Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Καλώς σας βρήκα :) Αυτό κατάλαβα και γω μιας και δεν έχει τα τυπικά δόντια, με το καρβίδιο όμως δε ξέρω τι παίζει. Φαντάζομαι σε ξύλο όντως δεν θα έχει ιδιαίτερη φθορά.
Ναι, εδώ στη πόλη μιας και είμαι 100% ερασιτέχνης δεν νομίζω θα τον χρειαστώ ιδιαίτερα, τον τροχό, άντε καμιά παλέτα να κόψω και να κάνω καμιά ψευτοκατασκευή στη ταράτσα και κάτι σωλήνες κεραίας που θέλω να κόψω (τώρα που γράφω αυτά αναρωτιέμαι αν όντως τον χρειάζομαι, χαχα). Για κοπή ξύλου απ' ότι έχω καταλάβει η επικυνδινότητα οφείλεται στα δόντια και το κλότσημα, οπότε ο δίσκος αυτός λογικά, με την απαραίτητη προσοχή βέβαια δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα.

Όπως θα κατάλαβες δεν πήρα ακόμα .. έχω αποφασίσει μάλλον για αυτόν 90% http://www.skroutz.gr/s/6005195/Graphite-59G186.html που έχει ρυθμιζόμενες στροφές ή αυτόν εδώ http://www.skroutz.gr/s/4312606/Einhell-TE-AG-125-750-KIT.html?keyphrase=EINHELL+TE-AG+125/750+KIT που έχει κάποια έξτρας αλλά δεν είμαι σύγουρος αν αξίζει μόνο γι αυτά, μάλλον όχι. Αύριο μεθάυριο θα τον παραγγείλω.

Νομιζω οτι με μια απλη σεγα 400-500watt θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και με μεγαλυτερη ασφαλεια. Και σε ξυλα και σε μεταλλα.
Βy the way, το δισκακι που βλεπεις της bosch εχει διαμετρο 110μμ και δεν κανει σε κανεναν απο τους τροχους (125μμ) που βλεπεις

Τροχό θα πάρω γιατί πιθανότατα θα μου χρησιμεύσει και για τρίψιμο. Όντως και ευχαριστώ που το σημείωσες, βγαίνει όμως και σε 115, 125mm o δίσκος. Γύρω στα 14ε κστίζει και μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι είπα να ρωτήσω μήπως κάποιος το έχει πάρει για να μου πει :).

Για τον graphite τον τροχό με τις ρυθμιζόμενες στροφές θα μπορώ να τρίψω πχ ξύλο, χωρίς να του κάνω ζημιά, ναι? 3000-11000 στροφές λέει σε 6 σκάλες. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως λογικά θα είναι πιο ευαίσθητο σε βλάβες κτλ αλλά αν δε πάρεις καλή μάρκα είναι πάντα ρίσκο .. Έναν τροχό verto που έχω στο χωριό βγήκε κσλός.

Ευχαριστώ πολύ φίλε για τη βοήθεια και τον χρόνο σου.

Ο τροχος με δισκο λιανσης με επιφανεια βελκρο ειναι εξαιρετικο εργαλειο που ισοπεδωνει τις επιφανειες!
Αρκει να εχεις σταθερο χερι και οπωσδηποτε ρυθμιζομενες στροφες!

Νομιζω οτι με μια απλη σεγα 400-500watt θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου και με μεγαλυτερη ασφαλεια. Και σε ξυλα και σε μεταλλα.
Βy the way, το δισκακι που βλεπεις της bosch εχει διαμετρο 110μμ και δεν κανει σε κανεναν απο τους τροχους (125μμ) που βλεπεις

δεν φταίει η εξωτερική διάμετρος του δίσκου αλλά η διάμετρος της τρύπας :)
για κοπές όλων των ειδων αλλα οχι για λειανση:
http://www.evolutionpowertools.com/uk/build/ragetwin125.php

σε παλια λιθοκτιστη κυκλικη δεξαμενη νερου θελω να περασω εσωτερικα υγρομονωση. Είναι εσωτερικα σοβατισμενη με πρώτο χέρι και αυτο με πολλές ανωμαλίες και εξογκωματα. Για να μην παρω συνεργειο για να τη σοβαντισω δευτερο χέρι, μπορώ με τροχό να λειάνω την επιφάνεια για να περάσω την υγρομονωση? αν ναι με ποιό δίσκο για 125αρι τροχό (και σε ποσες στροφές)?

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Τροχό θα πάρω γιατί πιθανότατα θα μου χρησιμεύσει και για τρίψιμο. Όντως και ευχαριστώ που το σημείωσες, βγαίνει όμως και σε 115, 125mm o δίσκος. Γύρω στα 14ε κστίζει και μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι είπα να ρωτήσω μήπως κάποιος το έχει πάρει για να μου πει :).

Για τον graphite τον τροχό με τις ρυθμιζόμενες στροφές θα μπορώ να τρίψω πχ ξύλο, χωρίς να του κάνω ζημιά, ναι? 3000-11000 στροφές λέει σε 6 σκάλες. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως λογικά θα είναι πιο ευαίσθητο σε βλάβες κτλ αλλά αν δε πάρεις καλή μάρκα είναι πάντα ρίσκο .. Έναν τροχό verto που έχω στο χωριό βγήκε κσλός.

Ευχαριστώ πολύ φίλε για τη βοήθεια και τον χρόνο σου.
και μάλιστα εάν το πιάσεις σε μία στρογγυλή μέγγενη γίνεται και επιτραπέζιος τροχός.

Απάντηση: Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

σε παλια λιθοκτιστη κυκλικη δεξαμενη νερου θελω να περασω εσωτερικα υγρομονωση. Είναι εσωτερικα σοβατισμενη με πρώτο χέρι και αυτο με πολλές ανωμαλίες και εξογκωματα. Για να μην παρω συνεργειο για να τη σοβαντισω δευτερο χέρι, μπορώ με τροχό να λειάνω την επιφάνεια για να περάσω την υγρομονωση? αν ναι με ποιό δίσκο για 125αρι τροχό (και σε ποσες στροφές)?

Μαλλον οπως το φανταζομαι,πρεπει να πιασεις κοπιδι και σφυρι για τα εξοφκωματα και στοκαρισμα στις τρυπες. Μετα με τροχο το καταλληλο δισκο, μου διαφευγει ο τυπος, θα το εξυγειανεις. Απλα προβλεπω πολα τεμαχια δισκων να ξοδευτουν. Να φορας και μασκα για τη σκονη.

Γινεται αυτο που αναφερεις φιλε μου.
Θα χρειαστεις εναν δισκο σαν αυτον που ειναι για τριψιμο μπετου και σοβα αλλα και καλη μασκα σκονης οπως λεει ο Νεκ και κλειστη μασκα ματιων.
DT3796-900x900.jpg

Re: Φρεζοκαβιλιέρα κανείς...

Ryobi 18V One+.
Γιαπωνεζικη δυναμη, best value for money, η ιδανικη 18βολτη σειρα για καθε ερασιτεχνη και οχι μονο.

Aν την βγαλει σε μπαταριας, την τσιμπησα αμεσα λεμε :grinning-smiley-043

p_1000722732.jpg

Λυπαμαι που θα επιμεινω guys, αλλα τα εργαλεια μπαταριας ειναι ΚΑΙ το παρον ΚΑΙ το μελλον. :builder::smileJap:

ποσο παει το εικονιζομενο τεμαχιο...???

Μιχαλη ειναι το παρον και το μελλον, με ημερομηνία ληξης της μπαταρίας ειδικά για εναν ερασιτέχνη που θα χρησιμοποιει το εργαλείο σε πολυ περιορισμενη χρηση τοτε η ημερομηνία ληξης ερχετε ακομα πιο κοντα...δυστηχως
προσωπικα περα απο κατσαβιδιερες παλμικα κτλ, δεν μπορω να δικαιολογησω την χρηση περαν του καλωδιου, αλλα εγω ειμαι και μυστηριο τραινο που λενε και στο χωριο μου...

ποσο παει το εικονιζομενο τεμαχιο...???

Μιχαλη ειναι το παρον και το μελλον, με ημερομηνία ληξης της μπαταρίας ειδικά για εναν ερασιτέχνη που θα χρησιμοποιει το εργαλείο σε πολυ περιορισμενη χρηση τοτε η ημερομηνία ληξης ερχετε ακομα πιο κοντα...δυστηχως
προσωπικα περα απο κατσαβιδιερες παλμικα κτλ, δεν μπορω να δικαιολογησω την χρηση περαν του καλωδιου, αλλα εγω ειμαι και μυστηριο τραινο που λενε και στο χωριο μου...

Συμφωνω μαζι σου. Με δεδομενο τι παιρνεις με ποσα λεφτα + οτι θελεις μπαταρια καθε 5 χρονια θα ειναι παντα δευτερη επιλογη τα εργαλεια μπαταριας.

Λετς ντισκας αμπαουτ ιτ.
Eχω καμμια 15αρια+ 10βολτα εργαλεια μπαταριας bosch. Eχω επισης 3+1 μπαταριες για ολα.
Μετα απο 5 χρονια θα αρχισει να μειωνεται η αποδοση. Σιγα σιγα θα αλλαζω μπαταριες. Κοστιζει ~20-25 ευρω το τεμαχιο.
Αν στα επομενα 10 χρονια δωσω ~80 ευρω σταδιακα σε μπαταριες, δεν νομιζω να τρεχει και τιποτα. Μιλαμε για 10 ευρω το χρονο!!
Ελαχιστο τιμημα για να εχεις την απιστευτη ευκολια και ανεση της φορητοτητας.

Λετς ντισκας αμπαουτ ιτ.
Eχω καμμια 15αρια+ 10βολτα εργαλεια μπαταριας bosch. Eχω επισης 3+1 μπαταριες για ολα.
Μετα απο 5 χρονια θα αρχισει να μειωνεται η αποδοση. Σιγα σιγα θα αλλαζω μπαταριες. Κοστιζει ~20-25 ευρω το τεμαχιο.
Αν στα επομενα 10 χρονια δωσω ~80 ευρω σταδιακα σε μπαταριες, δεν νομιζω να τρεχει και τιποτα. Μιλαμε για 10 ευρω το χρονο!!

Δεν ξερω βρε Μιχαλη...ισως δεν μπορω να εκτιμησω αυτη την τοσο σημαντικη απο οτι φαινεται για εσενα και οχι μονο φορητωτητα...
εμενα συνηθως το προβλημα μου ειναι ο χωρος και οχι η φορητωτητα των εργαλειων μου...οποτε το βλεπουμε απο εντελως αλλη οπτικη γωνια το θεμα μπαταριας...
anyway που λεμε στην ορεινη αρκαδια... :-)

Λετς ντισκας αμπαουτ ιτ.

Μιλαμε ομως για μπαταρια που σε ενα βαθμο να υποκαθιστα τα ρευματος. Γιατι στην δυναμη που παιρνεις απο τα 10.8v δεν υπαρχει σχεδον τιποτα σε ρευμα και στα ιδια λεφτα ειναι 2+ φορες δυνατοτερα.
Εγω π.χ. εχω ρουτερ 1600 και θελω να παρω και μεγαλη σεγα. Αν παρω σεγα μπαταριας, περαν οτι στα ιδια λεφτα θα παρω μικροτερη δυναμη, θα θελω και 80+ ευρω μπαταρια αν μιλαμε για επωνυμη. Και θεωρω οτι η εξαρτηση μου σε τοσο ακριβη μπαταρια πρεπει να εξαντληται στο δραπανοκατσαβιδο και πουθενα αλλου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξερω βρε Μιχαλη...ισως δεν μπορω να εκτιμησω αυτη την τοσο σημαντικη απο οτι φαινεται για εσενα και οχι μονο φορητωτητα...
εμενα συνηθως το προβλημα μου ειναι ο χωρος και οχι η φορητωτητα των εργαλειων μου...οποτε το βλεπουμε απο εντελως αλλη οπτικη γωνια το θεμα μπαταριας...
anyway που λεμε στην ορεινη αρκαδια... :-)

Ποσο ορεινη?

Μιλαμε ομως για μπαταρια που σε ενα βαθμο να υποκαθιστα τα ρευματος. Γιατι στην δυναμη που παιρνεις απο τα 10.8v δεν υπαρχει σχεδον τιποτα σε ρευμα και στα ιδια λεφτα ειναι 2+ φορες δυνατοτερα.
Εγω π.χ. εχω ρουτερ 1600 και θελω να παρω και μεγαλη σεγα. Αν παρω σεγα μπαταριας, περαν οτι στα ιδια λεφτα θα παρω μικροτερη δυναμη, θα θελω και 80+ ευρω μπαταρια αν μιλαμε για επωνυμη. Και θεωρω οτι η εξαρτηση μου σε τοσο ακριβη μπαταρια πρεπει να εξαντληται στο δραπανοκατσαβιδο και πουθενα αλλου.

Βρε Γιαννη μου συμφωνω αλλα δεν λες τιποτα καινουριο. Σχεδον ολα τα εργαλεια μπαταριας ειναι υποδεεστερα σε δυναμη/ροπη απο τα αντιστοιχα ηλεκτρικα. Ειναι τοις πασι γνωστο.
Εαν η 10βολτη σεγα bosch με τα 6-7 εκατοστα δυνατοτητα κοπης σε ξυλο δεν αρκουν, ειναι λογικο να κοιταξεις στα ηλεκτρικα.

Συμφωνω οτι τα 18βολτα επωνυμα επαγγελματικα ειναι κομματι ακριβα για ερασιτεχνη, γιαυτο ομως ειπα παραπανω οτι η σειρα της Ryobi ειναι best value for money με την αντιστοιχη σεγα (8,5cm μαξ. υψος κοπη σε ξυλο) στα 60 ευρω σολο. https://www.amazon.de/dp/B00HZRXPQM/?tag=halme-21.

Δεν συμφωνω οτι τα εργαλεια μπαταριας θα ειναι παντα δευτερα σε επιλογη. Eιτε αφορα δραπανοειδη, ειτε τριβεια ειτε κοπτικα παντoς ειδους.
Δευτερη επιλογη τεινουν να γινουν πλεον τα ηλεκτρικα ακομα και αναμεσα στους ερασιτεχνες. Προσωπικη αποψη παντα :)

Βρε Γιαννη μου συμφωνω αλλα δεν λες τιποτα καινουριο. Σχεδον ολα τα εργαλεια μπαταριας ειναι υποδεεστερα σε δυναμη/ροπη απο τα αντιστοιχα ηλεκτρικα. Ειναι τοις πασι γνωστο.

Αυτο ειναι λαθος.

Οπως λαθος ειναι που κανετε αυτη την συζητηση εδω παιδια.

Εδω μιλαμε για φρεζοκαβιλιερες.

Υπαρχει αντιστοιχο νημα στο οποιο μπορειτε να αναπτυξετε τις αποψεις σας.

Ποσο ορεινη?
Σχεδον οσο παει...απο Λαγκαδια...
εσυ...???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο ειναι λαθος.

Ο Μιχαλης φταιει...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Κυρ Συντονιστα (Μιχαλη) πεταξε μας στο πρεπων θεμα...αντε γιατι ο Κυρ ειναι ετοιμος να μας μπανιαρει...και δεν θα εχει αδικο...

Last edited by a moderator:
Αυτο ειναι λαθος.

Λαθος?
Μηπως μιλας για τις ελαχιστες εξαιρεσεις Κυριακο και οχι για τον κανονα?
Εβαλα τη λεξη 'σχεδον' για να καλυψω ακριβως αυτες τις ελαχιστες εξαιρεσεις οπου καποια εργαλεια μπαταριας 'φερονται' οτι ειναι ισοδυναμα η ισχυροτερα καποιων ηλεκτρικων.

Το λαθος ειναι οτι η συζητηση πρεπει να μεταφερθει στα εργαλεια μπαταριας :))

Η προσωπική μου άποψη, την έχω πει ξανά, για το θέμα μπαταρίας vs ρεύματος (σε σχέση πάντα με το τι κάνει ο κάθε ένας) έχει κατασταλάξει πλέον και είναι:
κατσαβίδια σε μπαταρίας και όλα τα άλλα σε ρεύματος

καλή η μπαταρία αλλά δεν έχει ούτε την δύναμη ούτε την διάρκεια σε εργαλεία που καταναλώνουν πολύ, όπως ο τροχός για παράδειγμα έχει δοκιμάσει κάποιος να τρίψει τροχίσει μασίφ κάγκελα με μπαταρίας, μέσα σε μισή ώρα αδειάζει μία 4 ή 5αρα μπαταρία , και μισή ώρα δεν είναι τίποτα από χρόνο για δουλειά.
ή σε δισκοπρίονο να κόψει/τεμαχίσει 2 φύλλα κόντρα πλακέ 21χλσ σε αρκετά κομμάτια για να φτιάξει κάτι
ή σε σκαπτικό να σπάσει 50 πόντους τσιμέντο ή να ρίξει ένα τοίχο τούβλινο
ή σε σπαθοσέγα να κόψει μασίφ δοκάρι 14χ14 καμιά 30ρια κοψίματα

τα εργαλεία που καταναλώνουν πολύ ή οι δουλείες που προορίζονται είναι απαιτητικές πρέπει να είναι ρεύματος, για όλα τα άλλα αρκεί η μπαταρία...επίσης η μπαταρία είναι μία χαρά σε μικρές ή μοντελισμού κατασκευές που όλα τα μεγέθη κατεβαίνουν σε παιδικά νούμερα και τα εργαλεία μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.