Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Δίκιο εχεις , τώρα το βλέπω διάβαζα τα specs όπως ήρθαν εδώ , η παύλα βγήκε β ....και δεν το είχα καταλαβει...,

αρα ίσως ο Βάιος να έχει παρασυρθεί από την προηγούμενη διαρροή του 43 rumors , το ρώτησα για το χεράτο και δεν πήρα καμία επιβεβαίωση

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Μια από τα ίδια πάλι και όπως έλεγα και χτες στο νήμα της Nikon βγάζουν οι εταιρείες μηχανές που δε λείπουν από την αγορά.
Τα λέγατε αλλά δεν σας άκουσε Li-Ion battery BLS-50 (about 310 images according to CIPA standards), 2-3 spare μπαταρίες θες για να βγάλεις μια φωτογραφική μέρα σε διακοπές.

Παναγιώτη δεν υπάρχει μηχανή στην αγορά που να προσφέρει όσα η em5III με τέτοιο όγκο/βάρος μάλιστα. Εδικά αν έχει χεράτο High Resolution απλά είναι game changer και θα σαρώσει σε πωλήσεις. Από και πέρα είναι και θέμα γούστου του καθενός μας. Προσωπικά έχω περάσει από όλα σχεδόν τα συστήματα και το m4/3 είναι το αγαπημένο μου, ότι και να αλλάξω πάντα έχω μια Olympys μηχανή εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια.

Η μπαταρία είναι ένα θέμα άλλα οκ, οι μισές mirrorless τις αγοράς πάνω κάτω 300-350 φώτο βγάζουν με μια μπαταρία. Και η X-E3 Που έχω τώρα πάνω κάτω τόσο κρατάει η μπαταρία της και δεν έχει και IBIS μάλιστα που τρώει μπόλικο ρεύμα...Οι BLS-50 είναι εύκολο να τις βρεις πλέον και σε χαμηλές τιμές....οι περισσότεροι που έχουμε m4/3 έχουμε ήδη 2-3.

Στα της μηχανής τώρα ας περιμένουμε πρώτα να βγει και να δούμε και Reviews, για μένα σημαντικό είναι να δούμε και τι θα κάνει και ο νέος επεξεργαστής, την απόδοση του IBIS άλλα και αν θα έχει τελικά χεράτο Hogh Resolution...

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Hires είναι η λειτουργία που έχουν οι συγχρονες μηχανες να παράγουν αρχείο υψηλης αναλυσης απο συνθεση περισσότερων κανονικών αρχείων. Αλλες καταφέρνουν να κάνουν τη σύνθεση στη μηχανή (Olympus, Panasonic κλπ.) , αλλες το κάνουν με ειδικό προγραμμα (Sony). H τεχνική ανάλογα πως κάθε εταιρία την έχει υλοποιήσει μπορεί να δώσει αρχεία πολύ υψηλής ανάλυσης παρόμοιας με FF ή και MF. Eκτός όμως απο αυτό υπάρχει μικρό, μεγάλο ή και καθολου κέρδος και σε άλλα χαρακτηριστικά όπως ο θόρυβος στα σκοτεινά (Olympus), το DR, το βαθος χρωματος (Pentax) κλπ.

Η τεχνική απαιτούσε μέχρι πρότινος τη χρήση τριπόδου. Η Olympus στην ακριβή ΕΜ1Χ κατάφερε να το παρουσιάσει σε σώμα και στο χέρι με ένωση 16 αρχείων χαρη στην προηγμένη σταθεροποίηση της με ταυτόχρονη χρήση GPS το οποίο σε συνεργασία με τα γυροσκόπια της σταθεροποίησης δίνει την απαραίτητη ακριβεια στο ένωμα των καρέ. Ολα αυτα με 2 επεξεργαστές σαν αυτους που έχει η ΕΜ1.2 δηλ. πολυ μεγαλη επεξεργαστική ισχυς.

Αραγε κατάφερε το ίδιο και στην μικρή ΕΜ5ΙΙΙ ? προσωπικά το θεωρώ ανέφικτο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να ενσωματωσει τόσο δυνατό επεξεργαστή σε αυτο το μεγεθος μηχανής και να μην έχει και θέματα υπερθέρμανσης. Χωρίς GPS αλλωστε δεν ξέρω αν θα είναι ακριβές και ευχρηστο, ισως να έχει αρκετους περιορισμούς σε ταχυτητα κλείστρου. Για να δούμε.

Και με το πρόσθετο grip γίνεται πασπαρτού για μεγαλύτερους φακούς :

Olympus-E-M5-Mark-III-camera-11.jpg

Περισσότερες φωτό : https://photorumors.com/2019/10/11/...ncluding-the-new-olympus-ecg-5-external-grip/

Εδώ το δίχρωμο μοντέλο που διακρίνεται καλύτερα το γκριπ:

Olympus-E-M5-Mark-III-camera-10-550x404.jpg

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί μαζί και το επόμενο μοντέλο pen:

Olympus-PEN-E-PL10-camera-1.jpgOlympus-PEN-E-PL10-camera-2.jpgOlympus-PEN-E-PL10-camera-3.jpg

...δηλαδή η E-PL10 για την οποία δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία ώστε να δούμε αν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει...

(photos from: http://43addict.com/2019/10/11/olympus-pen-e-pl10-photos-leaked/ )

το ειδα το διχρωμο και δεν μου άρεσε γιαυτο και δεν το εβαλα. Ενω το ασημί σώμα είναι μόνο του ομορφο. Στην λειτουργικότητα δυστυχως το γκριπ μπλοκάρει πάλι την μπαταρια της μηχανής, οτι συνεβαινε και στις δυο παλιότερες εκδόσεις της σειράς ΕΜ5.

Παμε τωρα στην περίεργη επιλογη της μπαταρίας BLS-50 που αναφέρουν οι πρωτες φήμες στα specs, την συνανταμαι στην φθηνη σειρά Πεν και στις ΕΜ10. Η σειρά ΕΜ5 φορουσε ανέκαθεν την μπαταρία BLN1 οπως και η παλιά ΕΜ1 και η PenF. Aν οντως αλλάξουν μπαταρία και βάλουν την BLS-50 δεν θα ταιριάζει απο κάτω ούτε η παλιά μπαταριοθήκη HLD-7 της σειράς ΕΜ5, δεν έχει κανένα νόημα αυτή η επιλογή και θα είναι μέγα φάουλ. Εκτός και αν υπάρχει η δυνατότητα να μπείη μπαταριοθήκη της ΕΜ1.2 με τη βαρβάτη μπαταρία , αυτό θα είναι πλεονέκτημα για όσους έχουν ήδη την ΕΜ1.2

Έχω περιέργεια να δω και τι θα βάλουν και στην νέα pl10.....λέτε να δούμε 20αρι αισθητήρα, 5axis και υβριδική εστίαση?? ή ζητάω πολλά??? Ελπίζω μόνο να μην είναι κανένα φιάσκο με τις μόνες αλλαγές να είναι το redesign...

Σήμερα είναι η παρουσίαση και τι ώρα, γνωρίζουμε ;
τώρα το είδα ,άλλαξε για 17;

Διέρρευσαν τα τελικά (?) τεχνικά χαρακτηριστικά: https://www.43rumors.com/ft5-full-leaked-e-m5iii-specs/

Δεν βλέπω πουθενά hires και σίγουρα ΔΕΝ θα έχει gps. Παρ' όλα αυτά η σταθεροποίηση κατά CIPA είναι 6,5 stop! Για το βίντεο θα μας πουν οι... αρμόδιοι, εγώ δεν το κατέχω. Η μπαταρία τελικά είναι η μικρή BLS50 οπότε θές άλλη μια τουλάχιστον. Λογικά ανακοινώνεται αύριο, ίσως κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες (?) να προκύψουν τότε...

...αρα παίρνουμε την ΕΜ1-mark II ;) Εκτος του μικροτερου σωματος, για οποιο το θελει αυτο, δεν βλεπω καποιον αλλο λογο να παρει καποιος την EM5-3

To ειπα απο την αρχή ότι το 43rumors μαλλον γεννα φανταστικές FT5 ειδήσεις , ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ για μια ακομη φορά, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι απο αυτά ,

προστεθηκαν και τα 1920 x 1080 @ 120p, MOV, H.264, Linear PCM στο βίντεο που μου ειχαν πει και νομίζω έχει μια ειδική λειτουργία για τα άστρα στο Live time , αυριο θα δούμε.

αυτο λογικά θα το έχει , απλά τα specs υπολείπονται

Μμμ δεν μας τα λένε και πολύ καλά, το HR χεράτο μάλλον ''πνίγηκε στο ποτάμι'', στην μπαταρία μπήκε τελικά η μικρή, επίσης παρατήρησα ότι όχι μόνο δεν αύξησαν την ανάλυση στο σκόπευτρο άλλα το έκαναν πιο μικρό από αυτό της em5II 0,68X VS 0,75X, (στα ίδια πλαίσια με της em10III), ελπίζω να μην ισχύει αυτό και να μην κατάλαβα καλά ή να είναι λάθος, γιατί αλλιώς ταφόπλακα από εμένα τουλάχιστον. Επίσης για άλλη μια φορά η τυπική 3 ίντσες οθόνη χωρίς έστω μια αύξηση στην ανάλυση. Δεν έχει από όσο είδα και 4Κ 60fps...είναι ξεκάθαρο ότι πάνε να προστατέψουν την em1II....κρίμα.....ελπίζουμε να έχει τουλάχιστον υβριδική εστίαση γιατί αν δεν έχει τουλάχιστον αυτό κλάφτα η μηχανή με το καλημέρα....

Στα θετικά έχουμε επιτέλους τον 20αρι αισθητήρα και με νέο επεξεργαστή στην σειρά em5, υβριδική εστίαση (το ελπίζω δηλαδή), και το ibis Με 6,5 stop (Ουάου!!)...ας περιμένουμε να δούμε και την ανακοίνωση σε λίγες ώρες, άλλα ψιλοξενέρωσα λιγάκι με αυτά που είδα.

Μιας και λείπει στα specs που βγήκαν το χεράτο, αν τελικά ισχύει μπορεί να υπάρχουν και εκπλήξεις στο βίντεο. Για την μπαταρία το είχα σίγουρο, αρνητικό για την αυτονομία θετικό οτι υπάρχουν ήδη αρκετες μπαταρίες στους κατοχους και θα ταιριαζει το κάτω γκριπ / μπαταριοθηκη των παλιων ΕΜ5/ΕΜ5ΙΙ. H ενσωμάτωση Bluetooth θα δώσει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση στο πέρασμα φωτό και σύνδεση με κινητό , εκεί με σκέτο το WiFi πριν τερμάτιζε η μπαταρία στο άψε σβήσε. Σημαντική είναι επίσης η δυνατότητα φόρτισης από τη USB θύρα πιθανον να μπορεί να γίνει και χρήση powerbank (αν δεν το γράφουν τα specs για την φόρτιση USB ακουσα οτι θα τοχει όπως και αργή κίνηση στο βίντεο, ίσως να λείπουν κιαλλα χαρακτηριστικά , είχα ακουσει και για λειτουργία παρακολούθησης άστρων στο Livetime mode

την τιμή την επιβεβαίωσα και σήμερα που ρώτησα θα είναι 1200 για το σώμα, το σημαντικό που θα κρίνει για εμένα την μηχανή ως νέο προϊόν στην αγορά για τους φωτογράφους κυρίως είναι αν θα ενσωματώνει ή όχι το χεράτο hires.

Από χαρακτηριστικά ελαφρύτερο και πιο tough σώμα με κορυφαία σταθεροποίηση, επιπλέον από WiFi και Bluetooth, USB charging, 121 phase detection σημεία, procapture λειτουργία , starlight mode και καλύτερο video από την ΕΜ1.2 μου είχαν μεταφερει ως έξτρα off the record, λέξη για χεράτο γιαυτο και ημουν επιφυλακτικός οταν έγραφαν διαφορα τα site όπως το 43rumors τα οποία και ακολουθούν μια περίεργη πολιτική να προκαταλαμβάνουν τον κόσμο με FT5 φημη και χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν ώστε μετά να υπάρχει απογοήτευση. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο και το είχε κάνει ξανά με FT5 φημη για την ΕΜ1.2 πριν 3 χρόνια.

βγηκε σημερα, τιποτα το ιδιαιτερο.... σ αυτη τη τιμη, γιατι να μη παρεις την EM1 II που εχει καλυτερο κρατημα , μεγαλυτερο EVF, headphone jack και πολυ καλυτερη μπαταρια ?