Τεχνικές και εξοπλισμός για Macro φωτογράφησης : Focus Stacking , Focus Bracketing etc…

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Τελικά δεν μπόρεσα να κρατηθώ και πήρα ένα rm03 μιας και το βρήκα 45 ευρώ στο Σκρουτζ (10 ευρώ πιο χαμηλά από ότι στο AliExpress παραδόξως) και με κουπόνι που είχα -10 ευρώ για Σκρουτζ μου βγήκε 35 οπότε είπα ας έχω και ένα τέτοιο για δοκιμή. Ίσως βολέψει και για εύκολο στήσιμο πάνω από το μανιτάρι..

Την έκδοση με κωδικό 5480 πήρα. Αυτή δεν έχεις και εσύ?
Άντε μπράβο.
Βγες και έξω για κανένα μάκρο όμως....

Ναι, αυτό έχω και εγώ.
Καλό είναι, πέρα του πλαστικού καλύμματος θύρας USB που ποτέ δεν κάθεται σωστά και πάντα βγαίνει...

Άντε μπράβο.
Βγες και έξω για κανένα μάκρο όμως....

Ναι, αυτό έχω και εγώ.
Καλό είναι, πέρα του πλαστικού καλύμματος θύρας USB που ποτέ δεν κάθεται σωστά και πάντα βγαίνει...
Μωρέ να βγω..
Τώρα ξεκίνησαν λίγες βροχές.
Πήγα με τον μικρό μια αναγνωριστική στο δάσος 2 μέρες μετά αφού έβρεξε και δεν είχε βγει κάτι.
Σήμερα πάλι έριξε λίγη βροχή.
Ελπίζω κάποια μέρα από Παρασκευή Σάββατο Κυριακή που θα πάω θα έχει βγει ξανά μανιταράκι.

Τρελή ξεραιλα από τους τόσους μήνες ζέστης.
Μόνο πάρα πολλά συνουσιαζομενα σαλιγκάρια βρήκα

Screenshot_20260930-175310_Φωτογραφίες.png

• Haha
Reactions: LongTom
Ξεκίνησαν να βγαίνουν και αυτά:

Screenshot_20260930-175603_Φωτογραφίες.png

Ίσως τους δοκιμάσω κάποιο stack.

ΥΓ. Ε ρε καθάρισμα πευκοβελόνας που θα έχω να κάνω πάλι φέτος....

Screenshot_20260930-180417_Φωτογραφίες.png

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau and LongTom
Ανέβηκε πριν 3 ώρες...

Άλλος ένας με Smallrig Rm03 ..😂
Αυτή τη φορά με το τριπλό Κιτ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν τρελάθηκα με το φωτισμό που έφτιαξε στην εικόνα...
Δεν κατάλαβα τι μηχανή χρησιμοποιεί... Περίεργη μου φάνηκε οπτικά .

/////

Και εδώ πάλι ανεβασμένο πριν 4 ώρες , πάλι RM03 .... Αυτή τη φορά σε πολύ πολύ μικρά θέματα..

Και αυτό πάλι από αυτούς τους 2 που ανέβηκε επίσης σήμερα πριν λίγες ώρες

Last edited:
Ανέβηκε πριν 3 ώρες...

Άλλος ένας με Smallrig Rm03 ..😂
Αυτή τη φορά με το τριπλό Κιτ...

Δεν τρελάθηκα με το φωτισμό που έφτιαξε στην εικόνα...
Δεν κατάλαβα τι μηχανή χρησιμοποιεί... Περίεργη μου φάνηκε οπτικά .

Επειδή είσαι πλεμπαίος δεν ξέρεις τι εστί Hasselblad X2DII!
Και να φανταστείς είναι απλά το καθημερινό του κιτ, μόλις 10.000 ευρά με τον φακό (που νομίζω την έκανε δώρο η Hasselblad - όχι για κακό λόγο, έτσι γιατί είναι μάγκας και τσίφτης....).
Δεν έχεις το φωτογραφικό ταλέντο να κάνεις μάκρο με τις τοπ medium format για αυτό απορείς και δεν κατανοείς τη Οπτική του Καλλιτέχνου!!11!!
Ποίος άλλος θα έκανε μάκρο με φακό που δεν είναι μάκρο σε medium format κάμερα που έχει ελάχιστο dof; Μόνον ένας αληθινός Μαέστρος της Τέχνης...:LOL:

Σοβαρά τώρα, ο τύπος το έχει χάσει.
Εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει από το φωτογραφικό μέρος και έγινε απλά ένας ακόμη γιουτούμπερ που ακολουθεί πιστά και κοντά τα τρεντ.
Τώρα πολλοί έχουν τα μανιτάρια λόγω εποχής, ε έκανε και αυτός βίντεο.
Τον εβλέπω σε μερικά επεισόδια να είναι με τη Hasselblad στο χέρι να κυνηγά ελάφια για wildlife γιατί σέρνουν τον Οκτόβρη....

/////

Και εδώ πάλι ανεβασμένο πριν 4 ώρες , πάλι RM03 .... Αυτή τη φορά σε πολύ πολύ μικρά θέματα..

Και αυτό πάλι από αυτούς τους 2 που ανέβηκε επίσης σήμερα πριν λίγες ώρες

Αμφότεροι καλοί σε αυτό που κάνουν, αλλά προτιμώ τον πιτσιρικά γιατί δεν έχει αιχμάλωτα μαμούνια στο σπίτι για να βγάζει βίντεα....

Επειδή είσαι πλεμπαίος δεν ξέρεις τι εστί Hasselblad X2DII!
Και να φανταστείς είναι απλά το καθημερινό του κιτ, μόλις 10.000 ευρά με τον φακό (που νομίζω την έκανε δώρο η Hasselblad - όχι για κακό λόγο, έτσι γιατί είναι μάγκας και τσίφτης....).
Δεν έχεις το φωτογραφικό ταλέντο να κάνεις μάκρο με τις τοπ medium format για αυτό απορείς και δεν κατανοείς τη Οπτική του Καλλιτέχνου!!11!!
Ποίος άλλος θα έκανε μάκρο με φακό που δεν είναι μάκρο σε medium format κάμερα που έχει ελάχιστο dof; Μόνον ένας αληθινός Μαέστρος της Τέχνης...:LOL:

Σοβαρά τώρα, ο τύπος το έχει χάσει.
Εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει από το φωτογραφικό μέρος και έγινε απλά ένας ακόμη γιουτούμπερ που ακολουθεί πιστά και κοντά τα τρεντ.
Τώρα πολλοί έχουν τα μανιτάρια λόγω εποχής, ε έκανε και αυτός βίντεο.
Τον εβλέπω σε μερικά επεισόδια να είναι με τη Hasselblad στο χέρι να κυνηγά ελάφια για wildlife γιατί σέρνουν τον Οκτόβρη....

Αμφότεροι καλοί σε αυτό που κάνουν, αλλά προτιμώ τον πιτσιρικά γιατί δεν έχει αιχμάλωτα μαμούνια στο σπίτι για να βγάζει βίντεα....
😂

Καλό μήνα!

• Like
Reactions: LongTom