Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Πιο φωτεινους ευρυγωνιους μακρο ισως θαταν σκοπιμο να βγαλουν.

Αντι για τον 30αρη f3.5.

Ισως ενας 20 εως 24mm με f2,8 θαταν πολυ πιο χρησιμος.

ή κανας 45αρης -50αρης.

Τωρα 100αρης ειναι για πολυ εξειδικευμενους φωτογραφους.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

O 30αρης είναι 1: 1.25 (πολύ μεγάλη μεγενθυνση) macro και σχεδόν ακουμπά το κρύσταλλο πάνω στο θέμα για να πάρεις φουλ μεγενθυνση. Είναι λίγο σκοτεινός αλλά πολύ μικρός , φθηνός (τρέχει προσφορά Ευρώπη γύρω στα 200 ) και καλός έως άριστος από οτι έχω διαβάσει. Δεν έχει στεγανότητα όμως κάτι που χρειάζομαι οπωσδήποτε σε macro.

Υπάρχει επίσης ο στεγανός macro 60mm/2.8 με 1:1 μεγενθυνση που είναι άριστος ως macro (τον έχω). Όμως δεν έχει το γλυκό γράψιμο του παλιού μου 50mm/2 macro ως τηλεφακός και λόγω bokeh και λόγω διαφράγματος. Εχει απόσταση στα 20εκ από το θέμα για 1:1 μεγενθυνση. Αν θες να πας μακρύτερα (ζουζούνια κλπ που δεν κάθονται αν πλησιάσεις πολύ) δεν μπορείς, εκεί θες μακρύτερο σε εστιακή macro όπως ο Sigma 105mm/2.8 που είχα παλιά στα 4/3.

Ο 100αρης macro είχε αν ακοινωθεί στο lens road με μοντουρα 4/3 αλλά δεν ήρθε ποτέ , ελπίζω τώρα να τον δούμε έστω και με f2.8 ώστε να παίξει διπλό ρόλο. Θα αντικαταστησει έτσι και τον κοντό τηλεφακό 75/1.8 και θα έχει και στεγανότητα (και φαντάζομαι και πιο αλμυρή τιμή). Μόνο εξειδικευμένοι φακοί λείπουν άλλωστε από την γκάμα.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Είναι συνήθες στελέχη της Olympus να δίνουν συνεντεύξεις στο Imaging Resource και να συζητάνε για την πορεία της εταιρίας, ένα ποτ πουρί της τελευταίας συνέντευξης δίνει το 43rumors :

We can clearly say that we have no plans to sell our business, despite the rumors…The consumer business really leads in developing new technologies for us, that are then sometimes used in other divisions, like medical and life science products. Our role besides our own [imaging] business, is really to lead technology and innovation for the entire company. So yes, we will continue this business.“

The coronavirus pandemic is having modest impact on Olympus’ production ability, but demand has been down as well; the two more or less balance out (bottom line: continued good availability of Olympus products at retail)
Olympus’ move of production from China to their factory in Vietnam is now complete; we can expect an increased pace of new-product development and announcements as a result
The E-M1 Mark II will remain in the market alongside the new E-M1 Mark III (but strategy will vary, depending on national and regional markets). This is good news, as the E-M1 II is a very capable, rugged and compact camera; a lower price point will offer great value, even while the E-M1 III provides much-improved AF in some areas
The E-M1 III’s eye-detect and face-detect AF is significantly improved over the E-M1 II’s (by a factor of 5, in the case of eye-detect sensitivity)
I learned how the E-M1 III’s Starry Sky AF mode works; it’s a completely different approach than any I’ve seen to date, and appears to work very well at the normally-difficult task of focusing on stars
The sophisticated AI AF (Intelligent Subject Identification Autofocus) modes of the E-M1X still require two processor chips to execute. This means we won’t be seeing them in lower-end products than the E-M1X any time soon
That said, Olympus continues to advance their processor technology: The LiveND feature required both processors in the E-M1X, but the more advanced TruePic IX chip in the E-M1 Mark III can handle it on its own
Development of the 150-400mm lens is progressing very well; we can expect to see it later this year
The new 12-45mm f/4 PRO lens marks a new direction for Olympus’ lens development; we can expect to see more compact, smaller-maximum-aperture PRO lenses in the future
We’ll generally be seeing a trend towards lower prices, particularly for older products for which Olympus has recovered their engineering costs. It’s clear that Olympus isn’t focused on competing on price, but they want to make it easier for photographers to get into their system
Olympus is going to focus their messaging this year on the unique value proposition of the system as a whole, rather than features of individual products. Their combination of compact size, class-leading IS, excellent optics and superior weather sealing is unique in the industry. They’re going to concentrate on photographers who can particularly benefit from these advantages

Όλη η συνέντευξη : https://www.imaging-resource.com/ne...erview-em1ii-will-stay-starry-sky-af-and-more

Μια Weathersealed PEN-F II με Handheld Hires , απουσία βίντεο button και γενικότερα εγγραφής βίντεο, με δυνατότητα να φορτώνεις ασύρματα από το κινητό σου ή το tablet δικά εγχρωμα και ασπρόμαυρα χρωματικά προφίλ θα την έβαζα εύκολα σε προπαραγγελια :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

+1000 θα προσθέσω από οποιαδήποτε εταιρία κι ανεξαρτήτως μεγέθους αισθητήρα.

Μια Weathersealed PEN-F II με Handheld Hires , απουσία βίντεο button και γενικότερα εγγραφής βίντεο, με δυνατότητα να φορτώνεις ασύρματα από το κινητό σου ή το tablet δικά εγχρωμα και ασπρόμαυρα χρωματικά προφίλ θα την έβαζα εύκολα σε προπαραγγελια :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Να εξηγήσω για όσους δεν το ξέρουν οτι η ΕΜ1Χ και ΕΜ1.3 μέσω WiFi-Bluetooth σύνδεσης συνδέεται με κινητό και tablet με το OI.Share και σώνει αμφίδρομα τις 3-4 ρυθμίσεις των Custom μνημών που έχει η μηχανή μεταξύ των οποίων μέσα σε αυτές τις μνήμες μπορεί μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει και χρωματικά προφίλ.

Αλλά η Penf που είχα θυμίζω οτι εκτός από τις 4 μνήμες είχε και έξτρα θέσεις για 4Χ4=16 χρωματικά προφίλ ασπρόμαυρα και έγχρωμα. Αυτό την έκανε μοναδική ως μηχανή και ξεχωριστή ως φιλοσοφία από όλες τις άλλες μηχανές της Olympus και θαλεγα και από όλες τις άλλες μηχανές της αγοράς λόγω των πολλών επιλογών/ρυθμίσεων που μπορούσες να πέρασεις σε αυτά τα χρωματικά προφίλ.

Ως κερασάκι σου έδινε τη δυνατότητα μέσω καλωδίου στον υπολογιστή με το Olympus Workspace να αλλάξεις τα χρωματικά προφίλ στην μηχανή και να φορέσεις άλλα δικά σου ή άλλων χρηστών ανάλογα πάντα με την φωτογράφηση που θα έκανες. Αυτό βέβαια πριν φύγεις για φωτογράφηση.Αυτό πλέον θα ήθελα να το κάνει στο πεδίο με το OI.Share με την WiFi /Βluetooth σύνδεση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Bildschirmfoto-2020-05-31-um-19.50.36.png

Χάλια αλλά όχι μαύρα χάλια :AFADF0:

Πηγή : https://www.43rumors.com/olympus-fi...ating-loss-and-sees-solid-e-m1-markiii-sales/

Μια χαρά τους βλέπω σε σχέση με τους περισσότερους των υπολοίπων.Το θέμα είναι να πάρουν - πάρουμε τα πάνω μας σιγά -σιγά...

:BDGBGDB55:

Ειναι που εσκιζαν τα ηματια τους οτι δεν ειναι προς πωληση/κλεισιμο.

Και τωρα θα διατηρησει το brand name ? Λογικα ναι .

Για να δούμε ή πάει για φούντο ή μπορεί να δούμε το μεγάλο μπαμ της επανόδου.
Ήταν κοινό μυστικό ότι το πράγμα εκεί πήγαινε, μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Γιατι να παει για φουντο ? Δεν εχει λογικη.

Ισως αλλαξει κατευθυνση και να μπει στο FF.

Τι ειναι αυτος ο αγοραστης ξερουμε ?

Προσωπικά από όσο διαβάζω μάλλον μιλάμε για κλείσιμο ή έστω διατήρηση της σειράς omd σε κάποιες χώρες (π.χ. Ασιατικές), για τον υπόλοιπο κόσμο μάλλον μας τελείωσε δυστυχώς η Olympus, βέβαια λογικό μου φαινόταν με τις κινήσεις της τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον, στην εποχή που τα κινητά θερίζουν, δύσκολα θα πείσεις το κοινό να αγοράσει μηχανή με αισθητήρα m4/3, αν βάλεις στην εξίσωση και τα''ανέκδοτα'' Updates των em10III, em5III, pl10 κλπ. και το σκότωμα σειρών όπως η penf κλπ....ε φαινόταν που θα πάει το πράμα.

Σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε να δούμε, καθώς και φαν να μην είσαι της εταιρίας είναι κρίμα ένας παίκτης να βγαίνει από την αγορά...γνώμη μου είναι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είναι η μόνη, Pentax και Nikon?? δεν βλέπω να αντέχουν πολύ ακόμα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικό.

Υ.Γ. Καλά έκανα και δεν επένδυσα σε νέο σώμα Olympus (έχω μείνει μόνο με την em1) και έχω ξεφορτωθεί σχεδόν όλους τους φακούς μου m4/3.....κάτι ήξερα...χαχα

Y.Γ. Ισως είναι ευκαιρία (αν ισχύουν όσα γράφονται) να βρούμε και τίποτα σκοτωμένα σώματα και φακούς, γιατί όχι!!

Για εμενα προσωπικα αν κλεισει θαναι το τελος της αθωωτητας. Ηταν η πρωτη μου σοβαρη μηχανη( ΟΜ2n) και ακολουθως το πρωτο μου ολοκληρωμενο συστημα (ΟΜ1n, ΟΜ4Τi)

Δεν πηρα ποτε μου μια M43 γιατι το θεωρουσα πισωγυρισμα και δεν με αφορουσε και το μικρο μεγεθος συστηματος γενικα (αν και στο FF φιλμ παλι ετσι ειχε κινηθει με τα μικροτερα σωματα στην αγορα μαζι με την αντιγραφουσα pentax)

Ομως τωρα στο τελος δεν κρυβω οτι ειχα επανεκτιμησει την αποψη μου και εχοντας ηδη φακους Μ43 για το συστημα μου της BMPCC4k αλλα και την χρηση τους στο Inspire2 σκεφτομουν μηπως καποια στιγμη παω σε ενα σωμα.

Να δουμε τι θα κανει και η panasonic τωρα....που ουσιαστικα μενει ως μονη στο Μ43.

Y.Γ. Ισως είναι ευκαιρία (αν ισχύουν όσα γράφονται) να βρούμε και τίποτα σκοτωμένα σώματα και φακούς, γιατί όχι!!

Για να δουμε....θα σημανει ξεπουλημα ή θα πανε στα υψη ?

Κριμα, αλλη μια περίπτωση Minolta. Η αλήθεια είναι ότι με την διείσδυση των κινητων στην φωτογραφία, λίγος χώρος μένει πια για τις φωτογραφικές εταιρίες. Σημεία των καιρών

οσοι εχουν olypmus τις αγαπανε... δεν τις ξεπουλανε!

Καλά μην το λες, στην εποχή του υπερκαταναλωτισμού όλα πουλιούνται...έχω δει μηχανές και σώματα m4/3 σε τιμές χώμα σε αγγελίες, και μερικά δεν πουλιούνται και με τίποτα, αν κλείσει προφανώς κάποιοι θα τις κρατήσουν, κάποιοι όμως θα τα δώσουν όσο προλαβαίνουν, στην πράξη βέβαια είναι πάρα πολύ νωρίς για να δούμε τι θα γίνει, μέχρι να επιβεβαιωθούν οι φήμες να γίνει η πώληση, να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στο brand κλπ. θα φάμε πάνω από 1 ίσως και 2 χρόνια. Απλά με τέτοια νέα φρενάρονται οι όποιες σκέψεις έχει κάποιος για αγορά εξοπλισμού Olympus ειδικά ακριβού.