Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τι είναι, τι ξέρουμε, τι αλλάζει στη ζωή και στον πολιτισμό;

Τι μου θύμισες ρε δρακουλιάρη μου. Το καλύτερο blog ever https://bofh.bjash.com/

Και εμένα τον BOFH μου θύμισε αλλά δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί στα αλήθεια.
Μετά να δεις πανηγύρια που έσβησε όλο το codebase του χρηματιστηρίου της Στουτγάρδης.
Τι git και subversion, το δουλεύαμε απευθείας με vm. :ROFLMAO:

Οπως το διαισθανομουν απ'την αρχη.
Ok ..... δεν ειναι ακομα στρατος μαχης, αλλα στρατος παραγωγης σε εργοστασια.
Και ναι, ακομα και αν γινει στρατος μαχης, σε πρωτη φαση, θα βρουμε καποια αχιλλειο πτερνα του.
Ομως ΤΙΠΟΤΑ δεν μενει σε πρωτη η δευτερη φαση. Σωστα ? Θα θελα να γραψω οτι φανταζομαι πραγματα
και δεν ειναι σωστο να παρασυρω κοσμο με διαισθησεις (οπως προτεiνει και ο Kosh). Ομως ..... δεν εχει νοημα πια ......
Οποιος θελει διατηρει τον οριζοντα του ανοιχτο ....... και οποιος θελει φοραει παρωπιδες ! Δεν ειμαι ψεκ, απλα αρνουμαι
να θεωρω τον homo sapiens ως κορωνιδα ευφυιας που ΤΙΠΟΤΑ δεν τον ξεπερνα. Εσεις που εχετε πιστη στο ειδος μας ......

...... προσπεραστε τους φοβους μου (που ειναι σχεδον βεβαιοτητες) και μεινετε στο ποσο φθηνα θα γινουν τα αυτοκινητα.

Last edited:
Έμεινα Έκπληκτος!
Εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στο παρακάτω κομμάτι στο Youtube. Μου άρεσε. Σκεφτόμουν να το βάλω στη Μουσική Κατηγορία. Στο video της ημέρας.
Μετά έψαξα για τους δημιουργούς. (Σύνθεση, στίχοι, εκτελεστές, κλπ). Και ανεκάλυψα ότι δημιουργός του είναι η Ilaria Argento, μία τρανσέξουαλ γυναίκα, όπως δηλώνει, ή οποία γράφει τους στίχους και όλα τα υπόλοιπα τα φτιάχνει με τα εργαλεία της ΑΙ.
Ακούστε το τραγούδι, διαβάστε τους στίχους. Περιμένω την κρίση σας.

[VIDEO]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Αντώνης-Κ

Βαρετό. Άνευρο.
Στην αρχή λόγω είδους με τράβηξε αλλά αυτό κράτησε κάποια δευτερόλεπτα.
Είναι blues without the blues.

• Like
Reactions: ln()
Έμεινα Έκπληκτος!
Εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στο παρακάτω κομμάτι στο Youtube. Μου άρεσε. Σκεφτόμουν να το βάλω στη Μουσική Κατηγορία. Στο video της ημέρας.
Μετά έψαξα για τους δημιουργούς. (Σύνθεση, στίχοι, εκτελεστές, κλπ). Και ανεκάλυψα ότι δημιουργός του είναι η Ilaria Argento, μία τρανσέξουαλ γυναίκα, όπως δηλώνει, ή οποία γράφει τους στίχους και όλα τα υπόλοιπα τα φτιάχνει με τα εργαλεία της ΑΙ.

[VIDEO]
Άπλα δεν υπάρχει λάθος σε αυτή τη φωνή. Η μουσική ήρεμη χαλαρωτική, ακούγεται εξαιρετικά ακόμα και από τα ηχεία του laptop.

Επίσης ο AI ηχολήπτης δεν παίζεται! Τρομερή δουλεία! :D
---------
Please be gentle in your comments.I hope you can enjoy the songs!Disclaimer: this is music generated by AI. I am not a musician and I am not the singer you can hear in these songs. I wrote the lyrics and simply gave them life using AI tools.License: all the songs in this album and playlist are my exclusive intellectual property and are copyrighted by me. You can reproduce them freely. You CANNOT sell them to anyone. You CANNOT charge any type of audience. You CANNOT reclaim this property as yours.You can share them and spread them ma you MUST include credits to me and to this page.All the tracks and the graphic contents are licensed under CC BY-NC-ND 4.0Written and produced by Ilaria Argento.Music video by Ilaria Argento.©: 2025 Ilaria Argento.

Αυτά τα σχόλια είναι από κάποιο άλλο κομμάτι.

Δε σας πιστεύω!
Δηλαδή αν δεν σας είχα γράψει εξαρχής ότι το κομμάτι είναι AI εσείς θα το καταλαβαίνατε;
Αν το είχα βάλει στη Μουσική Κατηγορία χωρίς άλλα στοιχεία θα μου κάνατε τα ίδια σχόλια; "Blues χωρίς blues", "άνευρο", "άκουγε πολύ Garry Moore"!
Εμένα εκείνο που μ' εντυπωσίασε ήταν η φωνή. Διότι αυτό που έλαβα ως πρώτη εντύπωση ήταν μια δυνατή, καθαρή και δραματική ερμηνεία. Γι' αυτό έψαξα παρακάτω, να βρω ποιά είναι. Από εκεί και η έκπληξη μου.

Εντάξει, εγώ ξεγελάστηκα! 😞
Και σεις αγαπητοί μου φίλοι έχετε όλοι το ταλέντο του Χάρισσον Φορντ στο Blade Runner! 🧐

• Like
Reactions: Αντώνης-Κ
Δε σας πιστεύω!
Δηλαδή αν δεν σας είχα γράψει εξαρχής ότι το κομμάτι είναι AI εσείς θα το καταλαβαίνατε;
Αν το είχα βάλει στη Μουσική Κατηγορία χωρίς άλλα στοιχεία θα μου κάνατε τα ίδια σχόλια; "Blues χωρίς blues", "άνευρο", "άκουγε πολύ Garry Moore"!
Εμένα εκείνο που μ' εντυπωσίασε ήταν η φωνή. Διότι αυτό που έλαβα ως πρώτη εντύπωση ήταν μια δυνατή, καθαρή και δραματική ερμηνεία. Γι' αυτό έψαξα παρακάτω, να βρω ποιά είναι. Από εκεί και η έκπληξη μου.

Και σεις αγαπητοί μου φίλοι έχετε όλοι το ταλέντο του Χάρισσον Φορντ στο Blade Runner! 🧐
Αν δεν κάνω λάθος ζήτησες την κρίση μας.
Αυτή είναι η προσωπική μας κρίση.
Καμία απολύτως πρωτοτυπία ,κάτι τέτοια βάζουν στις εκθέσεις για να προσελκύσουν πελάτες επειδή αν βάλουν κάτι πολύπλοκο το πιο πιθανό είναι να μην ακούγεται το έκθεμα , να μπερδεύει κλπ κλπ.
Με άλλα λόγια, είτε το έγραφε κάποιος μουσικός είτε το ΑΙ, το ίδιο απαρατήρητο θα πέρναγε στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον.

Νομίζω ότι μπορεί και καλύτερα το ΑΙ. :)

Edit.. Μπλουζ ειναι αυτο..Με τη ψυχη του με τις ατελειες του , με τα ολα του...Το παραπανω ειναι ''τεσταρω μηχανηματα''

Last edited:
  • Like
Reactions: Tzimisce
Αν δεν κάνω λάθος ζήτησες την κρίση μας.
Αυτή είναι η προσωπική μας κρίση.
Καμία απολύτως πρωτοτυπία ,κάτι τέτοια βάζουν στις εκθέσεις για να προσελκύσουν πελάτες επειδή αν βάλουν κάτι πολύπλοκο το πιο πιθανό είναι να μην ακούγεται το έκθεμα , να μπερδεύει κλπ κλπ.
Με άλλα λόγια, είτε το έγραφε κάποιος μουσικός είτε το ΑΙ, το ίδιο απαρατήρητο θα πέρναγε στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον.

Νομίζω ότι μπορεί και καλύτερα το ΑΙ. :)

Edit.. Μπλουζ ειναι αυτο..Με τη ψυχη του με τις ατελειες του , με τα ολα του...Το παραπανω ειναι ''τεσταρω μηχανηματα''

Ναι, όντως ζήτησα την κρίση σας. Αλλά πες μου δεν ξεγελαστηκατε ούτε τόοοοοσο δα;

Δηλαδή είναι σίγουρο ότι η AI δεν μπορεί ή δεν θα φτιάξει "εμπνευσμένα" κομμάτια;

Πάντως με τον Buddy Guy μου έφτιαξες τη μέρα, να'σαι καλά! :)

• Like
Reactions: Haagenti
Δε σας πιστεύω!

Προσωπικά ο ήχος μου φάνηκε σαν να παραήταν hi-fi, ψεύτικα τόσο καλός.
Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι άκουγα Binaural ήχο. Αλλά όλα παραήταν τέλεια. Όταν κάτι παραείναι τέλειο μυρίζει πολύ υπολογιστής και ίσως και ΑΙ πια.

Ναι, όντως ζήτησα την κρίση σας. Αλλά πες μου δεν ξεγελαστηκατε ούτε τόοοοοσο δα;

Αμέ!
Απλά το κρίναμε σαν να το έφτιαξε άνθρωπος και να έπαιξαν άνθρωποι μουσικοί.
Πιθανόν αν έπαιζε σε κάποιο super market και το άκουγες μεταξύ απορυπαντικού και οδοντόκρεμας να σου κόλαγε στο μυαλό.
Φάση Santana δηλαδή που αν το ακούσεις στο ραδιόφωνο θυμάσαι ότι δεν πήρες ταμπλέτες για το πλυντήριο.

Αλλά όλα παραήταν τέλεια. Όταν κάτι παραείναι τέλειο μυρίζει πολύ υπολογιστής και ίσως και ΑΙ πια.
Αυτό που έγραψες αυτομάτως μου θύμισε το παρακάτω:

The perfect world was a dream that your primitive cerebrum kept trying to wake up from.
Agent Smith

Λοιπόν...
Στο γειτονικό νήμα Ώρα για Whisky είχα ανεβάσει το παρακάτω:
[VIDEO]
που τό φάγε η μαρμάγκα με την προχτεσινή πτώση του φόρουμ.

Η ομοιότητα στην ατμόσφαιρα με το Blues της AI παραγωγής είναι εκπληκτική. Ήταν και ένας από τους λόγους που το πρόσεξα.

Last edited:
Με ενοχλεί το γεγονός ότι ένα μη ανθρώπινο ή εν μέρει μη ανθρώπινο κατασκεύασμα μπορεί να προκαλεί καλλιτεχνική συγκίνηση (έστω μέτρια, δεν θα το βάλουμε μπροστά στον Buddy Guy), αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να παραδεχτούμε την αλήθεια...

Προσωπικά ο ήχος μου φάνηκε σαν να παραήταν hi-fi, ψεύτικα τόσο καλός.
Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι άκουγα Binaural ήχο. Αλλά όλα παραήταν τέλεια. Όταν κάτι παραείναι τέλειο μυρίζει πολύ υπολογιστής και ίσως και ΑΙ πια.
Το πρόβλημα μας είναι το αιώνιο φιλοσοφικό πρόβλημα:

Η διάκριση μεταξύ Αλήθειας και Ψεύδους.

Επικαλεστήκατε (οι συμμετέχοντες) δύο στοιχεία.
-Ότι τεχνικά το AI κομμάτι ήταν υπερβολικά τέλειο, σε ύποπτο βαθμό.
-Ότι ήταν καλλιτεχνικά μέτριο και αδιάφορο.

Θα αντιστρέψω τα επιχειρήματα. Και θα κάνω μία υπόθεση:
Έστω ότι ο παραγωγός του κομματιού λέει ψέματα. Δηλαδή το κομμάτι είναι φτιαγμένο από ανθρώπους (σύνθεση, εκτέλεση) και ο παραγωγός του λέει ψέματα, ότι είναι φτιαγμένο από AI επίτηδες, για να μας παραπλανήσει.

Θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε;
Υπάρχει τροπος;