Τελικά θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο με την τεχνητή νοημοσύνη ή θα χειροτερέψει ; Εγώ κρατάω πάντως μικρό καλάθι καθώς πιστεύω ότι η τεχνολογία αυτή κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσει την πολεμική βιομηχανία και λιγότερο τις ουσιαστικές ανθρώπινες ανάγκες. Ισως ακούγεται κάπως απλοϊκό αλλά αυτή την αίσθηση έχω.
..και ποσες κατηγοριες επαγγελματων μπορει ακομα να παραγκωνισει ..Το μόνο ερώτημα είναι που μπορεί να φτάσει.
Αυτό έχει να κάνει και με το που βρίσκεται η κάθε εταιρία και τι νόμοι ισχύουν εκεί. Και δεν είναι παντού οι ίδιοι νόμοι. Για αυτό και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχαν στο κανονικό διαδίκτυο ιστότοποι σαν το sci-hub και το library genesis.Αν έχουν παρακάμψει paywall για να χρησιμοποιήσουν την πληροφορία, καλώς να μηνυθούν. Όμως οι New York Times και άλλα site δεν διαμαρτύρονται για κάτι τέτοιο, θέλουν και η απλή πρόσβαση σε non-paywalled πληροφορία να απαγορεύεται. Σε αυτό το θέμα είμαι υπέρ των εταιρειών AI.
..και ποσες κατηγοριες επαγγελματων μπορει ακομα να παραγκωνισει ..
γιατι μεχρι σημερα,εχει μπει σε πολλα επαγγελματα και επεται συνεχεια και μαλιστα ταχυτατα.!
ναι μεν low level αλλα δεν παυουν να ειναι θεσεις εργασιας,που μεχρι πριν λιγα χρονια,τις καλυπταν ανθρωποι.Αυτή τη στιγμή, low level εργασίες.
Κυρίως βοηθάει στη παραγωγικότητα των ήδη εργαζομένων, ολοκληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό μονότονες και επαναλαμβανόμενες διεργασίες. Δεν νοείται ωστόσο να εμπιστευτείς τη δουλειά σου ή μέρος της σε ένα LLM χωρίς να αξιολογεί κάθε φορά το output ένας επαγγελματίας. Ανεξαρτήτως μοντέλου, εγώ παρατηρώ καθημερινά μεγάλες αστοχίες.
Αυτή τη στιγμή, low level εργασίες.
Κυρίως βοηθάει στη παραγωγικότητα των ήδη εργαζομένων, ολοκληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό μονότονες και επαναλαμβανόμενες διεργασίες. Δεν νοείται ωστόσο να εμπιστευτείς τη δουλειά σου ή μέρος της σε ένα LLM χωρίς να αξιολογεί κάθε φορά το output ένας επαγγελματίας. Ανεξαρτήτως μοντέλου, εγώ παρατηρώ καθημερινά μεγάλες αστοχίες.
χμμμμ...κακο αυτο....Low level και κυριως low budget.
Στον δικο μας κλαδο εργασιας ηδη το ΑΙ αρχιζει και κανει θραυση. Ειτε υποκαθιστωντας εντελως ολοκληρες παραγωγες φτηνων οπτικοακουστικων δρωμενων ειτε μειωνοντας τον αριθμο επαγγελματιων που ασχολουνται για ενα αντικειμενο εργασιας (μιας και ενα εξελιγμενο λογισμικο πλεον κανει πολλαπλες εργασιες εν ριπη οφθαλμου)
Προφανώς και είναι σήμερα έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις.To έχω ξαναπεί.
Ακόμη και εξειδικευμένα μοντέλα, αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις θα κάνουν παπάτζες.
Καλά για να σου δώσουν κάποια ιδέα σε περίπτωση που κολλήσεις αλλά ως εκεί.
Αν τα βάλεις να διορθώσουν κάποιο λάθος την έκατσες, το openai όχι μόνο δεν θα το βρει αλλά θα σου δημιουργήσει και άλλα, το gemini θα σου πει να κάνεις refactoring όλο σου τον κώδικα για να τον κάνεις όσο το δυνατό πιο ευάλωτος γίνεται σε hackers.
Με το κλειδί στο χέρι (του άλλου) σου το δίνει!
Αν λοιπόν αυτό δεν το δει άνθρωπος και μάλιστα εξειδικευμένος, θα κλαις με μαύρο δάκρυ που απέλυσες προγραμματιστές και βασίστηκες σε αυτό.
Δεν συζητάμε ότι δεν περνάει ούτε για πλάκα από σοβαρό code review!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.