Τεχνικές και εξοπλισμός για φωτογράφηση άγριας ζωής και σπορ

Και εγώ γιατί μίλαγε σιγά πολύ για να μην τρομάξει τα πουλιά . Περίεργο αφού το κλείστρο κροταλίζε σαν ουζι
Και κάτι που κάνει κάθε αγορά DSLR για πανίδα μάλλον άτοπη τώρα πια.
Προσωπικά έχω χάσει πολύ καλή στιγμή με αγέλη ζαρκαδιών όταν είχα τη 5DII.
Στημένος καλά αλλά άρχισε τα Κα ΚΛΑΝΓΚ Κα ΚΛΑΝΓΚ η μηχανή λάκισαν τα ζαρκάδια σε χρόνο dt.
Είναι τόσο δυνατός ο ήχος που ακόμη και πουλιά (χήνες και τα λοιπά) κοιτούσαν προς το μέρος μου.

• Wow
Reactions: toupia
Και κάτι που κάνει κάθε αγορά DSLR για πανίδα μάλλον άτοπη τώρα πια.
Προσωπικά έχω χάσει πολύ καλή στιγμή με αγέλη ζαρκαδιών όταν είχα τη 5DII.
Στημένος καλά αλλά άρχισε τα Κα ΚΛΑΝΓΚ Κα ΚΛΑΝΓΚ η μηχανή λάκισαν τα ζαρκάδια σε χρόνο dt.
Είναι τόσο δυνατός ο ήχος που ακόμη και πουλιά (χήνες και τα λοιπά) κοιτούσαν προς το μέρος μου.
εχω δει οτι βαζουν σκουφια, κασκολ και δε ξερω γω τι άλλο πάνω στη μηχανή σε burst για να μην ακούγεται τόσο.

/////////

φρέσκο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

///////

@LongTom
Επειδή και εμένα η μηχανή μου βαράει μηχανικό, αν βάλω silent shutter χάνω κατι πλην του rolling shutter?

Last edited:
  • Like
Reactions: LongTom
Αγορές εμμονές, Η ζωή των φωτογράφων Αγριάς ζωής (στα γαλλικά δυστυχώς)

ΥΓ..πολλές διαθέσιμες γλώσσες τελικά στους υπότιτλους συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών παρακαλώ...

Αγορές εμμονές, Η ζωή των φωτογράφων Αγριάς ζωής (στα γαλλικά δυστυχώς)

ΥΓ..πολλές διαθέσιμες γλώσσες τελικά στους υπότιτλους συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών παρακαλώ...
Το είδα όλο, προσωπικά μου φάνηκε παρά να πάρα πολύ ενδιαφέρον.

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ RAW – ΜΕΡΟΣ 3Α | Αναβάθμιση Αρχείων RAW 1: Μετατροπή κομμένων αρχείων σε εικόνες υψηλής ποιότητας με Lightroom, ON1 και Topaz

ΥΓ: Για κάποιο λόγο, ενώ κάνω noise reduction ή super resolution στο Lightroom, μετά εξαγωγή σε ότι θέλεις (DNG, TIFF, JPEGXL κλπ κλπ) όταν ξανα περνάω μέσα τη νέα εικόνα στο Lightroom, πάντα βρίσκει οτι έχει υποστεί επεξεργασία και δεν εμφανίζει την επιλογή στην επεξεργασία που με ενδιαφέρει..

αφου εχει κανει την επεξεργασια... πως να τη ξανακανει?

Αυτο που βγαζεις εσυ δεν ειναι πραγματικο raw της μηχανης, γι αυτο γινεται αυτο.

Οτι ηταν να κανει το εκανε.

αφου εχει κανει την επεξεργασια... πως να τη ξανακανει?

Αυτο που βγαζεις εσυ δεν ειναι πραγματικο raw της μηχανης, γι αυτο γινεται αυτο.

Οτι ηταν να κανει το εκανε.
Δε σε αφήνει να κάνεις και NR και Super resolution στο LR.
ή το ένα θα κάνεις ή το άλλο.

Αυτός παραπάνω στο άρθρο που έβαλα, λέει ότι κάνει NR 80% στο LR και export σε TIFF και μετά εισάγει πάλι το αρχείο και του δίνει επιλογή για Super Resolution.
Αυτό λέω. Εμένα δε μου δίνει την επιλογή μόλις βάλω την εικονα σε TIFF, DNG κλπ.

Τώρα βλέπω αυτό:

Last edited:
στην εκδοση που εχω εγω (version 15.0) , δουλευει το τρικ ακομα... κανεις δηλ. μονο denoise στην αρχικη φωτο (RAW) και μετα τη κανεις export σε TIFF χωρις τα metadata και re import στ LR.
Eκει δουλευει κανονικα το super resolution.

• Like
Reactions: stratigos24
στην εκδοση που εχω εγω (version 15.0) , δουλευει το τρικ ακομα... κανεις δηλ. μονο denoise στην αρχικη φωτο (RAW) και μετα τη κανεις export σε TIFF χωρις τα metadata και re import στ LR.
Eκει δουλευει κανονικα το super resolution.
14.3 εγώ και μάλλον δεν ...
Θα το ξανα προσπαθήσω.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Last edited: