Πάντως είναι ενδιαφέρον που και στο τελευταίο ερώτημα το Gemini μου είπε να μην αγοράσω ακριβότερη συνδρομή, όπως και λίγο παλαιότερα που το ChatGPT μου είπε ότι δεν έχει νόημα να πληρώσω την Pro συνδρομή. Λένε πραγματικά αυτό που πιστεύουν ακόμη και δεν έχουν επηρρεαστεί να πασάρουν έστω και έμμεσα το προϊόν.Έχω μερικά quota για να κανω 1-2 ερωτήματα σε grok 4.1 η (και) Claude-4.5-Sonnet/opus-Thinking (αν φτάσουν). Είναι τόσα πολλά που θέλουμε και ενα άλλο ai να μας προτεινει ποιο να χρησιμοποιήσουμε για κάθε δουλειά! @$&(@$@
Τάσο θα είναι πολύ λιγότερα από όσα υπολογίζουμε.Μα όταν φωνάζουν ΟΛΟΙ , μάθετε τέχνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ όλοι θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν πανεπιστήμονες (συμπεριλαμβανομένου και του ευατού μου).
Φώναξε η κόρη μου στο Λονδίνο ηλεκτρολόγο να τις κρεμάσει 4 φωτιστικά στο ταβάνι (απλή τοποέτηση με μια κλέμα) και της ζήτησαν 400 λίρες !
Νομίζω έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας μέχρι να σου κρεμάει το ΑΙ το φωτιστικό ή να σου φτιάχνει την διαρροή,
Επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη έχει ήδη ένα κινέζικο ρομπότ των 5.000€ στην αποθήκη και δουλεύει 24/7 . Μετακινει και τοποθετεί κούτες και το βράδυ έχει τον ρόλο καμερας/φύλακα.Μα όταν φωνάζουν ΟΛΟΙ , μάθετε τέχνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ όλοι θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν πανεπιστήμονες (συμπεριλαμβανομένου και του ευατού μου).
Φώναξε η κόρη μου στο Λονδίνο ηλεκτρολόγο να τις κρεμάσει 4 φωτιστικά στο ταβάνι (απλή τοποέτηση με μια κλέμα) και της ζήτησαν 400 λίρες !
Νομίζω έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας μέχρι να σου κρεμάει το ΑΙ το φωτιστικό ή να σου φτιάχνει την διαρροή,
Τώρα διάβασα το παρακάτω, αν και έχει δημοσιευθεί από τον Αύγουστο.
![]()
The Evidence That AI Is Destroying Jobs For Young People Just Got Stronger
A big nerd debate with bigger implications for the future of work, technology, and the economywww.derekthompson.org
Καταγεγραμμένη μείωση 13% στις θέσεις εργασίας για νέους απόφοιτους πανεπιστημίων ηλικίας 22-25 ετών σε τομείς που επηρρεάζονται άμεσα από το ΑΙ.
Να σκεφτούμε ότι πρακτικά όλοι οι απόφοιτοι στις ΗΠΑ έχουν στην πλάτη τους τρελά δάνεια από τις σπουδές τους και τι θα γίνει αν δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν γιατί πολύ απλά δεν βρίσκουν δουλειά...
Ένας υδραυλικός καταφθάνει μαζί με τον βοηθό του, γιατί έχει ξεχειλίσει ο βόθρος και τα λύματα έχουν γεμίσει το βάθος τριών μέτρων φρεάτιο. Χωρίς να χάσει χρόνο, βγάζει τη μπλούζα του και αφού παίρνει μία βαθιά αναπνοή κάνει μακροβούτι. Χάνεται για αρκετά δευτερόλεπτα αλλά λίγο μετά ξεπροβάλλει το κεφάλι του και λέει προς τον βοηθό...Επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη έχει ήδη ένα κινέζικο ρομπότ των 5.000€ στην αποθήκη και δουλεύει 24/7 . Μετακινει και τοποθετεί κούτες και το βράδυ έχει τον ρόλο καμερας/φύλακα.
Σε 10 χρόνια ούτε οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι θα γλυτώσουν.
Με τετοιες βουτιές που έκανε, τον κοβω το μάστορα να χρεώνει 2k (το λιγότερο) και το βοηθό να παίρνει τα 35€ του βασικού. Ετσι το joke αντιστρέφεται..Ένας υδραυλικός καταφθάνει μαζί με τον βοηθό του, γιατί έχει ξεχειλίσει ο βόθρος και τα λύματα έχουν γεμίσει το βάθος τριών μέτρων φρεάτιο. Χωρίς να χάσει χρόνο, βγάζει τη μπλούζα του και αφού παίρνει μία βαθιά αναπνοή κάνει μακροβούτι. Χάνεται για αρκετά δευτερόλεπτα αλλά λίγο μετά ξεπροβάλλει το κεφάλι του και λέει προς τον βοηθό...
-Πέτα το κατσαβίδι νούμερο 16…
Ο βοηθός ψάχνει στο βαλιτσάκι με τα εργαλεία και βγάζοντας ένα κατσαβίδι, το πετάει στο αφεντικό του. Παίρνει πάλι βαθιά αναπνοή και μακροβούτι. Λίγο μετά ξεπροβάλλει ξανά...
-Πένσα και δύο βίδες το νούμερο 4…
Ο βοηθός ψάχνει στο βαλιτσάκι με τα εργαλεία και βγάζοντας από μέσα μία πένσα και δύο βίδες τις πετάει στο αφεντικό του.
Μακροβούτι και περνάει αρκετή ώρα μέχρι που ξεπροβάλλει το κεφάλι και βγαίνει από τον βόθρο. Βλέποντας τον βοηθό του να τον κοιτάει, του λέει...
-Κοίτα κακομοίρη μου να μάθεις την δουλειά, αλλιώς μια ζωή, εργαλεία θα δίνεις.
Από όσα ακούω και διαβάζω οι μόνες δουλειές που θα αργήσουν να έχουν σοβαρή επίπτωση από το ΑΙ είναι οι δουλειές που απαιτούν ανθρώπινη επαφή (πχ ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ) καθώς και οι δουλείες που βγάζουν προσωπικό στοιχείο.
Εσύ μπορεί να το άφησες, αλλά εμείς δεν καταλάβαμε γρι.Για τεχνητή νοημοσύνη Νο1 Sir Nikolas.Και το αφήνω εδώ.
Στάλθηκε από το SM-X130 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ πάντως μόνο αυτό βρίσκω https://deadwoodjedi.com/speed-tune/sir-nicholas/Εσύ μπορεί να το άφησες, αλλά εμείς δεν καταλάβαμε γρι.
Maybe, εβαλα το perplexity να το αξιολογήσει, ουτε συμφωνησε ουτε διαφώνησε, ψαξτο περισσότερο λεει"The highest overall AI hallucination rate was 94 % for Grok‑3, indicating nearly all its answers were incorrect."
Κάτι δεν πάει καλά εδώ.. αποκλείεται να ισχύει το παραπάνω..
Τελικά, εμείς οι υπόλοιποι δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι ο Sir NicolasΤο Gemini μου είπε:
Ο φίλος στο φόρουμ πιθανότατα θεωρεί τον Sir Nikolas ως την κορυφαία πηγή («Νο1») για την κοινωνιολογική ή "αφυπνιστική" ερμηνεία της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα. Το περιεχόμενό του τείνει να μην εστιάζει στο τεχνικό κομμάτι (αλγόριθμοι, LLMs, ενεργειακό αποτύπωμα) αλλά στις υπαρξιακές και δυστοπικές προεκτάσεις της τεχνολογίας.
Τίτλοι βίντεο του όπως «Είμαστε Έτοιμοι Γι΄Αυτό; Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ - Η Επόμενη Μέρα» ή συζητήσεις περί «Αθανασίας με τεχνολογία» προσελκύουν κοινό που ενδιαφέρεται για τη συνομωσιολογική ή τη φιλοσοφική διάσταση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Edit: Αδιάφορος τελείως για μένα, είδα το ένα βίντεο, χάσιμο χρόνου. Πολύ επιδερμικό, δείχνει έλλειψη κατανοήσης τι είναι τα LLM και όσο για το ηθικό κομμάτι, πολύ επιφανειακό και πάλι. Δεν μου προσέφερε κάτι. Προσπαθεί να φέρει τα LLM και το ΑΙ σε ένα πλαίσιο "πρώτα η πατρίδα" αλλά λίγο αχταρμάς και έλλειψη τεχνικής τεκμηρίωσης. Αλλά γούστα είναι αυτά, ο καθένας πρέπει να μπορεί να εκφράζει την γνώμη του.
Το Grok δυστυχώς δέχεται "χεράτα" εντολές για να βγάζει αποτελέσματα κοντά σε αυτά που θα ήθελε ο Μασκ να διαβάζει."The highest overall AI hallucination rate was 94 % for Grok‑3, indicating nearly all its answers were incorrect."
Κάτι δεν πάει καλά εδώ.. αποκλείεται να ισχύει το παραπάνω..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.