πληρώνω κανονικά, θα έπρεπε να με απασχολεί; Γούστο της και καπέλο της δεν είναι; Δεν θα έπρεπε να με απασχολεί περισσότερο η εταιρία να μου παρέχει καλές υπηρεσίες, λειτουργικό δέκτη και ευγενή συμπεριφορά στο τμήμα εξυπηρέτησης.

Ας κοιτάξουν πρώτα να φτιάξουν το τεχνικό κομμάτι και μετά ας έρθουν αναγκαστικά με ανταλλαγή δεκτών. Εγώ πάντως δεν την βλέπω να αντέχει για πολύ καιρό...

Ούτε μία προσθήκη καναλιού τους τελευταίους μήνες, HD σε πιλοτικό μόντους, δέκτης χωρίς αναβάθμιση, προσφορές στον αυτόματο, εργαζόμενοι που γκρινιάζουν, Nova επίγεια που ποιος την χρειάζεται και τηλεοράσεις για μπόνους συνδρομητές που πιο φθηνοί πωλούνται στα φαρμακεία. Άντε το πολύ μέχρι Νοέμβρη...

Διαβάζοντας τα περισσότερα κείμενα εδώ, έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία υπερασπίζεται το πάντρεμα. Διακρίνω σωστά;
Προσωπικά δεν υπερασπίζομαι το πάντρεμα, απλώς προσπαθώ να παρουσιάζω το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Μην έχετε αυταπάτες, σαν αυτό που γράφεις πως "μέσα από την εταιρία θα δοθεί το υλικό". Δεν υπάρχει αυτό, το 100% πάντρεμα θα εξαφανίσει την πειρατεία για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Το αν αυτό τελικά θα είναι επικερδές για τη Nova είναι αμφίβολο.

Είναι τραγικοί καραγκιόζηδες!
Με κάλεσε σήμερα μια τύπισσα από απόκρυψη (κακώς απάντησα!) και μου είπε ότι κάνουν προσφορά το δέκτη pace δωρεάν κλπ (ήδη μου είχαν στείλει 2-3 σχετικά sms).
Αν δεν το κάνω μου είπαν ότι θα χάσω το σήμα!

Εννοείται ότι της είπα πως επειδή έχω προπληρώσει συνδρομή (από ομάδα) οπότε αν μου κόψουν το σήμα θα ζητήσω τα χρήματά μου πίσω...
Το δικό μου βέβαια πρόβλημα δεν είναι αν θα πάρω το δικό τους δέκτη ή όχι αλλά το γεγονός ότι εκεί που μένω οι συχνότητες της ΝΟΒΑ διανέμονται καλωδιακά οπότε τα λαμβάνω μέσω καλωδιακού δέκτη και αναγκαστικά ελεύθερη κάρτας (για το θέμα μάλιστα είχα προσφύγει και στην ΕΕΤΤ και με είχαν δικαιώσει γεγονός που ανάγκασε τη ΝΟΒΑ να μου δώσει πρόπερσι καινούργια έκδοση ελεύθερης κάρτας).
Απο το καλωδιακό σύστημα που εξυπηρετεί όλο τον οικισμό δεν μπορώ να ξεφύγω ούτε μπορώ να βάλω πιάτο οπουδήποτε και φυσικά δεν έχω καμία όρεξη να ανοίγω τρυπες κλπ... Το θέμα με τον οικισμό μου τους είναι γνωστό αν και μάταια προσπαθούμε να τους πείσουμε να μας κάνουν endorse όποιον καλωδιακό δέκτη θέλουν ή νέα έκδοση της μοντουλας irdeto...
Με ποιο δικαίωμα με απειλούν έτσι;
Μπορούν να κόψουν κάρτες;

Άρχισαν τα όργανα.
Αν πιστεύουν ότι θα αυξήσουν έτσι τους συνδρομητές τους είναι γελασμένοι.
Αν δεν πάει 30 ευρώ το full και 20 sport και 15 το cinema δύσκολα τους βλέπω για κερδοφορία.