Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 11,224
Τελικά, εμείς οι υπόλοιποι δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι ο Sir Nicolas
Δεν τον κρύβουμε
Την προσωπική μου γνώμη την είπα.
Τελικά, εμείς οι υπόλοιποι δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι ο Sir Nicolas
Αυτό σκεφτόμουνα. Πως αυτό το "φρούτο" την έχει δει και Sir.Το όνομα πάντως σίγουρα δείχνει delusions of grandeur..
"The highest overall AI hallucination rate was 94 % for Grok‑3, indicating nearly all its answers were incorrect."
Κάτι δεν πάει καλά εδώ.. αποκλείεται να ισχύει το παραπάνω..

Λίγες ημέρες που έχω το Gemini 3 Pro Thinking το έχω βάλει τελικά στην καθημερινότητα για οτιδήποτε ΔΕΝ είναι σημαντικό και ΔΕΝ είναι για δουλειά. Και δουλεύει μια χαρά σε αυτό το ρόλο και είναι και γρήγορο.
Για σοβαρά πράγματα θέλεις extended thinking μοντέλα. Πια άνετα χτυπάω 10-20 λεπτά σκέψης για 1 απάντηση με τα prompt που δίνω και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα καλά.
3. Ενέργεια (Energy)
- Το Πρόβλημα: Η έλλειψη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτήσει όλα τα νέα κέντρα δεδομένων ΤΝ, καθώς και το πρόβλημα της θερμότητας που παράγουν.
- Η Λύση της Google: Το Project Suncatcher, μια αποστολή της Google για τη δημιουργία αυτοτροφοδοτούμενων κέντρων δεδομένων ΤΝ στο διάστημα. Οι ηλιακοί συλλέκτες στο διάστημα μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, ενώ η θερμότητα αποβάλλεται χωρίς να επηρεάζει την ατμόσφαιρα.
- Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις, το κόστος εκτόξευσης στο διάστημα θα πέσει τόσο πολύ που μέχρι το 2035, η κατασκευή αυτών των κέντρων δεδομένων στο διάστημα θα είναι οικονομικά εφικτή και ανταγωνιστική με την κατασκευή τους στη Γη. Η Google σχεδιάζει να στείλει ένα πραγματικό πρωτότυπο δορυφόρου μέχρι το 2027.
Κόβεις το καλώδιο από τα Φ/Β προς τους αναστροφείςΠως κλείνεις ένα AGI που τροφοδοτείται από τον ήλιο; Καλά θα πάει αυτό
"We don't know who struck first, us or them. But we do know it was us that scorched the sky" The Matrix
2 ώρες well spentΈχω ξαναπεί ότι η βίβλος του ΑΙ που είχα όταν έκανα το διδακτορικό μου 20 χρόνια πίσω ήταν το Artificial Intelligence: A Modern Approach των Russel και Norvig.
Πριν λίγες ημέρες βγήκε η παρακάτω συνέντευξη του Russel.
Λέει ωραία πράγματα, λέει ότι δεν έχουμε AGI γιατί δεν ξέρουμε πως να την υλοποιήσουμε. Επίσης λέει ότι ίσως έχουμε πάνω από 1000 φορές παραπάνω επεξεργαστική ισχύ από αυτό απαιτείται για AGI. Και ότι η χρηματοδότηση είναι ήδη 50 φορές μεγαλύτερη από το Manhatan Project. Και πολλά άλλα ωραία.
Μου άρεσε πολύ γιατί είναι ένας από τους νονούς από αυτούς που άνοιξαν το δρόμο...όχι κάποιος από τη νέα γενιά
Το ΑΙ ειναι μια φούσκα οικονομική για αρχή.Έχω ξαναπεί ότι η βίβλος του ΑΙ που είχα όταν έκανα το διδακτορικό μου 20 χρόνια πίσω ήταν το Artificial Intelligence: A Modern Approach των Russel και Norvig.
Πριν λίγες ημέρες βγήκε η παρακάτω συνέντευξη του Russel.
Λέει ωραία πράγματα, λέει ότι δεν έχουμε AGI γιατί δεν ξέρουμε πως να την υλοποιήσουμε. Επίσης λέει ότι ίσως έχουμε πάνω από 1000 φορές παραπάνω επεξεργαστική ισχύ από αυτό απαιτείται για AGI. Και ότι η χρηματοδότηση είναι ήδη 50 φορές μεγαλύτερη από το Manhatan Project. Και πολλά άλλα ωραία.
Μου άρεσε πολύ γιατί είναι ένας από τους νονούς από αυτούς που άνοιξαν το δρόμο...όχι κάποιος από τη νέα γενιά
Το ΑΙ ειναι μια φούσκα οικονομική για αρχή.
Ήδη έχουν στοιχηματησει εκατομμύρια για το ότι θα σκάσει.
Τρις πηγαίνουν και έρχονται μεταξύ 7 εταιρειών με κεντρική εταιρεία την Nvidia. Οπότε δεν αμφισβητώ ότι έχουμε πλεοναζουσα επεξεργαστικη ισχύ .![]()
Κάπως πρέπει να πουλήσει η Nvidia ...Δεν ξέρω που έχουμε την πλεονάζουσα επεξεργαστική ισχύ, μάλλον θα πρέπει να ενημερώσουμε τους hyperscalers γιατί αντιθέτως βλέπω καθημερινά throttling στα API των μεγάλων εταιριών και ορισμένες στιγμές "request exhausted" στο VERTEX και overloaded στο Claude.
Κάπως πρέπει να πουλήσει η Nvidia ...
Κάποιο σχόλιο για την ανταλλαγή κεφαλαίων μεταξύ αυτών των εταιρειών για να διατηρούν το hype του AI ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.