Τελικά ήταν.

Οσον αφορά την αφορμή του εγκλήματος. Επειδή οδηγώ μηχανή δεν είναι λίγεςε οι φορές που μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και έχω κατέβει γιά τσαμπουκά επειδή κάποιος επιχείρησε να με σκοτώσει με τη βλακεία που κουβαλάει. Δεν έχω φτάσει στο σημείο να σκοτώσω αλλά μπορώ να δικαιολογήσω το εκτός εαυτού.

Οσον αφορά τα εργασιακά. Επειδή είμαι μηχανικός και κάνω επιβλέψεις και παράλληλα από αγροτική περιοχή ξέρω πολύ καλά ότι οι αλλοδαποί κρατάνε τη πρωτογενή παραγωγή στα χέρια τους. Αν αύριο το πρωί αποφάσιζαν να φύγουν όλοι η οικονομία θα κατέρεε.

Οσον αφορά τους μετανάστες γενικά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και όχι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Υπάρχει τεράστια διαφορά.

Οσον αφορά το ρατσισμό και τους Ελληνες. Γελάω και μόνο που το ακούω. Εχω δει και έχω ζήσει καταστάεις που εμ κάνουν να απορώ γιά τη ρετσδινιά του ρατσισμού στον Ελληνα. Είδα ανθρώπους να αγκαλιάζυν τους ξένους (τους όποιους) και είδα αχαριστία και έγκλημα από μέρους τους. Και πιστέψτε με το έχω ζήσει από πολύ παλιά. Ακόμα από το 88 που άρχισα να κάνω αυτή τη δουλειά είχαμε ξένους στην οικοδομή. Πακιστανούς, Ινδούς, Πολωνούς και από το 91 και ύστερα και Αλβανούς και Κούρδους. Οι χειρότεροι και με διαφορά είναι οι Αλβανοί. Μόνο με αυτούς φοβήθηκα να γυρίσω τη πλάτη μου. Στην αρχή υπήρχε εκμετάλλευση. Τώρα πιά όχι. Δε συμφέρει κανέναν εργοδότη. Και μη πεφτετε έτσι εύκολα στο τριπάκι της κακής και αιμορουφήχτρας εργοδοσίας. (Υπάλληλος είμαι και γω..όχι εργοδότηςε γιά να μη παρεξηγιόμαστε κιόλας).

Το παραπάνω γιά την έλλειψη ηθικών φραγμών το έχω εξηγήσει ως εξής. Η Αλβανία ήταν γιά χρόνια το μόνο επίσημα άθεο κράτος και με διώξεις γιά κάθε είδους θρησκεία. Δε με ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι χριστιανός, μουσουλμάνος βουδιστής ή ειδωλολάτρης. Ολες οι θρησκείες όμως έχουν ένα ελάχιστο κομμάτι ηθικών αξιών το οποίο ο Αλβανοί δε το διδάχτηκαν και δε το ενστερνίστηκαν ποτέ. Και σας εξηγώ ότι τους έχω ζήσει πολύ καλά και πολύ καιρό σε πρώτο πρόσωπο και όχι από ιστορίες που άκουσα ή διάβασα. Εχω και πολλούς φίλους. Εϊναι και πολλοί που είναι νοικοκυραίοι. Αλλά δυστυχώς έχουν και τα περισσότερα ρεμάλια ανάμεσά τους σε σημείο που να φοβούνται ακι οι ίδιοι τους Αλβανούς.

Οσο γιά τα εργατικά ατυχήματα. Επειδή είναι εύκολο να κάθεσαι στο γραφείο σου και να θεωρητικολογείς, ας έρθει ένα από σας μαζί μου να πείσει ένα εργάτη ότι είναι καλό να φοράει το κράνος του και τη ζώνη ασφαλείας γιατί θα του σώσει τη ζωή. Και πριν απαντήσει κανείς έτσι απλά και με στατιστικά στοιχεία να ξέτερε ότι είμαι υπόδικος γιά εργατικ´πο ατύχημα σε τέτοια ακριβώς περίπτωση.

Και το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι το εξής. Οταν όπως είπε κάποιος φίλος παραπάνω είναι περισσότερα τα λεφτά από τις επιδοτήσεις και δεν τον ενδιαφέρει κάποπιον να πάει να δουλέψει στα χωράφια (αλήθεια εσείς που ζείτε επαρχια επίτε μου αν στις 10 το πρωί δεν είναι πήχτρα τα καφενεία...να μη πω και το 99 από που βρεθήκαν τα λεφτά που τους έκλεψαν). Οταν όλοι μας θέλουμε το παιδί μας δικηγόρο-γιατρό-επιστήμονα και όχι υδραυλικό-ηλεκτρολόγο-κουρέα (το τελευταίο το αναφέρω επειδή είναι κατά τη γνώμη μου το μακράν καλύτερο επάγγελμα που αθ ήθελα να ακολουθήσει ο γιός μου κι ας διαφωνεί η γυναίκα μου) τοτε έχουμε χάσει γιά πάντα τη πρωτογενή παραγωγή. Εκανα ένα έργο στο Πειραιά τελευταία (μεγάλο έργο με μεγάλη διαφήμιση στο ραδιόφωνο...ιδιωτικό). Συμμετείχα σε κατασκευή ενός από τα μεγάλα ολυμπιακά έργα. Σε όλο αυτό το χρόνο είμαστε περίπου καμμιά 10ριά συνολικά που μιλάγαμε ελληνικά. Ολο αυτό το χρόνο περάσανε καιμμιά 100στή άτομα και ζητάγανε δουλειά. Ούτε ένα (γιά δείγμα βρε αδερφέ) δεν ήταν Ελληνας. Αυτό κάτι πρέπει να μας λέει.

Πιστέψτε με ξέρω πολύ καλά τι λέω. Εχω ζήσει από πολύ κοντά όλη την έκρηξη της λαθρομετανάστευσης. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Και κάτι συμπληρωματικό επειδή το ξέχασα.

Εχω βαρεθεί να ακούω αυτή την ιστορία γιά εκμετάλλευση του φτηνού δυναμικού των λαθρομεταναστών. Το 91 που άρχισε η όλη ιστορία ο λαρομετανάστης με τον τοπικό εργάτη στοίχιζε περίπου τα ίδια λεφτά. Το μόνο που γλύτωνες ήταν το ένσημο. Αλλά σε ποιό ΙΚΑ να πληρώσεις ένσημο όταν είναι λαθρομετανάστης? Πιστέψτε με καμμία εταιρεία δε τη συμφέρει να μη πληρώσει ένσημο γιατί αν μία φορά τη πιάσουν τότε έκλεισε. Απλά.

Οσον αφορά τις αγροτικές δουλειές. Το μεροκάματο που πλήρωναν πρις τους λαθρομετανάστες ήταν ελάχιστο επειδή ίσχυε η ανταλλαγή εργασίας (θα με βοηθλήσεις να μαζέψω τη σταφίδα , θα σε βήθήσω να μαζέψεις τα καπνά). Απλά από κάποιο σημείο και μετά έγινε φτηνότερο να παίρνεις την επιδίοτηση στο καφενείο και να πληρώνεις έναν Αλβανό να σου κάνει την αγροτικη δουλειά. Ετσι κι αλλιώς ο ΟΓΑ δεν πληρώνεται από τους αγρότες. Απλά ποτέ κανείς δεν τους εξήγησε γιά ποιό λόγο παίρνουν τις επιδοτήσεις. Οχι γιά να τα χαλάνε στο χρηματιστήριο, στο καφενείο και να αγοράζουμε σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά γιά αλλαγή καλλιέργειας, γιά βελτίωση καλλιέργειας, γιά αγορά αγροτικών μηχανημάτων κλπ. Τώρα που τελειώνουν οι επιδοτήσεις να δούμε τι θα γίνει.

Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και όχι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Υπάρχει τεράστια διαφορά.

Οι χειρότεροι και με διαφορά είναι οι Αλβανοί. Μόνο με αυτούς φοβήθηκα να γυρίσω τη πλάτη μου.

Εϊναι και πολλοί που είναι νοικοκυραίοι. Αλλά δυστυχώς έχουν και τα περισσότερα ρεμάλια ανάμεσά τους σε σημείο που να φοβούνται και οι ίδιοι τους Αλβανούς.

Αυτά είναι τα θέματα που συζητάμε. Δεν τους τσουβαλιάζουμε όλους.
Να ξεχωρίζουμε το τι λέμε.

Εδώ συζητάμε για την αύξηση της εγκληματικότητας συγκεκριμένα για τους αλβανούς και ο άλλος μου γράφει ότι ξέρει κάποιον καλό και νοικοκύρη αλβανό.
Ε και;
Κι εγώ ξέρω πολλούς τέτοιους και κάνω και παρέα μαζί τους.
Αυτό δεν λέει τίποτα όμως.

Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Εδώ συζητάμε για την αύξηση της εγκληματικότητας συγκεκριμένα για τους αλβανούς και ο άλλος μου γράφει ότι ξέρει κάποιον καλό και νοικοκύρη αλβανό.
Ε και;
Κι εγώ ξέρω πολλούς τέτοιους και κάνω και παρέα μαζί τους.
Αυτό δεν λέει τίποτα όμως.

Kαι τι πρεπει να γινει κατα τη γνωμη σου ??

Να απελασουμε ολη την Αλβανικη κοινοτητα επειδη υπαρχουν στατιστικα περισσοτεροι εγκληματιες στην συνθεση της ?
Να τους κρεμασουμε κουδουνια η εντοπιστες μιασματος?

Αν κατι πρεπει να γινει σε βαθος χρονου ομως ειναι να αφομοιωθει η επομενη γενια και να παψει το φαινομενο αυτο.

Αυτο ειναι κυριως θεμα της πολιτειας οσον αφορα την παιδεια και των πολιτων που θαταν τραγικο λαθος να τους περιθωριοποιησουν.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση..
Ο Κρητικός που έσφαξε το 17χρονο Αλβανάκι ,με την βοήθεια τού πατέρα του,χειροκροτούμενος απο άλλους 6 φίλους του,πού βρίσκεται σήμερα??

Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, όπως προβλέπεται για κάθε ανθρωποκτονία από πρόθεση, πέρισυ το Φεβρουάριο, ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Kαι τι πρεπει να γινει κατα τη γνωμη σου ??

Να απελασουμε ολη την Αλβανικη κοινοτητα επειδη υπαρχουν στατιστικα περισσοτεροι εγκληματιες στην συνθεση της ?
Να τους κρεμασουμε κουδουνια η εντοπιστες μιασματος?

Αν κατι πρεπει να γινει σε βαθος χρονου ομως ειναι να αφομοιωθει η επομενη γενια και να παψει το φαινομενο αυτο.

Αυτο ειναι κυριως θεμα της πολιτειας οσον αφορα την παιδεια και των πολιτων που θαταν τραγικο λαθος να τους περιθωριοποιησουν.

συμφωνώ πως ό,τι και να λέμε, δεν έχουν πρακτικό αντίκρυσμα. Είναι σαν να συζητάμε για επαναφορά της θανατικής, περισσότερο θεωρητική η συζήτηση.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αστυνόμευση, και το να κλέψει ή διαρρήξει κανείς (για να πάρω τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις, 60.000+ τα δηλωμένα περιστατικά για πέρισυ) φαντάζει τόσο, μα τόσο εύκολο στον επίδοξο παραβάτη, τι να λέμε τώρα...

Βέβαια το ιδανικό είναι να μην μείνουμε στην καταστολή. Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα είναι δεδομένο ότι θα παράξουν έγκλημα, τελεία. Όσο πιο πολλούς απελπισμένους έχει η κοινωνία μας, τόσοι περισσότεροι επίδοξοι δράστες θα προκύψουν.

Ούτε όμως η παιδεία και η βελτίωση των συνθηκών για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα μπορούν να εξαλείψουν το φαινόμενο εγκληματικότητα, δίχως να υπάρχει και αυστηρή καταστολή. Πχ στην περίπτωση του οργανωμένου εγκλήματος, δεν μπορεί να γίνει τίποτα δίχως καταστολή. Οι τύποι που πουλούν προστασία παντού, μέχρι και στα περίπτερα, δεν είναι "φτωχοδιάβολοι", ασχέτως της προέλευσής τους. Ούτε και οι τύποι που εκτελούν συμβόλαια θανάτου.
Το έγκλημα στη χώρα μας έχει διαφοροποιηθεί ποιοτικώς τα τελευταία 15+ χρόνια. Ίσως είναι η χρονική σύμπτωση με την περίοδο αθρόας εισόδου μεταναστών αυτή που κάνει πολλούς να κάνουν τη λογική σύνδεση των δύο. Προσωπικώς πιστεύω ότι πολλοί απελπισμένοι, μεταξύ τους και υπερβολικό ποσοστό κακοποιών στοιχείων (ωσάν να έγινε εξαγωγή εγκλήματος) βρήκαν μία κοινωνία έτοιμη να αλωθεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Σε πόσο βάθος χρόνου δηλαδή;
Είναι εδώ ήδη 17 χρόνια. Τους βλέπετε να ενσωματώνονται;
Τους βλέπετε να αφομοιώνονται;
Πόσους ακόμη θα ληστέψουν και θα σκοτώσουν για να αφομοιωθούν;

Δυστυχώς Μιχάλη, η ενσωμάτωση έρχεται μετά το πέρας μιας γενιάς, δηλαδή 25 χρόνια το λιγότερο.

Αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάτι, είναι λίγο η ατιμωρησία, λίγο η ελλιπής αστυνόμευση, λίγο οι υπερβολικές αντιδράσεις μας και λίγο η ελλιπής φύλαξη των συνόρων.

Δε λέω, έχουν πολλούς εγκληματίες, λόγω κακής και σ' ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτης παιδείας από τη χώρα τους, αλλά δε γίνεται να τους φάμε όλους. Είναι άδικο, για τους καλούς ανθρώπους που έχουν ανάμεσά τους.

Θέλω να πιστέυω ότι με τον καιρό θα βελτιωθούν, αν όχι αυτοί, τα παιδιά τους...

Παιδιά οι τιμωρίες που ρίχνουν τελευταία τα Δικαστήρια ειδικά σε "φτωχοδιάβολους" αλλοδαπούς είναι μάλλον αυστηρές. Πρόσφατα είδα να ρίχνουν σε έναν μαύρο 14 χρόνια κάθειρξη πρακτικώς για κατοχή (ούτε ζυγαριές, ούτε χρήματα, ούτε κινητά κλπ που να υποδηλώνουν σοβαρό έμπορο) 500 γραμ. χασίς.

Σωστός. Και τον παπά απ τον Πύργο που είχε 3000 δεντρίλια χασίς στην κατοχή του τον αθώωσαν γιατί τα είχε για ιδία χρήση....

Σωστός. Και τον παπά απ τον Πύργο που είχε 3000 δεντρίλια χασίς στην κατοχή του τον αθώωσαν γιατί τα είχε για ιδία χρήση....

Σιγά την ποσότητα ρε σύ..
Εάν είσαι απο τίς καλές και εύφορες περιοχές της Πελοποννήσου προφανώς και θάταν δι´ιδίαν χρήσιν..:flipout::flipout:
Υ.Γ.
Σίγουρα θα ξέρεις τήν απάντηση στό ερώτημα:'Oταν ειναι ένας Καλαματιανός και ένας Πυργιώτης σέ ένα αμάξι,ποιός οδηγεί´??
Απάντηση:'H Aσφάλεια´:flipout::flipout:
Και γιά να μην παρεξηγηθούν οι φίλοι εξ Ηλείας,έχω γεννηθεί στην Καλαμάτα.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Σιγά την ποσότητα ρε σύ..
Εάν είσαι απο τίς καλές και εύφορες περιοχές της Πελοποννήσου προφανώς και θάταν δι´ιδίαν χρήσιν..:flipout::flipout:
Υ.Γ.
Σίγουρα θα ξέρεις τήν απάντηση στό ερώτημα:'Oταν ειναι ένας Καλαματιανός και ένας Πυργιώτης σέ ένα αμάξι,ποιός οδηγεί´??
Απάντηση:'H Aσφάλεια´:
flipout::flipout:
Και γιά να μην παρεξηγηθούν οι φίλοι εξ Ηλείας,έχω γεννηθεί στην Καλαμάτα.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ακούνε οι εξ' Ηλείας αλλά δεν παρεξηγούνε...
:D
Ο γνωστός άξονας Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα...

Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Παιδιά οι τιμωρίες που ρίχνουν τελευταία τα Δικαστήρια ειδικά σε "φτωχοδιάβολους" αλλοδαπούς είναι μάλλον αυστηρές. Πρόσφατα είδα να ρίχνουν σε έναν μαύρο 14 χρόνια κάθειρξη πρακτικώς για κατοχή (ούτε ζυγαριές, ούτε χρήματα, ούτε κινητά κλπ που να υποδηλώνουν σοβαρό έμπορο) 500 γραμ. χασίς.

ο Δικαστης πρεπει να ηταν της κου κλουξ κλαν.....:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Οι δικαστές μάλλον με τις μέρες τους είναι.
Όταν πας με επίσημα χαρτιά που αποτελούν ατράνταχτα στοιχεία και ο δικαστής πιστεύει έναν ψευδομάρτυρα, ε είναι για μπουνιές η δικαιοσύνη τους.
Σε κάποια πράγματα θα πρέπει να λειτουργεί και η απλή λογική.
Και συμβαίνουν παράλογα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Σε πόσο βάθος χρόνου δηλαδή;
Είναι εδώ ήδη 17 χρόνια. Τους βλέπετε να ενσωματώνονται;
Τους βλέπετε να αφομοιώνονται;
Πόσους ακόμη θα ληστέψουν και θα σκοτώσουν για να αφομοιωθούν;

Θες συμβολαιο για το ποτε θα ενσωματωθουν?

Δεν υπαρχει κατι τετοιο.

Υπομονη και προσπαθησε να τους φερεσαι οσο το δυνατον καλυτερα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τελικά ήταν.

Θες συμβολαιο για το ποτε θα ενσωματωθουν?

Δεν υπαρχει κατι τετοιο.

Υπομονη και προσπαθησε να τους φερεσαι οσο το δυνατον καλυτερα....
Πιστεύεις ότι τους φέρομαι άσχημα;
Αυτοί δεν λένε να φερθούν σαν άνθρωποι σε ανθρώπους.
Όταν πρωτοήρθαν εγώ ήμουν που τους λυπόμουν και τους πήγαινα κουβέρτες και σάντουϊτς στα χαντάκια του Ευόσμου που κοιμότανε.
Που να μην έσωνα δηλ.
Μερικοί απ´αυτούς με βλέπουν στον Ν. Σ. σταθμό που έχουν στέκι και με χαιρετάνε ακόμη.