Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κιομως σεβασμός είναι καθώς δεν σε αφήνει ξεκρεμαστο.
Αν ήταν όπως το λες θα δωριζε και XR μπαταρίες.
Άσε που οι XR είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις δικές μου και με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Κιομως σεβασμός είναι καθώς δεν σε αφήνει ξεκρεμαστο.
Αν ήταν όπως το λες θα δωριζε και XR μπαταρίες.
Άσε που οι XR είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις δικές μου και με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Δηλαδη αν σταματησει τις 18v και υποχρεωσει τους παντες να αγορασουν μετατροπεα 20v για τα εργαλεια (ποσους μετατροπεις? φορτιστη?) εσυ τι πιστευεις οτι θα γινει? Θα πει ο επαγγελματιας που εσκασε περυσι 1500 για 3-4 εργαλεια..."ωωωω τι σεβασμος στον πελατη, τωρα εχω κατι γκουμουτσες εργαλεια"

Καταρχήν θα μεταφέρω την κουβέντα στα εργαλεια μπαταρίας για να μην είμαστε εκτός θέματος.
Νίκο αυτή την επισήμανση θέλω να την εφαρμόζουμε σε όλα τα τοπικ.
Δεύτερον τα εργαλεία XRP έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή από το 2011 και όμως ακόμη βγαίνουν μπαταρίες.
Και με τον προσαρμογής αυτό εγώ που έχω δώσει 1000 ευρώ θα έχω μπαταρίες για πάντα.
Τι άλλο να ζητήσω?
Με 40 ευρώ παίρνω 2Α μπαταρία όταν για τις 2,6 nanotechnology lithium θέλω 140.
Τι να ζητήσω δλδ τα 30 το προσαρμογεα ????

Δεν χρειαζεται να ζητησεις τιποτα. Το 50% (υπολογιζω) των εργαλειων που δουλευουν σημερα εχουν παραχθει πριν το 2011 και ειναι δεδομενο για τους επαγγελματιες και τις σοβαρες εταιριες οτι πρωτα θα πεθανει το εργαλειο και μετα θα σταματησουν οι μπαταριες (λες να σταματησουν οι 18V μπαταριες οταν ξερει η dewalt οτι τα μισα εργαλεια της φορανε αυτες?). Εσυ τωρα θα αγοραζες εργαλειο που φοραει τις παλιες ενω ξερεις οτι σε 2-3 χρονια θα θελεις τον μετατροπεα? Αυτο που θα γινει ειναι οτι τα επομενα χρονια θα ανεβαινει η παραγωγη των 20V και θα μειωνεται των 18V, επειδη πλεον θα πουλιουνται μονο 20V εργαλεια. Οταν λοιπον η ζητηση των 18v πεσει σε επιπεδα κατω του 5-6% (παλι υπολογιζω σε πανω απο 5 χρονια απο τωρα) θα σταματησει και η παραγωγη μπαταριων τους θα γινει ξεστοκαρισμα με προσφορες και ενα πολυ μικρο ποσοστο απο αυτους θα προτιμησει τον μετατροπεα. Οι υπολοιποι θα αγορασουν νεο εργαλειο. Οταν θα γινει αυτο δεν νομιζω να εχεις το εργαλειο που εχεις, και αν το εχεις ειμαι σιγουρος οτι θα παρεις καινουριο αντι για μετατροπεα.

Στην πραγματικοτητα ολοι οι χρηστες θα εχουν υποστηριξη απο μπαταριες μεχρι να τους μεινουν τα εργαλεια στο χερι. η μονη χρηση του μεταροπεα θα ειναι για εκτακτη αναγκη να μπει η μπαταρια σε ασυμβατο εργαλειο γιατι σε 1-2 χρονια ολοι οι dewaltakiδες θα εχουν 2 ειδων 18v μπαταριες και τα αντιστοιχα εργαλεια βεβαιως.

Last edited:

Πρόσεξε, δεν μιλάω για 18 κ 20 βολτ.
Μιλάω για σύστημα XR K XRP δηλαδή Post σύστημα με κουμπωτη και όχι συρταρωτη μπαταρία.

Ευτυχώς ξαναλέω και να καταργηθεί η P η εταιρεία μου δίνει την δυνατότητα να δουλέψω τα εργαλεία που εκτιμησα και αγόρασα ακόμη και μετά την κατάργηση του συστήματος το οποίο αν και έχει σταματήσει εδώ και έξι χρόνια ακόμη βγαίνουν μπαταρίες για αυτό.
Άρα μαθηματικά δεν θα ξεμεινω από μπαταρίες.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.
Το όλο ποστ το έγραψα επειδή είπες να δώσει τον μετατροπέα δωρεάν αν σέβεται τον πελάτη.

Πρόσεξε, δεν μιλάω για 18 κ 20 βολτ.
Μιλάω για σύστημα XR K XRP δηλαδή Post σύστημα με κουμπωτη και όχι συρταρωτη μπαταρία.

Ευτυχώς ξαναλέω και να καταργηθεί η P η εταιρεία μου δίνει την δυνατότητα να δουλέψω τα εργαλεία που εκτιμησα και αγόρασα ακόμη και μετά την κατάργηση του συστήματος το οποίο αν και έχει σταματήσει εδώ και έξι χρόνια ακόμη βγαίνουν μπαταρίες για αυτό.
Άρα μαθηματικά δεν θα ξεμεινω από μπαταρίες.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.
Το όλο ποστ το έγραψα επειδή είπες να δώσει τον μετατροπέα δωρεάν αν σέβεται τον πελάτη.

Ναι εχεις δικιο για αυτες τις μπαταριες ο μετατροπεας ειναι η καλυτερη λυση απο το καθολου μπαταρια.

Εγω το βλεπω σαν ασεβεια στον πελατη να αλλαζει ετσι ξαφνικα μια μεγαλη εταιρεια την πλατφορμα μπαταριας μιας επαγγελματικης σειρας.
Το ιδιο εκανε προσφατα και η Μακιτα στα δεκαβολτα το ιδιο κανει η dewalt στα 18βολτα, το ιδιο εκανε και η Milwaukee στα 18βολτα της με την νεα σειρα Μ18 fuel.

Eβγαλε η bosch την νεα 18βολτη coolpack, αλλα ειναι συμβατη με ολα τα 18βολτα.
Το ιδιο και η Ryobi, παρολο που αναβαθμισε τις 18βολτες μπαταριες της, αυτες ειναι συμβατες με ολα τα 18βολτα που εχει βγαλει απο τοτε που ξεκινησε την παραγωγη των 18βολτων -πανω απο 70 εργαλεια!!

Αν πρεπει να γινει, ας δοθει ενα σοβαρο κινητρο/αποσυρση για ολα τα παλαιοτερα εργαλεια της σειρας.

Εγω το βλεπω σαν ασεβεια στον πελατη να αλλαζει ετσι ξαφνικα μια μεγαλη εταιρεια την πλατφορμα μπαταριας μιας επαγγελματικης σειρας.
Το ιδιο εκανε προσφατα και η Μακιτα στα δεκαβολτα το ιδιο κανει η dewalt στα 18βολτα, το ιδιο εκανε και η Milwaukee στα 18βολτα της με την νεα σειρα Μ18 fuel.

Το ιδιο και η Ryobi, παρολο που αναβαθμισε τις 18βολτες μπαταριες της, αυτες ειναι συμβατες με ολα τα 18βολτα που εχει βγαλει απο τοτε που ξεκινησε την παραγωγη των 18βολτων -πανω απο 70 εργαλεια!!

Αν πρεπει να γινει, ας δοθει ενα σοβαρο κινητρο/αποσυρση για ολα τα παλαιοτερα εργαλεια της σειρας.

+1 Συμφωνώ σέ όλα,καί δέν μπορώ να καταλάβω άν μιά σειρά μπαταριών είναι επιτυχημένη γιά πιό λόγο νά αλλάζουν τήν πλατφόρμα τής μπαταρίας από κουμπωτή σέ συρταρωτή καί τανάπαλην στά εργαλεία.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

+++

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,αν οι μπαταρίες ήταν ίδιες ίσως το αγόραζα,τώρα δεν υπάρχει κανείς λόγος.
+++

+1 Συμφωνώ σέ όλα,καί δέν μπορώ να καταλάβω άν μιά σειρά μπαταριών είναι επιτυχημένη γιά πιό λόγο νά αλλάζουν τήν πλατφόρμα τής μπαταρίας από κουμπωτή σέ συρταρωτή καί τανάπαλην στά εργαλεία.
για το κέρδος, για αυτό δεν γίνονται όλα?

και λίγο χιούμορ....

εδώ ολόκληρο lidl αλλάζει το σύστημα στις μπαταρίες του και τις κάνει ασύμβατες/ μη ανταλλάξιμες με τα υπάρχοντα μοντέλα...δεν θα το κάνει μία makita/dewalt/etc ?

χιούμορ τέλος...

Το 20V συστημα δεν ειναι νεοτερο στην προσθηκη εργαλειων του lidl; Σκεψη μου, ισως αυτο σημαινει και νεα σειρα πανω σε αυτο. Δισκοπριονο σεγα και κρουστικο ειχαν βγει μαζι ή διαδοχικα;

δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό, αλλά η λογική λέει ότι πρώτα λανσάρεις τα προιόντα με την μεγαλύτερη ζήτηση δηλαδή το δραπανοκατσάβιδο, μετά το κρουστικό, παλμικό και μετά τα υπόλοιπα που είναι λίγο πιο εξειδικευμένα.

Μαζι ειχαν βγει αυτα τα τρια.

Σωτηρη οταν δεν σου δινει επιλογη για τα παλια σου εργαλεια ειναι απαραδεκτο.

Δες πχ το συστημα ΜΑΚΙΤΑ με την φορετη μπαταρια που το γυρισε σε συρταρωτη.

Κριμα ειναι να εχεις επενδυσει σε εργαλεια και μετα να μενεις χωρις καυσιμο η να βασιζεσαι σε αμφιβολου ποιοτητος αντιγραφες.

Δεν το γνωρίζεις για πόσα χρόνια θα υπάρχει η υποστήριξη των παλιών μπαταριών (πιστεύω αρκετά λόγω πλήθους εργαλείων που κυκλοφορούν ήδη ), απαράδεκτο θα ήταν να έκοβε απότομα και ξαφνικά την υποστήριξη και την πώληση μπαταριών 18V ή να σε ανάγκαζε να αγοράσεις αντάπτορα από 20V σε 18 V.

μιλάμε για το σύστημα μανδάλωσης στον φορτιστή, απλά το αναφέρουμε σαν 18v και 20v για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Λαθος Σωτηρη.
XR & XRP ειναι το σωστο φιλε.

18V βγαινει και στα δυο.
Το 20ν δεν ερχεται ευρωπη.

Επειδη ειναι λιγο μπερδεμενο και αν δεν το ψαξεις δεν το καταλαβαινεις. O enduras βεβαιως τα ξερει αλλα οι αλλοι μπορει να μιλαμε για διαφορετικα πραγματα κατα λαθος.

Η DEWALT ειχε μπαταριες 18v κουμπωτες στα εργαλεια (μεχρι το 2011 συμφωνα με enduras εβγαιναν τετοια εργαλεια)´
Στην συνεχεια γυρισε σε συρταρωτες μπαταριες αλλα...
στην ευρωπη συνεχισε να τις ονομαζει 18V ενω στην αμερικη τις λεει 20V max. Αυτες οι 2 ειναι απολυτως ομοιες με ακριβως ιδια volt και μπαινουν σε αμερ και ευρωπαικα dewalt.

H υποστηριξη ππυ κανει με τον μετατροπεα ειναι για τα παλια εργαλεια με τις κουμπωτες. (πραγμα που η ΜΑΚΙΤΑ δεν εκανε νομιζω)

Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω γι αυτόν τον δίσκο κοπής http://www.bosch-pt.co.in/in/en/pro...accessories/c209483/carbide-multi-wheels.html τον έχει δοκιμάσει κανείς? Τον θέλω πιο πολύ για ξύλο με γωνιακό τροχό και αναρωτιέμαι για το πόσο γρήγορα μπορεί να φθείρεται. Ευχαριστώ.

Καλως τον!

Αυτον τον δισκο στα 75μμ φοραει το μινι τροχακι της bosch. Aν κοβεις μονο ξυλα εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο ανθεκτικος στην φθορα απο τους δισκους αμιγως για ξυλο.

Ομως κοπη ξυλου με γωνιακο τροχο? Δεν ειναι μονο ανορθοδοξο αλλα και κομματι επικινδυνο..

Τι ακριβως επεξεργασια ξυλου θες να κανεις? Ποιον γωνιακο τροχο αγορασες τελικα? Θυμαμαια που εψαχνες πριν λιγο καιρο.