Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Και εμενα το ιδιο. Ακομα την εχω .

Εχω πει 10 φορες να την πουλησω και κανω πισω παντα. λατρεμενη μηχανη οπως ηταν και η μzoom τον καιρο του φιλμ

εγω την έδωσα μαζί με το ειδικό σκάφανδρο 40μ πριν λιγα χρόνια σε ενα Αμερικάνο που ειχε ερθει διοακοπές και ειχε χαλάσει η δική του, ο ανθρωπος δεν παζαρεψε καν την τιμή και μονο δεν μου φιλησε τα πόδια :music-smiley-005:

Η αλήθεια ειναι ότι βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή στην ιστορία της φωτογραφικής αγοράς και ολες οι εταιρίες έχουν απίστευτες απώλειες.

Προφανως και η Ολυμπους πάλεψε με την ιστορία της πριν κάνει αυτή την κίνηση και έκοψε ότι μπορουσε απο λειτουργικά έξοδα (πιστευω μεχρι να κλεισει η συμφωνία θα κάνει και αλλες ανάλογες κινήσεις).

Πιστευω πως αρχικός σκοπός της είναι μια τρίτη εταιρία να αναλάβει το στεγνό καθάρισμα δηλ. να βάλει πιο χοντρό χέρι σε προσωπικό και πόρους κάτι που οι ίδιοι με βάση τους νομους που ισχυουν στην Ιαπωνία δεν μπορούν να κάνουν. Δεν ξέρω την κατάληξη της ιστορίας. Η εταιρία που αναλαμβάνει δεν έχει την φήμη ότι βοηθά σε αναδιοργάνωση. Ειχε προ καιρου συνεργαστεί ξανά με την Olympus και ειχε πάρει το τμήμα των κινητών της (δεν ηξερα καν ότι υπηρχε τέτοιο). Θα δουμε απο τις πρωτες κινήσεις τους που πάει το πράγμα.

Οι χώρες/ήπειροι με χαμηλές πωλήσεις θα είναι ο πρώτος στόχος, εκει βλέπω αμεση απόσυρση έως ότου ισσοροπήσει η αγορά. Αυτα που πρέπει να κρατηθούν ζωντανά σε υψηλό επίπεδο είναι τα σερβις και το RD για προιοντα ολοκληρωμένα εξαρχής και ας βγαινουν και σε ρυθμό χελώνας όπως γινόταν παλιά την εποχή του φιλμ. Αυτες οι συνεχεις παρουσιάσεις προιοντων όλων σχεδών των εταιριών ανα εξαμηνο/χρόνο με 1-2 επιπλεον πραγματάκια δεν βοηθουν και ειναι πεταμένα χρήματα.

Κρατώ μικρό καλάθι ότι μπορει να γίνει restart γιατι τα έξοδα είναι τεράστια κάθε χρόνο (τα κάλυπτε η μαμα απο τα τεραστια κέρδη στον ιατρικό τομέα) και αποκλείεται να ισσοροπήσει όσες περικοπές και να γίνουν χωρίς πωλήσεις νεων προιοντων . Πιστευω ότι η Olympus θα δώσει αμεσα εκτός απο μετοχές και ένα σοβαρό ποσό για να μπορεσει η νέα εταιρία να τρέξει την ολη προσπάθεια. Αν δεν γίνει αυτό δεν βλέπω φως στο τουνελ.

Ωραία τα είπες Κώστα έτσι είναι, ζούμε σε δύσκολους καιρούς όσον αφορά των φωτογραφικά και δεν βοηθάει σε τίποτα η συνεχής εμφάνιση νέων μοντέλων που ελάχιστα έχουν να προσφέρουν σε σχέση με τα παλιά και πολλές φορές μάλιστα είναι και πισωγύρισμα. Νομίζω πάντως ότι το μεγάλο αγκάθι για όλες τις εταιρίες φωτογραφικών είναι η σχεδόν ανύπαρκτη εξέλιξη στους αισθητήρες, όσα νέα μπλιπλίκια και αν βάλεις δύσκολα θα πείσεις έναν αγοραστή να αποχωριστεί την παλιά του μηχανή που στο κάτω κάτω βγάζει ίδιας ποιότητα φωτογραφίας ή έστω πολύ κοντά. Πριν 10 χρόνια σχεδόν κάθε χρόνο κάναμε άλματα όσον αφορά την ποιότητα, τώρα πλέον βαλτώσαμε. Αν δεν δούμε κάποιο μεγάλο ''μπαμ'' με την ποιότητα φωτογραφίας δεν βλέπω να ξεκολλάνε από το αρνητικό πρόσημο οι πωλήσεις φωτογραφικών μηχσνών.

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

εγω την έδωσα μαζί με το ειδικό σκάφανδρο 40μ πριν λιγα χρόνια σε ενα Αμερικάνο που ειχε ερθει διοακοπές και ειχε χαλάσει η δική του, ο ανθρωπος δεν παζαρεψε καν την τιμή και μονο δεν μου φιλησε τα πόδια :music-smiley-005:

.

Στειλε μου τα στοιχεια του τον ιδιο συνδυασμο με το μαμισιο housing εχω και εγω.....:HTEHETH63:

Τωρα οσον αφορα το μελλον θα φανει τους επομενους μηνες κατα ποσο θα δινουν αναβαθμισεις κλπ.

Αντε τωρα να ειχες σκοπο να παρεις την επαγγελματικη τους καμερα ....

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Στειλε μου τα στοιχεια του τον ιδιο συνδυασμο με το μαμισιο housing εχω και εγω.....:HTEHETH63:

Τωρα οσον αφορα το μελλον θα φανει τους επομενους μηνες κατα ποσο θα δινουν αναβαθμισεις κλπ.

Αντε τωρα να ειχες σκοπο να παρεις την επαγγελματικη τους καμερα ....

Απλά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση δεν αγοράζεις κάτι τόσο ακριβό, μόνο ευκαιρίες ή σε καλές τιμές ή μόνο αν καίγεσαι. Φίλος που σκεφτόταν την em1II τον ενημέρωσα να μην προβεί στην αγορά της μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και φυσικά διαβάζοντας τι έγινε άλλαξε γνώμη και μάλλον θα πάει προς Sony FF.

"Όλοι λένε ότι η JIP αγοράζει το τμήμα Olympus, αλλά από τη δήλωση φαίνεται ότι θέλουν τη βοήθεια της JIP να πουλήσει το τμήμα σε μια εταιρεία τρίτων,
μια εταιρεία τρίτων που μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη και υποστήριξη των προϊόντων Olympus."

Πάντως το πιθανότερο σενάριο πρεπει να είναι αυτό ποιο πάνω , ακούγετε πάρα πολύ στα ξένα φορουμ , η στην τελική είναι αυτό που θέλουμε να ακούμε !
84 χρονια ιστοριας ειναι αυτα ! νταξει δεν ειναι K VAIO H OLYMPUS !!!

Δεν είναι περίοδος για αγορές γενικά πόσο μάλλον φωτογραφικών.
Προτείνω άμυνα γιατί η φτώχεια καλπάζει ήδη στους περισσότερους κλάδους.
Μόνο αν σκάσει καμία σούπερ ευκαιρία το βλέπουμε γιατί μια μηχανούλα όλοι την έχουμε.

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

"Όλοι λένε ότι η JIP αγοράζει το τμήμα Olympus, αλλά από τη δήλωση φαίνεται ότι θέλουν τη βοήθεια της JIP να πουλήσει το τμήμα σε μια εταιρεία τρίτων,
μια εταιρεία τρίτων που μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη και υποστήριξη των προϊόντων Olympus."

Πάντως το πιθανότερο σενάριο πρεπει να είναι αυτό ποιο πάνω , ακούγετε πάρα πολύ στα ξένα φορουμ , η στην τελική είναι αυτό που θέλουμε να ακούμε !
84 χρονια ιστοριας ειναι αυτα ! νταξει δεν ειναι K VAIO H OLYMPUS !!!

Μακάρι, άλλα δεν το πιστεύω, είναι αδύνατον να βρεθεί κάποιος να συνεχίσει να επενδύσει σε προϊόντα σε ένα κλάδο που είναι στα όρια της διάλυσης, δεν νομίζω να έχουμε ολικό κλείσιμο, άλλα μεγάλη συρρίκνωση. Οι εποχές αλλάζουν δυστυχώς και η ιστορία δεν παίζει δυστυχώς κανένα ρόλο, πόσες και πόσες ιστορικές εταιρίες ή εξαφανίστηκαν ή απλά φυτοζωούν, από την Minolta έως και την Kodak....η κίνηση πριν χρόνια της Samsung που εξαφάνισε μέσα σε μια νύχτα το τμήμα φωτογραφικών έπρεπε να μας προβληματίσει, ένας τέτοιος κολοσσός κάτι ξέρει που έφυγε από αυτό τον κλάδο. Εν αναμονή λοιπόν και θα δούμε....

Υ.Γ. Αν δεν μπορεί η Olympus να κάνει κερδοφόρο ένα δικός της παιδί/προϊόν θεωρούμε ότι μια ξένη εταιρία θα το κάνει?? Δεν γίνονται τέτοια πράγματα, σε τέτοιες περιπτώσεις η ιστορία έχει δείξει ότι συνήθως είναι η αρχή του τέλους για ένα προιόν, απλά η Olympus κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να σώσει αν σώζεται κάτι.

Και εμενα το ιδιο. Ακομα την εχω .

Εχω πει 10 φορες να την πουλησω και κανω πισω παντα. λατρεμενη μηχανη οπως ηταν και η μzoom τον καιρο του φιλμ

Την είχα πουλήσει τότε για να πάρω την Nikon D50. Έπρεπε να την είχα κρατήσει κι αυτή όμως. Ήθελα και την E-500 με το διπλό κιτ αλλά δεν είχα κάνει κίνηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Από οτι διάβασα η JIP είναι μια εταιρία με 250εκ.$ , συνεπώς όχι να αγοράσει ούτε να καλύψει για ένα χρόνο τις ζημιές δεν μπορεί. Θα φτιαχτεί μια Τρίτη εταιρία αμέσως μετά τις απαραίτητες περικοπές. Όπως είπα ήδη το πιο πιθανό είναι να έχει μερίδιο και η Olympus στην νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί από την JIP και πιστευω οτι θα συμμετέχει ενεργά και με ένα αρχικό κεφάλαιο για να τρέξει η εταιρία και να μπορεί να σταθεί. Η Sony έχει κρατήσει ένα 10% στα VAIO.

Η JIP θα κάνει τις απαραίτητες περικοπές χωρίς συναισθηματισμούς. Ξέρει οτι η αγορά όλη είναι στα τάρταρα αρα απο πωλήσεις δυσκολα θα μπει ρευστό. Το θέμα είναι τι θα μείνει να μεταφερθεί στη νέα εταιρία από προσωπικό/ πατέντες/ υποδομή ωστε να λειτουργεί πιο λιτά αλλά παραταύτα οργανωμένα μιας και το brand name είναι τεράστιο. Θα υπάρχει σερβις, θα παράγονται νέα προϊόντα, θα υπάρχει έρευνα , θα γίνονται firmware ? Σύμφωνα με την ανακοίνωση ναι και δεν νομίζω οτι εδώ λένε ψέματα . Αυτός είναι ο στόχος. Απομένει να δούμε τις εξελίξεις .

ΥΣ
ειχαν έτοιμο firmware για την Χ , απομένει να δούμε αν θα βγει και πότε. Πρόβλεψη θα βγει μετά τον Σεπτέμβρη που θα έχει πάρει σάρκα και οστά η πώληση για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα. Ο φθηνός 100-400 πιστεύω θα ανακοινωθεί όπως και μια μηχανή (πιθανόν η ΕΜ10mkiV) αλλά όχι ακόμη το τέρας ο 150-400/4.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Από οτι διάβασα η JIP είναι μια εταιρία με 250εκ.$ ,

Μάνο τόσα θέλει να έχεις ! ε δεν λέγαμε τον πρόεδρο ( Μαρινακης ) να την αγοράσει μετά ? :award:

H JLP από ότι καταλαβαίνω είναι εταιρεία διαχειριστής όπως γίνεται αντίστοιχα στην Ελλάδα όπου αντίστοιχες εταιρείες διαχειρίζονται πτωχεύσεις.

θα το πω αλλιώς αυτό που έγραψες Άγγελε , οι καθαρός φωτογραφικές εταιρίες (Pentax , Olympus) καταστρέφονται επειδή άργησαν να ακολουθησουν το ρεύμα που είναι το βίντεο , εκεί υπάρχει κενο στην αγορά για περαιτέρω εξέλιξη (μικρό ή μεγάλο) και εκεί υπάρχει χρήμα από τυχόν πωλήσεις. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Σήμερα δεν μπορεί να επιβιώσει αμιγώς φωτογραφική εταιρία στον χώρο.

Η Olympus έχασε πολύ χρόνο στον τομέα αυτό και ενω είχε στα χέρια της το υπέρτατο όπλο (την σταθεροποίηση) δεν το αξιοποίησε τοτε στο βίντεο και να εδραιώσει νέα βάση πελατών. Η Panasonic και η Sony χωρίς σταθεροποίηση στα σωματα για μια πενταετία έκοβαν χρήμα κυρίως λόγω συνεχών βελτιώσεων βίντεο. Η Fuji έπιασε το νόημα και εδώ και μια 3ετια έδωσε μεγάλο βάρος και στο βίντεο στα σώματα της.

H JLP από ότι καταλαβαίνω είναι εταιρεία διαχειριστής όπως γίνεται αντίστοιχα στην Ελλάδα όπου αντίστοιχες εταιρείες διαχειρίζονται πτωχεύσεις.

Λίγο πολύ έτσι είναι Παναγιώτη, ελεγχόμενη πτώχευση, βασικά σιγά σιγά θα κλείνει η εταιρία μονάδες, θα εξαφανίζεται από αγορές, θα μειωθούν φυσικά και άλλο οι πωλήσεις και τα νέα μοντέλα, μέχρι που ή θα εξαφανιστεί από παντού ή απλά θα έχει ένα μικρό/ελάχιστο μερίδιο σε κάποιες Ασιατικές χώρες με μια τυπική παρουσία. Όταν η Olympus με τα κεφάλαια που είχε δεν τα κατάφερε θα τα καταφέρει το ''περίπτερο'' JLP Με τα πενιχρά χρήματα συνδυαστικά με απολύσεις, μείωση λειτουργικών εξόδων κλπ?? Έχοντας την Sony πελάτη ρωτώντας εχτές σε meeting μερικά άτομα για αυτό το θέμα που ασχολούνται με το τμήμα φωτογραφικών της sony μου ανέφεραν και αυτοί το ίδιο πράγμα, μιλάμε για κλείσιμο και μια τακτική υποχώρηση....σε βάθος 2-3 ετών η λογική λέει ότι θα εξαφανιστεί το brand (στις περισσότερες χώρες τουλάχιστον) αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά.
Σε ένα κλάδο που είναι στα όρια της καταστροφής δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια δυστυχώς για ανάκαμψη.

θα το πω αλλιώς αυτό που έγραψες Άγγελε , οι καθαρός φωτογραφικές εταιρίες (Pentax , Olympus) καταστρέφονται επειδή άργησαν να ακολουθησουν το ρεύμα που είναι το βίντεο , εκεί υπάρχει κενο στην αγορά για περαιτέρω εξέλιξη (μικρό ή μεγάλο) και εκεί υπάρχει χρήμα από τυχόν πωλήσεις. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Σήμερα δεν μπορεί να επιβιώσει αμιγώς φωτογραφική εταιρία στον χώρο.

Η Olympus έχασε πολύ χρόνο στον τομέα αυτό και ενω είχε στα χέρια της το υπέρτατο όπλο (την σταθεροποίηση) δεν το αξιοποίησε τοτε στο βίντεο και να εδραιώσει νέα βάση πελατών. Η Panasonic και η Sony χωρίς σταθεροποίηση στα σωματα για μια πενταετία έκοβαν χρήμα κυρίως λόγω συνεχών βελτιώσεων βίντεο. Η Fuji έπιασε το νόημα και εδώ και μια 3ετια έδωσε μεγάλο βάρος και στο βίντεο στα σώματα της.

Ισχύουν όσα λες Κώστα, μιλάμε όμως για ένα κλάδο που καταρρέει, πόσες πωλήσεις έχει π.χ. η Panasonic?? θα άντεχε τέτοια πίεση αν δεν ήταν η μαμά εταιρία από πίσω??? Τα ίδια και η Sony, έχει ρίξει ένα σκασμό λεφτά και το Brand συντηρείται από το Playstation Και τους αισθητήρες των κινητών. Αν εξαιρέσεις την Canon που και αυτή ζορίζεται, όλες οι άλλες εταιρίες ή έχουν αρνητικό ισολογισμό ή είναι οριακά κερδοφόρες και πάνε εξάμηνο με εξάμηνο. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για όλους και έσκασε το πρώτο κανόνι, θα ακολουθήσουν και άλλοι δυστυχώς.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις Olympus

Καλά τέτοια άρθρα θα τα διαβάσουμε σωρηδόν απο εδώ και πέρα ... πολλοι φοβούνται ότι ήρθε το τέλος του κόσμου με την μόνη διαφορά ότι η Olympus ούτε πτώχευσε ούτε έκλεισε το φωτογραφικό τμήμα, έχει πολύ δρόμο ακόμη η ιστορία. Το θέμα είναι ότι προσπαθεί να βρει λύση για να επιβιώσει το τμήμα

Πιστευω ότι διάλεξαν τωρα τη στιγμή να κάνουν την προσπάθεια γιατί οι πωλήσεις ολων των εταιριων ειναι στο ναδίρ οπότε και η ζημιά θα είναι μικρότερη απο τα άρθρα που θα κυκλοφορήσουν με μαυρες πλερέζες

Μια πιο ισσοροπημένη άποψη απο Αγγλο επαγγελματία φωτογράφο που χρησιμοποιει και άλλο εξοπλισμό : https://damianmcgillicuddy.photogra...w7P07vYuUuImcbGQzqDAttnP7kxv7rbjvbqz3K0DS0mOU

Οτι υπηρχαν στα σχεδιαστηρια τετοιες υλοποιησεις ειναι βεβαιο. Αλλωστε ειχε καταθεσει και πατεντες για FF φακους λιγα χρονια πριν .

Τους προοριζε για δικα της σωματα FF ή θα τα εδινε φασον ?

Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε, γνώμη μου είναι ότι ούτε FF θα δούμε, ούτε High end μηχανές ούτε τίποτα άλλο σημαντικό. Τακτική και στρατηγική υποχώρηση είναι, δεν θα εξαφανιστούν, ίσως απλά επικεντρωθεί σε κάποια Midrange προϊόντα ή κάνει κινήσεις ανάλογες π.χ. με την Ricoh.
Το βασικό για μένα πρόβλημα είναι ότι όταν βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις στον αέρα την σημερινή εποχή του Internet κλπ. είναι ταφόπλακα για τις πωλήσεις, ποιος θα πάει να αγοράσει και επενδύσει σε Olympus τώρα ξέροντας ότι είναι πιθανό να μην ξαναβγεί ίσως και τίποτα άλλο από το brand και να σβήσει?? Πέρα αν είσαι super fan υπάρχουν ένα σκασμό εταιρίες εκεί έξω να διαλέξεις. Βέβαια προσωπικά δεν έπεσα και από τα σύννεφα με αυτό που έγινε, φαινόταν από τις κινήσεις της Olympus τα τελευταία 3 χρόνια, φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά και τα προϊόντα που έβγαζε δεν ήταν στα στάνταρντ που μας είχε συνηθίσει η Olympus........

Υ.Γ. Ας βγάλει μια φτηνή em10IV για αρχή ή να βρούμε καμιά em5IIΙ ή em1II στο 500αρικάκι και μια χαρά θα είμαστε..χαχα