Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Status
Not open for further replies.
Άμα βαριέστε να διαβάσετε...# 1

"14-10-2010, 21:37 #35
karavan
Established Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Re: GROUP TEST: Πικάπ

"Εννοείς το speedbox της project έτσι; Πολύ μανούβρα όμως βρε παιδί μου! Ξεκινάς να κάνεις ένα λιτό σύστημα, γεμίζεις κουτάκια και η οικονομική οροφή δε φαίνεται στον ορίζοντα.."

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=67676&page=4

:smile:

Last edited:
Άμα βαριέστε να διαβάσετε...# 1

"14-10-2010, 21:37 #35
karavan
Established Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Re: GROUP TEST: Πικάπ
Εννοείς το speedbox της project έτσι; Πολύ μανούβρα όμως βρε παιδί μου! Ξεκινάς να κάνεις ένα λιτό σύστημα, γεμίζεις κουτάκια και η οικονομική οροφή δε φαίνεται στον ορίζοντα.."

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=67676&page=4

Σε ποιά ακριβώς ερώτηση είναι αυτή η απάντηση?

Εμένα μου αρέσουν τα κουτάκια γενικώς.
Ξεχωριστό μοτέρ, ξεχωριστό τροφοδοτικό, ξεχωριστό phono με το δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό, προ με δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό και πάει λέγοντας.
Τι κακό έχουν τα κουτάκια? Δε σας καταλαβαίνω.

Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Εμένα μου αρέσουν τα κουτάκια γενικώς.
Ξεχωριστό μοτέρ, ξεχωριστό τροφοδοτικό, ξεχωριστό phono με το δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό, προ με δικό του εξωτερικό τροφοδοτικό και πάει λέγοντας.
Τι κακό έχουν τα κουτάκια? Δε σας καταλαβαίνω.

Κάποια pick up απαιτούν την ύπαρξη ειδικού ρυθμιστή ελέγχου στροφών που παραδίδεται έξτρα σε ξεχωριστό κουτάκι, (αν φυσικά θέλεις κάτι τέτοιο).

Εκεί λοιπόν απάντησα λέγοντας ότι η TECHNICS έχει δώσει ιδανική λύση σε αυτό το θέμα χωρίς εξωτερική μονάδα, από το 1970, με τα SL-1100 και SL-1200.

Σε ρώτησα τι κάνει και πως ρυθμίζει μόνο του το εξτρα κουτάκι της Technics την υπερκρέμαση και το αζιμούθιο και μου απαντάς για το speedbox της project????
-Γειά σου Γιάννη
-Κουκιά σπέρνω

Σου έδωσα τα στοιχεία για να δεις πότε και σε τι αναφέρθηκα!

Κάποια pick up απαιτούν την ύπαρξη ειδικού ρυθμιστή ελέγχου στροφών που παραδίδεται έξτρα σε ξεχωριστό κουτάκι, (αν φυσικά θέλεις κάτι τέτοιο).

Εκεί λοιπόν απάντησα λέγοντας ότι η TECHNICS έχει δώσει ιδανική λύση σε αυτό το θέμα χωρίς εξωτερική μονάδα, από το 1970, με τα SL-1100 και SL-1200.

Επιμένεις να μην απαντάς στην ερωτησή μου.
Ποιόν τρόπο έχει βρει η Tecnicks, και πως γίνετε αυτό, από το 1970 για τις ρυθμίσεις της κεφαλής στον βραχίονα?
Για να μην πω για την ερώτηση αν είχες ποτέ μκ2........

Επιμένεις να μην απαντάς στην ερωτησή μου.
Ποιόν τρόπο έχει βρει η Tecnicks, και πως γίνετε αυτό, από το 1970 για τις ρυθμίσεις της κεφαλής στον βραχίονα?
Για να μην πω για την ερώτηση αν είχες ποτέ μκ2........

1)Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο!

2)Ας το απλοποιήσουμε: δεν είχα ποτέ ΜΚ 2!

Στο δικό σου post # 197 με ρωτάς αν είχα ποτέ ΜΚ Ι η ΜΚ ΙΙ η ΜΚ V...

και σου απάντησα πως είχα και έχω το ORIGINAL δηλαδή το, θα μπορούσαμε να το πούμε, ΜΚ Ι.

Last edited:
Συγνώμη, τώρα διαβασα το post για το αν είχες μκ2.
Αλλά και πάλι αυτό από μόνο του, αν δεν έχεις κάνει αμεση σύγκριση με άλλο πικάπ, από το '75 που το έχεις, δεν σου δίνει το δικαίωμα να βγάζεις τόσο κόσμο κουφό.....

Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Καλά, το "απαιτούν" με το "αν φυσικά θέλεις κάτι τέτοιο" δεν κολλάει...
Αλλά ούτως η άλλος δεν ισχύει γιατί κανένα πικάπ δεν απαιτεί κάτι για να δουλέψει το οποίο πληρώνεις εξτρά.
Απλά σε κάποια πικάπ που πρέπει να αλλάξεις χειροκίνητα τις στροφές η εταιρία σου προσφέρει εξτρά το κουτάκι που σου δίνει τη δυνατότητα να τις αλλάξεις με τη βοήθεια ενός κουμπιού.
Από εκεί και πέρα και αν παίζεις τόσα πολλά 45άρια ώστε να αξίζει η επένδυση αποφασίζεις εσύ αν θες να το αγοράσεις!
Και αυτό το κουτάκι δεν έχει να κάνει ούτε με το αζιμούθιο ούτε με την υπερκρέμαση!
Άσε που το κουμπάκι για αλλαγή στις στροφές δεν έχει καμία σχέση με καμιά πατέντα της Technics! Υπάρχει από τότε που εφευρέθηκαν οι λάσπες...

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα που το μοτέρ, το phono stage και το τροφοδοτικό του phono stage μου είναι σε διαφορετικά κουτιά...
Θα ήθελα ακόμη να είχα σε διαφορετικό κουτί τον pro από τον τελικό μου αλλά δε μου έκατσε...
Όπως επίσης και ένα DAC ξεχωριστό από το transport μου, για να μη σου πω και ένα ξεχωριστό clock...
Αλλά ας όψεται η κακούργα η κοινωνία που άλλους τους ρίχνει χαμηλά και άλλους τους ανεβάζει στα τάρταρα!

Συγνώμη, τώρα διαβασα το post για το αν είχες μκ2.
Αλλά και πάλι αυτό από μόνο του, αν δεν έχεις κάνει αμεση σύγκριση με άλλο πικάπ, από το '75 που το έχεις, δεν σου δίνει το δικαίωμα να βγάζεις τόσο κόσμο κουφό.....

Τελικά, επειδή το περί κουφού ειπώθηκε πάλι, φαίνεται πως είναι περισσότερο θέμα εγωϊσμού.

Σε αυτή την περίπτωση δεν δυσκολεύομαι καθόλου να ζητήσω συγνώμη από όσους θεωρούν ότι τους έθιξα!

Απλά μία συζήτηση σε ένα αγαπημένο θέμα ήθελα να κάνουμε...

1)Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο!

2)Ας το απλοποιήσουμε: δεν είχα ποτέ ΜΚ 2!

Κάνεις μεγάλο λάθος!!!!!!!!!!!!
Το ισχυρίστηκες λέγοντας ότι "η Technics έχει λύσει το θέμα των ρυθμίσεων από το 1970"
Σε ακούει ο άλλος που δεν έχει και μεγάλη επαφή με τα πικάπ, σου λέει τι γίνετε εδώ? ακούω για αζημούθια, υπερκρεμάσεις, VTA, και τόσες άλλες ρυθμίσεις που χρειάζοντε τα πικαπ για να παιξουν, ενω υπάρχουν τα πικάπ της Technics που από το 1970 τα έχουν λύσει αυτά?
Έτσι πας να μας πείσεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Αλλά ούτως η άλλος δεν ισχύει γιατί κανένα πικάπ δεν απαιτεί κάτι για να δουλέψει το οποίο πληρώνεις εξτρά.
Απλά σε κάποια πικάπ που πρέπει να αλλάξεις χειροκίνητα τις στροφές η εταιρία σου προσφέρει εξτρά το κουτάκι που σου δίνει τη δυνατότητα να τις αλλάξεις με τη βοήθεια ενός κουμπιού.
Από εκεί και πέρα και αν παίζεις τόσα πολλά 45άρια ώστε να αξίζει η επένδυση αποφασίζεις εσύ αν θες να το αγοράσεις!
Και αυτό το κουτάκι δεν έχει να κάνει ούτε με το αζιμούθιο ούτε με την υπερκρέμαση!
Άσε που το κουμπάκι για αλλαγή στις στροφές δεν έχει καμία σχέση με καμιά πατέντα της Technics! Υπάρχει από τότε που εφευρέθηκαν οι λάσπες...

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα που το μοτέρ, το phono stage και το τροφοδοτικό του phono stage μου είναι σε διαφορετικά κουτιά...
Θα ήθελα ακόμη να είχα σε διαφορετικό κουτί τον pro από τον τελικό μου αλλά δε μου έκατσε...
Όπως επίσης και ένα DAC ξεχωριστό από το transport μου, για να μη σου πω και ένα ξεχωριστό clock...
Αλλά ας όψεται η κακούργα η κοινωνία που άλλους τους ρίχνει χαμηλά και άλλους τους ανεβάζει στα τάρταρα!

1)Δεν μίλησα για την απλή αλλαγή στροφών αλλά για την μικρομετρική ρύθμιση ταχύτητας περιστροφής, το λεγόμενο "στροβοσκόπιο".

2)Για κουτάκι ρύθμισης αζιμούθιου και υπερκρέμασης παρακαλώ @ Καμινάρη!

Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Πολυ καλά τα λες. Για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.
Οπως παρακάτω:

Attachments

• littlenewTGER1.jpg
    littlenewTGER1.jpg
    19.5 KB · Views: 33
Status
Not open for further replies.