Κώστα δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα γράφεις, και εμένα με στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη και πέρα από τους fans της Olympus είναι άσχημο για όλο τον φωτογραφικό κόσμο. Αυτά που περιγράφεις όμως ίσχυαν σε εποχές που η αγορά ήταν μεγάλη και υπήρχε χώρος και περιθώριο ανάκαμψης, τώρα όλος ο κλάδος καταρρέει, τα κινητά έχουν εκτοξευτεί, τα περιθώρια κέρδους στενεύουν, οι εξελίξεις στους αισθητήρες έχουν κολλήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, όλα αυτά και άλλα πολλά δεν δίνουν και πολλά περιθώρια ανάκαμψης, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί αυτό που συμβαίνει στην Olympus, είναι όλος ο κλάδος καταστραμένος και αυτός είναι και ο λόγος που ώθησε την Olympus να δώσει το τμήμα, με λίγα λόγια δεν είδε φως στο τούνελ και αποφάσισε αργά και προσεκτικά να αποσυρθεί.
Και για τα προϊόντα έχεις δίκιο τα τελευταία 3 χρόνια, πριν από αυτό το διάστημα κάθε νέα μηχανή mirrorless olympus ήταν το γεγονός της χρονιάς και αυτή που προσπαθούσαν να φτάσουν ή να αντιγράψουν οι ανταγωνιστές, αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια με προϊόντα της ''σειράς'' και ανακύκλωση υλικών, την ίδια στιγμή οι ανταγωνιστές εξελίχθηκαν και σε πολλά σημεία έφτασαν και ξεπέρασαν την Olympus. Σε έναν κλάδο που πεθαίνει, ε αν μένεις και πίσω σε εξέλιξη λογικό δεν είναι να έχεις ζημιές τα 3 τελευταία χρόνια?
Υ.Γ. Αυτά που περιγράφουμε ώθησε την samsung που το προέβλεψε σχετικά νωρίς να αποχωρήσει, και δυστυχώς η Olympus δεν θα είναι η μόνη, γνώμη μου και η Pentax και η Nikon θα ακολουθήσουν αν δεν αλλάξει κάτι, και εταιρίες σαν την Panasonic ή Sony αντέχουν λόγω ότι είναι μεγάλες σε όγκο και αντέχουν τα χτυπήματα, αλλιώς και αυτές θα αποχωρούσαν. Αν εξαιρέσεις την Canon (Που και αυτή υποφέρει από ζημιές) και για την fuji που πραγματικά δεν γνωρίζω τα πράγματα δεν πάνε καλά για καμιά εταιρία, έχουν βαλτώσει όλες τους με αδιάφορα προϊόντα, μικρές αλλαγές, άλλα οι τιμές όσο πάει ανεβαίνουν την στιγμή που τα κινητά θερίζουν και κλείνουν όλο και περισσότερο την ψαλίδα.
Υ.Γ. Προσωπικά δεν θα με χάλαγε μια em5III ή κάποια em1II/III σε καλή τιμή, το ξέρω ότι θα δουλεύουν για χρόνια. Η πρώτη em1 που έχω τώρα, την έχω 2,5 χρόνια και ο προηγούμενος κάτοχος άλλα 3, έχει βγάλει ένα σκασμό φώτος, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και όμως ούτε μια φορά δεν έκανε κιχ, και είμαι σίγουρος ότι θα δουλεύει για χρόνια ακόμα.