Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Από ότι βλέπετε στο 21 συνεχίζεται δυναμικά η υποβάθμιση δικαιωμάτων, ελευθεριών και γενικότερα της αφαίρεσης πραγμάτων που θεωρούσαμε δεδομένα.
Τα χειρότερα είναι μπροστά δυστυχώς.

Επίσης τίθεται κι ένα άλλο σοβαρό ζήτημα: Αν θέλω να ψωνίσω μεταχειρισμένο εκτός εγγύησης από ιδιώτη ή και μαγαζί (πέραν του εξαμήνου), τι θα κάνω? Θα ζητάω το... pedigree του αντικειμένου για να δω αν η αντιπροσωπία θα μου παρέχει service έστω επί πληρωμή? Πολύ αμφβάλω αν στέκουν αυτές οι τακτικές νομικά, νομίζω ότι δεν παίζει άρνηση εξυπηρέτησης πελάτη...

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Επίσης τίθεται κι ένα άλλο σοβαρό ζήτημα: Αν θέλω να ψωνίσω μεταχειρισμένο εκτός εγγύησης από ιδιώτη ή και μαγαζί (πέραν του εξαμήνου), τι θα κάνω? Θα ζητάω το... pedigree του αντικειμένου για να δω αν η αντιπροσωπία θα μου παρέχει service έστω επί πληρωμή? Πολύ αμφβάλω αν στέκουν αυτές οι τακτικές νομικά, νομίζω ότι δεν παίζει άρνηση εξυπηρέτησης πελάτη...

Mην μπερδευεστε .

Δεν εχει να κανει αυτο με την επισκευη επι πληρωμη.

Καθαρα με τις εγγυησεις εχει να κανει.

Αυτες προπληρωνονται/υπολογιζονται στα κοστολογια αγορας/διαθεσης

Επι πληρωμη ολοι κερνουν καφε .

Mην μπερδευεστε .

Δεν εχει να κανει αυτο με την επισκευη επι πληρωμη.

Καθαρα με τις εγγυησεις εχει να κανει.

Αυτες προπληρωνονται/υπολογιζονται στα κοστολογια αγορας/διαθεσης

Επι πληρωμη ολοι κερνουν καφε .

Ετσι ακριβώς, έχω επισκευάσει σε επίσημες αντιπροσωπίες εδώ στην Ελλάδα εξοπλισμό greymarket, αγορασμένο από εξωτερικό κλπ. επί πληρωμή, μια χαρά τον δεχτήκανε και μια χαρά μου τον έφτιαξαν με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά!!

Προσωπικά πάντως δεν το θεωρώ τόσο περίεργο αυτό που έκανε, θέλει να προστατέψει τους επίσημους πωλητές της και να περιορίσει την αγορά Greymarket, και προφανώς δεν θα έχεις εγγύηση αν αγοράσεις κάτι από την π.χ. Αμερική που το έχεις πάρει ήδη πολύ πιο φτηνά. Τώρα αν ξεμείνει κάποιος π.χ. 3 μήνες το εξωτερικό και του χαλάσει ο εξοπλισμός, οκ μιλάμε για πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, πιθανό να του φτιάξουν τον εξοπλισμό και αν όχι οκ τον στέλνει στην αντιπροσωπεία από την χώρα που τον αγόρασε....πραγματικά δεν βρίσκω κάτι κακό στην κίνηση αυτή της Nikon, και εγώ αν είχα εταιρία το ίδιο θα έκανα, θα προστάτευα τους πωλητές μου και τις επίσημες αντιπροσωπίες μου.

Από ότι βλέπετε στο 21 συνεχίζεται δυναμικά η υποβάθμιση δικαιωμάτων, ελευθεριών και γενικότερα της αφαίρεσης πραγμάτων που θεωρούσαμε δεδομένα.
Τα χειρότερα είναι μπροστά δυστυχώς.

Τα δικαιώματα συνεπάγονται και υποχρεώσεις.
Όταν αποφεύγεις τις υποχρεώσεις, σου αρνούνται τα δικαιώματα.

Τα δικαιώματα συνεπάγονται και υποχρεώσεις.
Όταν αποφεύγεις τις υποχρεώσεις, σου αρνούνται τα δικαιώματα.

Ακριβως.

Κοινως οταν δεν θες να πληρωνεις υψηλοτερη τιμη που συμπεριλαμβανει και τυχον κοστη εγγυησης/σερβις κλπ θα εχεις λιγοτερα δικαιωματα απο καποιον που τα πληρωσε.

Fair enough.

Έτσι δυστυχώς είναι, όταν τρέχουμε και αγοράζουμε από Κίνα μηχανές, και γενικότερα εξοπλισμό (και πρώτος πρώτος εγώ) για να μην πληρώσουμε Φ.Π.Α., έχτρα κόστη, εκτελωνισμούς κλπ. λογικό είναι να μας κόβουν πράγματα, φαύλος κύκλος είναι. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε.

Αναμενόμενο ήρθε και ο covid και τα ισοπέδωσε όλα.
Λίγοι θα μείνουν παντού από ότι φαίνεται.
Και στα κινητά είδα η LG αποσύρεται.
Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλές αλλαγές.

Και τριτος παιχτης στις υπερυβριδικες (high mp photo & 8k UHD ) ?

Προσπαθει απεγνωσμενα να εισελθει στο (διπολο πλεον) κλαμπ των μικτων χρηστων.

Αν αντεξει μεχρι να το καταφερει θα το δειξει ο δρομος. Εγω προτιμουσα να μεινει ως εχει η κυριαρχος δηλαδη των φωτογραφικων μηχανων.

Η Nikon δε λένε ότι θα έχει την τύχη της Olympus;
Αν ναι μάλλον θα ισχύει ότι λένε ότι συμβαίνει και με το γάιδαρο που πριν πεθάνει....

Ναι αλλα η Olympus εκοψε ενα μεγαλο της κομματι θεωρωντας οτι αφου ηταν ζημιογονο δεν ειχε πλεον μελλον να προσπαθει να το κρατησει ζωντανο σε βαρος των υπολοιπων της τομέων.

Η Νikon τι θα κανει ? θα πουλαει κυαλια ?

Δεν αποκλειω να δουμε μηχαναρα αλλα οσο εξαρταται απο τους αισθητηρες της Sony δεν θα μπορει να κανει μπαμ - κατ´εμε-

Πρεπει να ψαχτει με δικης της σχεδιασης αισθητηρες καποια στιγμη οπως εκανε η Panasonic.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

....

Πρεπει να ψαχτει με δικης της σχεδιασης αισθητηρες καποια στιγμη οπως εκανε η Panasonic.

Ναι ισχυει η TowerJazz τους φτιαχνει αλλα το σημαντικό είναι ότι τα τελευταία top μοντελα της Panasonic στο βιντεο φοράνε Sony sensors, η GH5S τον Sony Exmor IMX299 sensor (Quad Bayer design) και η GH5 τον IMX272.

Μονο η Canon νομίζω φοράει δικους της αισθητήρες σε top μοντελα αλλά εκει τα παρακολουθεις εσυ πολυ καλύτερα.

Στα της Νικον τωρα ας περιμένουμε να δουμε τι θα συμβει. Θετικο ειναι αν αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Το βιντεο πουλάει, ειναι λογικό να παρουσιάσει ως μεγαλη εταιρία στον χωρο ένα βιντεοκεντρικό σώμα.

Kαι όμως έχει δικούς της σένσορες και μάλιστα κορυφαίων για τις κατηγορίες επιδόσεων!
Σώματα όπως η D4, D700, Df, D3 καί άλλα φορούσαν αισθητήρες της Nikon (κάποιοι από αυτούς κατασκευασμένοι από την Renesas).

Εδώ η λίστα των αισθητήρων, στα σώματα, κυριαρχούν οι Sony, ακολουθούν Nikon και Toshiba.

Τι να σου πω...και η Fuji είχε ξεκινήσει με τους εξαιρετικούς Super CCD πριν απο χρόνια και το γύρισε σε Sony!

Βλέποντας τη λίστα , η Νικον από τις πρώτες της ψηφιακές ξεκίνησε με αισθητήρες Σόνυ. D1, D100 μάλιστα ccd

Kι όμως, η πρώτη της ψηφιακή, μια τροποποιημένη F4 απο τη NASA το 1987 φορούσε Α/Μ αισθητήρα............Ford!!:D:flipout:

Τι να σου πω...και η Fuji είχε ξεκινήσει με τους εξαιρετικούς Super CCD πριν απο χρόνια και το γύρισε σε Sony!

Τα καλυτερα δερματα της εποχης της μην πω και πιο μετα....