Οσα εχω μαθει και δει δειχνουν οτι το νεο μοντελο εχει στοχευση ψηλ.α
Σημερα ειδα καθαρες φωτο απο το νεο σωμα απο ολες τις γωνιες με τον νεο δεκαεφταρι. Δεν μου τις δινουν δυστυχως για να τις βαλω . Καταρχην ειναι πανεμορφη παροτι κρατα το τραπεζοειδες hump (καμπουρα) στο κεντρο που πισω του κρυβεται το EVF ,
δειχνει σε μια πρωτη ματια μια ΟΜ5 σχεδιαστικα αλλα ειναι νεο σχεδιαστικα σωμα ελαφρως πιο φαρδυ απο αυτα που καταλαβαινω με βαση το layout των κουμπιων.
Το πρωτο καλο νεο ειναι οτι η καρδια της μηχανης θα ειναι ο stacked αισθητηρα της ΟΜ1 οποτε θα εχει ταχυτατο AF, το κακο νεο ειναι οτι αυτο θα σπρωχνει την τιμη πιο ψηλα αρα μιλαμε για premum σωμα.
Δεν εχω μαθει κατι αλλο για τα τεχνικα χαρακτηριαστικα και βεβαια θα εχει ενα σωρο χρωματικα προφιλ με τον επιλογεα μπροστα της PenF
To πιο σημαντικο ομως και αυτο που με χαροποιησε εμενα ιδιατερα ειναι αυτο που αλιευσα μελετωντας τα κουμπια της μηχανης στο πανω μερος . Ξεκιναμε και λεμε κοιτωντας τη απο μπροστα δεξια απο το hump εχει τρια ρυθμιστικα κουμπια . Το ενα μικρο ειναι για το EVF (μαλλον προγραμματιζεται), το αλλο διακοπτης ΟΝ/ΟFF οπως της παλιας ΕΜ5.2 και τελος στο κεντρο των 2 υπαρχει μια ροδελα εκπλξη με 3 επιλογες επανω .
Η μια ειναι για να επιλεγει απευθειας το σωμα ολες τις ρυθμισεις του και το στησιμο αποκλειστικα για φωτο (ουρα !!!!) , η αλλη για βιντεο και μια τριτη με αγνωστη ερμηνεια , δεν το εχω ξαναδει το αρτικολεξο των 3 γραμματων αυτο σε σωμα OM/Olympous . Με λιγα λογια η επιλογη βιντεο που υπηρχε στον συνηθη επιλογεα P,A,S,M μαζι με μνημες κλπ. αποσυρθηκε και πηγε σε αλλο κεντρικο επιλογεα που ειναι αυτος που περιγραφω.
Παμε απο την αλλη αριστερη μερια του Hump Εκτος απο τις 2 ροδελες και το κλειστρο εχουμε και 2 προγραμματιζομενα κουμπια και τον κεντρικο επιλογεα P,A,S,M .
Στον κεντρικο επιλογεα P,A,S,M εχουν προστεθει οχι μια οχι δυο αλλα πεντε μνημες C1-C5 για να σωνεις μεταξυ αλλων ρυθμισεων λογικα και διαφορα δικα σου χρωματικα προφιλ ειτε εγχρωμα ειτε μονοχρωμα (αρα διπλασιαζονται) αναλογα που θα ειναι ο μπροστινος επιλογεας της PenF Τελος η ροδελα P,A,S,M εχει και την επιλογη Β που εχουν οι ΟΜ1 και εκει θα εχει καποιες εξτρα ηλεκτρονικες λειτουργιες οπως LiveTime, LiveComposite κλπ.
Πισω πλατη υπαρχει ο διακοπτης δυο θεσεων 1/2 των pro σωματων με το AFL-AFE κουμπι στο κεντρο. Απο κατω και αριστερα απο την στηριξη του αντιχειρα ενα εξτρα κουμπι AF-ON για back focus button και πιο κατω η κλασσικη τετραδα και το delete , ολα αυτα μαλλον προγραμματιζομενα.
Δειχνει πολυ λειτουργικη , να την δουμε βεβαια live πως καθεται στο χερι και ποσο ευκολα χειριζεσαι ολα αυτα τα κουμπια
Θα βγει λογικα πακετο με τον νεο αδιαβροχο 17αρη και ενα δερματινο λουρι σε ειδικη συσκευασια.