stratigos24
AVClub Enthusiast
Nαι, οκ, παράδειγμα έδωσα στα γρήγορα, bird στο flickr έγραψα και πήρα ένα που ήταν ψιλο οκ..Σωστό, δηλαδή και το μάτι είναι εκτός.

Nαι, οκ, παράδειγμα έδωσα στα γρήγορα, bird στο flickr έγραψα και πήρα ένα που ήταν ψιλο οκ..Σωστό, δηλαδή και το μάτι είναι εκτός.
Nαι, οκ, παράδειγμα έδωσα στα γρήγορα, bird στο flickr έγραψα και πήρα ένα που ήταν ψιλο οκ..![]()
Ναι, και εγώ συνήθως τέτοια κοιτάω σε πορτραίτα κλπ.Για να σου φύγει η σκέψη βγάλε ένα απόγευμα μερικά πορτραίτα με τον ήλιο σε κατάλληλη πλάγια θέση και δες πόρους δέρματος, την ίριδα του ματιού, βλεφαρίδες τέτοια πράγματα και τσέκαρε μετά. Πιστεύω θα σου φανεί μια χαρά. Λέω συγκεκριμένα το παραπάνω σενάριο επειδή είναι ελεγχόμενο και υπό τέτοιες συνθήκες θα μπορέσεις να βγάλεις ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα για το πως αποδίδει οπτικά.
Τώρα να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένος από την λεπτομέρια του φακου?
Δε νομίζω ότι μπορώ να το πω.
Σε αυτο ειμαι αντιθετος εγω - εφοσον θελει να τεσταρει τον φακο να του φυγει η ιδεα-Κλείσε και ένα- δυο στοπ διάφραγμα, πάρε κι ένα πολωτικό για τα μακρινά - ειδικά όταν είσαι Αττική...
Για να βγάλουμε βέβαια ασφαλες συμπέρασμα πρέπει να βλέπουμε και τα Exif ή να γράφεις εστιακή , διάφραγμα και περίπου απόσταση από το στόχο. Π.χ. Το κλαδί δεν έχει δύσκολο φωτισμό , πρέπει να είναι σχετικά κοντά και αν δεν έχει χαθεί η εστίαση θα περίμενα πολύ καλύτερη λεπτομέρεια. Επισης η πλατφόρμα αφήνει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση σε αρχείο και μέγεθος. Αν το αρχείο που βάζεις έχει χάσει πληροφορία μιλάμε τελείως στον αέρα και δεν ισχύει τίποτε από τα παρακάτω που γράφω.Τώρα να πω ότι έχω μείνει ευχαριστημένος από την λεπτομέρια του φακου?
Δε νομίζω ότι μπορώ να το πω.
Γράφω μόνο για το ότι μπορεί να πάει και ίσως πιο κατάλληλα και σε αυτό το θέμα. https://avclub.gr/threads/tamron-50-400mm-f-4-5-6-3-di-iii-vc-vxd-test-se-soma-z-mount.183987/Έφερα τα ποστ για τη χρήση του Tamron 50-400mm εδώ στο νήμα των φακών Ζ mount μιας και η χρήση του γίνεται σε αυτή την μοντουρα.
Προφανώς, εννοώ εφόσον αποφασίσει να τον κρατήσει...
Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου, εγώ δεν θα σου ευλογήσω τα γένια
Το θέμα είναι μην το λέω εγώ που τις βλέπω..Μια χαρα είναι ο φακός.
Μην ψειρίζεις την μαιμού. Βγάλε ωραίες φώτο και κανένας δεν θα σου πει "είναι λίγο σοφτ όταν ανοιγω την φώτο στο 400%"
Όπως τα λέει ο Γιάννης. Αν δεν θες να ασχοληθείς και προτιμάς έτοιμο jpeg, ασχολήσου με τις ρυθμίσεις της μηχανής, κυρίως ανέβασε οξύτητα και μείωσε λίγο έκθεση - μισό με ένα στοπ. Τέλος θέλει προσοχή η φωτομέτρηση, ειδικά κόντρα σε φωτεινούς ουρανούς.Μη ξεχνάς και την επεξεργασία, ίσως το σημαντικότερο κομμάτι μαζί με το φωτισμό.
Οι περισσότερες φωτό που βλέπεις στο διαδίκτυο από επαγγελματίες, έχουν υποστεί πολύ επεξεργασία και μάλιστα με ΑΙ εργαλεία τώρα τελευταία.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Όπως σε έγραψα και άλλου, είναι ΟΚ εικόνες δεδομένων των συνθηκών.Το θέμα είναι μην το λέω εγώ που τις βλέπω..
Εδώ βλέπεις τι πιάνει σε μερικές.Βάζω και ένα λινκ για να δουμε φωτό που έχουν βγει με αυτον το φακό https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=tamron_50-400vc
Όχι, ασχολούμαι, αλίμονο, εδώ και με τον 105 Ζ που είναι τρομερός πάλι θα κάνω και sharpening στο εκάστοτε έντομο κλπ. Δεν είναι αυτό το θέμα μου .Όπως τα λέει ο Γιάννης. Αν δεν θες να ασχοληθείς και προτιμάς έτοιμο jpeg, ασχολήσου με τις ρυθμίσεις της μηχανής, κυρίως ανέβασε οξύτητα και μείωσε λίγο έκθεση - μισό με ένα στοπ. Τέλος θέλει προσοχή η φωτομέτρηση, ειδικά κόντρα σε φωτεινούς ουρανούς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.