Teac UD-503

Απάντηση: Re: Teac UD-503

Βρε τι πηγες να του φορεσεις;
Ελα, παραδεξου το. Το χαιδευες. :P

Εγώ δεν έχω βίτσια με καλώδια ,είμαι της σχολής Κόγια ,απλά είμαι συνηθισμένος σε διαφορετικά βάρη
Είναι και σαφώς υψηλοέξοδο

Καλά. Βάλε πανω και το ρεύματος να μου πεις γνωμη όμως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και τη φαση πρόσεξε.

Απάντηση: Re: Teac UD-503

Καλά. Βάλε πανω και το ρεύματος να μου πεις γνωμη όμως.

Και τη φαση πρόσεξε.

Του ρεύματος ;
Γιατί για την άλλη δεν μπορώ να κάνω τίποτε ,εκτός αν και αυτό είναι <ανάποδο>

Τό έβαλα
Καλώδιο 2.5 κιλά ,dac 3 κιλά

Νομιζω μέσω του μενού αλλάζει απο xlr3 hot σε xlr 2 hot. Όλα μέσω του χειριστηρίου. Menu/βελάκια πανω κάτω/enter κ.ο.κ.

Μετά τον αποχωρισμό μου από το Teac πρίν λίγη ώρα θα γράψω μερικές εντυπώσεις ,αφού έζησα μαζί του για 24 ώρες
Θα χωρίσω τις εντυπώσεις σε δύο μέρη
Α] πηγή το touch -HP 2760 - ifi i usb power -Teac - ενισχυτής
Το Touch το βρήκε αμέσως και συνδέθηκε και άρχισε να παίζει .
Πολύ ζωντανό άκουσμα ,με εξαιρετική έκταση προς τα επάνω ,αρκετό χαμηλό .
Εδώ παρουσίασε την εξαιρετική του ικανότητα να <ροκάρει> .Φωνές ,όργανα ,σκηνή εξαιρετικά τοποθετημένα [πάντα στα πλαίσια των περιορισμών του χώρου και του συστήματος μου] .Χαιρόσουν να ακούς ροκιές
Σε συμφωνικά έργα <ζωντάνεψε> κάποιες παλιές ηχογραφήσεις δίνοντας αέρα στίς φωνές και στη σκηνική παρουσία ,αλλά και στη σωστή τοποθέτηση των οργάνων .Στίς κάπως πιό προσεγμένες -νεότερες κάπου δε τα πήγε καλά
Εκεί πού άλλαξε όψη ήταν σε μουσικές με πιάνο-φωνή ,όπου μόνο σε πολύ καλές ηχογραφήσεις μπορούσες να το ακούσεις απλά Οσο πιό ατμοσφαιρικό ήταν το τραγούδι ,τόσο <αντιδρούσε> ,λές και το απεχθανόταν .Σε κάποιες ηχογραφήσεις Φλέρυ Νταντωνάκη [π.χ] το άλλαζες -δεν μπορούσες να το αντέξεις
Συμπέρασμα για μένα ,όσον αφορά το Touch ότι είναι εξαιρετικός αναπαραγωγός για ροκιές και παρόμοιες μουσικές
Επιπλέον ένα μείον ήταν αρνήθηκε πεισματικά να αναπαράγει αρχεία υψηλής ανάλυσης vbr
B] πηγή macbook air 2013 - i usb power -teac -ενισχυτής ,software player audirvana,
Εδώ υπήρξε η πλήρης μεταμόρφωση .Ήρθαν τα πάνω -κάτω
Άρχισε να γίνεται ατμοσφαιρικότατο σε μπαλάντες και μικρά ορχηστρικά σύνολα πού παίζανε παρόμοιες μουσικές,έφθανε στα όρια του <μελιού>
Έπαιξε πολύ καλά σε συμφωνικά έργα -όπερες ,χάνοντας κάπως τη σαφή τοποθέτηση των οργάνων και φωνών
Και φυσικά σταμάτησε να ροκάρει
Έπαιξε κανονικότατα όλα τα αρχεία ,πού προηγουμένως δεν έπαιζε και φυσικά κάποια δείγματα dsf

Δε δοκίμασα jriver ,όπου πιθανώς δεν θα υπήρχαν οι τόσο έντονες ακουστικές διαφορές .

Για μένα το Teac είναι τιμιότατο και μέ λίγο ψάξιμο μπορεί να ικανοποιήσει μεγάλο μέρος ακροατών

Τό μεγάλο μείον του η κακή του σχέση με το touch γιατί μού έκανε και δύο αναίτιες αποσυνδέσεις ,χωρίς λόγο και φυσικά η αδυναμία του να παίξει αρχεία vbr[ γι αυτό κρατώ κάποια επιφύλαξη μήπως και λυθεί μέσα από το software του touch]

Σαν υστερόγραφο
Φυσικά ο Θανάσης να μη πουλήσει τον pass σε καμμία περίπτωση

Last edited:
Κι εμένα μου κανει παρόμοια τερτιπια μεταμόρφωσης.
Υποθέτω οτι ακούει πολύ στα συνοδά, στην ηχογράφηση κλπ. Εν ολιγοις, διαφανεια. Παρολα αυτά προσπαθει να παραμείνει στη ζέστη πλευρα των πραγμάτων. Εν τέλει παλι το συμπέρασμα είναι οτι κανένα μηχανάκι δεν είναι πασπαρτου. Όλα θέλουν το παιδεμα τους και όλα παλι θα αφήσουν κάποιο μέρος της συλλογής στην απ εξω. Έχουν δεν έχουν χαρακτήρα. Άβυσσος.

Στην κατηγορία των 1000 εούρος έχω καταλήξει πως δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
Σίγουρα κάπου θα συμβιβαστείς.

Το Teac που νομίζετε ότι κάνει συμβιβασμούς?

Όπως τα ακούω μεχρι τώρα,οι συμβιβασμοι ειναι στα σώματα και στις μεγάλες ορχήστρες.
Για μεσαία δεν μας έχουν πει μεχρι τώρα ομως και για αρμονικό πλούτο. Κάνει τίποτα εκεί ή ειναι αδιάφορο κι απλώς κάνει την δουλεια;

Πουθενά ιδιαίτερα. Δύσκολα να του προσαψεις κάτι. Ίσως, σε σχέση με καλό στημένο βουβάλι να χάνει σε ατμόσφαιρα και "ρεαλισμό" αλλα και το βουβάλι κουβαλάει σκληραδες που βγάζουν μάτι, είναι ίδιο κατασκευή με ότι αυτό συνεπαγεται που τελικά μαλιστα κοστίζει σε υλικά αντίστοιχα λεφτά...

Σωκράτη σε σώματα δεν υστερεί. Τουλαχιστον σε μένα και σε ρεαλιστικα τσιμπημενες εντασεις. Αλλωστε τα pmc για να απλωσουν τον τραχανα το θέλουν το τσιμπιμα.

Ως αρμονικό πλούτο τι ακριβως εννοεις;
Πάντως οι φθογγισμοι, οι γαργαρες και οι ανάσες ακούγονται ξεκάθαρα.

Το Teac έχει ένα μεγάλο προσόν ,αλλάζοντας player αλλάζει δραματικά τον χαρακτήρα του .
Πιθανώς κάποιος άλλος player να είναι πασπαρτού .
Δε το συνέκρινα με το βουβάλι μου γιατί το ένα μπορούσε να παίξει μέσω usb ,ενώ το άλλο μέσω ομοαξονικής
Όταν θα μπει το usb to i2s στο βουβάλι μου ,τότε θα <ξανασυναντηθούν>

Θανάση το βουβάλι αν βγάζει σκληράδες ,τότε το teac σε κάποιες μουσικές είναι πολύ μπετόν ,όλα αυτά βέβαια σε μένα ,και πάντα με το touch