Τελικά ήταν.

Πριν μερικές μέρες θα ακούσατε ότι κάποιος σκότωσε κάποιον άλλον, πατέρα ενός παιδιού, με όπλο λόγω διαφωνίας και ενδεχομένως καυγά, για την προτεραιότητα στο δρόμο.
Ήταν κάτι που μας εκνεύρισε όταν το ακούσαμε, σκεπτόμενοι το που φτάσαμε.
Να σκοτωνόμαστε για την προτεραιότητα στο δρόμο.
Το συζητούσαμε πολύ και πολλοί είπαν ότι όπως έγιναν τα γεγονότα, αυτό δείχνει δράστη αλλοδαπής προέλευσης και δη αλβανό.

Σήμερα το πρωΐ άκουσα ότι τον έπιασαν τον δράστη και ω του θαύματος είναι όντως αλβανός.

Εγώ θα κάνω ένα σχόλιο.
Τι καλά που ήμαστε κάποτε χωρίς αυτούς.
Αν για κάποιο λόγο εξαφανιζόταν από δω και πηγαίναν στα τσακίδια πίσω στην πατρίδα τους δεν θα μου έλειπαν καθόλου.
Είμαι τόσο εκνευρισμένος με αυτά που βλέπω.
Δεν ανήκω στους υπερασπιστές τους.
Κανένα σχόλιο για την συμπαθή και κακομοίρα τάξη των "οικονομικών μεταναστών";

Πριν μερικές μέρες θα ακούσατε ότι κάποιος σκότωσε κάποιον άλλον, πατέρα ενός παιδιού, με όπλο λόγω διαφωνίας και ενδεχομένως καυγά, για την προτεραιότητα στο δρόμο.
Ήταν κάτι που μας εκνεύρισε όταν το ακούσαμε, σκεπτόμενοι το που φτάσαμε.
Να σκοτωνόμαστε για την προτεραιότητα στο δρόμο.
Το συζητούσαμε πολύ και πολλοί είπαν ότι όπως έγιναν τα γεγονότα, αυτό δείχνει δράστη αλλοδαπής προέλευσης και δη αλβανό.

Σήμερα το πρωΐ άκουσα ότι τον έπιασαν τον δράστη και ω του θαύματος είναι όντως αλβανός.

Εγώ θα κάνω ένα σχόλιο.
Τι καλά που ήμαστε κάποτε χωρίς αυτούς.
Αν για κάποιο λόγο εξαφανιζόταν από δω και πηγαίναν στα τσακίδια πίσω στην πατρίδα τους δεν θα μου έλειπαν καθόλου.
Είμαι τόσο εκνευρισμένος με αυτά που βλέπω.
Δεν ανήκω στους υπερασπιστές τους.
Κανένα σχόλιο για την συμπαθή και κακομοίρα τάξη των "οικονομικών μεταναστών";

Να απαντησω και εγω ? :flipout: Η..... ξερεις τι θα πω ? -bye-

Αντε θα σε ρωτησω και εγω κατι ....ποσο εφικτο ειναι να φυγουν οπως πολλοι θα ηθελαν και ποια θα ηταν η επιδραση στην Ελληνικη οικονομια η ως δια μαγειας εξαφανιση τους ας πουμε...

Last edited:
Το μήνυμα του Μιχάλη μου θυμίζει την εποχή που είμασταν μικρά παιδιά και στους καυγάδες απειλούσαμε ο ένας τον άλλο θα σε "σκοτώσω", θα σε "δείρω", Θα σου ".........." κλπ κλπ.
Η απάντηση από τον αδύναμο, ήταν θα καλέσω την αστυνομία, θα το πω στον μπαμπά μου, αδερφό, θείο κλπ.
Αμέσως ο μόνος τρόπος λήξης της συμπλοκής ήταν η συνιδειτοποίηση των συνεπειών του καβγά, η αποβολή στο σχολείο, το ξύλο ή άλλη τιμωρία στο σπίτι, αυτόφορο και ύπνος στο κρατητήριο κλπ.

Τι θέλω να πω όταν για μια "κακιά" πράξη υπάρχουν συνέπειες τότε την αποφεύγεις, όταν όμως η κοινωνία μας γεμίζει από ανθρώπους είτε λόγο φτώχιας, είτε λόγο έλειψης παιδείας, είτε λόγω υπερβολικής μετανάστευσης, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, τότε εγώ φοβάμαι, γιατί αν σε βάλει στο μάτι κάποιος που δεν έχει "τίποτα" για να φοβάται μην το χάσει τότε μόνο αυτός μπορεί να σου κάνει κακό και δεν έχεις κανένα τρόπο να αμυνθείς.

Ίσως τα παραπάνω να είναι ο λόγος που στην Αμερική που είναι πιο έντονες οι κοινωνικές διαφορές ένας στους τρεις έχουν όπλο, παράνομο ή νόμιμο.

Αντίστοιχα δεν είχαν γίνει και το καλοκαίρι με δράστη έναν Κρητικό;

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα Αλβανού ή Κρητικού ή Γεωργιανού.

Το ζήτημα είναι, ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μιλάμε για πρακτικές φαρ-ουέστ. Όταν δεν επιβάλλεται ο νόμος, φυσικό είναι να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, ζούγκλας. Αργά ή γρήγορα τέτοιες συμπεριφορές δεν θα περιορίζονται στους Αλβανούς. Ίσως οι τελευταίοι να είχαν την πρωτοπορία, ως λαός ευπροσάρμοστος σε νέες καταστάσεις, δεν ξέρω, πάντως είμαι σίγουρος πως γρήγορα ακολουθούν και οι "καλοί μας" Έλληνες.

Το μήνυμα του Μιχάλη μου θυμίζει την εποχή που είμασταν μικρά παιδιά και στους καυγάδες απειλούσαμε ο ένας τον άλλο θα σε "σκοτώσω", θα σε "δείρω", Θα σου ".........." κλπ κλπ.
Η απάντηση από τον αδύναμο, ήταν θα καλέσω την αστυνομία, θα το πω στον μπαμπά μου, αδερφό, θείο κλπ.
Αμέσως ο μόνος τρόπος λήξης της συμπλοκής ήταν η συνιδειτοποίηση των συνεπειών του καβγά, η αποβολή στο σχολείο, το ξύλο ή άλλη τιμωρία στο σπίτι, αυτόφορο και ύπνος στο κρατητήριο κλπ.

Τι θέλω να πω όταν για μια "κακιά" πράξη υπάρχουν συνέπειες τότε την αποφεύγεις, όταν όμως η κοινωνία μας γεμίζει από ανθρώπους είτε λόγο φτώχιας, είτε λόγο έλειψης παιδείας, είτε λόγω υπερβολικής μετανάστευσης, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, τότε εγώ φοβάμαι, γιατί αν σε βάλει στο μάτι κάποιος που δεν έχει "τίποτα" για να φοβάται μην το χάσει τότε μόνο αυτός μπορεί να σου κάνει κακό και δεν έχεις κανένα τρόπο να αμυνθείς.

Ίσως τα παραπάνω να είναι ο λόγος που στην Αμερική που είναι πιο έντονες οι κοινωνικές διαφορές ένας στους τρεις έχουν όπλο, παράνομο ή νόμιμο.

Εγω δεν καταλαβα , εισαι υπερ τελικα της ''εξαφανισης'' η κατα ?

Μην το λες έτσι... Να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, ακόμη και να πλακωθούμε όταν μας προσβάλει κάποιος, αλλά εάν παίζουν πυροβόλα όπλα... ας πάει και το παλιάμπελο. Εδώ χοντραίνει το πράμα.

Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Μην το λες έτσι... Να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, ακόμη και να πλακωθούμε όταν μας προσβάλει κάποιος, αλλά εάν παίζουν πυροβόλα όπλα... ας πάει και το παλιάμπελο. Εδώ χοντραίνει το πράμα.

Γιατι ηξερε αυτος που σκοτωθηκε οτι ο αλλος κουβαλαει οπλο?Που να καθεσαι να κανεις αξιολογηση του τσαμπουκα τωρα.Οποτε κοκοκο.:ernaehrung004:

δε μπορουμε να αγνοησουμε ομως κ την ανατροφη ετσι?το περιβαλλον που μεγαλωνει ενα παιδι.οταν ο γονιος κοιταει πως να βγαλει το ματι του συνανθρωπου για το συμφερον του,ετσι μαθαινει κ το παιδι.αυτες οι ακραιες συμπεριφορες απο κει ξεκινανε κατα τη γνωμη μου.στην αμερικη δεν εχουνε ουτε ιερο ουτε οσιο.αν τα αμερικανικα εργα που μας πασαρει η τηλεοραση καθε 3 κ λιγο,ειναι ο καθρεφτης της κοινωνιας τους,καταλαβαινουμε περι τινος προκειται νομιζω..μυαλα πνιγμενα στο λιπος κ στη κοκα κολα.

Επειδη παιζουμε σε δυο ταμπλο οπως φαινεται απαντω επιγραμματικα.

Υπερ στην οπλοχρησια/οπλοκατοχη με προυποθεσεις , υπερ στο δικαιωμα αυτοαμυνας .

Για τους μεταναστες δεν ειμαι υπερ η κατα ,πιστευω οτι οι επιπτωσεις που θα ειχε τωρα πια στις τοπικες οικονομιες και οχι μονο μια τετοια εξαφανιση ειναι τοσες πολλες που θελει μεγαλη συζητηση και αναλυση το θεμα.Που δεν ειναι μονο Ελληνικο...(εμεις βεβαια εχουμε το μειονεκτημα των ξεφραγων συνορων αντιθετως με αλλους ).

Re: Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Οι μονοι που εχουν αυτη την στιγμη μετρητο στην αγορα ειναι οι αλλοδαποι.:Banane0:

ναι, αλλά επειδή είναι νοικοκύρηδες και μπράβο τους. Δηλαδή πρέπει να τους κατηγορήσουμε που κάνουν το αυτό τους παξιμάδι;
Δυστυχώς οι Έλληνες έχουμε περάσει σε ανώτερο επίπεδο πολιτισμικής εξέλιξης... στο πλαστικό (και ανύπαρκτο) χρήμα.

Εγω δεν καταλαβα , εισαι υπερ τελικα της ''εξαφανισης'' η κατα ?

Ποιας εξαφάνισης φίλε μου ?

των αλοδαπών γενικότερα ?

Είναι μια κουβέντα που χωράει μεγάλη συζήτητση, αλλά μπορώ να σου απαντήσω εν συντομία. Είμαι αυτός που σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε όχι σε μετανάστες, θα μπορούσα να αγωνιστώ για τα δικαιώματα τους όχι να τους διώξω.

Αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, και το ανεξέλεκτο της εισροής θα μπορούσε κάλιστα να με κάνει να αναφωνίσω έξω όλοι σε κάποια στιγμή αγανάκτησης.

Παράδειγμα: Στο χωριό μου (του Πατέρα μου δηλαδή) στο οποίο δεν έχω ζήσει ποτέ, οι κάτοικοι γεωργοί στο επάγγελμα ζουν από τις επιδοτίσεις των καπνών, λόγο μεγάλου μ.ο. ηλικίας αλλά και υψηλής απόδωσης των επιδοτήσεων δεν δουλεύει σχεδόν κανένας, πολλοί ντρέπονται να βάλλουν εναλακτικές καλιέργειες γιατί τους δουλεύουν οι υπόλοιποι.
Κάποιοι νεώτεροι προσπαθούν να καλιεργήσουν, το εργατικό δυναμικό είναι σχεδόν 100% αλλοδαποί, η παραγωγή συνύθως φτάνει μόνο για τα εργατικά και λίγες φορές αφήνει κέρδος.
Το 2013 οι επιδοτήσεις θα τελειώσουν, οι παπούδες θα βγουν στη σύνταξη ή θα τρων από τα έτοιμα, οι νέοι γεωργοί θα φύγουν απο το χωριό και όσοι μείνουν θα προσπαθήσουν με προσωπική εργασία να επιβιώσουν, τα έσοδα δεν θα φτάνουν για εργάτες.
Όλοι οι αλοδαποί που μαζεύτηκαν στο χωριό τι θα γίνουν ? Κάποιοι θα νοικιάσουν γη, αλλά δεν φτάνει για όλους, οι άλλοι τι θα κάνουν. Όλο και θα μείνουν κάποιοι που θα παρακαλάν από εδώ και από κει για κάποιο μεροκάματο, κάποιοι από την υπερβολική πείνα θα παρουσιάσουν ίσως και εγκληματική συμπεριφορά.

Ποιός θα φταίει ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

ναι, αλλά επειδή είναι νοικοκύρηδες και μπράβο τους. Δηλαδή πρέπει να τους κατηγορήσουμε που κάνουν το αυτό τους παξιμάδι;
Δυστυχώς οι Έλληνες έχουμε περάσει σε ανώτερο επίπεδο πολιτισμικής εξέλιξης... στο πλαστικό (και ανύπαρκτο) χρήμα.

Iσα ισα δεν τους κατηγορουμε καθολου.:grandpa:

Πάντως ανεξαρτήτως εθνικότητας των παρανομούντων, θα πρέπει λίγο να κοιτάξουμε τη βαρειά εγκληματικότητα και τους κανόνες εμπλοκής των ειδικών δυνάμεων ενόπλων.
Εάν φθάνουν οι πολίτες να παίρνουν όπλα για να προστατέψουν τους εαυτούς τους (όπως πχ στην περίπτωση του κοσμηματοπώλη στον Πειραιά που μου έρχεται πρόχειρη) το Κράτος έχει αποτύχει. Υπάρχουν περιπτώσεις που η κρατική δύναμη πρέπει να βαράει στο ψαχνό δίχως δισταγμό, είναι θέμα δημόσιας τάξης και προστασίας των πολιτών της. Εκεί ναι, να σκοτώνει τον επικίνδυνο. Όχι μετά στα μουλωχτά αφού τον πιάσει (βλ Ματέι).

Το θέμα είναι πολύπλευρο και μόνο στατιστικά μπορεί να απαντηθεί, οπότε εκ πρώτης όψεως ο Μιχάλης έχει δίκιο, καθώς στατιστικά (σε ποσοστό επι τοις εκατό) υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη εγκληματικότητα στους Αλβανούς.
Ομως, δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι και στην πράξη ..αυτοί στηρίζουν σήμερα την ελληνική οικονομία! Σκεφτείτε μόνο ότι ΟΛΟΙ τους δουλεύουν στην ελεύθερη και σκληρή οικονομία της αγοράς και κανείς τους δεν βρίσκεται στην θαλπωρή του δημόσιου τομέα (ώστε να μπορεί σε γενικές γραμμές να λουφάρει, να ζητάει συνεχώς περισσότερα βασιζόμενος στην μονιμότητα κλπ κλπ). Σε τελική ανάλυση νομίζω ότι χωρίς αυτούς θα είχαμε πιθανότατα λιγότερα εγκλήματα, κλοπές κλπ, αλλά ...η οικονομία μας θα είχε βουλιάξει !(ο πεθερός μου θα είχε παρατήσει τα χωράφια απο το 1990 γιατι ήδη απο τότε δεν έβρισκε έλληνες να δουλέψουν..)

Το πρόβλημα δυστυχώς δεν είναι με τους αλλοδαπούς που είναι νοικοκύρηδες και έχουν χρήμα.

Είναι με αυτούς που δεν έχουν και μας σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα ή για να κλέψουν 10 ευρώ ή ένα κινητό.
Ξέρετε πόσα περιστατικά υπάρχουν με μικροκλοπές που δεν αναφέρονται στην αστυνομία;
Αυτά φυσικά εξαιρούνται των στατιστικών.

Πριν λίγο καιρό μου έσπασε το τζάμι ένας γεωργιανός και μου έκλεψε το GPS μου από το αυτοκίνητο που ήταν έξω από το μαγαζί μου.
Δεν το ανέφερα στην αστυνομία. Έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνει και τίποτα.
Δεν έχω το χρόνο να ασχολούμαι με καταθέσεις και ιστορίες.
Άσε που εκεί που είναι το τμήμα της περιοχής μου στο Βαρδάρι, δεν πας με αυτοκίνητο και δεν παρκάρεις με τίποτα.
Μόνο με τα πόδια.

Απλώς ξαναπήρα GPS αλλά δεν το αφήνω επάνω ακόμη κι αν είμαι δίπλα.
Τον γεωργιανό τον πιάσανε. Και αφού τον "ρωτήσανε" ομολόγησε καμιά 15αριά κλοπές.
Το ωραίο είναι ότι είναι της γειτονιάς μου και τον ξέρω φατσικά.
Τα προϊόντα του τα πουλούσε στον Δενδροπόταμο και έπαιρνε ναρκωτικά.