Technicolor DSI 810 PVR

Status
Not open for further replies.
Δεν έχω τον δέκτη αλλά και στον KAON μέχρι την τελευταία αναβάθμιση οι στάθμες ποιότητας και σήματος ήταν ο,τι να ναι. Επαιζαν συνήθως στο 30-40% ακόμα και για πολύ καλά κεντραρισμένα πιάτα, οι τιμές ωστόσο ήταν σωστές. Υποθέτω είναι παρόμοιο το ζήτημα;

Οι εντυπώσεις μου από τον PVR είναι και θετικές αλλά και αρνητικές.
Οι θετικές είναι ότι έχει καλύτερη εικόνα από τον KAON και ότι μπορείς να κάνεις 2 εγγραφές ταυτόχρονα.
Οι αρνητικες είναι ότι
Η ποιότητα κατασκευής είναι κατώτερη του αναμενόμενου, μου θυμίζει τα πολύ παλιά κουτιά της multichoice.
Επίσης δεν έχεις το preview στην λίστα καναλιων.
Κάπου εδώ είχα διαβάσει ότι μπορείς να γράψεις 2 κανάλια και να βλέπεις τριτο, σε μενα δεν ισχύει.
Έλλειψη, του επίγειου δέκτη (combo)
Τα της στάθμης σήματος είναι πταισμα για μένα.
Έλλειψη τής επιλογής "απενεργοποιημενη" στην προφύλαξη οθονης.
Έλλειψη επιλογής ρύθμισης διαφάνειας του info.
Θα ήταν καλό στην λίστα καναλιών να υπήρχε ένδειξη της τρέχουσας εγγραφής(αν υπαρχει).
Αυτά με την πρώτη ματιά.
Θα επανέλθω μόλις τον δουλέψω λιγο.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί έχει το καλώδιο δικτύου. Παρατήρησα ότι είναι ενεργοποιημένη η θύρα, γιατί βλέπω activity στο swirch.(Θα επανελθω γι αυτό)

ΥΓ. Αν κάτι απ' όλα αυτά που έγραψα δεν ισχύει γιατί δεν το πρόσεξα, απολογούμαι εξ αρχης.

Επεξεργασία:
Ένα άλλο που βλέπω είναι ότι τώρα το Showcase εχει πρόβλημα lipsync 160-180 msec είτε επιλέξω το Dolby είτε PCM μέσω HDMI.
Θα το δω σε ένα άλλο HD και θα επανέλθω.

Last edited by a moderator:
- Ουσιαστικά preview δεν είχες ούτε στον ΚΑΟΝ, απλά έβλεπες το κανάλι σε μικρό πλαίσιο
- Δεν μπορείς να γράψεις και τρίτο κανάλι αφού δεν έχει 3ο tuner, απλά όταν κάνεις 2 ταυτόχρονες εγγραφές μπορείς να βλέπεις μια άλλη εγγραφή από τον σκληρό
- Τι να το κάνεις τον combo, αφού ο ΟΤΕ έχει μαζέψει όλα τα "μεγάλα" κανάλια, σοβαρά και μη
- Το καλώδιο δικτύοθ είναι για μελλοντικές εφαρμογές, τύπου VoD Catch-up, όπως έχει αναφερθεί

Οκ σε ευχαριστώ που μου απαντησες σε ένα μέρος του post.
Αναφορικά με τις εγγραφές μπορείς να γράψεις 2 και βα δεις κάτι άλλο που ήδη είναι γραμμένο.
Θα ήξερα τι θα το έκανα το combo.
Για τα υπόλοιπα θες να μου απαντήσεις κατι, μιας που ξεκίνησες;

Υ.Γ ολα τα κανάλια που στέλνουν Dolby έχουν lipsync. Απλά δεν μπορώ να πω με ακρίβεια πόσο. Πάντως είναι πάνω απο160 ms

Ενα αλλο πολύ θετικό είναι η αμεσότητα στο FastForward/ Rewind

Last edited:
1080ι η 1080p ποια ειναι η διαφορα εσεις που το εχετε? και ποιο ειναι καλητερο optical h coaxil? οποιος ξερει ας απαντησει παρακαλω ,οπως μς ρυθμισεις ηχου pcm h dolby? ευχαριστω!:worshippy:

Last edited:
Το 1080p (progressive) είναι καλύτερο από το 1080i(interlaced), αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζεται ακόμα από τους δικούς μας πάροχους και γενικά δεν υποστηρίζεται (Μιλάμε πάντα για δορυφορικούς παρόχους). Μέση λύση είναι η παροχή του 720p, αλλά και πάλι δεν παρέχεται στην Ελλάδα. Σπορ 1080i, ταινίες/ντοκυμαντέρ/μουσικά 1080p ή 720p
Optical vs Coaxial…μεγάλη κουβέντα. Και τα 2 έχουν αρκετό bandwidth για την μεταφορά του ακουστικού σήματος. Προτιμώ το coaxial λόγω εύκολης συνδεσιμότητας.
PCM or Dolby? PCM γιατί είναι ασυμπίεστο.

@imcan preview είχα, με την έννοια ότι πατώντας το "ΟΚ" έβλεπα το επιλεγμένο,χωρίς να φύγω από το channel list.Δεν νομίζω να ξέχασα κιόλας πως δούλευε. Κάνω τόσο λάθος;

Re: Απάντηση: Technicolor DSI 810 PVR

Όχι δεν κάνεις λάθος, απλά για να δεις τι παίζει κάθε κανάλι έπρεπε να πατήσεις ΟΚ οπότε έκανες tune σ'αυτό. Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά στην ουσία έβλεπες τι παίζει κάθε κανάλι κάνοντας zapping μέσα από τη Λίστα Καναλιών. Για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου δεν έχω να διευκρινήσω κάτι.

Ωραία πράγματα...
Τσεκάρω λίγο το κουτί. Παρατηρώ ότι γενικά δεν δουλεύει ούτε η προφύλαξη οθονης αλλά ούτε και η αδρανοποίηση. . Παρατηρώ επίσης ότι στις εγγραφές μου είχα ελεύθερες ώρες 177, ενώ χθες 181 χωρίς να έχω γράψει τίποτα.
Κάνω διαμόρφωση δίσκου,σκεπτόμενος ότι θα είναι σαβούρες(!!)
Ξεκινάει. .."παρακαλώ περιμενετε..." σε 30 δεύτερα κάνει reboot και τέλος..... "Ελέγξτε τη σύνδεση με την δορυφορική κεραία. .".κλπ
Επίπεδο σηματος 40%
Ποιότητα σήματος 0
Τι τον έβγαλα από την πρίζα, τι τον άφησα να ξεκουραστεί. ..τίποτα. Ξεκινάει η διαδικασία αλλαγής δεκτη.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να τους πείσω ότι δεν είμαι Ελέφαντας

Last edited:
Εχω ήδη κάνει.
Εχω επίσης μιλήσει με 13888 και περιμένω τον εγκαταστάτη να ελέγξει το κεραιοσύστημα μου, όπως είπε η κοπελιά από το customer.
Ακόμα περιμένω τον εγκαταστάτη να με πάρει τηλέφωνο.
Έχω ακόμα λίγη υπομονή.

Καταρχάς τώρα δεν μπορώ να του κάνω τίποτα. Έχει μείνει στο "Αρχικές ρυθμίσεις"...
Ουτε menu ούτε τίποτα....

Πάντως τώρα δουλεύει η προφύλαξη οθόνης!!!!!:mad:

Last edited:
Βάλε ένα σεμεδάκι πάνω στον δέκτη, μπορεί να κρύωσε !!!!:BDGBGDB55:

Έχει ένα καλό τώρα Αντώνη.
Το ρολόι είχε μηδενίσει και αφού δεν έχει πάρει ώρα, μου δείχνει πόσες ΏΡΕΣ περιμένω τον. ..εγκαταστάτη.
7:26 και συνεχίζει...
Το απόγευμα θα πάω σε ένα ΟΤΕ SHOP, , θα στήσω και ένα βαν απ'εξω να τραβάω τα μπινελίκια.

Όταν λές ότι έχει μείνει στις Αρχικές Ρυθμίσεις, τι ακριβώς μύνημα βλέπεις στην τηλεόραση σου ??

Θα σου δείξω με βήματα τι ακριβώς μπορώ να κάνω και μόνο αυτά μπορώ...

1η εικόνα

2ο βήμα

3ο βήμα

4ο βήμα

5ο βήμα

6ο βήμα

7ο βήμα

Από εδώ και μετά δεν υπάρχει κάτι.
Οι επιλογές μου είναι μόνο το "επιστροφή" στα προηγούμενα βήματα χωρίς κανένα εννοείται ενδιαφέρον….

9:05 ώρες από το πρώτο τηλεφώνημα, σε 1 ώρα κλείνω 24 ώρες που έχω στην κατοχή μου το PVR

Last edited:
Re: Απάντηση: Technicolor DSI 810 PVR

Εάν καταλαβαίνω καλά βλέπεις τις 2 μπάρες, Ισχύς και Ποιότητα Σήματος, αλλά δεν εμφανίζεται το ΟΚ κάτω δεξιά ??
Εάν ναι η κλειδαριά κλειδώνει ??
Εάν όχι έχεις κανει κάποια αλλαγή στη θύρα DiSEqC που αντιστοιχεί στον EUTELSAT. Εάν ναι, στις Ρυθμίσεις LNB βάλε τον EUTELSAT 9A στη θύρα DiSEqC που έχεις συνδέσει την κεραία σαυ.

Θα σου δείξω με βήματα τι ακριβώς μπορώ να κάνω και μόνο αυτά μπορώ...

1η εικόνα

...

7ο βήμα

Από εδώ και μετά δεν υπάρχει κάτι.
Οι επιλογές μου είναι μόνο το "επιστροφή" στα προηγούμενα βήματα χωρίς κανένα εννοείται ενδιαφέρον….

9:05 ώρες από το πρώτο τηλεφώνημα, σε 1 ώρα κλείνω 24 ώρες που έχω στην κατοχή μου το PVR

φίλε μου και να μην έχεις DiSEqC βάλε στην επιλογή DiSEqC Α και θα σου βρει σήμα και μπορείς να προχωρήσεις.
το ίδιο είχα πάθει κι εγώ.

Λοιπόν, να ευχαριστήσω τον imcan για το ενδιαφέρον του και για τα πολλά pm που ανταλλάξαμε, αλλά να ευχαριστήσω και τον djstx2003 γιατί έδωσε την λύση.
Το θέμα όμως είναι πως δούλευε μέχρι το πρωί χωρίς το DISEqC και τι έγινε στο επίμαχο σημείο μετά την διαμόρφωση του σκληρου διακου.

Status
Not open for further replies.