Τελικά η εκκλησία θα φορολογηθεί Γιωργάκη;

Απάντηση: Re: Τελικά η εκκλησία θα φορολογηθεί Γιωργάκη;

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.

Ναι, αλλά το φορολογικό είναι πιο πολύπλοκο!!!:D:D

Re: Απάντηση: Τελικά η εκκλησία θα φορολογηθεί Γιωργάκη;

Διαβαζω, διαβαζω τους "ψαγμενους" και "φιλοσοφημενους" αλλα με το παραπανω δεν αντεξα οποτε το γραφω:
Ειλικρινα το λες αυτο ή ειναι πολυ προχω χιουμορ?

Nαι είμαι ψαγμένος και φιλοσοφημενος και δεν κάνω χιούμορ
Α να σου πω και τι δεν είμαι
Δεν είμαι πρόβατο,δεν τρώω κουτόχορτο και δεν έχω παροπίδες.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Προφανως αποψεις του τυπου "δεν υπαρχει Θεος" προυποθετουν πολυ (και βαθυ) ψαξιμο.Επειδη λοιπον, διακρινω καποιες τετοιες αποψεις εδω μεσα (καθ' ολα σεβαστες, ο καθενας πιστευει οτι θελει) γι αυτο το λεω..

Αδερφε μου,ο ανθρωπος μιλησε για την περιουσια της εκκλησιας ,ο Χριστος μας δεν ειχε καμμια περιουσια ουτε φορουσε χρυσες κορωνες και χρυσα αμφια ,σιγουρα δεν ειχε οικοπεδα και ακινητα ,σιγουρα δεν ειχε αυτοκινητο -με ενα γαιδαρο γυριζε- ,βοηθουσε δε χωρις να ζητα "οικονομικη ενισχυση" απο τους πιστους ,εκτος εαν εσυ ξερεις κατι αλλο .

Προτιμώ να φορολογηθεί η περιουσία παρά να την πάρει το κράτος γιατί φοβάμαι ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο.............

Εκτός αν φύγει αυτό το θέατρο σκιών από την πολιτική..........

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Αδερφε μου,ο ανθρωπος μιλησε για την περιουσια της εκκλησιας ,ο Χριστος μας δεν ειχε καμμια περιουσια ουτε φορουσε χρυσες κορωνες και χρυσα αμφια ,σιγουρα δεν ειχε οικοπεδα και ακινητα ,σιγουρα δεν ειχε αυτοκινητο -με ενα γαιδαρο γυριζε- ,βοηθουσε δε χωρις να ζητα "οικονομικη ενισχυση" απο τους πιστους ,εκτος εαν εσυ ξερεις κατι αλλο .

+1000 !!!! :grandpa:

Παιδιά την λύση την είχε πει ο Ανθιμος το Φθινόπωρο μετα από λειτουργία: "Υπάρχει ένα χρέος για την Ελλάδα, θα τακτοποιηθεί, θα δώσει από 1000 ευρώ ο κάθε Έλληνας και θα ξεχρεώσει η Ελλάδα μας". Το είχα ακούσει στην τηλεόραση που έδειξε στηγμιότυπα από το κήρυγμα του, εκείνη τη στιγμή έγρωγα και μου έφυγαν όλα όταν το ακουσα..... Μεγαλοφυές....:grandpa:

KANA 40ΑΡΙ χιλιαρικόπουλα έκαστος είναι ο τζερεμές ..

δλδ 160 χιλιάρικα μια μέση οικογένεια και άλλα τόσα που έιναι τα καρτο δάνεια

χεχεχεεε

Re: Απάντηση: Τελικά η εκκλησία θα φορολογηθεί Γιωργάκη;

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Με καλυψες απολυτα.

Πολυ σωστο το point σου.Επειδη εχω την τυχη να γνωριζω καποια πραγματα παραπανω στις ενδο-εκκλησιαστικες συναλλαγες, θα σου πω το εξης.Καλως και κακως η Εκκλησια εχει μεγαλη περιουσια.Καλως διοτι καποιοι αφηναν (και αφηνουν) μετα θανατον την περιουσια τους σε αυτην διοτι βοηθηθηκαν πολυ οσο ζουσαν, κακως διοτι καποιοι ιεραρχες την εκμεταλλευτηκαν για ιδιον οφελος.Ως εκ τουτου λοιπον, η Εκκλησια (αν και δεν φαινεται) ειναι "διασπασμενη" σε αυτο το θεμα.Απο την μια ειναι οι ιερωμενοι-επιχειρηματιες και απο την αλλη ειναι αυτοι που μπηκαν στην Εκκλησια γι αυτα που πρεσβευει η Ορθοδοξη θρησκεια.Η οικονομικη ενισχυση που αναφερεις λοιπον, σιγουρα δεν ειναι απαραιτητη σε μεγαλες μητροπολεις (αν και εδω υπαρχουν εξαιρεσεις) σε χωρια και επαρχια ομως, (στις περισσοτερες των περιπτωσεων) ναι, χρειαζεται.Πιστευω πως οποιος θελει να βοηθησει τον συνανθρωπο ή να κανει καποιο καλο θα βρει τον τροπο εντος ή εκτος Εκκλησιας.
Υπαρχουν παντως και περιπτωσεις (πολλες) οπου η περιουσια της Εκκλησιας χρησιμοποιηθηκε και χρησιμοποιειται για καλο σκοπο εντος και εκτος Ελλαδος.Παλι καλα.............

Απλό είναι το θέμα...μην παιδεύεστε....αν υπήρχε θεός,θα είχε στείλει τους Πάγκαλους στον διάολο...

Αν υπήρχε κράτος,θα είχε στείλει το ΣΔΟΕ στους παπάδες...

Δεν υπάρχει τίποτε από τα δυο...ρωτήστε τους κοπρίτες πάσης φύσεως (βλέπε Πάγκαλος) και είμαι σίγουρος πως θα σας αποκαλύψουν το μυστικό της ύπαρξής τους...

Απλό είναι το θέμα...μην παιδεύεστε....αν υπήρχε θεός,θα είχε στείλει τους Πάγκαλους στον διάολο...

Αν υπήρχε κράτος,θα είχε στείλει το ΣΔΟΕ στους παπάδες...

Δεν υπάρχει τίποτε από τα δυο...ρωτήστε τους κοπρίτες πάσης φύσεως (βλέπε Πάγκαλος) και είμαι σίγουρος πως θα σας αποκαλύψουν το μυστικό της ύπαρξής τους...

Αν και τα επιχειρηματα σου στερουνται βασης, να σε ενημερωσω οτι τα οικονομικα των εκκλησιων ελεγχονται απο ορκωτους λογιστες.

Απάντηση: Re: Τελικά η εκκλησία θα φορολογηθεί Γιωργάκη;

Αν και τα επιχειρηματα σου στερουνται βασης, να σε ενημερωσω οτι τα οικονομικα των εκκλησιων ελεγχονται απο ορκωτους λογιστες.

Ποια επιχειρήματα στερούνται βάσης?
Ότι δεν υπάρχει Θεός ή ότι δεν υπάρχει κράτος?

Last edited by a moderator:

ΝΑΙ! ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 1,2 ΔΙΣ "ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ". ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΔΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ....:firstprize:

Να υποθέσω πως οι ορκωτοί λογιστές είναι σόι των εισαγγελέων που κρύβονται όταν πρόκειται για υψηλόβαθμα λαμογια αλλά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλόχερα όταν έχουν να κάνουν με ανθρώπους του μόχθου (είναι της μόδας η έκφραση) που τους έκατσε μια στραβή....
Τα ξέρουμε αυτά....

Αλήθεια...με το Βατοπέδι τι έγινε????Έχω χάσει επεισόδια...

Tα άκρα σε αυτη την υποθεση δεν με αντιπροσωπευουν. Ναι, να φορολογηθει η Εκκλησια, να αποδεσμευτει εαν ειναι δυνατον η μισθοδοσια των Παπαδων απο το Κρατος, να γινει ισως μια πιο σωστη διαχειριση των εσοδων της απο τους Ιεραρχες προς οφελος ολοκληρης της κοινωνιας.

Απο την αλλη ομως, θιγουμε σε μεγαλο βαθμο τα πιστεύω πολλων ανθρωπων οταν ζητουμε να φορολογηθει σαν κοινη επιχειρηση, ή να δημευθει η περιουσια της.

θεωρω πως οσο αναγκαιος ειναι ο διαχωρισμος Κρατους-Εκκλησιας, αλλο τοσο αναγκαιος ειναι ο σεβασμος σε αυτο που πρεσβευει η Θρησκεια και κατ' επεκταση η ορθοδοξη Εκκλησια για το ελληνικο Εθνος και για μεγαλο κομματι των συνανθρωπων μας (οχι, δεν ειμαι ενας απ αυτους).