Τελικά ήταν.

Τότε γιατί οι όμοιοι φυλετικά Αθηναίοι και Σπαρτιάτες έχουν τόση διαφορά στο επίπεδο πολιτισμού που ανέπτυξαν? Η μέρα με τη νύχτα είναι.

μα αν δεν κανω λαθος οι δωρικα φυλες της σπαρτης δεν εχουν σχεση με τους αθηναιους(πελασγικες φυλες)

μα αν δεν κανω λαθος οι δωρικα φυλες της σπαρτης δεν εχουν σχεση με τους αθηναιους(πελασγικες φυλες)

πολύ περισσότερη σχέση από όσο έχει ο σημερινός Πατρινός με τον Καβαλιώτη, για παράδειγμα. Ελληνικά φύλα ήταν, γεωγραφικώς, πολιτικώς και κοινωνικώς κατακερματισμένα.

Πλάτων:

μόνοι εμείς δεν τολμήσαμε ούτε να παραδοθούμε ούτε να ορκιστούμε. Γιατί είναι τόσο ευγενικό, ελεύθερο και βέβαιο το φρόνημα της πόλης και φυσικά μισεί το βαρβαρικό, επειδή αληθινά είμαστε Έλληνες μη αναμεμιγμένοι με βαρβάρους. Ούτε Πέλοπες ούτε Κάδμοι ούτε Αιγύπτιοι ούτε Δαναοί ούτε άλλοι πολλοί που είναι στη φύση τους βάρβαροι, αλλά κατά σύμβαση Έλληνες, συζούν με μας, αλλά Έλληνες, όχι ανάμικτοι με βαρβάρους κατοικούμε, και γι’ αυτό το μίσος της ξένης φύσης καθαρά κληρονομήθηκε στην πόλη μας.

πολύ περισσότερη σχέση από όσο έχει ο σημερινός Πατρινός με τον Καβαλιώτη, για παράδειγμα. Ελληνικά φύλα ήταν, γεωγραφικώς, πολιτικώς και κοινωνικώς κατακερματισμένα.

διαφωνω καθετα σε αυτο που λες
πρεπει να διακοψω τωρα και δυστυχως η μνημη μου δεν με βοηθα ωστε να σε παραπεμψω σε στοιχεια
επιφυλλασομαι παντως-bye-

Εάν δεχθούμε το συμπέρασμά σου ως "ρατσιστικό" αυτομάτως θα πρέπει να δεχθούμε ότι όλες οι κοινωνίες είναι ίδιες και παράγουν άτομα με τον ίδιο και απαράλλακτο κώδικα αξιών και συμπεριφοράς. Θα έπρεπε να δεχθούμε ότι ακόμη και ο Αθηναίος και Σπαρτιάτης, φυλετικώς μάλιστα λίγο-πολύ ίδιοι, είχαν τον ίδιο χαρακτήρα.

Ρατσισμός είναι να αποδώσεις τα όποια χαρακτηριστικά των λαών σε γεννετικές αιτίες και όχι στη διαμόρφωση από την κοινωνία.

Υπάρχουν και αλλού σκληρές κοινωνίες Τάσο. Και δεν βλέπεις τα ίδια κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ίσως όμως αυτό το μίσος που κουβαλάνε μέσα τους οι Αλβανοί να πηγάζει και από κάπου αλλού. Για παράδειγμα, θα μπορούσα εύκολα να στραφώ εναντίον όλων αν με είχαν μαντρώσει στη χώρα μου, με κρατούσαν σε έναν πολιτικό και πολιτισμικό μεσαίωνα και μου είχαν στερήσει τελείως την επαφή με τον έξω κόσμο. Και ταυτόχρονα ο έξω κόσμος με είχε εγκαταλείψει στην τύχη μου και την απομόνωσή μου. Εκεί όλοι, μα όλοι θα μου έφταιγαν. Και αυτό ίσως να έχει ποτίσει το μυαλό αυτών των ανθρώπων με μια απαξίωση για τη ζωή. Μια απαξίωση που δυστυχώς την βλέπουμε.

Υπάρχουν και αλλού σκληρές κοινωνίες Τάσο. Και δεν βλέπεις τα ίδια κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ίσως όμως αυτό το μίσος που κουβαλάνε μέσα τους οι Αλβανοί να πηγάζει και από κάπου αλλού. Για παράδειγμα, θα μπορούσα εύκολα να στραφώ εναντίον όλων αν με είχαν μαντρώσει στη χώρα μου, με κρατούσαν σε έναν πολιτικό και πολιτισμικό μεσαίωνα και μου είχαν στερήσει τελείως την επαφή με τον έξω κόσμο. Και ταυτόχρονα ο έξω κόσμος με είχε εγκαταλείψει στην τύχη μου και την απομόνωσή μου. Εκεί όλοι, μα όλοι θα μου έφταιγαν. Και αυτό ίσως να έχει ποτίσει το μυαλό αυτών των ανθρώπων με μια απαξίωση για τη ζωή. Μια απαξίωση που δυστυχώς την βλέπουμε.

Αυτονόητο είναι ότι κάθε κοινωνία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τη δική της ιστορία, που καθορίζουν όλα μαζί των κώδικα αξιών των ατόμων της. Δύσκολα θα μπορέσουν να συμπέσουν τόσοι παράγοντες σε δύο κοινωνίες.
Το "σκληρές" είναι ένα πολύ γενικό χαρακτηριστικό. Σκληρή και στρατοκρατική ήταν η κοινωνία των Βίκιγκς, των Ιαπώνων, των Σπαρτιατών, των Μογγόλων. Όμως δεν παρήγαγαν τον ίδιο κώδικα αξιών.

Απάντηση: Re: Τελικά ήταν.

Επειδή ως αλλοδαπός, έχω φάει το αλλοδαπών με το κουτάλι για άδειες παραμονής, εργασίας, και προσφάτως διαμονής (ως πολίτης της Ε.Ε. από το 2004 και μετά), μπορώ να σε διαβεβαιώσω ΒΙΟS ότι τσαμπουκάς στο αλλοδαπών απλά δεν περνάει. Κατ' αρχήν υπάρχει ξεχωριστό γκισέ για Αλβανούς και ξεχωριστό για όλες τις άλλες εθνοτητες. Αν αυτό δεν είναι διάκριση τότε τί είναι; Μια φορά έτυχα σε τσαμπουκά Αλβανού (που απλά ύψωσε τη φωνή -και είχε και δίκιο σε αυτό που ζητούσε), και για πότε τον μαζέψανε και τον πήγαν στο κρατητήριο δεν το κατάλαβε κανείς.

Αυτό όμως που έχω συμπαιράνει -και μπορεί να μου το επιβεβαιώσει κάποιος δάσκαλος που να εχει δουλέψει με παιδιά από Αλβανία- είναι ότι στην γλώσσα τους και τον τρόπο που μιλάνε αγνοούν παντελώς κάθε στοιχείο ευγένειας. Και δεν εννοώ να έχεις μια ευγένεια που πηγάζει από τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή γενικότερα. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να απαιτώ κάτι τέτοιο από έναν άνθρωπο που έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Εννοώ ότι η κουλτούρα αυτών των ανθρώπων μάλλον είναι πολύ άγρια. Από τον τρόπο που μιλάνε μεταξύ τους, από τον τρόπο που διασκεδάζουν, από τον τρόπο που δουλεύουν και τις δουλειές στις οποίες εργάζονται, η άγρια πλευρά του ανθρώπου όχι απλά έχει βγει στο προσκήνιο, αλλά δείχνει να έχει εξαφανίσει οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευτεί σαν αδυναμία.

Αυτό μου το συμπέρασμα βέβαια είναι άκρως ρατσιστικό. Θεωρώ ότι μάλλον η έλλειψη θρησκείας, και περισσότερο το κυνηγητό αυτής, έχει κάνει τους ανθρώπους εκεί τόσο σκληρούς. Δεν φοβούνται την τιμωρία (παρά το γεγονός ότι το καθεστώς πάνω στην Αλβανία είναι πολύ αυστηρότερο) για τα εγκλήματα που διαπράττουν. Ίσως να μην έχουν αναπτύξει την έννοια της συνείδησης στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί σε εμάς. Ειλικρινά λυπάμαι και ταυτόχρονα ντρέπομαι που το λέω, αλλά νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό πιστεύω σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμική διαφορά, όσον αφορά τους Αλβανούς.

δεν θα μπορούσα παρα να συμφωνήσω απόλυτα με τον Φώτη. :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

απο την άλλη πάλι, μπορώ να θυμηθώ παραδείγματα Αλβανών, οι οποίοι και επιβεβαιώνουν αυτό που έθεσε ο Φώτης σαν κανόνα, όπως επίσης και κάποιοι οι οποίοι τον αναιρούν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
όμως οι δεύτεροι είναι ελάχιστοι ...
δουλεύω στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον με Αλβανούς, Ρώσους Πομάκους και άλλους και έχω ιδία άποψη.

υ.γ Φώτη, σαν να ήσουν μέσα στο μυαλό μου, και δεν θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα αυτό που έγραψες. :grinning-smiley-043

...
Ίσως όμως αυτό το μίσος που κουβαλάνε μέσα τους οι Αλβανοί να πηγάζει και από κάπου αλλού. Για παράδειγμα, θα μπορούσα εύκολα να στραφώ εναντίον όλων αν με είχαν μαντρώσει στη χώρα μου, με κρατούσαν σε έναν πολιτικό και πολιτισμικό μεσαίωνα και μου είχαν στερήσει τελείως την επαφή με τον έξω κόσμο. Και ταυτόχρονα ο έξω κόσμος με είχε εγκαταλείψει στην τύχη μου και την απομόνωσή μου. Εκεί όλοι, μα όλοι θα μου έφταιγαν. Και αυτό ίσως να έχει ποτίσει το μυαλό αυτών των ανθρώπων με μια απαξίωση για τη ζωή. Μια απαξίωση που δυστυχώς την βλέπουμε.

Ας έκαναν επανάσταση όπως τόσες δεκάδες λαοί έχουν κάνει μέχρι τώρα...

Κι έτσι όπως λές όμως να ήταν
α) Κινέζοι, Κουβανοί, Ανατολικογερμανοί, κλπ έχουν περάσει τα ίδια... Δεν έχουν αυτή την συμπεριφορά όμως...
β) Πέρασαν 20 χρόνια από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Αλβανία και τα καθάρματα που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, ήταν από αγέννητοι, άντε μέχρι 15 χρόνων τότε... Τι εμπειρίες πολιτικής και καθεστωτικής καταπίεσης νομίζεις μπορεί να ειχαν ??

Χτες στο σχολείο μου, στη γιορτή της 25ης Μαρτίου, αλβανός μαθητής τραγούδησε τον εθνικό ύμνο και απήγγειλε ποίημα υπό τις αποδοκιμασίες ορισμένων συμμαθητών του. Τσίμπησα δύο από αυτούς και τους προκάλεσα να απαγγείλουν τον εθνικό ύμνο. Ουτε τους μισούς στίχους δεν είπαν σωστά.

Photis έχω ζήσει με Αλβανούς σαν και αυτούς που περιγράφεις, αλλά και με άλλους που δάνεισαν άτοκα και χωρίς χαρτιά το πρώην αφεντικό τους όταν οι δουλειές του πήγαιναν για φούντο.

Δε συμφωνώ με τα συμπεράσματα σου περί σκληρότητας και θρησκείας.
Η ηθική έχει τις ρίζες της στην ανάγκη των ανθρώπων για συνεργατικότητα, και είναι χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπινων (και άλλων) κοινωνιών . Έχει βάσεις στη φυσική επιλογή και όχι στην ηθική των θρησκειών (Matt Ridley, "Οι ρίζες της Αρετής", Edward Wilson "Sociobiology"). Οι φυλακές μας είναι γεμάτες Χριστιανούς ορθόδοξους, η ιερά εξέταση ξεκλήρισε όλη την Ευρώπη και οι τρομοκράτες ανατινάζονται στο όνομα του Αλλάχ (Richard Dawkins, "The root of all Evil").

Πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των λαών υπάρχουν και έχουν κοινωνικά και πολιτικά αίτια. Βέβαια με μεγάλη ευκολία δεχόμαστε τους Αλβανούς ως πολιτισμικά κατώτερους αλλά μας είναι αδιανόητο να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας πολιτισμικά κατώτερους από κοινωνίες που μπορούν να σχηματίσουν μια ουρά αναμονής σε ευθεία γραμμή, που λειτουργούν χωρίς ρουσφέτια και νεοποτισμούς και που δε θεωρούν τον πολιτισμό τους, τον εαυτό τους, τη χώρα τους και την ιστορία τους ανώτερη από όλων των άλλων.

Το μίσος που κουβαλά μερίδα Αλβανών (να μη γενικεύουμε) πηγάζει προφανώς απο το σκληροπυρηνικό, ανελεύθερο και ακρως καταπιεστικό κομμουνιστικό καθεστώς που είχαν επι σειρά ετών (και το οποίο βεβαια ορισμένοι στην Ελλάδα... θαύμαζαν και ίσως θαυμάζουν ακόμη...). Απ ότι μου έχουν πει αλβανοί, η μόνη παραγωγή που μπορούσες να έχεις δική σου...ήταν το μέλι απο μελίσσια!
Παντως κι εγω γνωρίζω αλβανό που έχει δανείσει σε έλληνα όταν οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά και ακόμη δεν έχει πάρει τα λεφτά του, δέκα χρόνια τώρα, παρόλο που οι δουλειές του έλληνα είναι πλέον πολύ καλές. Να έκανε σύγκριση σε απατεωνιές ένας Φιλανδός με ένα Αλβανό θα είχαμε ίσως κάτι να πούμε, οι ελληναράδες όμως δεν βλέπω σε τι διαφέρουν (ίσως μόνο στην εγκληματικότητα και αυτό σε στατιστικό επίπεδο). Εγω ξέρω ακόμη ότι από αλβανό και απο έλληνα απο χωριό δεν έχω χάσει ποτέ λεφτά στην δουλειά μου, αυτοί που με φεσώνουν μόνιμα είναι έλληνες της πόλης και ειδικά αυτοί που κυκλοφορούν με Μερσεντές και το παίζουν μεγάλοι και τρανοί...

Ας έκαναν επανάσταση όπως τόσες δεκάδες λαοί έχουν κάνει μέχρι τώρα...

Κι έτσι όπως λές όμως να ήταν
α) Κινέζοι, Κουβανοί, Ανατολικογερμανοί, κλπ έχουν περάσει τα ίδια... Δεν έχουν αυτή την συμπεριφορά όμως...
β) Πέρασαν 20 χρόνια από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Αλβανία και τα καθάρματα που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, ήταν από αγέννητοι, άντε μέχρι 15 χρόνων τότε... Τι εμπειρίες πολιτικής και καθεστωτικής καταπίεσης νομίζεις μπορεί να ειχαν ??

Την επανάστασή τους την έκαναν επί Μπερίσα αν θυμάμαι καλά. Άσχετα αν τα κίνητρά τους ήταν καθαρά οικονομικά...

Στο α) Δεν ξέρω τη συμπεριφορά των Κινέζων, των Κουβανών και των Ανατολικογερμανών, αλλά τα ίδια δεν τα πέρασαν πάντως. Οι ανατολικογερμανοί δεν μπορούσαν να πάνε στη Δύση. Όλο το ανατολικό μπλοκ όμως ήταν ανοικτό γι αυτούς. Οι Κινέζοι ζουν σε μια χώρα πολύ πιο πλούσια και πιο μεγάλη από την Αλβανία. Οι Κουβανοί είναι πιο κοντά σε αυτό που ήταν η Αλβανία, αλλά και πάλι την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης την είχαν, ενώ διέθεταν και πιο χαρισματικούς ηγέτες.

Όσον αφορα στο β) Δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και μην ξεχνάμε και την παιδεία που παίρνει κάποιος μέσα από την οικογένεια. Θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 γεννιές για να αρχίσουμε να βλέπουμε αλλαγές σε αυτήν την κοινωνία. Και παρόλο που το θέμα μας αναφέρετε σε συγκεκριμένο εγκληματία (κάθαρμα όπως τον χαρακτηρίζεις) εγώ δεν προσπαθώ να χαρακτηρίσω όλη την Αλβανική φυλή με τα γραφόμενά μου. Απλά προσπαθώ να καταλάβω αν έχω "πιάσει" κάποια χαρακτηριστικά της κοινωνίας, των ηθών και του πολιτσμού τους.

Εγω ξέρω ακόμη ότι από αλβανό και απο έλληνα απο χωριό δεν έχω χάσει ποτέ λεφτά στην δουλειά μου, αυτοί που με φεσώνουν μόνιμα είναι έλληνες της πόλης και ειδικά αυτοί που κυκλοφορούν με Μερσεντές και το παίζουν μεγάλοι και τρανοί...

Όσο γι' αυτούς τους τελευταίους, αν κρατούσες στατιστικό δείγμα από το μαγαζί μας, θα έπεφτες 100% μέσα...

Στην περίπτωσή μου κάνει και μπαμ, επειδή είναι συνεργείο αυτοκινήτων.
Έχω πλέον μάθει να "κόβω" τον άλλον από το αμάξι του...

Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν... Περίμενα πίσω από έναν αλβανό σε ένα περίπτερο, ο τύπος πήρε τα τσιγάρα του και είπε του περιπτερά να κρατήσει τα ρέστα... "Μπράβο, ο αλβανός!..." είπα του περιπτερά όταν ήρθε η σειρά μου... "Μπα... μη το βλέπεις έτσι" απάντησε αυτός... "Με ιδρώτα νομίζεις τα έβγαλε γιά να τα λυπηθεί ? Γνωστό μούτρο εδώ στη γειτονιά..."
Το ίδιο ακριβώς μου είπε γνωστός που δουλεύει σε γκισέ του μετρό...
Τώρα από τα παραπάνω γραφόμενα φαίνεται ότι τα ισοπεδώνω όλα, αλλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζουμε, είτε προς την μία πλευρά είτε προς την άλλη...

Και γιά να κάνω πάλι τον δικηγόρο του διαβόλου...
Ξέρουμε ότι στο κέντρο της Αθήνας έγινε το περιστατικό με το αυτοκίνητο και την μηχανή... Διαβάζω λοιπόν κάπου αλλού...

"... επειδή είμαι της γειτονιάς και έχω γνωστούς αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος.

Η μανούρα ξεκίνησε στην διασταύρωση των οδών Χίου και Νεοφύτου Μεταξά (η οποία είναι προέκταση της Ηπείρου προς τα κάτω, δηλαδή προς Σταθμό Λαρίσης, Μεταξουργείο). Ήταν μία μερσέντες και μια μηχανή. Ο συνοδηγός της μερσέντες βγήκε από το αμάξι και μπουκέτιασε τον τύπο στην μηχανή. Το επεισόδιο έληξε προς στιγμή και η μερσέντες συνέχισε στην Νεοφύτου Μεταξά η οποία μετά την διασταύρωσή της με την Λιοσίων λέγεται πια Ηπείρου. Η μηχανή μπήκε ανάποδα στην Νεοφύτου Μεταξά, κάπου πήγε, πήρε μαζί του ένα δεύτερο άτομο , γύρισε και πρόλαβε την μερσέντες στην Ηπείρου (στην διασταύρωση με Αχαρνών). Έβγάλε το εργαλείο και εστειλε τον συνοδηγό για την ξεκούραση. "

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες. Φυσικά κατακριτέο και δεν μπορούμε να σκοτώνουμε έτσι στα καλά καθούμενα...
Ηταν όμως στα καλά καθούμενα ? Ποιός ξέρει τι είπε ο συνοδηγός στον Αλβανό και ίσως πόσο να τον έβρισε... Ούτε τι απάντησε ο άλλος... Ο συνοδηγός βγήκε και τον χτύπησε (όσους τέτοιους έχω δει είναι πράγματι γιά σκότωμα)... Μπραβιλίκι στον δρόμο ?... Ο ένας νοιώθει δυνατός, ο άλλος θιγμένος... Λεπτομέρειες που χωρίζουν την ζωή από τον θάνατο... Εσύ στο χώμα τώρα κι εγώ στη φυλακή...

Αν είναι έτσι όπως τα λες,το άτομο στο μηχανάκι είχε το χρόνο να σκεφτεί τι πάει να κάνει:Αν τον σκοτώσω,θα πάω ισόβια...όπως κι έγινε.Δεν μου φαίνεται για έγκλημα ´εν βρασμώ ψυχής´αυτό...Πέρα απ´το είναι Αλβανός οτιδήποτε άλλης εθνικότητας, πέρα απ´το όσο κι αν τον έβρισε ο άλλος,είναι πέρα για πέρα πράξη που δεν δικαιολογεί κανένα ´ψυχικό βρασμό´.Τα´θελε και έτσι ακριβώς έγιναν.
Στην επαρχία,κάθε πρωί, σε συγκεκριμένο πόστο,περιμένουν οι ´ξένοι´για οποιαδήποτε δουλειά.Τα καφενεία είναι γεμάτα από τις 9.00 από αγρότες αλλά κυρίως από συνταξιούχους. Οι αγρότες σκάνε μύτη το βραδάκι.Οι επιδοτήσεις άλλαξαν τη ζωή όλων,κυρίως μερικών με τεράστιες εκτάσεις,που επιδεικνύουν τη ´Μερστεντέ´και την ικανότητά τους στην πρέφα και στο καζίνο.Οι άλλοι,που δεν έχουν τις τεράστιες εκτάσεις,βρίσκουν οτιδήποτε επιδοτούμενο για να πάρουν λεφτά.Δεν ενδιφέρονται αν θα υπάρξει ανάπτυξη στη περιοχή ή όχι.Ούτε θέλουν να συνεχίσουν να είναι αγρότες.Προσοχή!Μιλάω για την πλειοψηφία!!εκείνο όμως που είναι δράμα,είανι τα παιδιά τους.Έχω δει τεράστιες περιουσίες να ξοδεύονται σε:

Αυτοκίνητα:Να δείτε Toyota Corolla μοντέλο 1996 με λαμπάκια στους καθαριστήρες και εξατμιση ´φωλιά για γάτες´να πέσετε κάτω απ τα γέλια

Μηχανές:Χωρίς σχόλιο...

Στριπτιζτούδες:...(5000000 δρχ ο τζίρος μιάς κοπέλας σ´´ενα μήνα)
Εξαίρεση βέβαια,θα πουν μερικοί,συνέβη σε γνωστό μου λέω εγώ

Μπουζούκια:Ποσά που ντρέπομαι να πω γιατί θα θεωρηθούν ψέμματα από μερικούς

Και παραμέτρους που αδυντώ να πω ή να φανταστώ...

Προσοχή!!Πριν σηκωθούν οι αγρότες και με βρίσουν,να έχουν υπ´όψιν τους τα εξής:Δεν είναι όλοι έτσι.Δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι.Δεν κυκλοφορούν όλοι με αυτά τα αμύθητα ποσά που φεύγουν στον ´αέρα´.
Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει, για το γεγονός και μόνο της νοοτροπίας του ´κορόιδο είμαι εγώ;´Άλλωστε ποιός βλέπει τι γίνεται εδώ,έξω από το κράτος των Αθηνών;:offtopic:

Μπα... Το μήκος της διαδρομής είναι τέτοιο που το πολύ να κράτησε 4-5 λεπτά το όλο περιστατικό... Το θεωρώ εν βρασμώ ψυχής... Ούτε προμελετημένο ήταν (δεν είχε όπλο μαζί αρχικά) ούτε προς κάποιο όφελος έγινε...
Επικαλούμαι όμως αυτό που οι περισσότεροι από εμάς έχουν πει - "ευτυχώς που δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου... θα τον άφηνα στον τόπο" - ή οι υπόλοιποι - "μα καλά, δεν βρίσκεται κάποιος να τον πατήσει κάτω?"
Από την άλλη πλευρά ποιός ξέρει τι έκανε πιό πριν ο τύπος με την μηχανή (αν έκανε...) γιά να βγει ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο... Αβυσσος η ψυχή...

Μπα... Το μήκος της διαδρομής είναι τέτοιο που το πολύ να κράτησε 4-5 λεπτά το όλο περιστατικό... Το θεωρώ εν βρασμώ ψυχής... Ούτε προμελετημένο ήταν (δεν είχε όπλο μαζί αρχικά) ούτε προς κάποιο όφελος έγινε...
Επικαλούμαι όμως αυτό που οι περισσότεροι από εμάς έχουν πει - "ευτυχώς που δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου... θα τον άφηνα στον τόπο" - ή οι υπόλοιποι - "μα καλά, δεν βρίσκεται κάποιος να τον πατήσει κάτω?"
Από την άλλη πλευρά ποιός ξέρει τι έκανε πιό πριν ο τύπος με την μηχανή (αν έκανε...) γιά να βγει ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο... Αβυσσος η ψυχή...
Σωστά...Τι τα θέλουμε...Άβυσσος...

Στην Καστοριά αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα κύκλωμα στο Υπ. Συγκοινωνιών, που έκοβε συνεχώς τους μετανάστες, έτσι ώστε να αναγκαστούν να τους λαδώνουν και να βγάζουν πλαστά διπλώματα. Ήμουν σήμερα εκεί, πέρασα από 2-3 ραδιοφωνικούς σταθμούς και είδα πολλά (πραγματικά πολλά) φωτοτυπημένα διπλώματα οδήγησης, όλα Αλβανών μεταναστών. Είδα και 2 Ελλήνων, το ένα υπερήλικα.

Παραπέμπονται 8 υπάλληλοι. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Καστοριανοί δεν θεωρούν ότι οι υπάλληλοι έκαναν κάτι κακό, διότι ήταν "ξένοι". Δείτε και σχετικά (αλλά πολύ λίγα) στο
http://www.diktyo1.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2612

Εδώ τί να πώ; Να τους διώξουμε τους μετανάστες; Να αφήσουμε τα "λουλούδια" να συνεχίζουν το έργο τους; Και γιατί επικεντρώθηκαν στους μετανάστες; Μήπως επειδή έχουν μικρότερη δύναμη παρέμβασης;

Και έρχομαι τώρα και ρωτώ... έστω ότι ένας από αυτούς με τα πλαστά διπλώματα (τα οποία εκδόθηκαν επειδή δεν τους αφήνουν να βγάλουν κανονικά, μην το ξεχνούμε...) προξενεί ατύχημα, ή μετέχει σε ατύχημα; Τί γίνεται; Τον τσεκάρουμε και τον στέλνουμε στην Αλβανία;

Και τα λουλούδια;

Last edited:

Είναι ανάγκη να τα πούμε αυτά όμως όταν κάτι παραλίγο να πάει στραβά ή ακόμα και αν πάει τελικά, την ώρα που οδηγούμε; Δηλαδή αν απλά ζητήσουμε συγγνώμη αν κάναμε λάθος, ή δείξουμε κατανόηση στο λάθος του άλλου, θα πάθουμε τίποτα; Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά εγώ δεν τα λέω τα παραπάνω την ώρα που οδηγώ. Αντίθετα έχω το νου μου πάντα για την στραβή, και το πόδι έτοιμο για φρένο. Και αρκετές φορές έχω κάνει εγώ το λάθος, και όταν ζήτησα συγγνώμη, ο άλλος αμέσως κάλμαρε. Ούτε φωνές ούτε κακό. Ηρεμία παιδιά. Η ηρεμία είναι τεράστιο όπλο.