Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD test σε σωμα Z mount

Μια φωτό που έβγαλα πριν λίγο στο Ζάππειο με τον φακό:

1/640, F8, ISO 640, 400mm

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωωω, συγχαρητήρια!

• Like
Reactions: stratigos24
Μια φωτό που έβγαλα πριν λίγο στο Ζάππειο με τον φακό:

1/640, F8, ISO 640, 400mm

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Οπως βλέπεις , όλα είναι θέμα στιγμής, φωτισμου , κάδρου κλπ

Ακόμα κι έμπειροι φωτογράφοι πουλιών , με πανάκριβο εξοπλισμό, τραβάνε χιλιάδες φωτο κι απ' αυτές θα επεξεργαστούν μερικές δεκάδες κι απ' αυτές τελικά θα διαλέξουν λίγες καλές για να τις δείξουν...

ναι ρε συ μια χαρα ειναι

αλλωστε ο πρωτος ζουμ τελε ειναι τι θες και εσυ την τελειοτητα με την μια ?

μαθαινεις, προσαρμοζεσαι και αργοτερα καλα να ειμαστε αναβαθμιζομαστε.

• Haha
αλλωστε ο πρωτος ζουμ τελε ειναι τι θες και εσυ την τελειοτητα με την μια ?

μαθαινεις, προσαρμοζεσαι και αργοτερα καλα να ειμαστε αναβαθμιζομαστε.
Σε 100-400 Ζ + TC X1.4 να φανταστώ. Σίγα το βάρος, τώρα που συνήθισα.. Βασικά ίδιο βάρος σχεδόν έχουν:

50-400 = 1180 + κολάρο 140γρ = 1320gr
100-400 = 1350 + κολάρο = 1430gr

Αν βάλεις tc δε κερδίζεις κάτι... Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, για ΠΟΛΥ καλούς φακούς και ακριβους φυσικά.

Αν θες κάτι πραγματικά καλύτερο μόνο σε prime , αλλά εκεί ξεφεύγεις

Πχ αυτόν εδώ...κερδίζεις σε ποιότητα και διάφραγμα.

Αν θες περισσότερο εύρος , αυτόν εδώ

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

• Like
Reactions: kbouk
Ναι το ξέρω, όπως και ο δικός μου sigma.

Αλλά όπως είπα σ αυτούς τους φακούς δεν έχει νόημα, θα χάσουν αρκετά σε ποιότητα.

Αλλά όπως είπα σ αυτούς τους φακούς δεν έχει νόημα, θα χάσουν αρκετά σε ποιότητα.

Ναι οκ
Πάντως και από δείγματα που βλέπω με τον 180-600 του @LongTom εδώ που ανεβάζει και με tc 1.4 αλλά και δείγματα που ειδα του Νίκον Ζ 100-400 που λέω (είδα και κάποια με tc x2) μου φάνηκαν οκ.

Τώρα.αν είναι προτιμότερο 180-600 σκέτο αντί για 100-400 με TC δε ξέρω ..

Σπάνια ενας φακός ζοομ μαζί με tele converter να είναι καλύτερος από έναν native zoom στα ίδια εστιακά μήκη.
Ειδικά για τέτοιους ζοομ με μεταβλητό διάφραγμα , χαμηλό μεσαίας κατηγορίας.

• Like
Reactions: kbouk
Σπάνια ενας φακός ζοομ μαζί με tele converter να είναι καλύτερος από έναν native zoom στα ίδια εστιακά μήκη.
Ειδικά για τέτοιους ζοομ με μεταβλητό διάφραγμα , χαμηλό μεσαίας κατηγορίας.

Καλά εννοείται απλά η τιμή είναι αρκετά διαφορετική για τον πραιμ χαχα

Γιάννη ο Sigma 100-400 που νομίζω είπες ότι έχεις από όσο θυμάμαι δέχεται πολλαπλασιαστές , σε Mount Fuji δεν ισχύει ?

Σε Fuji όχι δεν δέχεται.... Έτσι είχα διαβάσει τουλάχιστον.
Το ίδιο και σε Sony mount, δεν δουλεύουν οι υπάρχοντες tele converter.

Last edited:
Αυτό που αναφέρετε δεν έχει να κάνει με το αν έχει τον επαρκεί χώρο στο πίσω μέρος ο φακός να δεχτεί ή όχι TC?

Ναι έτσι είναι , ο Sigma 100-400 είναι φακός που βγαίνει για πολλές μοντουρες , τον έχω σκεφτεί και εγώ για το Lmount να τον πάρω και γιαυτό και ξέρω ότι γενικά δέχεται TC αλλά η Sigma τώρα που το έψαξα είδα ότι δεν έχει βγάλει έκδοση των δύο πολ/στων της 1,4Χ και 2,0Χ σε Χ mount για Fuji, έχει δίκιο ο Γιάννης

Εγω είχα πάρει για την FF τον Panasonic S pro 70-200/4 με τους 2 original πολλαπλασιαστές 1.4Χ και 2.0Χ , υπέροχος φακός και με τον 1.4Χ είχα εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά δεν άντεξα το βάρος , 1 κιλο φακός και ήμουν μόνο στα 200mm , με το διπλασιαστή στα 400mm ο φακός γινόταν f8 και ήθελε εν στοπ κλείσιμο το διάφραγμα για να αποδώσει ενώ το βάρος μέγεθος μεγάλωνε . Και το σετ πάνω από 2 χιλιάρικα κόστος .

Ο Sigma 100-400 σαφώς πιο εύχρηστος, πιο φθηνός , πιο φωτεινός και δέχεται και πολ/στες και πιστεύω δεν θα έχω υποδεέστερα αποτελέσματα στο τελε σε σύγκριση με το σετ που είχα. Συμφωνώ με τον Γιάννη , δες ποια εστιακή θες να φτάσεις και κάντο απευθείας με native φακό.

Last edited:
  • Like