Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ... στις Fuji

ΑΝ ισχύουν, και ΑΝ η τιμή είναι γήϊνη... Αλλιώς, τα γνωστά: αρμέγουμε τις παχιές αγελάδες (τους φραγκάτους πελάτες), και οι υπόλοιποι ας βολευτούν με τα μεταχειρισμένα ή/και ότι έχουν...

ΑΝ ισχύουν, και ΑΝ η τιμή είναι γήϊνη... Αλλιώς, τα γνωστά: αρμέγουμε τις παχιές αγελάδες (τους φραγκάτους πελάτες), και οι υπόλοιποι ας βολευτούν με τα μεταχειρισμένα ή/και ότι έχουν...
Προφανώς αν ισχύουν και αν η τιμή είναι Normal, απλά αν ισχύουν τα specs η Fuji έδωσε τα πάντα σε ένα σχετικά μαζεμένο σώμα, για να το πω και αλλιώς εδώ ζητάει 2Κ+ η Olympus για την ΟM3, γιατί να μη ζητήσει τα ίδια και η Fuji αν ισχύουν τα specs που θα προσφέρει και καλύτερο σκόπευτρο/οθόνη, και μεγαλύτερο καλύτερο αισθητήρα, και Joystick, και τα κορυφαία Film Simulations της αγοράς.....

Το ξαναλέω αν ισχύουν τα Specs μην περιμένουμε τίποτα πιο χαμηλό από 1.600+ ευρώ το σώμα...και μάλλον φτηνή θα είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αν ισχύουν οι προδιαγραφές απλά τους ξεβράκωσε όλους, και IBIS και υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο και οθόνη, τα 2 τελευταία αυτά που φωνάζω τόσο καιρό για όλους τους κατασκευαστές. Θα γίνει πάλι χαμός με αυτήν και βλέπω το Back Order να πάει στον θεό...
το βασικο ειναι ο αισθητηρας.

Αν καποιος θελει HighMp ποσα πρεπει να δωσει στην αγορα ? Δεν θυμαμαι και ποσο εχουν οι αλλες υψηλης αναλυσης -κανονικες ομως σε μεγεθος οχι μαζεμενη οπως αυτη- της εταιρειας .

η χτ5 που εχω κι εχει τον 40αρη αισθητηρα εχει γυρω στα 1800-2000 αναλογα το μαγαζι (αμαζον , σκρουτζ klp)

αυτη την κοβω καπου εκει, ιοως λιγο πιο κατω.

• Like
Reactions: Kosh
το βασικο ειναι ο αισθητηρας.

Αν καποιος θελει HighMp ποσα πρεπει να δωσει στην αγορα ? Δεν θυμαμαι και ποσο εχουν οι αλλες υψηλης αναλυσης -κανονικες ομως σε μεγεθος οχι μαζεμενη οπως αυτη- της εταιρειας .
40mp native και 160mp σε Multishot σε τόσο μικρό σώμα δεν έχουμε ξαναδει. Ας περιμένουμε να βγει, απλά αν έχει όλα όσα ακούγονται δεν υπάρχει μηχανή στην αγορά στο μέγεθος της που θα προσφέρει τόσα πολλά, προφανώς δεν θα είναι φτηνή, το έγραψα πριν, εύκολα πάνω από 1.600 ευρώ..

Το μόνο που θα λείπει αν επαληθευθούν οι φήμες είναι το WR. Αν το έχει και αυτό θα είναι ακαταμάχητη...

H τιμη ειναι αυτη που θα κανει το impact.

Με WR και χωρις αν η τιμη σκασει κατω απο τα 1200€ που ακουγεται οντως θα κανει κροτο.

Το μόνο που θα λείπει αν επαληθευθούν οι φήμες είναι το WR. Αν το έχει και αυτό θα είναι ακαταμάχητη...
Nαι σωστό και αυτό, δεν θα το έχει είμαι σίγουρος, είναι σοβαρή έλλειψη...

H τιμη ειναι αυτη που θα κανει το impact.

Με WR και χωρις αν η τιμη σκασει κατω απο τα 1200€ που ακουγεται οντως θα κανει κροτο.
Αν σκάσει με 1.200 ευρώ και έχει όλα αυτά που ακούγονται θα γίνει χαμός!! Ουσιαστικά ''αχρηστεύει'' ότι σώμα υπάρχει με κόστος μέχρι και 1.500 ευρώ...βέβαια η fuji δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση με συνέπεια σχεδόν όλες οι crop μηχανές της να είναι σε backorder, στην Ιαπωνία που ήμουν πριν 1,5 μήνα στα φωτογραφικά καταστήματα οι μισές και παραπάνω fuji μηχανές δεν υπήρχαν ούτε καν σε demo, μόνο με παραγγελία, ενώ όλες οι άλλες μηχανές των άλλων κατασκευαστών υπήρχαν διαθέσιμες για αγορά άλλα και να τις δεις ανοιχτές....

η χτ5 που εχω κι εχει τον 40αρη αισθητηρα εχει γυρω στα 1800-2000 αναλογα το μαγαζι (αμαζον , σκρουτζ klp)

αυτη την κοβω καπου εκει, ιοως λιγο πιο κατω.
Γιαννη πως τον βλεπεις σαν συμπεριφορα σε DR , Noise τον 40αρη αισθητηρα της ΧΤ5 , διαβαζω αρκετα αρνητικά ...

δεν εχω δει ιδαιτερες διαφορες απο τον προηγουμενο αισθητηρα, στα ιδια επιπεδα θα ελεγα.. και με δεδομενου την αυξημενη αναλυση το θεωρω επιτυχια.

Δεν παω με τιποτα στον προηγούμενο λογω αναλυσης και συχνης χρησης crop που κανω , ειδικα στα μεγαλα εστιακα μηκη, που ποτε δεν ειναι αρκετα.

ειδικα με τις τελευταιες αναβαθμισεις σε ΑΙ στο Lr και σε αλλα εργαλεια, μπορεις να καννεις πια crop 50% τουλαχιστον και να μην εχεις ιδαιτερη πτωση ποιοτητας ... για μενα πολυ σημαντικο.
Ισως να χρειαζεται λιγη προσοχη στη σταθεροποιση, ειναι λιγο πιο απαιτητικος ο νεος αιθητηρας και στους φακους, αλλα μ αυτους που εχω δεν εχω εχω διαπιστωσει προβλημα, ειναι πολυ οξυς ακομα και ανοιχτοι.

Προσωπικα δεν γυρναω πισω ...

Μαζι με την Χ Ε5 ερχεται και νεος XF 23mm F2.8 Pancake

• Like
Reactions: cacau and tiniakos
Αν ισχύει η τιμή στα 1.700$ είναι λίγο εξωφρενική. Βάζω και τον σύνδεσμο με τα specs για να μην τα κάνω copy paste. Δε βλέπω πάντως τον λόγο σε αυτή την τιμή να μην προτιμήσει κάποιος την Χ-Τ5 εκτός αν η εμφάνιση και ο χειρισμός ενός λίγο μικρότερου σώματος είναι σημαντικός παράγοντας αγοράς.

Γενικώς οι τιμές είναι πλέον εξωφρενικές για μας τους προτελευταίους σε αγοραστική δύναμη Ευρωπαίους. Ευρώπη την βλέπω στα 1800€, Ελλάδα +100-150€ πάμε για το διχίλιαρο!

Κατά τα λοιπά όμως αν είχε WR, ή αν ήθελα να διαθέσω τα λεφτά μου σε ένα 2ο σύστημα, θα την κοίταζα με προσοχή...

Αν ισχύει η τιμή στα 1.700$ είναι λίγο εξωφρενική.

Kατσε να δουμε και την αντιστοιχης φιλοσοφια ΟΜ που θα βγει (μαζεμενη καμερα μικρων διαστασεων με καλη φορητοτητα) σε τι τιμη θα βγει και θα γινουν οι απαραιτητες συγκρισεις.