Τεχνικές και προγράμματα για αύξηση της ανάλυσης - upscale

Ασήμαντοι χρόνοι.
Εγώ διαπιστωσα οτι μετατροπή sharp jpg (όπως το θελω να βγαίνει αυτόματα από τη μηχανή) εδωσε καλυτερο αποτέλεσμα από μετατροπή flat raw.
Δεν το έχω δοκιμάσει γιατι τραβάω μόνο RAW, πάντως μου έχουν τύχει περιπτώσεις να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα στο Aiarty με τελικό jpg (που προέρχεται από RAW επεξεργασμένο στο LR)... αλλά νομίζω είναι κατα περίπτωση.

Μετά από ένα θέμα που είχα εχθές (δε ξέρω τί έγινε, δεν κατέβαζε τα μοντέλα κλπ... ) το έκανα απεγκατάσταση και ξανα εγκατάσταση και ενεργοποίηση κλπ (πάλι δε φόρτωνε τα models αλλά τελικά μετά από 1 ώρα όλα οκ, τα κατέβασε, ίσως ήταν κάτι από αυτούς στους σέρβερς τους... πάντως χθές αργα το βράδυ έστειλα email στο support για το θέμα... σήμερα πρωί προς μεσημέρι μου απαντήσανε, δεν αργήσανε) και ενεργοποίηση με τους κωδικούς κλπ και πλέον για ένα raw χωρίς upscale με GAN 3 μου κάνει 15 δεύτερόλεπτα. Με 2x upscale σε RAW κανα λεπτό αλλά δεν το χρονομέτρησα.
Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά στο χρόνο προς το καλύτερο πλέον, γιατί έγινε καθαρή εγκατάσταση ενώ πριν είχα το full trial και πάνω σε αυτό ενεργοποίησα μετά την αγορά το lifetime με τον κωδικό.

///////////////////////////////////////////////////////////////////

Και ένα σημερινό παράδειγμα μιας και έκανα τέστ τώρα σε μια λήψη έτσι για να δω χρόνους, αποτέλεσμα κλπ

@T.Kostas (σε ταγκάρω επειδή έγραψα στο άλλο θέμα για το Aiarty περι πληροφορίας που ανακτά κλπ και μήπως ήθελες να δεις κανένα παράδειγμα, έχει και κάποια άλλα σε προηγούμενες σελίδες)

μαμα φωτό RAW 100% ζοομ στο aiarty

before345.png

upscale στο Aiarty από 6000χ4000 σε 8000χ5333 και μοντέλο more detail gan 3 100% strength (σε 75% μεγένθυση το φτιαγμένο για να είναι σαν το 100% της μαμά και να γίνει η σύγκριση)

after345.png

Και πως δείχνει στο 100% η φτιαγμένη με το upscale 8000x5333

full zoom after 345.png

παρακάτω πώς δείχνει το άφτιαχτο RAW στο 100% σε One Photo viewer

one photo viewer raw.png

παρακάτω πως δείχνει το άφτιαχτο raw στο 100% στο LR (adobe profile Color)

Lightroom adobe color profile raw.png

Μετά από ένα θέμα που είχα εχθές (δε ξέρω τί έγινε, δεν κατέβαζε τα μοντέλα κλπ... ) το έκανα απεγκατάσταση και ξανα εγκατάσταση και ενεργοποίηση κλπ (πάλι δε φόρτωνε τα models αλλά τελικά μετά από 1 ώρα όλα οκ, τα κατέβασε, ίσως ήταν κάτι από αυτούς στους σέρβερς τους... πάντως χθές αργα το βράδυ έστειλα email στο support για το θέμα... σήμερα πρωί προς μεσημέρι μου απαντήσανε, δεν αργήσανε) και ενεργοποίηση με τους κωδικούς κλπ και πλέον για ένα raw χωρίς upscale με GAN 3 μου κάνει 15 δεύτερόλεπτα. Με 2x upscale σε RAW κανα λεπτό αλλά δεν το χρονομέτρησα.
Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά στο χρόνο προς το καλύτερο πλέον, γιατί έγινε καθαρή εγκατάσταση ενώ πριν είχα το full trial και πάνω σε αυτό ενεργοποίησα μετά την αγορά το lifetime με τον κωδικό.

///////////////////////////////////////////////////////////////////

Και ένα σημερινό παράδειγμα μιας και έκανα τέστ τώρα σε μια λήψη έτσι για να δω χρόνους, αποτέλεσμα κλπ

@T.Kostas (σε ταγκάρω επειδή έγραψα στο άλλο θέμα για το Aiarty περι πληροφορίας που ανακτά κλπ και μήπως ήθελες να δεις κανένα παράδειγμα, έχει και κάποια άλλα σε προηγούμενες σελίδες)

μαμα φωτό RAW 100% ζοομ στο aiarty

View attachment 271013

upscale στο Aiarty από 6000χ4000 σε 8000χ5333 και μοντέλο more detail gan 3 100% strength (σε 75% μεγένθυση το φτιαγμένο για να είναι σαν το 100% της μαμά και να γίνει η σύγκριση)

View attachment 271014

Και πως δείχνει στο 100% η φτιαγμένη με το upscale 8000x5333

View attachment 271017

παρακάτω πώς δείχνει το άφτιαχτο RAW στο 100% σε One Photo viewer

View attachment 271015

παρακάτω πως δείχνει το άφτιαχτο raw στο 100% στο LR (adobe profile Color)

View attachment 271016

Ποιον Raw Converter χρησιμοποιείς; Έχεις δουλέψει καθόλου το Photolab ή το DxO RureRAW για την μετατροπή των RAW; Κατέβασε την δοκιμαστική έκδοση του photolab 9 ή του PureRAW και δοκίμασε πως φαίνεται το RAW αρχείο σε 100% ύστερα από εφαρμογή DeepPrimeXD3 και ξανακάνε τις συγκρίσεις; Ποιες είναι οι Defalut ρυθμίσεις που εφαρμόζει το LR κατά το άνοιγμα των RAW (καμπύλη, contrast, microcontast, sharpening, denoize ); Το One photo Viewer δεν το ξέρω καθόλου. Πως δείχνει το RAW αρχείο σε 100% με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο LR σε σχέση με το αρχείο που δημιουργεί το ΑΙΑΡΤΥ σε 100% μετά upscale;

Είχα δοκιμάσει πριν αγοράσω το Aiarty το dxo pureraw 6 (το δίνει κάποιες μέρες φουλ για δοκιμή) και δεν τρελάθηκα σε σχέση με αυτό που μου έδινε το Aiarty (το είχα βάλει ταυτόχρονα φουλ έκδοση που έδινε για 15 μέρες).

Τώρα λογικά δε μπορώ να το ξαναβάλω επειδή έχει κλειδώσει για τον υπολογιστή μου επειδή έληξε η δοκιμαστική περίοδος του pureraw.

Δε ξέρω τι καμπύλες χρησιμοποιεί το LR εγώ απλά import έκανα το RAW, το profile που έχει το LR προεπιλεγμένο είναι το Color και απλά έκανα 100% zoom και το ανέβασα για σύγκριση.

Το one photo viewer είναι το πρόγραμμα που έχω για αναπαραγωγή φωτογραφιών στο pc αντί αυτού των Windows.

Εγώ έβαλα εδώ τα εξής:

RAW πώς το δείχνει απείραχτο στο 100% το LR, AIARTY, ONEPHOTO VIEWER και μετά το φτιαγμένο πώς το έκανε το Aiarty (δηλαδή μετά την επεξεργασία που του έκανε το Aiarty, όχι να το έχω βάλει και στο LR μετά να το επεξεργαστώ)

Αν θες σου βάζω εδώ το βραδάκι σε WeTransfer αυτό το RAW και κανά 2 ακόμα RAW και παίζεις εσύ με το dxo σου και σου έχω βάλει μια μαζί τα dng ή png 16bit ή ότι θες.
Και Σου βάζω και τα αρχεία από αυτά τα 3 raw πώς τα έκανε το AIarty να έχεις μια εικόνα

Αν θέλεις κάτι τέτοιο πες μου να ανεβάσω.

Ποιον Raw Converter χρησιμοποιείς; Έχεις δουλέψει καθόλου το Photolab ή το DxO RureRAW για την μετατροπή των RAW; Κατέβασε την δοκιμαστική έκδοση του photolab 9 ή του PureRAW και δοκίμασε πως φαίνεται το RAW αρχείο σε 100% ύστερα από εφαρμογή DeepPrimeXD3 και ξανακάνε τις συγκρίσεις; Ποιες είναι οι Defalut ρυθμίσεις που εφαρμόζει το LR κατά το άνοιγμα των RAW (καμπύλη, contrast, microcontast, sharpening, denoize ); Το One photo Viewer δεν το ξέρω καθόλου. Πως δείχνει το RAW αρχείο σε 100% με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο LR σε σχέση με το αρχείο που δημιουργεί το ΑΙΑΡΤΥ σε 100% μετά upscale;
Δε ξέρω αν είδες το παραπάνω μου μήνυμα επειδή δε σε έκανα tag ή reply with quote στο μήνυμα σου , βαζω εδώ τα αρχεία σε περίπτωση που θέλεις να τα δεις και να τσεκάρεις ο ίδιος και στα δικά σου προγράμματα το αποτέλεσμα...(και όποιος θέλει φυσικά να τα δει, κατεβάζει το zip αρχείο).

Tο αρχείο θα είναι διαθέσιμο για 24 ώρες.

Έχω ένα φάκελο με 2 RAW μέσα, σε αυτή με τον παπαγάλο το πτηνό κατα τη λήψη ήταν πιο σωστά εστιασμένο... και ένα με το σπουργίτι του παραπάνω παραδείγματος, που δεν είναι και απόλυτα σωστή σε αυτό η εστίαση αλλά μπήκε επίτηδες για να δούμε το αποτέλεσμα.

Άλλον ένα φάκελο με τα edit (σε DNG) αυτών τον 2 φωτό με το AIarty αλλά χωρίς upscale

Και τέλος έναν ακόμα φάκελο με αυτα τα 2 edit (σε DNG) από το AIarty αλλά με upscale από 6000χ4000 σε 8000χ5333.

LINK: https://we.tl/t-cEfYNC2518ANndEG

Δε ξέρω αν είδες το παραπάνω μου μήνυμα επειδή δε σε έκανα tag ή reply with quote στο μήνυμα σου , βαζω εδώ τα αρχεία σε περίπτωση που θέλεις να τα δεις και να τσεκάρεις ο ίδιος και στα δικά σου προγράμματα το αποτέλεσμα...(και όποιος θέλει φυσικά να τα δει, κατεβάζει το zip αρχείο).

Tο αρχείο θα είναι διαθέσιμο για 24 ώρες.

Έχω ένα φάκελο με 2 RAW μέσα, σε αυτή με τον παπαγάλο το πτηνό κατα τη λήψη ήταν πιο σωστά εστιασμένο... και ένα με το σπουργίτι του παραπάνω παραδείγματος, που δεν είναι και απόλυτα σωστή σε αυτό η εστίαση αλλά μπήκε επίτηδες για να δούμε το αποτέλεσμα.

Άλλον ένα φάκελο με τα edit (σε DNG) αυτών τον 2 φωτό με το AIarty αλλά χωρίς upscale

Και τέλος έναν ακόμα φάκελο με αυτα τα 2 edit (σε DNG) από το AIarty αλλά με upscale από 6000χ4000 σε 8000χ5333.

LINK: https://we.tl/t-cEfYNC2518ANndEG
Στο παρακάτω link , το οποίο θα είναι διαθέσιμο για 24 ώρες, θα βρείις 16bit .tiff in PROPHOTO RGB χωρίς upscaling αφ' ενος μεν οπως βγηκαν από το DxO Photolab 8 αλλα και οπως τα αρχεια του Photolab βγήκαν από το AFIINITY 3.0 με Multi-Band Sharpening ή με Multi High-Pass Sharpening.
Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα σαν το AIarty. Τα .DNG που δημιουργεί το AIarty δεν ανοίγουν στο Photolab. Κάνε τις συγκρίσεις σου με τα τελικά αρχεια που θα παρεις στον raw converter ή και στον pixel editor που χρησιμοποιείς μετά την επεξεργασια των αρχειων που θα πάρις απο το Aiarty με ή χωρίς upscaling.

LINK:https://we.tl/t-aA6F4sTUsQDfTdEM