Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ... στις Fuji

Παιδιά την στιγμή που πουλάει (και είναι sold out παντού!) την Xm5 που δεν έχει καν σκόπευτρο, Ibis κλπ. στα 1.000 ευρώ....γιατί να μην δώσει την πλήρη X-E5 στα 1800? Ολα έχουν ακριβύνει δυστυχώς...πλέον ένα καλό Crop πλήρες σώμα θα θέλει κοντά στα 2Κ.

Υ.Γ. Προσωπικά με χάλασε το μικρό και χαμηλής ανάλυσης σκόπευτρο, μόνο για αυτό απορρίπτεται σε αυτή την τιμή..ενώ και η οθόνη είναι άλλη μια 3αρα χαμηλής ανάλυσης Lcd....
Υ.Γ. Οπως λέει και ο Παναγιώτης πιο πάνω, δεν αλλάζω το Xiaomi μου για αυτήν σε αυτά τα λεφτά..

• Like
Reactions: cacau and tiniakos
Νομίζω ότι έχουν ξεφύγει οι φωτογραφικές και η Fuji λόγω tik tok ξαφνικά έγινε αντικείμενο πόθου. Μας ξεχνάει όμως εμάς που τη στηρίξαμε στα δύσκολα που αναζητούσαμε μαζί με τη Νικολούλη τη χαμένη εστίαση και βάλαμε πλάτη για να υπάρχει μέχρι τώρα.
Αχάριστοι Ιάπωνες τι περίμενες...

• Like
Reactions: cacau
δεν μου κανει εντυπωση.

Δεν ειναι μια εταιρεια που πρεπει να συντονισει τα τμηματα της αλλα δεκαδες ισως εκατονταδες συνεργατες τους που πρεπει να εναρμονιστουν με τις ημερομηνιες δημοσιευσης, ρητρες κλπ.

Στο μεταξύ και να βγει και να θέλεις να την πάρεις δεν θα την βρίσκεις, το Backorder θα πάει τον θεό, η παλιά X-e4 ουσιαστικά ποτέ δεν βγήκα στα μαγαζιά, όλο το stock της έφευγε παμεσα με παραγγελίες, με την Xe5 που είναι και πολύ καλύτερη ούτε για δείγμα δεν θα την δούμε!!

Μία επισήμανση εγώ την x-e4 Την είχα βρει εύκολα από κατάστημα της Θεσσαλονίκης, Την είχα παραλάβει άμεσα και έιχε και στοκ απ’ ό,τι θυμάμαι Ίσως να μην είχε ξεσπάσει ακόμα η Μανία με τα συγκεκριμένα σώματα

Πολύ καλαίσθητο σώμα, Αν είχε λίγο πιο αξιόπιστη εστίαση θα ήμουν ακόμα στο σύστημα

Μεγάλο το άλμα στην τιμή... από 999 θα την δουμε στα 1799-1899; Και όπως θα είναι κοντά στην ΧT5 θα είναι μεγάλο δίλημμα...

Μεγάλο το άλμα στην τιμή... από 999 θα την δουμε στα 1799-1899; Και όπως θα είναι κοντά στην ΧT5 θα είναι μεγάλο δίλημμα...

Ποσο θα πληρωνε ενα χρηστης M43/ΟΜ αν του εδιναν μετα απο τοσα χρονια εναν αισθητηρα λιγο παραπανω απο τα 20mp στα οποια εχει κολλησει η βελονα - γιατι προφανως απαιτουνται επενδυσεις που δεν κανουν - ?

Να σου απαντησω εγω που βλεπω ποσο δεμενο ειναι το κοινο που εχει επενδυσει σε ακριβο εξοπλισμο για m43 ? Τα διπλα και βαλε.....

οταν πανε και δινουν τοσα λεφτα για τον ιδιο και τον ιδιο αισθητηρα με μικρες βελτιωσεις καθε φορα....... ;)

Εδω μιλαμε για μια αυξηση απο τα 26 στα 40,2 mp που αν τα εδιναν αυτα σε μια m43/ΟΜ μπορει να σωνοταν αποτομα το αποθεμα σαμπανιας παγκοσμιως για μερες....

Μου είναι δυσκολο να πω τι σκέφτεται ο καθένας που έχει mft... Εγώ δεν θέλω πολλά mp. Έως 24-25 μου είνια μια χαρά και να μένει το μέγεθος του αρχείου χαμηλά. Νομίζω αρκετοί στο mft σκέφτονται έτσι. Αλλιώς θα πήγαιναν σε άλλες εταιρείες. Για να μην γράφω εδώ τα θέματα του mft θα μείνω στα fuji.

Τώρα για τις τιμές τις fuji βλέπω ότι ξέφυγαν απο την προηγουμενη γενιά με τον 26mp αν βάλεις ποσο έκανε XT30 και XT50, ΧΕ4 με XE5 κτλ. Εγώ θα προτιμούσα τις XE5, XT50 με τον 26mp και να έχει καλύτερο διαχωρισμό με την XT5 και να είνια και πιο φθηνές. Και δεν βρίσκεις fuji στο 1000αρικο εύκολα καθώς σταμάτησαν τα παλιά μοντέλα και αυξήθηκαν οι τιμές στα νέα, και τα θεωρώ πρόβλημα

Μεγάλη αύξηση άλλα έδωσαν επιτέλους και Ibis και νεο καλύτερης ανάλυσης αισθητήρα, Handheld high resolution, αισθητή βελτίωση σε εστίαση, κορυφαίο βίντεο και άλλα πολλά. Oλα στον θεό πάνε δυστυχώς...άλλα στα λεφτά που θα βγαίνει και εγώ μάλλον σε Xt5 θα πήγαινα αν έδινα τόσα λεφτά για μηχανή (που δεν τα δίνω!!).

Ναι, σαρώνει χαμηλά με τις instant του κατοστάρικου που της φέρνουν λεφτά με το τσουβάλι από τα φιλμάκια, ενώ αποκτά fanboys που αργότερα θα τα σπρώξουν στις πιο ακριβές λύσεις. Μια χαρά τα πάει...

Παντως εταιρεια που ανοιγεται σε τετοιες αμφιλεγομενες φωτογραφικες επιλογες μεχρι το μεσαιο φορμα δεν υπαρχει αλλη.

• Like
Reactions: cacau
Πράγματι, άσχετα με τα σχόλια μας, πρέπει να αναγνωρίσουμε τις πολλές αντισυμβατικές προσπάθειες και τα ρίσκα που παίρνει. Μακάρι να είχαμε κι άλλες τέτοιες...

• Like
Reactions: isin
Κοιτάχτε εδώ πώς θα τους τα πάρουνε με retro "ντιζαϊνιές"...

Είναι κουκλί η άτιμη και δίνει έμφαση όσο δεν πάει στα film simulations….απο τα leaks πάντως είναι από τις πιο όμορφες μηχανές που έχω δει…

• Like
Reactions: isin
Πραγματικά πανέμορφη και τώρα εκεί στο 2000αρο για τους Retro lovers έχουμε πολλά διλήμματα... XE5, ZF, OM3 κτλ.

Tι διλλημα να εχει κανεις μεταξυ OM3 των 20mp και XE5 των 40mp ?

Το μονο διλλημα ειναι αν θα αλλαξει συστημα (ο κατοχος ΟΜ) ή αν θα ελπιζει σε κανα θαυμα για να βγαλουν αλλον αισθητηρα .

Ο κατοχος fuji X δεν εχει κανενα διλλημα απλα θα παρει και κανα φακο επιπλεον (με την διαφορα της ΟΜ3 που ειναι ακριβοτερη)

Αν το κριτήριο είνια τα πολλά mp τότε δεν υπάρχει δίλημμα πας στα 40mp. Για μένα που δεν θέλω μεγάλη ανάλυση και θέλω μικρότερο αρχείο για επεξεργασία και αποθήκευση τα 20-24 είναι μια χαρά.

Με τόσα βίντεο που έχω δει με τον 40mp αισθητήρα δεν έχω δει να είναι καλύτερος από τον 26mp. Δεν έδωσε τίποτα ουσιαστικό σε έξτρα πληροφορία και απλά μεγάλωσε το αρχείο. Δεν τυπώνω αφίσες και δεν με ενδιαφέρουν τα 40mp. Και με τα 24mp ειμαι μια χαρα.

Εγώ ενδιαφέρομαι για retro σώματα και τα specs και των τριών που ανέφερα με καλύπτουν. Θα περιμένω να δω αρχεια σε συνδυασμό με τον pancake 23mm f2.8 για να εχω πλήρη άποψη και να δω αν θα μπω και σε δεύτερο σύστημα. Η Zf με ζορίζει λογω μεγέθους αλλά η τιμή ειναι καλή πλεον.