TCL C805 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Να ρωτήσω κάτι, το dynamic accelaration ενώ το βάζω στο on, καθε φορά που ανοιγοκλείνω την tv, είναι κλειστό, ειναι καποιο bug αύτο?

Να ρωτήσω παιδιά, έχω την 65αρα.

Κάποιες φορές η τηλεόραση στα κρατικά κανάλια αλλα και στις ταινίες κάνει κάτι σαν θόλωμα ή κάτι σαν κόλλημα κάπως στα πρόσωπα ή πχ στους παίχτες όταν βλέπεις (μπάσκετ - ποδόσφαιρο), για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ξανά καθαρίζει η εικόνα μόνη της.

Και επίσης όταν βλέπω ενα κανάλι ανα κάποια διαστήματα βγάζει αριστερά στην οθόνη τον αριθμό του καναλιού που βλέπω, λες και το επιλέγω εκείνη την στιγμή και μετά απ λίγα δευτερόλεπτα φεύγει, τα κάνει συνέχεια αυτά τα δύο.
Έχει κάποιος ίδιο θέμα; ή κάτι παρόμοιο;;

Να ρωτήσω παιδιά, έχω την 65αρα. Κάποιες φορές η τηλεόραση στα κρατικά κανάλια αλλα και στις ταινίες κάνει κάτι σαν θόλωμα ή κάτι σαν κόλλημα κάπως στα πρόσωπα ή πχ στους παίχτες όταν βλέπεις (μπάσκετ - ποδόσφαιρο), για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ξανά καθαρίζει η εικόνα μόνη της. Και επίσης όταν βλέπω ενα κανάλι ανα κάποια διαστήματα βγάζει αριστερά στην οθόνη τον αριθμό του καναλιού που βλέπω, λες και το επιλέγω εκείνη την στιγμή και μετά απ λίγα δευτερόλεπτα φεύγει, τα κάνει συνέχεια αυτά τα δύο. Έχει κάποιος ίδιο θέμα; ή κάτι παρόμοιο;;
Εγώ έχω πάρει ταυτόχρονα 2 65άρες (μία για εμένα και μία για τον γιο μου σε άλλο σπίτι). Καλό θα ήταν να μας πεις ποια έκδοση firmware έχεις (έκανε update στο 098??? ή ακόμα το 028).
Πάντως εγώ στο σπίτι μου έχω τεράστιο θέμα τόσο με τα κρατικά κανάλια με έκδοση 098 (κυρίως), όσο και με τα ιδιωτικά. Τα κρατικά κανάλια πολλές φορές δεν τα παίζει καθόλου (το ΕΡΤ1 HD δεν το βρίσκει καν):mad:!!! ενώ και στα ιδιωτικά πολλές φορές κάνει "νερά" στις εκδόσεις FHD τους.....αναγκάζομαι να τα δω στις "απλές" εκδόσεις τους (χωρίς το HD δίπλα στο όνομά τους).
Βέβαια όλο αυτό μπορεί να είναι και θέμα της κεντρικής κεραίας της πολυκατοικίας (25 ετίας ).......από τα Settings μου βγάζει ποιότητα σήματος 35%, άρα ίσως να φταίει αυτό.:mad:
Αντίθετα στου γιου μου όλα κομπλέ (με έκδοση 098):)

Να ρωτήσω παιδιά, έχω την 65αρα. Κάποιες φορές η τηλεόραση στα κρατικά κανάλια αλλα και στις ταινίες κάνει κάτι σαν θόλωμα ή κάτι σαν κόλλημα κάπως στα πρόσωπα ή πχ στους παίχτες όταν βλέπεις (μπάσκετ - ποδόσφαιρο), για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ξανά καθαρίζει η εικόνα μόνη της. Και επίσης όταν βλέπω ενα κανάλι ανα κάποια διαστήματα βγάζει αριστερά στην οθόνη τον αριθμό του καναλιού που βλέπω, λες και το επιλέγω εκείνη την στιγμή και μετά απ λίγα δευτερόλεπτα φεύγει, τα κάνει συνέχεια αυτά τα δύο. Έχει κάποιος ίδιο θέμα; ή κάτι παρόμοιο;;

Μετα την αναβαθμιση που εκανε μονη της, ενω την ειχα απενεργοποιησει, καποιες φορες μου βγαζει τον αριθμό του καναλιού που βλέπω
Επισης προχτες στο μεγκα που εβλεπα τον Ολυμπιακο οταν η καμερα εδειχνε απο πολυ κοντα καποιο παικτη για λιγο φαινοταν σα να υπαρχει κι ενα ειδωλο του

Καλημέρα, το θόλωμα που αναφέρω το έκανε και πριν την αναβάθμιση, 098 έχω τώρα. Αυτό με τον αριθμό του καναλιού δεν το έκανε πριν που είχα 028. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό τώρα;; το θόλωμα με νοιάζει περισσότερο....

Καλημέρα, το θόλωμα που αναφέρω το έκανε και πριν την αναβάθμιση, 098 έχω τώρα. Αυτό με τον αριθμό του καναλιού δεν το έκανε πριν που είχα 028. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό τώρα;; το θόλωμα με νοιάζει περισσότερο....
Καλή σας μέρα, προχθές που έβλεπα τον τελικό, ενεργοποίησα την λειτουργία Αθλητικό περιεχόμενο (δεν είμαι μπροστά στην tv για να θυμάμαι ακριβώς την συγκεκριμένη λειτουργία) ε, σε κοντινές λήψεις σε κίνηση έβλεπα "είδωλο". Το απενεργοποίησα και όλα καλά. Ελπίζω να είναι η λύση στο προβλημά σας.

Εγώ έχω πάρει ταυτόχρονα 2 65άρες (μία για εμένα και μία για τον γιο μου σε άλλο σπίτι). Καλό θα ήταν να μας πεις ποια έκδοση firmware έχεις (έκανε update στο 098??? ή ακόμα το 028).
Πάντως εγώ στο σπίτι μου έχω τεράστιο θέμα τόσο με τα κρατικά κανάλια με έκδοση 098 (κυρίως), όσο και με τα ιδιωτικά. Τα κρατικά κανάλια πολλές φορές δεν τα παίζει καθόλου (το ΕΡΤ1 HD δεν το βρίσκει καν):mad:!!! ενώ και στα ιδιωτικά πολλές φορές κάνει "νερά" στις εκδόσεις FHD τους.....αναγκάζομαι να τα δω στις "απλές" εκδόσεις τους (χωρίς το HD δίπλα στο όνομά τους).
Βέβαια όλο αυτό μπορεί να είναι και θέμα της κεντρικής κεραίας της πολυκατοικίας (25 ετίας ).......από τα Settings μου βγάζει ποιότητα σήματος 35%, άρα ίσως να φταίει αυτό.:mad:
Αντίθετα στου γιου μου όλα κομπλέ (με έκδοση 098):)
Είναι θέμα κεραίας... Εγώ που είμαι περικυκλωμένος από πολυκατοικίες, είχα θέμα με την λήψη καλού σήματος. Και δοκίμασα αυτή την παρακάτω λύση...

Matel Electronics Anel 2 Εσωτερική Κεραία Τηλεόρασης (δεν απαιτεί τροφοδοσία),

Υπόψιν την έχω εσωτερικά και κοιτά τοίχο... και δεν έχω ξανασχοληθεί με καλώδια και κεραίες.
Καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής, σε περίπτωση που δεν έχεις "αποτέλεσμα".
Εγώ από εκεί που την πήρα τον ρώτησα, αν δεν "πιάνει" την επιστρέφω? Τελικά την κράτησα...

• Like
Reactions: ath156
Καλή σας μέρα, προχθές που έβλεπα τον τελικό, ενεργοποίησα την λειτουργία Αθλητικό περιεχόμενο (δεν είμαι μπροστά στην tv για να θυμάμαι ακριβώς την συγκεκριμένη λειτουργία) ε, σε κοντινές λήψεις σε κίνηση έβλεπα "είδωλο". Το απενεργοποίησα και όλα καλά. Ελπίζω να είναι η λύση στο προβλημά σας.

Το θέμα είναι ότι εγώ όλα τα βλέπω στην επιλογή ταινία.
Ακόμα δεν το κάνει μόνο σε ποδόσφαιρο το κάνει και στις ταινίες, είτε από κανάλι είτε απ αλλού όταν βλέπω.
Είχα δει κάποια βίντεο και έλεγαν ότι εκεί η τηλεόραση αποδίδει τα καλύτερα χρώματα και τα πιο ρεαλιστικά μαζί με κάποιες ρυθμίσεις που πρότειναν....
Λέτε να κάνω ενα reset των ρυθμίσεων μήπως στρώση η κατάσταση, μπας και έχω κάνει κάποια χαζομάρα στις ρυθμίσεις εγώ;

Το θέμα είναι ότι εγώ όλα τα βλέπω στην επιλογή ταινία. Είχα δει κάποια βίντεο και έλεγαν ότι εκεί η τηλεόραση αποδίδει τα καλύτερα χρώματα και τα πιο ρεαλιστικά μαζί με κάποιες ρυθμίσεις που πρότειναν.... Λέτε να κάνω ενα reset των ρυθμίσεων μήπως στρώση η κατάσταση, μπας και έχω κάνει κάποια χαζομάρα στις ρυθμίσεις εγώ;

Δεν λέω για τις ρυθμίσεις εικόνας...
Εχει και άλλη μια επιλογή στι γενικές ρυθμίσεις, που γράφει κάτι περί αθλητικών, είμαι ακόμα γραφείο, αν γυρίσω σύντομα θα γράψω ακριβώς

Είναι θέμα κεραίας... Εγώ που είμαι περικυκλωμένος από πολυκατοικίες, είχα θέμα με την λήψη καλού σήματος. Και δοκίμασα αυτή την παρακάτω λύση...

Υπόψιν την έχω εσωτερικά και κοιτά τοίχο... και δεν έχω ξανασχοληθεί με καλώδια και κεραίες.
Καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής, σε περίπτωση που δεν έχεις "αποτέλεσμα".
Εγώ από εκεί που την πήρα τον ρώτησα, αν δεν "πιάνει" την επιστρέφω? Τελικά την κράτησα...

Και εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα της Κεντρικής κεραίας μας......
όμως επί χρόνια είχα στο ίδιο σημείο και με την ίδια κεραία μία Smart TV LG 49" model 7100 χωρίς κανένα θέμα με τα κανάλια !!!......
φαίνεται ότι η TCL 65C805 είναι πολύ πιο ευαίσθητη στο κακό σήμα:mad:........
δυστυχώς είναι μακριά από παράθυρα κλπ οπότε δύσκολο να βάλω άλλη εσωτερική κεραία.
Αντίθετα σε άλλο σημείο που έχω παλιά TV του 2012 ήτοι μία 37άρα Smart TV (ο Θεός να την κάνει Smart πλέον:D)έβαλα άλλη μικρή κεραία στο παράθυρο που υπάρχει δίπλα της και όλα ΟΚ....όμως εκεί έχει παράθυρο.
Είναι και πολύ πιο φθηνή από αυτή που λες (τροφοδοτείται από την θύρα USB της τηλεόρασης).

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    490.2 KB · Views: 39
τελικα αυτο με το ειδωλο εικονας στο ποδοσφαιρο βρηκαμε πως διορθωνεται?

τελικα αυτο με το ειδωλο εικονας στο ποδοσφαιρο βρηκαμε πως διορθωνεται?
Μέσα στις ρυθμίσεις εικόνας ψάξε για το σημερινό εάν σε περίπτωση είναι ενεργοποιημένο απενεργοποίησε το.
Εγώ πάντως δεν έχω αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις στη δικιά μου.

• Wow
Reactions: Nikos 76
Μέσα στις ρυθμίσεις εικόνας ψάξε για το σημερινό εάν σε περίπτωση είναι ενεργοποιημένο απενεργοποίησε το.
Εγώ πάντως δεν έχω αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις στη δικιά μου.
τι να ψαξω?

τι να ψαξω?
Η αναγνώριση ομιλίας έκανε λάθος λοιπόν στο γράφω εδώ πέρα πάλι έχει μέσα στην ρυθμίσεις στις εικόνας μία λειτουργία που λέγεται υπερσάρωση εάν είναι ενεργοποιημένη απενεργοποίηση την.

Εγώ πάντως την μία από τις 2 65C805 την έστειλα για Service , εφόσον είχε συνεχώς προβλήματα με τα επίγεια κανάλια (έδειχνε χαμηλό σήμα ακόμα και όταν αλλάχθηκε η κεντρική κεραία της οικοδομής - ενώ άλλη τηλεόραση στο ίδιο σημείο έδειχνε σήμα full 100% !!!)...

-----

Συνέχεια στην κατηγορία Εικόνα > Τηλεοράσεις > Service - Βλάβες - > Επισκευές

με τίτλο
TCL 65C805 συνεχώς προβλήματα με τα επίγεια κανάλια

Μέχρι στιγμής αγορασμένη από Κώτσο όλα πάνε πρίμα έκτος από το έξης. Μετά από μια αναβάθμιση δεν μου περνάει 5.1 όταν το αφήνω στο αυτόματο!! πρέπει να αλλάξω ρύθμιση. Ενώ πρίν ήταν όλα κομπλέ. Ξέρει κάνεις κάτι ???

Και ακόμα μία ρύθμιση που ίσως μπορεί να σε βοηθήσει εικόνα προηγμένες ρυθμίσεις κίνηση και εκεί πέρα μέσα θα βρεις το δυναμική επιτάχυνση και αν είναι ενεργοποιημένο απενεργοποίησε το