Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Status
Not open for further replies.

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Μια διευκρίνηση ακόμη…

Επειδή έγινε κουβέντα και για την μη παρουσία του Technics 1200, μετά από
επικοινωνία με τον Δ.Σ.,έμαθα ότι ζήτησε κομμάτι για το group test, αλλά δεν υπήρξε καμμία απάντηση από την πλευρά της αντιπροσωπείας, κάτι που συμβαίνει παγίως εδώ και χρόνια.

Re: GROUP TEST: Πικάπ

Λογικό είναι ρε παιδιά...
Έχετε δει ποτέ να δοκιμάζουν κλαρκ στους 4 τροχούς;

:drummer:-bye-:flipout:
Eλεος πια μ αυτο το mk2...

+1000

Παιδιά καλό είναι αλλά δεν είναι η πανάκεια δια πάσαν νόσον, ειδικά όταν οι απαιτήσεις σε ποιότητα αυξάνονται.

ποιος εδω μεσα το εχει συγκρινει με παρομοιoυ επιπεδου κεφαλή με το rega p3 η το project?

Εγώ.
Είχα το MK2 και έβαλα δίπλα του ένα Rega Planar 3 (ενός κολλητού) και φύτεψα την κεφαλή του mk2 στο Rega...
Έτσι αποφάσισα να αλλάξω πικάπ και να πάρω το Planar...
Η διαφορά άξιζε τα 85 χιλιάρικα που έδωσα τότε και ας είχα δώσει πιο πολλά για το mk2
Κάποια στιγμή μάλιστα (πριν πουλήσω το mk2) είχα και τα δύο πικάπ μαζί και έπαιζα. :BDGBGDB55:

Αχά... Είμαστε τουλάχιστον 2...
Να αντιστρέφω την ερώτηση;
Ποιος πούλησε το Rega του για να αγοράσει mk2;

Και μη πει κανείς "έχω ένα φίλο που ο μπατζανάκης του περιπτερά της πεθεράς του φύλαρχου της κοπελιάς του έδωσε το Rega και πήρε mk2"...

Απάντηση: Re: GROUP TEST: Πικάπ

Και μη πει κανείς "έχω ένα φίλο που ο μπατζανάκης του περιπτερά της πεθεράς του φύλαρχου της κοπελιάς του έδωσε το Rega και πήρε mk2"...

χαχαχαχαχα...μπα στο καλο σου θα με πνιξεις!!!!!!!!!!!!!:SFGSFGSF:

ποιος εδω μεσα το εχει συγκρινει με παρομοιoυ επιπεδου κεφαλή με το rega p3 η το project?

Eγώ, είχα και τα δύο technics1210 Μκ2-Pro-ject Perspective, δεν υπάρχει σύγκριση .. Δέν πίστευα στα αυτιά μου όταν άκουσα την διαφορά υπέρ του δεύτερου.

Last edited:

Κάποτε κάναμε μια παρόμοια σύγκριση με ένα φίλο ...
Εγώ το Linn Axis μου, κι αυτός το MkII του ...

23 μέρες μετά το πούλησε και αγόρασε Rega P25 με τον RB600 βραχίονα και μια Koetsu κεφαλή ...

2-3 χρόνια μετά, κράτησε την κεφαλή και πούλησε το P25 για να αγοράσει το P9 με τον RB1000 :)

Για το MkII δεν ξαναμιλήσαμε απο τότε :smile:

Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

Παιδιά κοιτάξτε πως έχει η κατάσταση:

καλό πλατώ είναι αυτό που έχει 3 στοιχεία + 1.

Είναι:

1)το μεγαλύτερο νούμερο σε rumble (- xx db)

2)το μικρότερο νούμερο σε WOW & FLUTTER (0.xxx %)

3)το μικρότερο νούμερο σε σταθερότητα περιστροφής (0,χχχ %)

και, τέλος, την μεγαλύτερη δυνατή αναισθησία στην ακουστική ανάδραση, για την οποία αναισθησία, λόγω σχεδιασμού disco-club, τα SL-1200 φημίζονται.

Ο ήχος λοιπόν του pickup διαμορφώνεται, εν μέρει, από αυτά τα στοιχεία. Τα υπόλοιπα είναι κεφαλή-βραχίονας.

Άρα αν ένα οποιοδήποτε pickup, που είναι κατώτερο σαν πλατώ, ακούγεται καλύτερα από κάποιο ανώτερο, πολύ απλά έχει καλύτερο βραχίονα-κεφαλή.

Τα προαναφερόμενα pickup δεν χρειάζεται να τα συγκρίνουμε με το TECHNICS
MK 2. Τα παίζει άνετα μονότερμα το ORIGINAL δηλαδή το SL-1200 του 1975!

Επίσης τώρα, αν θέλουμε να συγκρίνουμε οπωσδήποτε, θα συγκρίνουμε με ΜΚ 5 & ΜΚ 6, που έχουν βελτιώσεις στα σημεία, γιατί το ΜΚ 2 καταργήθηκε.

Πριν λοιπόν πάτε στα ΜΚ 2, ΜΚ 5 & ΜΚ 6, πάρτε στοιχεία για το ORIGINAL:

RUMBLE A : - 70 db

WOW & FLUTTER (WRMS): 0.03 %

ACCURACY:+ - 0,01 %

(Επειδή τα στοιχεία στο τεστ Σταματάκου είναι σε ΙΕC, η μετατροπή σε WRMS είναι x 1,4, WOW & FLUTTER 0,03% WRMS= 0,042 %.).

Mία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση πάνω σε όλα αυτά θα βρείτε από τον κατασκευαστή του ΜΟΝΑCO turntable εδώ:

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:QcwthbVa6OYJ:www.grandprixaudio.com/Monaco-Turntable-Whitepaper.pdf+the+monaco+turntable&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESjw_B2hHuTIbZacOmYoiwD5wuO6WLY8eq7frWniRFCBF6igR281hd2f8gGMJm3FFVYXJqZCcVrRAUMk_VFwZbG3RgGttLPGH3JPdjMijhfDQUgzCTqXZCkDpdXET2o5L_PwgCRE&sig=AHIEtbSgshzvEwoRBGpwWqJBfY7aM4eZ7A

:smile:

Last edited:
Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

Και για να μην είμαι άδικος, τα στοιχεία για το MK 5 είναι:

RUMBLE: - 78 db (IEC)

WOW & FLUTTER: 0,01 % WRMS

ACURRACY: + - 0.002 %

Βλέπεις, στο συγκεκριμένο θέμα, "απλά" μαθηματικά είναι...

:smile:

Και από αυτά λοιπόν έβγαλες συμπέρασμα ότι το mk2 παίζει καλύτερα από το Rega...
Και χωρίς να το ακούσεις μάλιστα...
Ενώ όλοι εμείς που είχαμε και τα δύο ταυτόχρονα και τα ακούγαμε κάνουμε λάθος...

Και μετά εγώ θα πνίξω τον συνονόματο με αυτά που γράφω! :flipout:

Υ.Γ. Πάντως το location που έχεις βάλει είναι απόλυτα σωστό αν βασίζεσαι στο googlάρισμα και όχι στα αφτιά σου... -bye-

Ειδες πως αλλαζουν οι εποχες? Καποτε διαλεγαμε ακουγοντας τωρα απλα googlαρωντας!!! Γνωριζω βεβαια απο πιο φορουμ ερχεται αυτη η νοοτροπια και δεν μου φαινεται περιεργη η απαντηση του φιλου hellenic vanagon...

Και από αυτά λοιπόν έβγαλες συμπέρασμα ότι το mk2 παίζει καλύτερα από το Rega...
Και χωρίς να το ακούσεις μάλιστα...

Είναι απλό..

Το αγοράζεις και μετά το πλακώνεις στο patafix και γίνεται μπερκέτι!

Αγαπητέ hellenic vanagon, τα πράγματα είναι πολύ απλά για όποιον θέλει να βγάλει αντικειμενικά συμπεράσματα για το πως παίζει το μηχάνημα, όχι για το πως μετράει. Ή παίρνεις το μηχάνημα και ζεις μαζί του για πολύ καιρό παράλληλα με ένα δεύτερο συγκρίσιμο, έτσι ώστε να καταλάβεις ποιό σου πάει περισσότερο (αυτό δηλαδή που έκαναν ο Γιάννης Μιχαηλός και ο Gort. Ή παίρνεις ένα mkii και ένα άλλο πικάπ της ίδιας κατηγορίας τιμής με κάποιο καλό βραχίονα, π.χ. Rega, Jelco, Projekt κλπ. Μοντάρεις τον ίδιο βραχίονα στο mkii και ταιριάζεις στα δύο πικάπ την ίδια κεφαλή. Εναλλακτικά μοντάρεις στα πικάπ ένα βραχίονα με αφαιρούμενη headshell, όπως οι παλιοί SME ή οι Jelco, έτσι ώστε να α) γλιτώσεις τα έξοδα για δεύτερη κεφαλή και β) να μπορείς να κάνεις σύγκριση on the fly. Μόνο έτσι βγάζεις συμπέρασμα. Οι αριθμοί rumble, mumble, mambo jambo κλπ που βρίσκεις στο google δεν ενδιαφέρουν κανένα εκτός από γνωστούς και μη εξαιρετέους γκουρού σε διπλανά φόρουμ που ακούν με τα κομπιουτεράκια τους.
Γιατί κανείς δεν ξέρει από που προέρχονται. Από το manual; από το Data sheet;Από μετρήσεις; Πόσο αξιόπιστα είναι όλα αυτά;Μήπως όσο αξιόπιστα είναι τα specs των ενισχυτών, που λένε για ένα μηχανάκι της πλάκας ότι βγάζει 2χ100 Wrms στα 4 ohm;

Και κάτι ακόμα. Νομίζεις ότι αν το mkii ήταν τόσο καλό ώστε να έχει καλύτερη απόδοση από πικάπ των 1000 ευρώ η Technics θα το πουλούσε 500; Θα το πουλούσε 900 και θα τσέπωνε τη διαφορά. Εκτός και αν η Matsushita είναι μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός, κάτι σαν τον Ερυθρό Σταυρό του audio...

Status
Not open for further replies.