Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες... στις ΟΜ/Olympus

Σοβαρεύουν τα πράγματα με το νέο μοντέλο . Οι νέες πληροφορίες στο 43rumors γράφουν για :

OM PEN info we know so far:
  • No direct PEN-F successor
  • has creative dial
  • weather sealed
  • Sept 9 announcement
Με βάση αυτά που διαβάζω στα χαρακτηριστικά - αν όντως ισχύουν - η τιμή θα είναι αυξημένη από αυτή που έγραφα , οπότε αυτό που μου μετέφερε στις αρχές Αυγούστου δεν ισχύει

Δεν δείχνει να είναι ένα εισαγωγικό μοντέλο αλλά ένα RF σώμα που θα μοιράζεται στοιχεία της ΟΜ5 και της ΟΜ3 όπως την αδιαβροχοποίηση αλλά και το Creative Dial για να αλλάζεις χρωματικά προφίλ.

• Wow
Reactions: dimitris.v
Μπα αποκλείεται θα κουρέψει την ΟΜ3

Μιλάμε για σώμα που είναι μια διαφορετική επιλογή από την ΟΜ 5.2 και μάλλον θα κάτσει ανάμεσα τους.

+200€ από την OM5ii αν ισχύουν.
Εκτός αν την βγάλουν στα ίδια χρήματα και πάρει μόνιμη μείωση τιμής η om5, για να γίνει εκείνη η εισαγωγική του συστήματος.

Δυστυχώς ότι έχουν κάνει εδώ και μερικά χρόνια δεν έχει ανακόψει την πτωτική πορεία των πωλήσεών τους - τουλάχιστον μέχρι και το 2025:

Ας ελπίσουμε η ΟΜ3 και ότι προκύψει από εδώ και πέρα να αναστρέψει την εικόνα...

Πρέπει να μάθουμε τι διαβάζουμε και τι περιέχει μια τέτοια ανάλυση γιατί πολλές φορές κρύβει παγίδες επίτηδες και για να προκαλούνται οι εντυπώσεις.

Στις Sony είναι μέσα όλα τα κομπακτακια τύπου RX100 μαζί με τις νέες mirrorless , στις Ricoh περιέχεται η πετυχημένη σειρά compact GR (δεν πιάσαν τέτοια νούμερα προφανώς από τις αρχαίες DSLR) , στις Fuji η πετυχημένη σειρά Χ100 εκτός των crop mirrorless και των MF , στην Panasonic όλες οι σειρές compact, mirrorless , FF. Στην ΟΜ/Olympus περιέχει μόνο τις πωλήσεις m43 , έχουν εξαιρέσει τελείως την υποβρύχια σειρά TG θεωρώντας τη ξεχωριστή κατηγορία.

Και που το ξέρω εγώ αυτό θα ρωτήσει κανείς ? Γιατί αν ψάξει κανείς τις περσινες πωλήσεις της TG7 είναι γύρω στις 260 χιλιάδες κομμάτια που μαζί με τα υπόλοιπα 150χιλ. σε m43 δίνουν 410χιλ. κομμάτια μηχανών, σχεδόν ισοδύναμες πωλήσεις σε τεμάχια με την Panasonic

Και όπως έχω σχολιάσει και αλλού άλλο πωλήσεις σε τεμάχια που μεταφράζεται σε τζίρο και άλλο κερδοφορία.

Κώστα σύμφωνα με * αν-επίσημα στοιχεία που κυκλοφορούνε και έχουν δημοσιευτεί η εταιρεία παρουσίασε ζημιές και το 2025.

Last edited:
  • Like
Reactions: karamela
Κώστα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κυκλοφορούνε και έχουν δημοσιευτεί η εταιρεία παρουσίασε ζημιές και το 2025.
Μα με ζημιές είναι συνεχώς, για αυτό λέω πόσο θα αντέξει έτσι, θα δείξει, μακάρι να βρουν κάποια λύση.

οι Ιάπωνες δεν τα παραδίδουν εύκολα, ξέρουν και να μετασχηματίζουν τη δραστηριότητά των εταιρειών τους, είναι γενικά πολύ ανθεκτικοί στα εταιρικά σχήματα,

Γνώμη μου είναι όπως και πολλών άλλων, ότι μία ουσιαστική σύμπραξη om και Panasonic θα έδινε ώθηση στο σύστημα. Αυτό είναι θεωρητικό βέβαια γιατί στην πράξη προφανώς υπάρχουν λόγοι που αυτό δε συμβαίνει.

Δεν είναι καλοί όμως γενικά στο να προωθούν τα προϊόντα τους, είναι συντηρητικοί και οι εποχές έχουν αλλάξει.

Γνώμη μου είναι όπως και πολλών άλλων, ότι μία ουσιαστική σύμπραξη om και Panasonic θα έδινε ώθηση στο σύστημα. Αυτό είναι θεωρητικό βέβαια γιατί στην πράξη προφανώς υπάρχουν λόγοι που αυτό δε συμβαίνει.

Γιατι να το κανουν αυτο οι της panasonic ?

Μιλαμε για ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ εταιρεια στο πως σκεφτονται.

Ειναι ναι μεν τεραστιος κολοσσος αλλα και αδιστακτοι στις επιλογες τους.

Στο παρελθον ενω ειχαν καλο μεριδιο αγορας στις ψηφιακες καμερες cine δεν διστασαν να το παρατησουν και να σταματησουν εντελως την εξελιξη τους για λογους που μονον αυτοι ξερουν (βασικα αυτο εγινε οταν μπηκε στην αγορα η RED που πηρε τα σωβρακα ολων)

Απο την ΟΜ δεν εχει να κερδισει τιποτα . Μην πω οτι θα προτιμουσε να κλεισει για να δυναμωσει το δικο της τμημα m43 οπως ειναι μοναδικη στην αγορα (σχεδον) η fujifilm με τις apsc καμερες της .

Περισσοτερο νοημα θα ειχε για αυτην να εξαγορασει πχ την BlackMagic οπως εκανε η Nikon με την RED παρα να ασχοληθει με την παραπαιουσα ΟΜ που απλα υπαρχει για να εξυπηρετει την υπαρχουσα βαση πελατων.

• Like
Reactions: karamela
Γιατι να το κανουν αυτο οι της panasonic ?

Απο την ΟΜ δεν εχει να κερδισει τιποτα . Μην πω οτι θα προτιμουσε να κλεισει για να δυναμωσει το δικο της τμημα m43 οπως ειναι μοναδικη στην αγορα (σχεδον) η fujifilm με τις apsc καμερες της ..
Η panasonic, που έχει να βγάλει φωτογραφική από το 2023 με το θηρίο g9ii θα δυναμώσει το m43 της. Η ίδια εταιρεία που έχει να βγάλει φακό καμία 10ετία, εκτός από τις αλλαγές βαφής που κάνει.
Περισσοτερο νοημα θα ειχε για αυτην να εξαγορασει πχ την BlackMagic οπως εκανε η Nikon με την RED παρα να ασχοληθει με την παραπαιουσα ΟΜ που απλα υπαρχει για να εξυπηρετει την υπαρχουσα βαση πελατων.
Η OM, που στο ίδιο διάστημα έχει βγάλει OM1 i/ii, OM5 i/ii, OM3 και την καινούρια pen τώρα, για να καλύψει όλα τα μεγέθη.
Επίσης από φακούς την τελευταία 5ετία 150-400/4.5, 50-200/2.8, 40-150/4, 12-45/4, 20/1.4 και 150-600.

Αλλά το συμπέρασμα είναι ότι η panasonic θέλει να μείνει μόνη και δυνατή στο m43, ενώ η OM απλά εξυπηρετεί τους ήδη πελάτες.

Μάλιστα.

Νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος γενικώς, να το θέσω πιο απλά,

Έχω την εντύπωση, ότι η om χρειάζεται καλύτερη στρατηγική προώθηση των προϊόντων της, όταν αναφέρομαι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Panasonic, αναφέρομαι στους φακούς και στην ενοποίηση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας σωμάτων φακών, αυτή θα ήταν ενδιαφέρουσα εξέλιξη θετική κατά τη γνώμη μου. (σταθεροποίηση, αυτόματες διορθώσεις, τελειοποίηση εστίασης κλπ.)

Δε χρειάζεται να τα κάνουμε όλα γήπεδο σε ό,τι λέμε, δεν είμαστε αντίπαλοι επειδή έχουμε διαφορετικό εξοπλισμό, αγαπάμε όλες τις εταιρείες επειδή αγαπάμε τη φωτογραφία.

παράδειγμα η panasonic έχει ωραίους μικρούς zoom φακούς, 12-35 και 35-100 2.8, γιατί όσοι έχουν σώματα olympus/om να μην μπορούν να αξιοποιήσουν και το O.I.S εκτός από το IBIS;

Αυτή η νόρμα Γιώργο μου έπρεπε να συμβεί εν τη γενεση του συστήματος μεταξύ αυτών που το συμφώνησαν. Δεν έγινε τότε που ήταν εύκολο για να έχει η κάθε εταιρία και το δικό της κοινό , δεν θα γίνει και τώρα εκτός αν η Πανυ σιγά σιγά αποσυρθεί από το m43 και αφοσιωθεί στο FF και οι νέοι κατασκευαστές που μπαίνουν στο σύστημα δυνατά το συμφωνήσουν μεταξύ τους και με την ΟΜ

Για την ώρα αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτος
…-
Δεν είναι καλοί όμως γενικά στο να προωθούν τα προϊόντα τους, είναι συντηρητικοί και οι εποχές έχουν αλλάξει.
Εδώ παίζεται το παιχνίδι πια. Τα τελευτα χρόνια γίνεται ένα στοιχειώδες promotion. H παλιά κραταιά Olympus είχε μεσάνυχτα πώς να προωθήσει προϊόν τη σύγχρονη εποχή, πίστευε ακόμη ότι το brand name της από τα 80es θα τις έδινε πωλήσεις. Έβγαζε πάντα πρωτοποριακά προϊόντα πριν από όλους σε λάθος εποχή δεν ήξερε πώς να τα προμοτάρει, έφτιαχναν οι άλλοι το ίδιο με λίγο καμουφλάζ , άλλαζαν την ούγια και γινόταν Νο1 προϊόν. Μην γράφω παραδείγματα θα ξημερώσουμε

Η Fuji έχει στήσει περίπτερα των μοντέλων της μέχρι και στα μεγάλα ευρωπαϊκά σούπερmarket, έχει δαπανήσει χρόνο και χρήμα σε αυτό και γιαυτό εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις της
Κώστα σύμφωνα με * αν-επίσημα στοιχεία που κυκλοφορούνε και έχουν δημοσιευτεί η εταιρεία παρουσίασε ζημιές και το 2025.
Εγώ μένω στις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρίας , δες τη συνέντευξη στο petapixel , οι ίδιοι μιλάνε για κερδοφορία. Και τα παραπάνω στοιχεία με τις πωλήσεις τεμαχίων που μπήκαν επίσημα είναι αλλά σου ανέλυσα πόσο στρεβλά έχουν παρουσιαστεί

Η panasonic, που έχει να βγάλει φωτογραφική από το 2023 με το θηρίο g9ii θα δυναμώσει το m43 της. Η ίδια εταιρεία που έχει να βγάλει φακό καμία 10ετία, εκτός από τις αλλαγές βαφής που κάνει.

Δεν καταλαβες το πνευμα μου .

Δεν ειπα οτι η Πανυ ενδιαφερεται να αναπτυξει αλλο το m43. Αν ενδιαφεροταν θα το ειχε ηδη κανει καθως εχει απεριοριστους πορους ως εταιρεια που σημαινει οτι δεν το επιθυμει και κρινει οτι ασχολειται μεχρι εκει που ασχολειται και κρινει επικερδες.

Το να κρατησει ομως ενα πελατειακο κοινο ενος φορμα που και η ιδια ακομα στηριζει εχοντας γραμμες παραγωγης προιοντων εχει τη σημασια του αλλιως θα ειχε ηδη αποσυρθει.

Επισης εχει βγαλει και κανα δυο καμερες με αισθητηρα m43 που επισης ειναι σε ενα πλαισιο ανιχνευσης αν η αγορα του συστηματος εχει μελλον.

• Like
Η panasonic γενικά, κάποια στιγμή μπορεί να γίνει samsung. Άντε να κρατήσει ότι έχει σχέση με το βίντεο, αν συνεχίσει έτσι η αγορά.
Το φωτογραφικό τμήμα είναι αμελητέο στα συνολικά της εταιρείας.

Για την panasonic ολα τα τμηματα ειναι αμελητεα αν δεν κανω λαθος.

Το πιο σημαντικο ειναι το κομματι broadcast που εχει μεγαλη παραδοση.

• Like