Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τι είναι, τι ξέρουμε, τι αλλάζει στη ζωή και στον πολιτισμό;

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Για να πω την αληθεια... δεν το καταλαβα

Δοκίμασε να ρωτήσεις το ChatGPT τι είναι οι εξισώσεις Navier-Stokes και πως εφαρμόζονται στην καθημερινή μας ζωή.

Μιλήσαμε για τη θεωρητική επιστήμη που ήδη προσπαθεί να αντιληθεί τι έχει συμβεί.

Τώρα εταιρία ετοιμάζει και θα διαθέσει του χρόνου το πρώτο αυτοματοποιημένο με ρομπότ εργαστήριο ώστε να μπορούν τα frontier ΑΙ μοντέλα να κάνουν εργαστηριακή έρευνα στον πραγματικό φυσικό κόσμο.

Το Copilot πήρε και το Sol 6.1. Μια χαρά. Πρέπει να είναι στο Medium ή στο High thinking level αν κρίνω από το χρόνο απόκρισης. Αυτό που είχα απίστευτα πολύ καιρό να τσεκάρω είναι το αντίστοιχο με το Deep Research που έχει. Είδα ότι δουλεύει μια χαρά για απλά θέματα.
Προφανώς κανένα τέτοιο εργαλείο δεν μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα της ποιότητας ενός agentic research workflow...

Για αρχή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κανείς το Fable με πολλούς sub-agents κλπ. Το Opus 5.5 είναι αντίστοιχα καλό αν όχι καλύτερο στο 1/3 του κόστους.

Το δικό μου σύστημα το έχω στήσει με haiku+super powers, που σηκώνει όταν γραφτούν τα specs και implementation plans subagents του sonet και στο τέλος ένας agent opus κάνει το code review και τις διορθώσεις.
Έτσι τρώνε τη "σαβούρα" τα μικρά μοντέλα και το opus αναλαμβάνει τα πιο βασικά.
Α, και ένα haiku για commit/push, tests, documentation κλπ που βαριέμαιιιιιι :ROFLMAO:
Και ναι, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσω fable, δεν είδα κάποια διαφορά.

Το AI είναι καλό να του δίνεις καθημερινά το τζίρο του μαγαζιού και να, σου ενημερώνει ένα, αρχείο excel αυτόματα και να, σου λέει και το περσινό τζίρο που θα, του έχω δώσει αρχείο ή θα θέλει συνδρομή γι'αυτο;

Το AI είναι καλό να του δίνεις καθημερινά το τζίρο του μαγαζιού και να, σου ενημερώνει ένα, αρχείο excel αυτόματα και να, σου λέει και το περσινό τζίρο που θα, του έχω δώσει αρχείο ή θα θέλει συνδρομή γι'αυτο;
Διάλεξε Anthropic ή OpenAI και πλήρωσε την πρώτη συνδρομή των 20 δολαρίων με τιμολόγιο στην εταιρία. Είναι αστείο το ποσό.

Υ.Γ. Αν έχετε επιλέξει στο μαγαζί να χρησιμοποιείτε το οικοσύστημα της google με docs κλπ, τότε το 20δόλαρο εκεί, αλλά μόνο αν είναι όλα τα υπόλοιπα εκεί.

Δοκίμασε να ρωτήσεις το ChatGPT τι είναι οι εξισώσεις Navier-Stokes και πως εφαρμόζονται στην καθημερινή μας ζωή.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μικρό 4λεπτο βίντεο με παραδείγματα.

Σας διαβάζω και μερικές φορές σκέφτομαι κατά πόσο πλέον τρώτε περισσότερο χρόνο "παίζοντας" με τα διάφορα "παιχνίδια" του AI παρά κάνετε πραγματική δουλειά.. :D
Όπως έχω πει, με το ΑΙ έχω γλυτώσει έως και 40% σε χρόνο στη δουλειά μου. Ως πολύ πρόσφατα όλος αυτός ο χρόνος αφιερωνόταν στο να ενημερώνομαι και να επικαιροποιώ τα workflows για να χρησιμοποιούν πιο αποδοτικά ότι καινούργιο έβγαινε.
Μετά το 5.6 Sol και ειδικά το 6.1 Sol (μιας και είμαι χρήστης OpenAI) έχω μειώσει το χρόνο που παίζω. Ακόμη και όλο το offline, το codex ουσιαστικά το υλοποιεί τώρα. Και τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχω καθαρά κερδισμένο χρόνο συνολικά, ο οποίος όλο και θα αυξάνεται.

Διάλεξε Anthropic ή OpenAI και πλήρωσε την πρώτη συνδρομή των 20 δολαρίων με τιμολόγιο στην εταιρία. Είναι αστείο το ποσό.

Υ.Γ. Αν έχετε επιλέξει στο μαγαζί να χρησιμοποιείτε το οικοσύστημα της google με docs κλπ, τότε το 20δόλαρο εκεί, αλλά μόνο αν είναι όλα τα υπόλοιπα εκεί.
Απλώς σαν αρχείο απλο μαγαζί είμαι

Απλώς σαν αρχείο απλο μαγαζί είμαι
Διάλεξε τότε OpenAI ή Anthropic και προχώρα. 20 ευρώ που τα περνάς έξοδα είναι. Είναι τόσο μικρό το ποσό για κάτι που μπορεί να σου γλυτώσει αρκετά που δεν νομίζω ότι αξίζει να το σκέφτεσαι. Αν δεν κάνει δουλειά, κόψε τη συνδρομή τον επόμενο μήνα.

Τις πρώτες ημέρες να το κάνεις χειροκίνητα. Θα διαλέγεις extra thinking στο chat, θα του δίνεις το αρχείο, θα του λες τι θέλεις να κάνει και θα βλέπεις το αποτέλεσμα. Προφανώς το αρχικό αρχείο δεν θα το πειράζεις. Θα δεις τι Prompts θα του δίνεις μέχρι να σου βγάζει ότι θέλεις.
Όταν είσαι χαρούμενος μπορείς μετά να φτιάξεις και εφαρμογή στον υπολογιστή σου που να το αυτοματοποιεί με την ίδια συνδρομή, αλλά αυτό είναι επόμενο βήμα.

Δίνω σημερινό τζίρο και μου εμφανίζει τον περσινό και του 2024 και επίσης ενημερώνει ένα excel και αν, θελω εκτύπωση σε pdf να φτιάχνει. Βαριέμαι να γράφω ημερομηνία, κάθε μέρα έτσι του δίνω μόνο το ποσό